Autor Subiect: Impatimitii de Barkas  (Citit de 342866 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline victor

  • Membru Fondator
  • Global Moderator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 8 661
  • BT 85 GAV Power of Simplicity
    • www.VictorGavriluta.ro
Răspuns: Impatimitii de Barkas
« Răspuns #720 : Iulie 19, 2011, 12:25:09 am »
mare adevarar graitai nene BarkasSubmarin, traim insa vremuri grele si fiecare banut (nu conteaza de unde vine) trebuie "dramaluit" cu intelepciune. Poate de asta nu prea multa lume nu se arunca in a investii in masini vechi, de epoca chiar daca sunt net superioare la intretinere fata de una mai noua.
Mie personal imi place Brakas-ul insa nu as avea puterea sa iau unul acuma si sa il fac cum trebuie. Pe viitor, cine stie, poate va exista unul.

p.s. va urmaresc si citesc in continuare topicul cu acelasi interes.
p.s.s. cand am spus off-topic m-am referit la faptul ca deja se discuta despre altceva, nu Barkas... discutia o lua spre alte orizonturi, chiar daca ideea era despre Remat.
p.s.s.s.... suportul din partea noastra(TrabyClubRomania) va exista oricand atat cat putem ajuta, insa trebuie si oameni care sa "consume" acest suport sau care sa il investeasca.

Offline Gusteru

  • TRABANT 1.1 / 1990
  • Administrator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 7 348
  • TM 90 DDR by IFA mobile DDR
    • Trabant Club Romania
Răspuns: Impatimitii de Barkas
« Răspuns #721 : Iulie 19, 2011, 12:25:20 am »
Stii ce mi-a venit in cap PRIMA DATA citind postul tau ? P R O M O V A R E A  marcii barkas e defectuoasa !! Daca lumea NU VEDE masinile ... e greu sa "get in love". Noi prin traby club romania v-am ajutat cat de MULT am putut - cu gazduirea vostra. Inclusiv materiale tehnice -manuale reparatie etc.
Trebuie multa " indoctrinare " pt a creea o FAMILIE. Ai vazut progresele REALE care le-am obtinut de cand exista acest site. FOARTE MULTI s-au REGASIT aici. E IMPORTANT sa ai oameni care impartasesc aceeasi pasiune.
Daca crezi ca putem face MAI MULT pt voi ... o facem. Hai cu idei ... avem solutii (vorba reclamei)  :tongue3:
=== ADMINISTRATOR SITE ===
TEL +(4) 0740 485 474 (ORANGE)
Email   george.gusteritan @ gmail.com
YM       TrabyRo (DOAR pt mess)
SKYPE  gusteritan.george
FaceBook www.facebook.com/gusteritan

Offline Licu

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 225
Răspuns: Impatimitii de Barkas
« Răspuns #722 : Iulie 19, 2011, 01:09:48 am »
off-topic: zgarâie-norul ăla începe cu un sac de bani,apoi proiectul şi pe urmă cazmaua.

Când(mulţumită lu boc) câştigi câteva sute de lei lunar,nu prea ai cu ce cumpăra ''pasiuni''.Rate,papa,dări,cheltuieli nu le poţi trece pe planul doi pentru a te dedica unei fierătanii.Eu nu pot,deocamdată.
O să citesc in continuare aventurile Barkas-urilor domniilor voastre,şi atât,nu mai scriu nimic.
Have a nice day!

Offline autom

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 829
Răspuns: Impatimitii de Barkas
« Răspuns #723 : Iulie 23, 2011, 07:51:00 am »
Despre mine: s-ar parea ca am fost repus in functie si voi mai da cu sapa nitel la actualul loc de munca.
2. pot spune ca mi-am mai luat un job dupa servici ( niste bani sunt oricand bineveniti).
3. La barkas am stagnat activitatea din cauza de mai sus. Sunt cateva probleem care trebuie sa le  rezolv dar cand?


