Autor Subiect: ajutor aprindere mz 250 es  (Citit de 2136 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline constantin

  • Trabantist Incepator
  • *
  • Mesaje postate: 12
ajutor aprindere mz 250 es
« : Mai 19, 2015, 07:48:57 am »
Deoarece nu stiu unde trebuie sa postez acest topic rog administaratorii sa ma scuze si daca poat sa il mute corespunzator,multumesc anticipat.Desi imi doresc de ceva vreme un traby m-am pricopsit in curte cu un mz 250 es din 1961,fiind un indragostit al afumatorilor in 2 T am decis ca pana fac rost de banuti pentru achizitionarea unui trabant sa nu las mz-ul sa ''moara''.Mobra ara bine ( suspect de bine) dar are aprinderea lipsa adica doar rotorul de la manetou(parca asa se scrie) mai exista,motorul are compresie ff buna,carburatorul l-am curatat,franele verificate (ok),lant+pinion ok,de schimbat schimba toate treptele la rece.....bunicica zic eu.Problemele sunt urmatoarele:
-desi am primit-o gratis impreuna cu niste segmenti noi si un carburator imi trebuie o aprindere sau sfaturi sa adaptez ceva acolo.mentionez ca am auzit de aprinderea de minsk ca ar merge(uni zic ca da alti nu),am incercat aprindere scuter 2t piaggio nu sunt multumit(porneste greu nu are aceeasi curba de avans) mai este cineva care vinde aprinderi electronice dar costa 1200 lei iar pe praful asta .......nu,asa ca niste sfaturi ar fi bune.
-a doua problema actele:proprietaru plateste impozit la primarie pentru ea dar zice ca este radiata din circulatie(nu mai are talonul si numerele_)dar daca vreau el se poate duce la politie sa ii dea o hartie sa putem face vanzarea-cumpararea daca vreau si ulterior   fiscalul-se mai poate inscrie,este ok ce zice el? eu as vrea sa o inscriu pe numele meu
Multumesc anticipat si imi cer scuze daca v-am deranjat cu problema mea avand in vedere ca nu este traby,numai bine si drumuri bune.

Offline Viorel Balmez

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 4 393
Re: ajutor aprindere mz 250 es
« Răspuns #1 : Mai 19, 2015, 08:26:25 am »
1. Cu aprinderea este mai complicat, daca nu este originala, trebuie facuta flansa, etc.;
2. In situatia ta, proprietarul trebuie sa scoata duplicat dupa C.I., de la R.A.R. (nu este necesar si talonul - o sa dai la inmatriculari o declaratie ca s-a pierdut, cand o sa mergi cu actele pt. inmatriculare), apoi poate sa-ti vanda mobra. Se face contract de vanzare /cumparare, fisa de inmatriculare. Cu documentele astea el merge la primarie si o scoate de la impozit, apoi urmezi pasii de inmatriculare.

Offline constantin

  • Trabantist Incepator
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: ajutor aprindere mz 250 es
« Răspuns #2 : Mai 19, 2015, 08:32:31 am »
In legatura cu inmatricularea el are mobra de mult si am inteles ca la vremea aceea nu exista carte ci doar talon iar el daca a radiat-o inainte de a fi obligatoriu CIV-ul ? cred ca din aceasta cauza a zis el ca se duce la politie sa scoata o hartie sa putem face v/c ca nu a avut carte,este posibil?
Despre apridere nu este problema o fllansa,am vazut pe forum motociclisti.ro un gen de flansa ideea era sa se potriveasca pe ax,pana adica de la ce moto sa iau,a mai facut cineva asta,modificari rezultate etc

Offline Viorel Balmez

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 4 393
Re: ajutor aprindere mz 250 es
« Răspuns #3 : Mai 19, 2015, 09:53:27 am »
Nu conteaza daca este radiata sau nu. Trimite-l sa faca C.I., apoi sa mearga sa o scoata de la primarie si in continuare, cum ti-am mai zis, urmezi pasii sa o inmatriculezi pe numele tau.