Autor Subiect: Politia Locala  (Citit de 26308 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Viorel Balmez

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 4 393
Re: Politia Locala
« Răspuns #30 : Decembrie 19, 2016, 07:53:20 pm »
Trei pareri exprimate, restul chibiti  =)) In realitate, nimeni nu intelege de ce s-a ajuns sa avem o politie dubla, unde una incearca sa o copieze pe cealalta (uniforme, masini, etc.), scuza fiind ca asa au autoritate. Cum zicea si Bong, trebuie absolvita o scoala ca la Campina, unde inveti primii pasi in meserie si unde ca sa intri dai un examen serios (sincer m-am cam saturat sa-i aud pe multi dintre politistii locali vorbind agramat). Agentii de acum au facut ceva cursuri, dar este ca si cum ai face armata la FF, seara te bagi sub plapumioara de acasa (si pariez ca 90%, habar nu au sa tina corect un pistol in mana - credeam ca nu au arme, dar vad ca au si jucarii letale). Nota bene, ideea era sa stim ca putem contesta amenzile pe care le putem lua in trafic de la politistii locali, pana la urma noi suntem soferi si trebuie sa ne pazim pielea (si asa avem destule pe cap: aglomeratie, nebuni la volan, lipsa locurilor de parcare, politia care te pandeste la treceri de pietoni, radare, etc.). Sa fim seriosi, nimeni nu este perfect la volan  ;)

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Politia Locala
« Răspuns #31 : Decembrie 20, 2016, 01:34:41 pm »
Ca tot se vorbea asupra faptului ca nu exista baza legala.......
O lg aprobata nu poate fi ilegala (eu nu am auzit de legi ilegale) ci doar neconstitutionala, ori pana in prezent nu s -a constatat ca lg 155 ar fi o lg neconstitutionala.
Ca agentul X de la bpr isi da cu presupusul in timp ce se scarpina in dos cu bastonul e strict pb lui, si a celor care casca gura la el.In concluzie fiecare are dreptul la contestatie, deci va urez succes tuturor.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline Viorel Balmez

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 4 393
Re: Politia Locala
« Răspuns #32 : Decembrie 20, 2016, 07:05:12 pm »
Nici nu este de mirare, la ce reprezentanti avem in fruntea poporului, asa oameni asa legi  :(

Offline pater rafail

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 2 388
  • 0760 601 838
Re: Politia Locala
« Răspuns #33 : Decembrie 20, 2016, 08:20:10 pm »
N.aveți treabă pe acasă, bag sama! :))
Că subiectele despre trabant doar nu s.au epuizat ,nu?
Până şi Liviu, cu existența lui dumnezeu,  a fost mai inventiv.
   Uite subiecte: e asasinarea ambasadorului rus in turcia un alt fel de atentat din Sarajevo?
     ce inseamnă şi cum sa interpretăm atentatele teroriste (zice.se, ca noi suntem mici si nu stim nimic) tot mai frecvente? Sa ne.asteptam la asa ceva si in tara noastra in curand, avand in vedede ca suntem membrii activi nato, onu si sustinatori in teatrele de actiuni ale statelor unite. Astea sunt discutii!  Si mai am, da daca voi aveti probleme cu politia locala....

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Politia Locala
« Răspuns #34 : Decembrie 20, 2016, 08:57:14 pm »
Ii invit in Romania, la Targurile de Craciun de la Sibiu, P. Neamt, Brasov, etc. La ce infrastructura avem este imposibil sa ajungi cu TIR-ul in oras. Chiar daca s-ar putea, teroristul s-ar sinucide in cabina dupa cateva ore de stat in trafic, in blocaje.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline victor

  • Membru Fondator
  • Global Moderator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 8 661
  • BT 85 GAV Power of Simplicity
    • www.VictorGavriluta.ro
Re: Politia Locala
« Răspuns #35 : Decembrie 21, 2016, 07:39:28 pm »
Pater, ești total oftopic și Alex te urmează. Nu o dați un politică, va rog frumos

