Autor Subiect: B 98 EXE  (Citit de 78644 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline pater rafail

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 2 388
  • 0760 601 838
B 98 EXE
« : August 22, 2009, 01:30:00 am »
   Trabantul meu este, cum spuneam si la "Prezentare membrii", un 601s Limousine, din 1990. L-am cumparat de la o tanti din Jilava, de langa Bucuresti, acum vreo 2 luni si ceva. M-am chinuit tare sa-mi iau unul, odata ca nu gaseam, fondul monetar alocat fiind tare "subtire", iar apoi ca am intampinat mari impotriviri din partea familiei (mama) si a prietenei (care, la un moment dat, mai in gluma sau mai in serios, mi-a zis chiar ca "imi da papucii" daca-mi cumpar o asa "porcarie") dar hotararea fusese deja luata in mintea mea si, netinand prea mult seama de ei si cautand pe ascuns in continuare, l-am cumparat p-acesta pana la urma.
   Eu l-am adus din Jilava pe propriile-i roti, desi n-aveam nici un fel de acte (nu tu asig, nu tu rovignieta, nici macar ITP), insa dupa aia am descoperit multe "problemute": pornire greoaie, tacanit la electromotor, apoi mers ba turat, ba trepidat spre oprit; a mai fost vopseaua tare zgariata (au tinut un caine pe langa masina un an cat a stat in curte degeaba) si prost aplicata, rugina pe podea, in portbagaj, electrica invalmasita si "umblata" de diferiti mesteri si lista mai poate continua...
   De-atunci n-am facut mare lucru; l-am cunoscut pe Dragos (Dinulescu), un om tare de treaba, care s-a oferit sa-mi curete carburatorul si sa mi-l regleze, am schimbat garniturile de chiuloase (alea de aluminiu; asa cred ca le zice), am incercat sa aduc instalatia electrica la stadiul din scheme, lucru ce inca imi mai da de cap, am scos mocheta si scaunele, am curatat rugina si am aplicat o vopsea speciala, "protecta", de la policolor, speciala pt rugina; acelasi lucru si in portbagaj. Am schimbat farurile cu unele neruginite, dar care nu-mi prea plac si... ar mai fi, dar nu mai tin minte. Incerc sa-l intretin. Mi-a promis Dragos ca vine si-mi arata cum sa reglez aprinderea (poate facem si filmuletul ala, cine stie?!), dupa care, cu tot "ilegalul" deplasarii, o duc la o spalatorie, sa arate si ea mai omeneste.
   Momentan caut un vopsitor ieftin; am si gasit un mosulica, sa vedem cum ne intelegem. In cel mai rau caz, cumpar un pistol electric de vopsit (30 de lei in Brico) si-o vopsesc singur- doar n-o iesi mai rau decat e acum?!
   Dupa punerea in functiune a motorului vor mai aparea si alte probleme, garantat, insa asta ar fi prioritar! Mai are rugina pe la oalele rotilor, unele chiar penetrand tabla; o sa le repar cum pot, cu flexul, tabla galvanizata si pop-nituri, dupa care grund si antifon. Nu vreau si, mai ales, nu-mi permit sa bag bani mai deloc in aceasta masina, tinand cont ca mai am una de intretinut si, de, sunt totusi student! Dar capriciul asta tot mi-l satisfac! Poze nu pun inca, cel putin pana nu-i dau un strat de vopsea, deoarece nu-i chiar "bijuterie" masina si, na, mi-e oleaca rusinica de celelalte frumuseti de pe-aici!
   Inchei si prezentarea masinii, rugandu-va sa-mi scuzati poliloghia multa si poate aberanta! E si destul de tarziu si eu sunt nitel obosit! Repet multumirea ca m-ati primit in "breasla" voastra si indraznesc si eu sa urez sanatate si buna-sporire tuturor utilizatorilor forumului, cat si a administratorului si moderatorilor! Drumuri line si fara evenimente neplacute! Vrum-vrummm!
« Ultima Modificare: August 22, 2009, 01:34:22 am de paterrafail »

Offline Gusteru

  • TRABANT 1.1 / 1990
  • Administrator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 7 348
  • TM 90 DDR by IFA mobile DDR
    • Trabant Club Romania
Re: B 98 EXE
« Răspuns #1 : August 22, 2009, 12:20:28 pm »
Frumoasa povestea. Nu trebuie sa te rusinezi cu Trabica al tau. Fiecare face cat poate,mai mult sau mai putin.Importanta e pasiunea si daruirea.Viata lunga tie si trabyului tau.
=== ADMINISTRATOR SITE ===
TEL +(4) 0740 485 474 (ORANGE)
Email   george.gusteritan @ gmail.com
YM       TrabyRo (DOAR pt mess)
SKYPE  gusteritan.george
FaceBook www.facebook.com/gusteritan

Offline Angel 5

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 527
  • IFA-VW Powered Trabant
    • Trabant 1.1 Blog
Re: B 98 EXE
« Răspuns #2 : August 22, 2009, 02:17:38 pm »
De ce sa iti fie rusine? Pune si poze daca ai ca dupa sa ne dam seama de progresele facute! ;)

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: B 98 EXE
« Răspuns #3 : August 22, 2009, 09:56:08 pm »
nu trebuie sa iti fie rusine dupa acum ai observat lumea isi pune poze si cu masina in stadiu de lucru , sau asa cum arata ea inainte de a intra in procesul de reconditionare adica lovita sau mancata de rugina asa ca pune poze linistit sa vedem si noi cum va iesi iar cu apropiati nu te necaji zici ca ei si faci ca tine eu am avut noroc cu prietena mea ii place pasiunea mea si chiar ea mi-a dat ideea si mi-a facut cont pe acest forum
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline floris

  • Trabantist Junior
  • **
  • Mesaje postate: 57
  • keep the faith
Re: B 98 EXE
« Răspuns #4 : Septembrie 05, 2009, 10:06:56 am »
hai norok !  am sa iti dau si eu un sfat,pt ca am vazut ca fusesi usor retinut de faptul ca nu aveai vopseaua data ,sau aveai putina rugina ici colo,,,ideea e ca trabantul,ca masina,are forme mult mai frumoase decat multe alte masini din zilele noastre,,,,asa ca vopsit sau nu,,,asta se vede oricum. insa oamenii sunt critici ai momentului,,,,de ex:....eu cand am adus trabantul in fata blocului,,,si am inceput sa il dezmembrez ca sa il duc la vopsit,,,,,toti vecinii ma intrebau ce fac cu gunoiul ala?...si restul treceau si se uitau stramb la el,,,,,,insa dupa 2  saptamani cand a venit de la vopsit si de la lacuit si am insirat ornamentele pe el,,,,,tot cartierul stie ca e  un trabant nou pe strada mea,,,si toti batranii vin  si dau mana cu mine cand ma gasesc pe langa masina si imi spun cat e de buna si  tot felul de laude la adresa masinii,,,care ce 'i drept arata frumos cand luceste,,,in plus de asta,,,nu iti bate capul cu tot felul de pareri ale oamenilor care spun pareri  :D.....la urma urmei,,ei au o parere,,,pe langa tine care ai un hobby...ceea ce valoreaza de 4646737374688237 mai mult decat o parere. . . mai ales daca unele pareri mai vin de la oameni care nu au hobby,,pt ca un om fara hobby e un om gol  :D :D. ....pe langa toate astea,,daca te mai nelinisteste vrodata vr'o parere ,ia de te uita nitel la pozele de la intruniri,,,,, :D :D...sa vezi atunci cam cat valoreaza parerile celor care nu au decat pareri .  ps.  vezi ce frumos am vorbit? cand puteam sa rezolv toata povestea asta printr'o injuratura scurta si la obiect la adresa celor care nu stiu ce e aia o pasiune si un hobby?   :D :D glumesc !!!! (injuratura a fost in gandul meu ,,inainte sa ma apuc sa scriu :D :D).... bafta multa,bine te'am gasit aici, si abia astept si eu prima intrunire sa ne gasim si live,, pana atunci am sa pun si eu pozele la expozitie,,,dupa ce imi repar ibm'ul ca acolo am totul....pe data viitoare !!!!
keep the faith !!!!

Offline pater rafail

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 2 388
  • 0760 601 838
Re: B 98 EXE
« Răspuns #5 : Septembrie 17, 2009, 09:16:08 pm »
   A mai trecut vremea si ma apropii, in sfarsit, de vopsire! Asta insemnand saptamana viitoare. Am luat si vopsea, si smirghel si chit si tot ce mai trebuie. Am reparat cum am putut gaurile (da, erau adevarate gauri in contraaripi, in mod special pe partea stanga), folosind tabla de aluminiu si pop-nituri, dupa care grund si antifon la greu... sper sa mai tina 2-3 ani! Am pus ulei in praguri, pe la dopurile acelea de la contraaripi, ma pregatesc sa schimb uleiul de transmisie (asa, mai mult ca sa fie nou, nu c-as avea probleme), am gresat pe la toate orificiile (mai putin in spate, la cablul de frana) si, cu putin ajutor "de sus', ca nimic nu se poate face fara, saptamana viitoare o s-o si vopsesc! cam atat! probabil c-o sa pun si poze, daca-mi convine rezultatul! dar numai dupa, ca n-am aparat si trebuie sa imprumut! Numai bine!

Offline Angel 5

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 527
  • IFA-VW Powered Trabant
    • Trabant 1.1 Blog
Re: B 98 EXE
« Răspuns #6 : Septembrie 18, 2009, 11:34:39 am »
Daca e, dupa ce o vopsesti si iti place cum a iesit ne putem intalni intr-un weekend si facem niste poze! :)

Offline pater rafail

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 2 388
  • 0760 601 838
Re: B 98 EXE
« Răspuns #7 : Septembrie 18, 2009, 08:54:17 pm »
   Nu stiu daca se cade sa stea al mau langa al tau, dar vedem! in functie de cat de bine iese treaba!
 Mersi de invitatie!

Offline pater rafail

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 2 388
  • 0760 601 838
Poze, in sfarsit!
« Răspuns #8 : Septembrie 29, 2009, 07:18:47 pm »
   Am cam terminat cu vopsitu... Ar mai fi retusuri pe la bara fata, pe care n-am avut timp s-o pregatesc si-am vopsit-o cam in graba. Dar o s-o fac si p-aia! Oricum, deocamdata am vopsit-o, am asezat ornamentele la loc pe ea (imi mai trebuie fasiile alea de cauciuc care se aseaza in ornamentele de pe partea superioara a aripilor...), am pus bara spate definitiv si bara fata provizoriu, am montat si o lampa pe bara spate pentru conditii de ceata, ar trebui sa urmeze si una pentru marsarier (cand am bani sa fac rost de tot mecanismu' de la cutie), am scos si-am aranjat la parbriz, l-am montat la loc apoi, dupa vopsire... cam atata. Mai astept o saptamana, sa se aseze bine vopseaua, apoi vreau sa-i dau un polish si apoi un strat de ceara de-aia solida...  Nu prea sunt multumit de cum am facut prin interior, ca n-am avut timp si nici dispozitie sa dau tot afara, s-o vopsesc complet, asa ca am vopsit-o doar pe portiere a interior... Acolo am facut oleaca de carcala, dar doar atata. Pun si poze, facute azi!


Free Image Hosting by ImageBam.com

Offline DJ_Boss

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 131
Re: B 98 EXE
« Răspuns #9 : Septembrie 29, 2009, 07:29:11 pm »
Sa o conduci sanatos.Foarte frumoasa masina.Imi place cum a iesit.Spor la treaba in continuare daca zici ca mai ai de facut si interiorul.Ar fi pacat sa o  lasi asa.
0726872055

Offline Gusteru

  • TRABANT 1.1 / 1990
  • Administrator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 7 348
  • TM 90 DDR by IFA mobile DDR
    • Trabant Club Romania
Re: B 98 EXE
« Răspuns #10 : Septembrie 29, 2009, 08:24:34 pm »
~!!!! BRAVO !!! faina treaba. Vezi ca stopul de ceata sta stamb  ;-)
=== ADMINISTRATOR SITE ===
TEL +(4) 0740 485 474 (ORANGE)
Email   george.gusteritan @ gmail.com
YM       TrabyRo (DOAR pt mess)
SKYPE  gusteritan.george
FaceBook www.facebook.com/gusteritan

Offline Hunor

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 953
Re: B 98 EXE
« Răspuns #11 : Septembrie 29, 2009, 09:33:20 pm »
Stiu ca este off topic intrebarea mea, dar am si eu o curiozitate. pentru a monta o lampa de marsarier trebuie un mecanism aparte?Adica nu este prevazuta cutia de viteze direct cu contactii pentru acest circuit?Cum arata acest mecanism?Imi puteti spune si mie unde se monteaza??Inca o data imi cer scuze pentru ca este o intrebare off topic, dar aici am vazut si cum sunt mai curios din fire nu m-am putut abtine sa nu ma informez.(pe google nu am gasit nimic)
Din păcate nu este dotat cu un astfel de circuit, trebuie montat un mecanism separat. (o să pun mai târziu o poză despre mecanism :))

Offline pater rafail

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 2 388
  • 0760 601 838
Re: B 98 EXE
« Răspuns #12 : Septembrie 29, 2009, 11:28:33 pm »
   Mersi de incurajari tuturor! Cum am zis, mai sunt mici reglaje si ajustari (cel putin la estetica exterioara, ca pe la partea mecanica mai sunt unele MARI ajustari!), aici incluzand si stopul de ceata, Gustere! Oricum, deocamdata e pus asa, fara sa fie conectat la instalatia electrica. Cand trag si cablul, il indrept!

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: B 98 EXE
« Răspuns #13 : Septembrie 30, 2009, 08:44:01 pm »
Bravo , a iesit foarte bine chiar te pricepi, te felicit, acum urmeaza micile''mari'' reglaje multe si enervante, inarmeazate cu multa rabadare vorbesc din proprie experienta ,in rest iti urez sa te bucuri de ea si sa o stapanesti sanatos bafata in continuare. ;)
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline remi

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 502
  • fa ce trebuie sa faci
Re: B 98 EXE
« Răspuns #14 : Octombrie 01, 2009, 11:24:22 pm »
decat cum arata inainte , asa e muult mai bine  :)
trabant 1,1 kombi 1990
 tel. 0720 615 570  (acum sunt in reteaua cosmote,portat din vodafone)