Depre promovare: cum sa o facem? Am lansat ideea unui baner cu sigla marcii si nu s-au gasit doritori sa ma ajute. Pana la urma e normal: fiecare s-a insularizat cu activitatile de zi cu zi.
"...Asadar pompierul nu alege sa salveze omul bun, in detrimentul omului rau, asadar pompierul se arunca in flacari, riscandu-si viata, pentru a salv

Offline draku

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 722
Răspuns: Impatimitii de Barkas
« Răspuns #724 : Iulie 23, 2011, 08:44:07 am »
nici eu nu am mai facut nimic la duba, desi sunt destule de facut....
pe caldurile astea, nu prea imi vine sa ma apuc sa trag de fiare
zilele trecute am constatat cu tristete ca, unul din capetele de bara de la bara de comanda a directiei (de la caseta la restul articulatiei) a capatat joc. probabil ca si celalalt este in aceeasi stare.
deh, piese luate la mana a doua de la nea Costel de la Targoviste
acum imi explic de ce, la ultimele drumuri, mi s-a parut ca s-a marit jocul la directie (avea un pic de joc de la inceput).
in oras sau la mers incet nu este problema, dar la 70-80 km/h este chiar periculos, am "experimentat" sentimentul la un drum pe dn2a spre mosie....singura data cand mi-a fost cu adevarat frica (si am avut timp sa traiesc sentimentul pe parcursul a 15-20 secunde) de cand am permisul, din '94
mergeam linistit cu 75-80 pe jumatatea aia de banda de pe margine (cum e pe dn2a) spre urziceni, cand, dupa afumati se trezeste un camion sa ma depaseasca intr-o curba unde, pe banda pe care mergeam asfaltul era cu valuri (tot din cauza camioanelor) si pe marginea drumului era un sant de 1,5 metri... a trebuit sa ma trag spre dreapta, pentru ca desteptul cu camionul nu avea cum sa iasa pe contrasens pentru ca era circulatie, praf pe margine, denivelari pe asfalt, viteza, masina incarcata, joc la directie...nu as vrea sa traiti asa ceva
in momentele acelea mi-am explicat reactia unui sofer profesionist (un taximetrist cu duba cu care am mai trasportat eu cate ceva la mosie inainte sa iau duba) in aceleasi conditii, cand nu a vrut sa mearga chiar pe margine cand il "presau" soferii  de turisme "da' de ce sa ajung eu in sant, fiindca vrei tu? depaseste-ma pe contrasens" (cumva avea dreptate, dn2a nu e drum cu 4 benzi, ci doar cu 2 benzi si 2 de urgenta)
in fine 
deci trebuie  neaparat sa schimb capetele acelea si sa verific restul
trebuie sa schimb rulmentii de la ventilator pentru ca au joc. pentru asta o sa aduc de la mosie celalat ventilator pe care il am (mi l-a dat fostul proprietar) sa verific/schimb rulmentii si apoi sa il montez in locul astuia.
ar mai fi destule de facut, dar nu e timp, si mai ales nu sunt bani....

off-topic:
intre timp am mai lucrat la motocicleta, am schimbat niste membrane la carburatoare, niste "pastile" la supape (jocul la supape nu se regleaza cu surub si piulita ca la dacia, ci schimbandu-se niste pastile de diferite grosimi), etc. e o adevarata placere sa nu te chinui sa potrivesti piesele la locul lor, sa nu se rupa suruburi, sa nu fie intepenite, sa nu rugineasca...
ambele, motocicleta si duba sunt la fel de batrane, cam 20 de ani, dar japonezii, la vremea aia, erau departe tare, tehnologic vorbind, de partea noastra de lume
eu stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj....

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Răspuns: Impatimitii de Barkas
« Răspuns #725 : Iulie 26, 2011, 04:51:52 pm »
Deci astazi am trecut prin buc noi pana am ajuns la barkas-ul portocaliu cu plafon alb.Masina e vopsifa foarte bn nu pare sa aiba defecte in acest aspect,nu are rugina pe caroserie ce sa mai e splendida.Singurele defecte vizibile le are la usa soferului care e un pic cam indoita un pic dar se poate indrepta fara pb si la fel si pe usa portbagaj asta fiind si mai superficiala,in rest caroseriei ii tre o spalare si curatare ca a ajuns depozit.Am lasat un bilet dar nu prea cred eu ca il va gasi in schimb am putut lua nr ,b 20 kcs iar pe ea este colantat www.trupa cabaret.ro intrati si poate dati de un nr de contact .
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline viorel

  • Trabantist Incepator
  • *
  • Mesaje postate: 33
Răspuns: Impatimitii de Barkas
« Răspuns #726 : Iulie 26, 2011, 05:46:54 pm »
din pacate site-ul nu merge(pe Chrom imi apare:"Oops! Google Chrome could not find www.trupacabaret.ro",iar pe Mozila ma redirectioneaza spre yahoo serch).
Nici cu cele 2 Barkas-uri din Pitesti nu am avut noroc,de cel alb nu am dat inca(posobil sa nu mai fie),iar la camioneta sper sa ma sune propietarul. :icon_salut:
Old cars rule!

Offline barkassubmarin

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 177
Răspuns: Impatimitii de Barkas
« Răspuns #727 : Iulie 26, 2011, 11:46:08 pm »
 :sad3:
Parafrazandu-i pe Mo si Foca (roboteii), ce mi-e ciuda; da nu ca o duc eu greu, ci  ... ca nici altii nu o duc mai bine !!!
 Nici eu unul nu am cu ce sa ma laud : am batut pasul pe loc, am vopsit portbagajul Submarinului, dar inca nu l-am ,,cocotat" si-n rest am trait cu sperante desarte (am impresia ca nu regasesc o postare anterioara a mea, deci ... ce sau cin` sa fie !!!).
Neseriosii de la AutoMarcus m-au dus cu presul de azi pe maine, cu masina cea noua,pentru ca astazi dupa ce am facut scandal sa imi spuna ca de-abia la noapte masina pleaca pe trailer de la Timisoara si poate pana in seara ajunge in Bucuresti ! POate Dumnezeu sa-i mai  inteleaga pe astia, cu rotitul masinilor prin tara, pentru ca din punct de vedere economic eu nu le inteleg rationamentele (ca si paro;lism, sunt departe de orice circumstanta atenuanta care ar solicita-o).
Nu am avut timp sa ma mai ocup de Submarin, care a ramas cocosat de greutate in parcare, nici in viitor nu intrezaresc resursa de timp necesara si, colac peste pupaza, peste 7-10 zile imi vin canapeaua + fotoliile pe care le-am comandat (precizare - asta inseamna ca Submarinul devine neincapator si oricum nu este verificat pentru a merge incarcat plin de samare la drum intins).
Vestea buna este ca vorbit mai devreme cu Nenea (care si el pleaca duminica la mare, dar ... o luna, la camping, ca doar de-aia este pensionar !) iar la ofurile mele spuse printre randuri, omul a cuplat direct si mi-a oferit ca in lipsa lui eu sa trec pe la el pe acasa, unde la un vecin va lasa cheile si actele, pentru a putea pleca la drum cu camioneta lui !
MARFAAAA, FRATILOR !!!
Va las acum dar cu un indemn moralizator : pot sa spun ca de data asta am avut (sper) noroc, dar nu luati exemplul meu, adica sa va culcati pe o ureche si sa asteptati a doua sansa.
LA MUNCA, FRATILOR SI DRAGI TOVARASI !!!  :wav:

Offline vodoleha

  • Trabantist Incepator
  • *
  • Mesaje postate: 24
Răspuns: Impatimitii de Barkas
« Răspuns #728 : Iulie 27, 2011, 09:21:47 am »
Daca se doresc aici tot felul de noutati, postez si eu problemele mele.

Acum vreo 2 zile, am observat ca am joc la rulment pe dreapta fata. Am luat presa pentru butuc de la service unde am lucrat 3 ani si cu foarte mult greu am reusit sa dau butucul jos. Pana, care era model stift a fost rupta de tot. Ce e drept, a fost la vremea ei facuta dintr-un burghiu de 8 mm, altceva nu am gasit (de exemplu o rola de rulment). Si am constatat ca stifturile de reglaj fin pentru rulment s-au dus! S-au frecat pe piulita mare de langa rulment. Iar camasa interioara a facut deja un guler pe planetara si nu a vrut sa iasa sub nici o forma. Am batut in planetara de am turtit tot filetul si am facut ciuperca din el de suparat ce eram. Ma suparam din ce in ce mai mult. Am hotarit sa schimb planetara cu tot cu fuzeta, cu cilindri de frana si cu saboti practic noi, ca mai aveam una de pe celalalt Barkas. Dar dinainte am scos planetara, pe care am vrut s-o pun, din fuzeta ei  si am scapat ciocanul si am atins un pic filetul si cand am pus-o si am vrut sa strang piulita aia mare de 27x1,5 se facea din nou filetul pe piulita. Am luat niste pile mici cu diamant si am mai rectificat filetul, dar tot mergea foarte greu. M-am gandi la un moment dat sa tai cu flexul inceputul filetuluui dar m-a ferit Dumnezeu de prostia asta. Am dat totul de pe planetara jos si am strans piulita singura ca sa faca filet pana la capat si dupa aceea sa strang butucul. Am reusit. Filetul de pe piulita s-a modificat un pic dar se putea strange bine. Aerisire nu am putut sa fac, pentru ca nu stiu ce cheie se potriveste la aerisitor. Am fost si la Bosch sa iau ceva facut pe toli si n-am gasit nici in catalog. Ori e prea mare ori prea mic. Si totul s-a intamplat intre orele 14 si 20 si trebuia neaparat sa repar masina pentru ca transportam stupi la o distanta mare in ziua respectiva. Am plecat la drum asa. La adoua pedela frana mergea si eram multimit pe moment. Am plecat la Braila (86 km) am luat stupi de acolo si le-am mutat la 50 km si la intoarcere la 10 km de casa raman fara frana de tot!!!! M-am uitat sub masina – curgea din fuzeta noua. Cu 5 minute inainte am facut si pana la o roata. Norocul meu ca era noaptea si nu era traffic mare, desi a trebuit sa traversez E85. Adoua zi seara iar aveam un transport cu stupi. Am desfacut fuzeta si am constatat ca garnitura din cilindrul care curgea nu era de Barkas si era mai mica. Am luat de pe fuzeta veche un pistonas bun l-am pus si a fost totul ok! Dar neaerisit. In cazul asta am scos pistonasul din cilindru care este la capatul circuitului si am apasat pe pedala (era si pompa goala). Si incet incet s-a scos tot aerul din instalatia. Fiind umplut cilindru am bagat in el pistonas si am terminat balamuc. Fericit am plecat la stupi. Ies pe E85 si la prima frana serioasa ma arunca in dreapta intr-un biciclist!!! Iar pe stanga ma depasea un TIR. M-am cam speriat! M-am dus in apropiere la un mecanic acasa ca era in drumul meu si daca aveam nevoie de scule mai speciale eram salvat. Am desfacut amandoua fuzetele si cel din stanga nu era reglat adica erau prea indepartati sabotii de pistonas. Am ridicat pistonasul si am plecat catre stupi. La 2 km a inceput sa miroasa tare urit de la roata incinsa de pe stanga (am strans prea mult sabotii). M-am oprit si am reglat mai jos sabotii. Oricum ma arunca in dreapta rau de tot. Si iar m-am oprit si am mai aerisit si am mai scos pistonase ca sa vad daca nu sunt blocati. Si incet am plecat ca nu se mai putea. Asta a fost intre orele 21 si 23-30. Am incarcat stupi si am plecat la 50 km. Si la intoarcere s-a intamplat ceva si nu ma mai arunca in dreapta. Noaptea trecuta am ajuns acasa la 5 si am plecat la 7 la serviciu. In noaptea asta (fiind adoua zi) am ajuns la 3 acasa. Si astfel am dormit 5 ore in ultimele 48. Dar multumesc bunului Dumnezeu – SUNT si asta inseamna ca pot sa trec peste toate. Ce nu ne omoara ne face mai tare. In orice caz ma duc sa iau doi saboti noi si cred si doi cilindri si un set de garnituri. Mai am si cilindri de pe spate noi, dar nu-mi ajunge timpul sa-i schimb. Plus de curand cu banii de la rude am cumparat  din Arad cu 2100 euro un Ford Galaxy cu numere de Franta, pentru ca in curand familia mea o sa aiba inca un membru si imi trebuie ceva spatios. Trebuie reparata si asta.

Aici ma opresc.

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Răspuns: Impatimitii de Barkas
« Răspuns #729 : Iulie 27, 2011, 09:40:12 am »
Contact : Lucian Costache : 0744237364. E-mail : lucian@latino.ro.
www.trupacabaret.ro
Asta e tot ce am gasit vezi poate reusesti sa faci ceva bafta multa.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline viorel

  • Trabantist Incepator
  • *
  • Mesaje postate: 33
Răspuns: Impatimitii de Barkas
« Răspuns #730 : Iulie 27, 2011, 11:04:13 am »
Contact : Lucian Costache : 0744237364. E-mail : lucian@latino.ro.
www.trupacabaret.ro
Asta e tot ce am gasit vezi poate reusesti sa faci ceva bafta multa.
ok.multumesc. :angel7:
Old cars rule!

Offline autom

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 829
Răspuns: Impatimitii de Barkas
« Răspuns #731 : Iulie 29, 2011, 09:21:02 pm »
Daca se doresc aici tot felul de noutati, postez si eu problemele mele.

.........................
Aici ma opresc.


MAi nene, cat poti duce toate greutatile astea? Esti cel mai indarjit sustinator al marcii si meriti nu o simpla apreciere ci locul din fruntea plutonului! FELICITARI!!!!!!

Pt Domn Viorel: ti-am trimis mesaj ,,dincolo,, . Tine-ma la curent. Scuze pentru intarziere!
"...Asadar pompierul nu alege sa salveze omul bun, in detrimentul omului rau, asadar pompierul se arunca in flacari, riscandu-si viata, pentru a salv

Offline viorel

  • Trabantist Incepator
  • *
  • Mesaje postate: 33
Răspuns: Impatimitii de Barkas
« Răspuns #732 : Iulie 30, 2011, 08:47:30 am »
L-am vazut,multumesc.O sa te anunt dupa ce rezolv ceva. :icon_salut:
Old cars rule!

Offline autom

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 829
Răspuns: Impatimitii de Barkas
« Răspuns #733 : August 04, 2011, 07:53:56 pm »
Sunt relativ bine , inclusiv cu serviciul. Sambata plec pentru 10 zile in concediu, nici anul asta si nici cel trecut neavand parte de asa ceva. BArkas-ul nu l-am mai descuiat de 4-5 saptamani iar de pornit de vreao 7-8. Sa imi fie rusine. Din pacate sunt alte prioritati acum, care de care mai urgente.

A......am luat voucerul luni si l-am vandut ieri ca sa am bani de vacanta.... :blob7: :blob7: :blob7: :blob7: Asta ca sa nu ma suspectati ca am castigat la loto...
"...Asadar pompierul nu alege sa salveze omul bun, in detrimentul omului rau, asadar pompierul se arunca in flacari, riscandu-si viata, pentru a salv

Offline autom

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 829
Răspuns: Impatimitii de Barkas
« Răspuns #734 : August 04, 2011, 08:21:19 pm »
Nu vreau sa dezvalui prea multe dar exista un D-zeu al barkasitilor care mi-a iesit in cale si mi-a facut ( ne-a, ca a facut la mai multi) niste daruri minunate. Multumim. Multumim si D-lui Guster pentru ajutor.  :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:
"...Asadar pompierul nu alege sa salveze omul bun, in detrimentul omului rau, asadar pompierul se arunca in flacari, riscandu-si viata, pentru a salv