Autor Subiect: Politia Locala  (Citit de 26302 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Viorel Balmez

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 4 393
Re: Politia Locala
« Răspuns #15 : Decembrie 19, 2016, 08:19:53 am »
Din codul rutier:
ART. 32

(1) Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitivele de iluminare montate pe autovehicule şi au următoarele semnificaţii:

a lumina roşie obligă participanţii la trafic să oprească în direcţia de mers cât mai aproape de marginea drumului;

b lumina albastră obligă participanţii la trafic să acorde prioritate de trecere;

c lumina galbenă obligă participanţii la trafic să circule cu atenţie.

(2) Sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:

a pentru lumina roşie - autovehiculele aparţinând poliţiei şi pompierilor;

b pentru lumina albastră - autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării care însoţesc coloane militare, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi autovehiculele de serviciu ale procurorilor criminalişti din Ministerul Public, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă;

c pentru lumina galbenă - autovehiculele cu mase şi/sau dimensiuni de gabarit depăşite ori care însoţesc asemenea vehicule, cele care transportă anumite mărfuri sau substanţe periculoase, cele destinate întreţinerii, reparării ori verificării unor lucrări efectuate în partea carosabilă sau executării unor lucrări de drumuri, curăţeniei străzilor, deszăpezirii sau tractării, transportului şi depanării autovehiculelor rămase în pană sau avariate, precum şi tractoarele care tractează utilajele agricole şi tehnologice cu dimensiuni de gabarit depăşite.

(3) Autovehiculele prevăzute la alin. (2) lit. a şi b trebuie să fie echipate şi cu mijloace speciale sonore de avertizare.

(4) Pe autovehiculele aparţinând poliţiei şi pe cele prevăzute la alin. (2) lit. c pot fi instalate şi dispozitive luminoase cu mesaje variabile, destinate participanţilor la trafic.

In concluzie, politia locala nu are dreptul la girofar.
Cum am zis, angajatii nu sunt vinovati, dar noi trebuie sa ne cunoastem drepturile. Nu mai zic ca politia locala nu are nici armament in dotare, daca au probleme ajung sa sune tot la 112. Raman la parerea mea ca sunt necesari gardienii publici, dar strict in parcuri si pe strazi noaptea. Din pacate, fata de politia locala, gardienii publici parca erau mai prezenti pe vremuri in aceste locuri :(

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Politia Locala
« Răspuns #16 : Decembrie 19, 2016, 09:48:39 am »
De unde o scoti pe aia ca politia locala nu are armament? Acum pe bune chiar nu ai vazut nici unul cu armament la el?  Sau nici armament nu au dreptul sa poarte? Asta ar fi culmea avand in vedere  permisivitatea inarmarii unor angajati ai firmelor de paza.Sincer acum o spun,  se poate supara pe mine orcine........daca ar fi dupa cetatean multe ar mai vrea el, daca s -ar putea politistul local sa ii faca piata si sa ii care sacosa pana in fata apartamentului.Pe alta parte cateodata imi mai inteleg colegi care nu lasa nimic de la ei si dau amenzi fara mustrari de constiinta la tot ce se poate da si pe chipul lor se poate citi vanitatea.Parca nici desfintati nu ar fi bn, ar fi totusi buni lasati pe strada fara atributii si dotare sa ii putem injura si scuipa linistiti atunci cand ne plictisim, vb aia ne mai destindem si noi .Parca asa a facut romanul si la revolutie in 89 timp de 3 zile cu cadavrele celor de la usla, aplecand urechea in stanga si dreapta.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline Bong

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 479
    • http://low-society.com/
Re: Politia Locala
« Răspuns #17 : Decembrie 19, 2016, 10:16:30 am »
cum adică poliția locală ? :))

