Tehnică > Electrică

bobine potrivite pentru trabant 601

(1/3) > >>

lorenzobus1972:
Salutare, 
 
Am o dilema, vreau sa achiziționez 2 bobine noi pentru Trabantelul meu, 12V , mod 601 din 85, bujii NGK B8HS-10 (merg mai bine decat B6HS) ;
 Am citit pe forum despre bobinele si anul trecut imi a ajutat mult tutorial despre cum sa verifica daca bobinele lucra sau nu.

Acuma am pe masina 2 bobine de dacia, care le vor trece la piese de rezerva.
De pe ebay, Germania, Marea Britania sau Italia, este  sau asa le arata sistemul o diferenta... With sau without ballest (tradus  pt.mine e 'cu zavorra' adică cu contragreutate.... );  :dontknow: :dontknow: :dontknow:

Pe un site explica ca diferenta este ca, una scoate si lucra la 12V , daca ai 11,5 zice ca nu lucra........ Alta lucra si la voltaj mai mic... Daca e slaba bateria....
Apoi am mai observat ca e si o alta diferenta, zice ca pentru  trabant ( dupa ebay) e 'contact controlled' aici ma depaseste... Ceva protectia la voltaj ? Oricum vorbim de 40.000 de volt la bujia.... Corect? La trabant de obicei  nu e 15.000 -20.000v ?  
 
Mai precises ca ... aprindere la mine e cu senzor gotronic... Nu pe platina si la bobine am cutiute alea roșie cu led.... Ca din cate am inteles eu deja au o actiune de a proteja.... Ceva... Cred tot voltajul la iesire?  :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:

sunt putin confuz  :violent1:


mai este diferenta si intre resistenza, este si de 1,5ohm si de 3ohm, ultima fiind pentru trabantelul teoretic.... sau se poate folosi oricare?

as vrea sa le iau de pe ebay pt ca am gasit bobine cromate....  :wav:

Multumesc pt ajutorul
Lorenzo

victor:
Dacă masori bobina și se încadrează în valorile normale (din tutorial) atunci este buna. Restul detaliilor nu prea contează,  mâinile ca ai Gotronic.
Ideal ar fi sa  găsești bobina originala și sa mai fie în parametrii normali, multe din originale din cauza depozitarii sau exploatării nu mai sunt perfect functionale

lorenzobus1972:
Multumesc Victor, problema e chiar asta, spre exemplu bobinele de Dacia comandate de la un magazin aici (care comanda numai piese) sunt bune numai la a 3a încercarea....
 :icon_thumleft:

vidicanpetru:
Te salut Lorenzo. Am înțeles că ai bobine de Dacia pe mașină. Care este problema cu ele ?
Eu am bobine da Dacia de 23 de ani și funcționează perfect. Până anul trecut am avut aprinere pe platini, iar acum am aprindere electronică originală și merge la fel de bine.

Bogdan93:
Si eu am tot aprindere electronica ci bobine de Dacia. Aproape de un an. am avut platini cu bobine de trabant, dar din cauza dereglarii frecvente de platini am trecut pe electronica. Dupa 2 luni m-au lasat bobinele. Am luat de Dacia asa provizoru, dar cand am vazut ca duc si alea, am ramas cu ele. Desi am tras cu urechea pa la intalniri si tot alea de Trabant sunt sfante!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă