Autor Subiect: Sonda rezervor defecta ! Traby 1.1  (Citit de 2464 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Kry_M

  • Trabantist Junior
  • **
  • Mesaje postate: 74
Sonda rezervor defecta ! Traby 1.1
« : Aprilie 29, 2017, 06:26:26 pm »
Acum câteva zile am plecat într-o excursie mai lunga cu traby și normal ca am făcut plinul, dar când să plec de la pompă pun contactul și constat că eram tot pe roșu cu benzina. Cobor din mașină mă uit sub mașină, nu curgea nimic, imi zic ca lasa de la drum (a se citi de la gropi) iși dă drumul...după excursia de 400km indicatorul de benzină era tot pe roșu. E clar probleme cu indicatorul sau cu sonda;a doua zi iau multimetrul si măsor fără contactul pus rezistența reostatului, mă așteptam sa fie rezistență infinită (adică întreruptă), surpiză 240 Ohmi. Atunci pun contactul și măsor tensiunea, pe capetele reostatului aproximativ 5 V cc.
era clar doar plutitourul putea fi, rupt, inecat, cazut…
   Scot carpeta din portbagaj, desfac capacul de la sondă și scot sonda cu tot cu capac, surpriză avea plutitorul pe ea, întreg și nevătămat, încerc să deplasez în sus si în jos plutitorul și constat că se mișcă foarte ușor, mă gândesc ca s-a slăbit ceva și rezolvarea este una ușoară probabil. Desfac înca două șuruburi ce țineau mecanismul fixat de capac și atunci observ că rezistența bobinată a reostatului este intreagă (o și masor sa ma asigur ca așa este ) iar în laterala dreaptă are un cursor ce statea cam lejer asa, nefiind presat pe rezistența bobinată. Motivul pentru care nu era la locul ei era faptul ca în partea opusă reostatul ar fi trebuit sa aiba un alt cursor care lipsea.
   La o examinare mai atentă constat faptul că acest cursor era rupt, și fiind mai scurt a ajuns până sub rezistență unde s-a împănat deoarece rezistența e liniara iar traiectoria cursorului e una semicirculara. Am gasit si bucațica de alama ruptă, am incercat să o lipesc la loc, dar era așa de subțiată și de deformată din cauza uzurii încât a trebuit să lipesc o bucată serioasă de conductor de cupru plin în locul cursorului rupt.
   După lipire am montat la loc plutitorul și se pare că momentan functionează conform așteptărilor, dar curind va trebui înlocuită piesa respectivă deoarece și în partea cealaltă cursorul era destul de uzat și probabil ca va avea aceeași soartă ca și primul.
 
Trabantist pasionat

Offline remi

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 502
  • fa ce trebuie sa faci
Re: Sonda rezervor defecta ! Traby 1.1
« Răspuns #1 : Februarie 27, 2018, 11:17:30 pm »
 Niște poze cu telefonul (fiind  gratis) ar fi fost foarte concludent, acum pe viitor..... Cei care au 1,1 (și nu numai ei) , care nu au desfăcut piesa vreodată, neavând probleme cu ea, nu pot decât să își imagineze ce ar fi acolo
trabant 1,1 kombi 1990
 tel. 0720 615 570  (acum sunt in reteaua cosmote,portat din vodafone)