ăștia sunt un fel de paznici, da' mai proști, că sunt angajați la stat :))))))

băi....m-a luat un iobag de la nu știu ce secție....eram prin oraș cu mașina unei prietene și iobagu să intre în mine, el fiind „în misiune” pe contra-sens fără girofare pornite etc. eu nu l-am văzut, era să intre în mine, s-a dus la misiune (un bețiv care adormise pe o trecere de pietoni) și s-a întors omu la mine. m-a luat de la coada de la șaorma că să-i dau actele. i-am zis să dispară că sunt la coadă la șaorma. iobagu în loc să ia indiciul și să-și vadă de treaba lui mi-a blocat mașina și să mă dau jos să vadă actele. m-am uitat la el că avea mai puține clase decât trenu'....i-am dat actele mașini și o dă omu că să-mi ia permisu că nu i-am dat pripritate, el fiind în misiune. i-am explicat frumos că măcar un girofar de bun simț să aibă și el dacă tot merge pe interzis (dinspre facultatea de drept spre Cișmigiu mergea pe banda de ratb, care e strict pt ratb, nu pt turisme). omu nimic nimic că-mi ia permisu. m-am luat cu el în gură și i-am zis că are o problemă la cap dacă-și imaginează că-mi ia mie permisu un iobag de la locală din cauza faptului că tot el e dobitoc. măcar dacă mi-l lua pe bune pt ceva real. până la urmă a văzut că nu se înțelege cu mine și m-a lăsat în pace.

au mai încercat odată 2 săraci de la secția 7 să-mi dea o amendă pt masturbarea liniștii publice că făceam puțin haos cu mașina, dar m-au lăsat în pace până la urmă.

ar trebui să-și vadă de treaba loc să păzească parcurile sau ce fac săracii ăștia nu să-și bage nasu în partea rutieră :))

am avut și alte întâlniri de gradul 3 cu ei....și în principiu sunt buni fix de paznici. numa eu deduc că unii dintre ei sunt frustrați și încearcă să-și depășească atribuțiile câteodată.

când au dreptate au dreptate. adică am luat amenzi fără să comentez. i-am zis gaborului...cumetre m-ai prins m-ai prins aia e...scrie ce ai de scris eu semnez și sănătate, dar când încep să facă pe nebunii trebuiesc scurt puși la punct că se învață :):sign5:
If you gotta go down...GO LOUD!
GO STRONG!
GO PROUD!
GO ON!
GO HARD OR GO HOME!

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Politia Locala
« Răspuns #18 : Decembrie 19, 2016, 10:54:32 am »
Sincer imi cam e rusine, dar nu de faptul ca lucrez la stat, cinstit intr -o institutie pe care cetateanul se chinuie de mult sa o desfinteze pe motiv ca asa vrea organul lui genital ci imi e rusine de semenul meu romanul care nu are respect fata de nimic si caruia ii place mai mult bagabonteala.A se citi 155,  si nu o mai da -ti de gard atat.Bong chiar m -ai pus pe ganduri. Chiar ma intreb cum de nu mi -a fost rusine sa intru in randurile paznicilor de la locala? E o mizerie de loc de munca doar pt ca spui tu sau te crezi mai presus chiar si de o alta institutie a statului, nu neaparat politia locala? .Personal ma cam lasa rece vb aia cu esti platit din banii mei si e dreptul meu sa te regulez cum vreau eu, sincer si eu muncesc si eu platesc taxe si impozite pe salariu .A avea un loc de munca cinstit nu e nici o rusine, chiar si la firma de paza dar minte la politia locala la stat. Nu mi -a fost rusine nici la taxi, mai rusine imi e de rusinea scursurilor pe care le caram zilnic.Rusine ar trebui sa imi fie daca as fi somer si lichea fara ocupatie dar multumesc lui D -zeu nu e cazul.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline Bong

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 479
    • http://low-society.com/
Re: Politia Locala
« Răspuns #19 : Decembrie 19, 2016, 11:44:40 am »
problema e următoarea :
ție ți se pare normal să fie angajați cretini cu 8-10 clase, prin concurs, să aplice legea pe stradă în numele statului ?

nu mi se pare normal. școala de de poluție cum îi cea de la Câmpina e MINIM pe care-l consider necesar înainte să-i pui unui țăran uniforma de polițist.

treaba asta cu angajarea prin concurs, asta mă deranjează și tocmai datorită acestor iobagi are lumea ce are cu poluția. nu e normal.

mă rog...e chestia asta și faptul că eu într-adevăr sunt un golan. un golan cu masterat în inginerie hidraulică. work hard,play harder.

nu e absolut nici o problemă să ai un loc de muncă cinstit, doar că...eu unul NU consider că munca de polițist, chiar și cei care patrulează prin parcuri, e o muncă de necalificat, cu toate că practic statul așa consideră, angajând NECALIFICAȚI. există Academia de Poliție. există școli de subofițeri, dar când văd un iobag cu 10 clase și o uniformă în fața mea nu dau 2 scuipați pe el, din motive evidente.

Nu știam , dragă Giani, că ești angajat la poluție. nu știu nici ce studii ai, deci nu am scris nimic cu dedicație pentru tine sau altcineva, doar mi-am expus părerea. saluuut ;)

If you gotta go down...GO LOUD!
GO STRONG!
GO PROUD!
GO ON!
GO HARD OR GO HOME!

Offline Andrei.P

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 848
Re: Politia Locala
« Răspuns #20 : Decembrie 19, 2016, 11:58:53 am »
Nu trebuie nimeni judecat dupa postul unui loc de munca... Munca nu este o rusine,sunt de parere ca, fiecare meserie are atributile ei, si Politia Locala, tot au absolvit o scoala fie de 3-5 sau 10 luni,nu conteaza asta.Cu cate se confrunta,stau in frig, stau cu toti nebunii,deci nimeni nu are dreptul sa judece indiferent de ce loc de munca ai avea.Mai rusine ar trebuii sa le fie, celor ce stau si nu fac nimic. Poti sa ai si 10 clase,ca nu sta ala cu 7 facultati sa faca, ce face ,,politaiul ala cu 10 clase'' nu indura inginerul frigul de afara,fiecare are dreptul la replica dar sa o faca cu un scop bine argumentat.Lasa ca tot oameni sunt si aia cu 10 clase sau 12 clase,importat este sa fi om cinstit si sa nu patezi imaginea unei tari aiurea.Din cauza asta suntem si azi asa,tot pentru cei, care gandesc ca Romania e de  :pottytrain5: sau ca daca nu ai o facultate esti un gunoi cum afirma unii.
« Ultima Modificare: Decembrie 19, 2016, 12:08:03 pm de Andrei.P »
Succesul se ascunde in ambitia de a nu renunta!

Offline Andrei.P

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 848
Re: Politia Locala
« Răspuns #21 : Decembrie 19, 2016, 12:09:24 pm »
Pardon de greseli,daca au fost. Am scris la repezeala....scuze.
Succesul se ascunde in ambitia de a nu renunta!

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Politia Locala
« Răspuns #22 : Decembrie 19, 2016, 12:28:02 pm »
Esti tu sigur ca sunt angajati cu 10 clase? Si daca nu prin concurs atunci prin ce sa ii angajeze? Sau tu ai impresia ca daca nu reusesti sa treci de toate probele alea la sf celor 3 luni te tine cineva pe ochi frumosi.Cum ar fi sa incep sa vb si eu de alte categorii de angajati de la stat,  privat fara sa fiu in cunostinta de cauza.Cum ar fi sa spun ca profesorii sunt praf si copii sunt ok ,cand numai ei stiu cu ce haimanale se chinuie toata ziua.Sau de medici ca sunt nepregatiti cand ei nu au minimul de materiale si multi poate le aduc de acasa.Nu mai vb in necunostinta de cauza.Tu nu dai 2 scuipati cam pe orcine dar ai pretentia ca politia sa te respecte pe tine ca esti cetatean.Oare candva in viata cand vei depinde intr -un moment de unul sau altul si prin natura cauzei el nu va da nici macar un scuipat pe tine ce vei face?
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Politia Locala
« Răspuns #23 : Decembrie 19, 2016, 02:06:29 pm »
Hai ca m-am pornit.Am sa dau un exemplu concret.Vad ca domul Viorel tot se chinuie sa scoata in evidenta cum ca Politia Locala nu ar avea dreptul cam la nimic ,dar ar avea pretentia ca acestia sa stea pe strada (nu vreau sa se supere pe mine si daca o face e strict pb dansului) cu toate ca in  lg 155\2010 este specificat ca au dreptul sa detina si girofar si sirena si armanent plus munitie si ca nu ar avea atributii in domeniul circulatiei publice.Sa zicem ca Doamne fereste si nu numesc pe cineva anume ,dau asa un exemplu general, unul dintre cetatenii care contesta legalitatea politiei locale este implicat intr-un accident, vinovat sau nevinovat ,nu are importanta si cel mai aproape de locul acestuia se afla politistul local si folosind dispozitivele sonore si luminoase se trezeste in spatele unuia care la fel ca cel accidentat considera ca politia locala nu e demna de girofar si ca il foloseste abuziv neavand drept la acesta si considera ca politistul merge cu girofarul sa isi cumpere saorma iar acesta nu doreste sa se dea la o parte in timp ce ala treage sa moara.Nu dau exemplul asta asa doar de a gasi o scuza.Pe 2 dec intre Moara Vlasiei si Balotesti noaptea a avut loc un accident grav in care cea mai grava victima se afla in stare de inconstienta mai exact o fetita de 10 ani, cum eram la doar aproximativ un km de accident am ajuns primul ,intamplarea si norocul a facut ca prin zona sa treaca un biciclist care de profesie era medic , striga disperat dupa o trusa medicala in timp ce lumea stransa in zona se facea ca ploua (vb aia e scumpa rau o trusa medicala ).Am aruncat trusa medicala langa el si l-am intrebat daca mai are nevoie de ceva in momentul ala spus ca acum se descurca si spera sa o tina in viata pana vine smurdul.Cum romanul nostru gura casca blocase toata artera am inceput sa strig dupa ei sa intre in masini si sa faca culoar pentru masinile de interventie,dupa care am plecat  in mijlocul intersectiei sa blochez artera cu pricina ca aceasta sa nu se aglomereze si sa ramana macar o singura banda libera.Acum il intreb pe domnul Viorel dupa parerea dansului am comis vreo ilegalitate?Aveam sau nu dreptul sa blochez acea artera?Girofarul folosit ,a fost folosit abuziv,sau era mai bine sa nu il am doar pentru ca asa considera dansul?Culmea e ca romanul tot nemultumit era, comentand ca ce e atata tam-tam pt un accident ,ce nu au mai fost accidente sau nu au mai murit oameni in accidente.Si toate astea se intamplau pe 2, cu o zi in urma celei de 1 cand tot romanul admira institutiile statului si se giftuia cu fasole si ciolan ori carnati.Pentru cei care au impresia ca folosesc abuziv girofarul si sirena ,ma intreb oare gandesc?Cine ar fi nebun sa stea cu sirena pornita deasupra capului si sa ii faca capul cat casa poporului doar de dragul de a se plimba cu ea?Unii incearca sa demonizeze si sa discrediteze Politia Locala de parca aceasta ar fi Politia Legionara din timpul razboiului.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Politia Locala
« Răspuns #24 : Decembrie 19, 2016, 02:23:05 pm »
Bn ca pe masina de militie avem voie cu girofar si sirena ,dar cele ale politiei locale sunt montate abuziv.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline Viorel Balmez

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 4 393
Re: Politia Locala
« Răspuns #25 : Decembrie 19, 2016, 02:50:45 pm »
Sincer, nici eu nu stiam ca lucrezi la politia locala si vad ca ai luat-o personal. Nu este cazul sa-mi zici ''domnul Viorel'', aici suntem colegi de forum. Ideea s-a inteles din primele postari si sincer nu vreau sa intru in polemica cu tine. M-ar bucura sincer sa vii macar odata, cu Trabantul, la o intalnire in Bucuresti sau oriunde in tara si sa ne cunoastem ;)