Offline catana

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 171
Re: Politia Locala
« Răspuns #36 : Ianuarie 24, 2017, 10:10:43 am »
Ma bag si eu pe tema asta .Asa este e o meserie ca toate cele sunt insa la locala f multi cu lacune cu lipsa de discernamant si exces de zel,probabil au plan ,Alex ne poate spune sau nu......
Cert este ca si eu am avut uneveniment cu politia locala ascultam muzica la 12 ziua si am primit amenda prin posta dupa ce agentul decat m-a legitimat si m-a intrebat daca locuiesc acolo.
In procesul verbal a scris ce a vrut muschiul lui ca sunt recalcitrant ca am refuzat sa semnez ,ca muzica era la maxim,eu tot ce I-am spus atunci am zis ca cunosc legea si nu e ora de liniste
B

Offline TRABANTUS1972

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 416
Re: Politia Locala
« Răspuns #37 : Ianuarie 24, 2017, 10:51:48 am »
Ii invit in Romania, la Targurile de Craciun de la Sibiu, P. Neamt, Brasov, etc. La ce infrastructura avem este imposibil sa ajungi cu TIR-ul in oras. Chiar daca s-ar putea, teroristul s-ar sinucide in cabina dupa cateva ore de stat in trafic, in blocaje.

MULTUMESC!!!!! :icon_thumright: MI-AI LUMINAT DIMINEATA!!! Asta e deja o poanta pe care o voi spune si altora!!!! :love6:

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Politia Locala
« Răspuns #38 : Ianuarie 24, 2017, 05:03:28 pm »
Salutare!
Am sa incerc sa raspund cu  profesionalism sau cel putin atat cat pretind eu ca pot cu toate ca Bong a afirmat ca nu da 2 scuipati pe Politia Locala si pe cei care lucreaza in ea ,deci implicit pot spune ca si pe mine ,caci doar si eu fac parte din ea.In fine astea sunt nimicuri, trebuie sa te obisnuiesti cu ele daca pretinzi ca esti profesionist ,tine de autocontrol,tine de aia 7 ani de acasa si probabil mai tine si de cursul ala de 3 luni de formare pe la MAI.
Dupa cum am mai amintit eu nu vad lucrurile din acelasi unghi precum il vad alti colegi ,inca odata reamintesc ca o perioada de 2 ani am fost la randul meu contravenient si am luat amenzi cat pentru o viata intreaga ,amenzi pe care le-am platit chiar daca nu mi-a convenit ,am gresit ,am platit.
Sunt situatii insa in care daca fapta nu a produs pagube majore sau urmarile ei pot fi inlaturate pe loc de contravenient iar acesta din urma isi recunoaste vina si are un comportament normal consider ca nu trebuie sanctionat , nu sanctiunea trebuie sa primeze ci preventia ,totusi si avertismentul este considerat o sanctiune .Deci in situatiile de mai sus dece sa nu fac uz de ea ?
Sunt totusi cazuri in care contravenientul continua in impertinenta chiar daca tu ii arati ca nu ai venit sa ii tai capul si ca esti dispus sa ii  acorzi o sansa doar pentru a aplana starea de fapt pe care el o produce.Daca vad ca omul nu vrea pur si simplu sa priceapa ,ba mai mult au fost cazuri cand incerca sa ma intimideze cu tot felul de legitimatii de pe la sts,adm.penitenciarelor,jandarmerie si etc i-am ars o amenda de nu s-a vazut ,in fond au dreptul la contestatie ,atunci sa se bucure de el.De mentionat ca si in cazurile astea chiar daca ala imi intinde nervii destul de mult nu dau maxim ,pentru a nu ii da judecatorului ocazia sa considere ca am facut exces de zel,eventual ii mai adaug o suta maxim doua de lei fata de cat este minimul .Nu ma intind la glume cu ei niciodata ,mereu pastrez o limita ,chiar daca este o comunitate mica,iar daca intreaba obsesiv dc il legitimez ii raspund scurt.Pentru ca este dreptul meu sa va legitimez si obligatia dvs sa prezentati actul de identitate(fara a mai sta la alte discutii). In timp ce ii atrag atentia ca refuzul de legitimare se sanctioneaza conform lg 61/91 cu amenda de pana la 500lei,iar pt stabilirea identitatii va fi condus la sectie ,folosind forta daca se opune .
Dupa parerea mea dreptatea e undeva la mijloc,politistul,fie el si de la locala si de la nationala face exces de zel doar pentru ca are putere de decizie,insa si cetateanul nu este intotdeauna ala sfant asa cum pretinde la tot felul de mitinguri pe la care militeaza,de multe ori sustine sus si tare ca are drepturi dar uita ca aceste drepturi vin la pachet si cu niste obligatii ori abuzand prea mult de acestea le afecteaza pe cele ale aluia de langa el .
Da........Politia Locala,Politia Nationala are plan de amenzi ,cel putin cei din Bucuresti ,din cauza asta am si refuzat sa vin inapoi de unde am plecat.Minim 3-4 pv-uri pe zi ,iar situatia se cere pe statie fara nici cea mai mica jena urmata si de mustruluiala de rigoare,tot pe acelasi sistem.
Pt Catana,e adevarat ce spui...........lg 61 /91, art 2 ,pct 26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora; ,insa asta nu iti poate da dreptul ca in afara intervalului orar de mai sus sa dai drumul la muzica pana cade tavanul pe tine,pentru caci daca politistul constata asta te poate amenda la
pct 25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;...............ori pct 27) organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban; .
De regula in situatii de genul asta daca nu constat cu simturile mele nu dau amenzi ,daca totusi constat si e ziua omului sau i-a nascut nevasta nu ii stric ziua, ii pun in vedere sa il lase mai incet si sa nu dea curs la scandaluri cu vecinii,daca totusi se intampla sa vin a doua oara si observ ca pe om il doare in dos de bunavointa mea il ard ,nu de alta dar nu stau sa pierd toata ziua pe la poarta lui in timp ce in capatul celalalt al comunei se fura lemne din padure .
Legat de procedura ,daca decid sa sanctionez o persoana in primul rand ii aduc pe loc acest aspect la cunostinta ,il intreb daca semneaza sau nu pv-ul pt ca este dreptul lui sa refuze semnarea acestuia,daca omul refuza sau afirma ca il lasa rece sanctiunea mea pv-ul il intocmesc la birou linistit in timp ce beau cafeaua.
Normal o contraventie poate fi sanctionata in maxim 6 luni de la constatare,insa eu voi intocmi procesul verbal in maxim o saptamana pentru ca la o ulterioara contestatie sa nu fiu nevoit sa justific incheierea sanctiunii fix in a 5-a sau a 6-a luna iar asta sa fie un posibil motiv de anulare.
Pana la urma cum ai reusit sa iti dovedesti nevinovatia sau excesul de zel pe care l-a comis politistul local?
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline Bong

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 479
    • http://low-society.com/
Re: Politia Locala
« Răspuns #39 : Ianuarie 24, 2017, 07:57:30 pm »
eu, spre exemplu, ca să am o bază pentru meseria mea am băgat 6 ani de școală. 4 de facultate și 2 de master.
cursul de formare pe la MAI 3 luni combinat cu 12 clase mă face greu să respect din punct de vedere profesional un om, deci nu dau 2 scuipați pe „locali”, cum am zis mai devreme.
să nu înțelegi cumva că nu dau 2 scuipați pe tine ca om, pentru că sunt sigur că valorezi cel puțin 3. nu aș vrea să se înțeleagă faptul că sunt un om rău și că am ceva cu cineva, doar mi se pare absurd faptul că „siguranța și încrederea” mea zac în mâna unuia cu 3 luni curs de formare la MAI și cu un plan de amenzi :)) cel puțin 2 ani la câmpina... auzi la el 3 luni întregi :)))

vă ținea și în weekenduri sau se lua pauză de vineri dupamiază până luni pe la prânz ?  :la:
If you gotta go down...GO LOUD!
GO STRONG!
GO PROUD!
GO ON!
GO HARD OR GO HOME!

Offline Andrei.P

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 848
Re: Politia Locala
« Răspuns #40 : Ianuarie 24, 2017, 08:06:45 pm »
Bong,stai tu linistit, si printre ,,mai marii politisti''  din M.A.I.,cu 7 mii de studii sunt de fapt si aia  betivi ordinari,figuranti si cu multe fumuri in cap.Nu exista padure fara uscaturi.Nu cred ca un politist de la locala trebuie judecat dupa studii,mai bine Ii judecam si pe cei din cadrul M.A.I.care multi dintre ei se uita la oameni, ca la felul 14.
Si politia locala se confrunta cu multe probleme,cu toti nebunii,este greu sa induri frigul de afara si sa stai pe teren,deci fiecare meserie isi are rostul si greutatile ei, sa nu judecam numai dupa studii....
« Ultima Modificare: Ianuarie 24, 2017, 08:12:19 pm de Andrei.P »
Succesul se ascunde in ambitia de a nu renunta!

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Politia Locala
« Răspuns #41 : Ianuarie 24, 2017, 08:16:51 pm »
3 luni e cursul obligatoriu mestere, 12 clase alea cu bac de care vb tu sunt studiile minime cu care te poti angaja, nu e valabil insa si pt mine eu sunt trecut pe studii superioare specifice postului am terminat Adm.Pub..Mi se pare de kkt sa ne insiram studiile pe aici doar pentru a ne rupe in figuri.Si pt cultura ta scoala de politie de la Campina, aia de 2 ani e o postliceala, nimic mai mult nimic mai putin.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Politia Locala
« Răspuns #42 : Ianuarie 24, 2017, 08:41:39 pm »
A ,app am uitat sa te intreb .Facultatea ca facultatea dar macar profesezi in domeniul pe care l -ai terminat de studiat?
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline Bogdan93

  • FAINOŞAG
  • Moderator
  • Trabantist
  • *****
  • Mesaje postate: 398
  • BEVE-88-BEA
Re: Politia Locala
« Răspuns #43 : Ianuarie 24, 2017, 08:41:54 pm »
Bong, eu sunt de parere ca ar trebui sa respecti oamenii, membrii ai grupului si sa nu te legi de scolarizare sau meserie. Nu ma incanta de loc modul tau de gandire si vorbire. Este de al dreptul jignitor comportamentul tau fata de colegul nostru Giani. "nu dau 2 scuipați pe „locali”, cum am zis mai devreme." Nu scapi de nimic daca zici ca Giani face cat trei oameni cat timp "nu dai 2 scuipati pe locali", el facand parte din "locali".   Nu scoala te face om. Nu notele de 9-10 din cls.5-12 arata cat de destepti esti. Uite, eu nu am decat liceul,in rest o gramada de cursuri si diplome in loc de facultate.Asta inseamna ca nu am ce vorbii cu unul cu facultate si 2 ani de master? Eu asta deduc din ce ai scris.   Nu zic ca esti un om rau, dar totusi, alege si tu cuvinte mai potrivite ce naiba. Cred ca nici nu mai are rost sa continuam aceasta tema. Deja devine ceva personal.   Scuze ca m-am luat de tine, dar ma supara sa vad asa ceva intre noi toti.
SMOKE & CHARM

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Politia Locala
« Răspuns #44 : Ianuarie 24, 2017, 08:57:06 pm »
Astia sunt aia care vor ca politistul sa fie profesionist cand intra in contact cu ei si au pretentia sa fie respectati insa ce e mai trist e faptul ca nu au ajuns nici macar la nivelul de a se respecta pe ei insasi atunci cand ies in societate.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”