Offline victor

  • Membru Fondator
  • Global Moderator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 8 661
  • BT 85 GAV Power of Simplicity
    • www.VictorGavriluta.ro
Re: Politia Locala
« Răspuns #26 : Decembrie 19, 2016, 03:10:43 pm »
Giani, nu stiu cum e la tine (nu la tine cu cazul cand ai dirijat in scop umanitar, omeneste, intersectia) ci la sfera in care te invarti.
Te invit putin pe la Iasi sa "iei lectii" de la politia locala, sa vezi cum te fugaresc astia de aici cu sirene si girofar, mai ceva la rutiera, cum stau la panga sa vada daca ai calcat linia sau daca blochezi pe unul etc, si te trag dreapta (din mers) si amenda si tot tacamul.
Prinde orbul scoate-i ochii!

umblatura multa dupa contestatie, de cele mai multe ori nu se rezolva din prima, datorita deciziei CJ sau CL de a atribui localilor unele drepturi ce sunt explicit doar pentru rutiera.

E jale cu asa zisi Politisti locali ce isi atribuie mai mult decat le prevede statutul, fie el acoperit de decizii locale sau nu.

Offline Viorel Balmez

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 4 393
Re: Politia Locala
« Răspuns #27 : Decembrie 19, 2016, 03:14:03 pm »
Bn ca pe masina de militie avem voie cu girofar si sirena ,dar cele ale politiei locale sunt montate abuziv.

Masina de militie este o reconstructie in cele mai mici amanunte si este inmatriculata ca vehicul de epoca. Este realizata strict pentru expozitii si parade, nu este o masina care circula zilnic (anul acesta am iesit cu ea din garaj de patru ori). Masina a fost apreciata de toata lumea, inclusiv de MAI, de la care primesc invitatii sa particip la diferite evenimente, pentru a arata copiilor o mica parte din istoria politiei. Asadar, rautatile astea, cu masina de militie, nu-si au locul in discutia noastra  ;)

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Politia Locala
« Răspuns #28 : Decembrie 19, 2016, 03:26:55 pm »
Dar nici nu imi doresc sa intru in polemica cu cineva chiar daca uneori tentatiile sunt mari .Iar termenul de dvs il folosesc dintr -un simplu motiv  ,sunteti mai in varsta ca mine si asa se cade.Am mai fost la intalniri in oras,cei drept cam rar, poate m -ati uitat, chiar mi -am propus sa vin pe 29 dar nu cu trabi ca e in lucru. Cat despre ce cred altii despre mine asta mai putin conteaza sunt convins ca nu sunt agreat de toti, dar cel putin eu ma fac ca ii agreez pe toti.Victor, nu ai tu idee ca parsivi sunt aia de la bpr cand am actiune comuna cu ei.Cum ma sfatuiesc ei de bn sa opresc si eu cate o masina pt control, si cum eu ii refuz pe motiv ca imi depasesc atributiile.Nu am contestat niciodata faptul ca politia locala opreste masini in trafic si ameninta ca ia permise sau taloane, opritul masinilor o face fiecare pe barba lui.Chiar si cei de la post actioneaza pe dn1 doar in urma unui plan de actiune, in lipsa lui acolo actioneaza doar bpr -ul.Dar pana a le nega atributiile din 155 si a ii considera tarani sau ciobani doar pt ca lucreaza la locala e cale lunga.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline draku

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 722
Re: Politia Locala
« Răspuns #29 : Decembrie 19, 2016, 06:23:39 pm »
acuma, ca sa mai imi var putin coada... :evil4:
sunt 3 pareri exprimate despre (ne)profesionalismul politiei locale care converg spre aceeasi idee.....
eu stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj....