Autor Subiect: 7 metode de a scapa de amenda pentru radar  (Citit de 11590 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline victor

  • Membru Fondator
  • Global Moderator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 8 661
  • BT 85 GAV Power of Simplicity
    • www.VictorGavriluta.ro
7 metode de a scapa de amenda pentru radar
« : Iulie 24, 2011, 03:37:32 pm »
Multi dintre noi nu stiu ce drepturi au atunci cand sunt opriti de politie sub pretextul depasirii vitezei legale. In cele ce urmeaza va prezentam sapte reguli, publicate pe site-ul e-transport.ro, pe care trebuie sa le respectati atunci cand sunteti opriti din acest motiv:

1. In momentul in care politistul va opreste pentru depasirea vitezei, la cererea dvs., el TREBUIE sa aiba asupra lui si sa va prezinte: certificatul de omologare a aparatului radar de catre Biroul Roman de Metrologie Legala, buletinul de verificare metrologica in termen de valabilitate respectiv 12 luni de la data efectuarii verificarii si autorizatia de operator radar pentru cel care va incheie procesul-verbal. Lipsa oricaruia din aceste documente trebuie prevazuta de dvs. la rubrica "alte mentiuni" si este caz de nulitate absoluta a procesului-verbal.

2. Politistii nu au voie sa mearga cu radarul mobil oprit si sa-l porneasca atunci cand dvs. sunteti foarte aproape de el. Aparatul radar, conform normelor metrologice, are o functie de autotestare care se face automat la fiecare pornire a aparatului. Cat timp in partea stanga jos a fotografiei apare litera "T" aparatul radar nu si-a terminat autotestarea si conform normelor masuratorile nu pot reprezenta probe pentru aplicarea legislatiei rutiere (mai apare si o dunga alba care este exact peste ultima cifra din viteza prevazuta pe mijlocul fotografiei). De asemenea, tot conform normelor metrologice, politistii nu au voie sa foloseasca aparatul radar scos de pe suport deoarece nu se respecta unghiul de incidenta si nici nu au voie sa foloseasca un paravan pe care sa-l ridice la apropierea autovehiculului.

3. Aparatul radar de tip stationar nu poate fi amplasat in apropierea unei surse puternice de radiatii electromagnetice, adica un stalp de radio, televiziune, telefonie mobila sau, cel mai des, o instalatie electrica de inalta tensiune. Normele pentru proiectarea si amplasarea unei locuinte prevad pentru evitarea poluarii electromagnetice amplasarea locuintei la cel putin 200m de o retea electrica de inalta tensiune. Deci, aparatul radar trebuie sa fie cel putin la 200 m de instalatia electrica de inalta tensiune, in afara campului electromagnetic. Aparatul radar stationar are lungimea fasciculului de 400-500m. Daca acest fascicul este indreptat spre instalatia electrica de inalta tensiune in timpul masurarii ceea ce se poate determina foarte usor din fotografie, atunci distanta la care trebuie sa fie amplasat aparatul radar stationar creste pana la 400-500m functie de unghi.

4. Daca in fotografiile depuse in instanta drept probe de catre Politie apar mai multe autovehicule simultan, verificati in toate fotografiile distanta dintre dvs. si celelalte autovehicule. Daca aceasta variaza de la prima fotografie la a doua, atunci nu dvs. aveati neaparat viteza cea mare din toate si este clar ca se incalca normele metrologice care prevad ca masuratorile nu pot constitui probe daca circula simultan mai multe autovehicule si nu se poate determina CLAR autovehiculul vizat.

5. Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor prevede ca agentul care constata contraventia se numeste agent constatator. Agentul constatator este si cel care aplica sanctiunea, altfel procesul-verbal este lovit de nulitate absoluta. Deci, daca un agent constata contraventia, dar procesu-verbal este intocmit de un alt agent (situatia in care se transmite viteza prin statie), procesul-verbal este nul, nu are nici o valoare si in urma contestatiei dvs. instanta il va anula, va anula si amenda si punctele.

6. Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor prevede ca agentul constatator are obligatia sa aduca la cunostinta contravenientului ca are dreptul de a avea sau nu obiectiuni pe care sa le inscrie la rubrica "alte mentiuni" sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal. Deci, daca la rubrica "alte mentiuni" nu este completat nimic, atunci procesul-verbal este nul de drept si instanta il va anula si va anula si amenda si punctele.

7. Camerele digitale amplasate pe drumuri nu sunt omologate de Biroul Roman de Metrologie Legala (BRML) si nu pot fi folosite pentru determinarea vitezei legale, ci doar pentru probarea unei depasiri neregulamentare, trecerea pe rosu la semafor si altele de acest gen. Sistemul omologat de BRML este principiul buclei inductive: in asfalt sunt amplasati doi senzori electromagnetici la o distanta de 5 metri unul de celalalt. La trecerea prin dreptul primului senzor acesta imprima autovehiculului o amprenta magnetica unica. La trecerea prin dreptul celui de-al doilea senzor acesta calculeaza viteza si daca este mai mare decat cea legala, trimite comanda catre camera digitala care face fotografia din spate. Camerele care sunt prevazute cu bucla inductiva sunt doar 6 din cele 49 amplasate pana in prezent si ele se afla pe DN1 la: Balotesti, Ciolpani, Puchenii Mari, Barcanesti, Comarnic, Sinaia. Camerele digitale din orase niciuna nu are bucla inductiva. Se observa foarte usor care camere au si bucle inductive prin faptul ca, pe fiecare sens, in dreptul camerelor respective lipite de asfalt, in exteriorul asfaltului, sunt doua portiuni de beton de circa 30cm/15cm, la circa 5m una de cealalta, in care sunt incastrati senzorii.

Acestea fiind spuse, va invitam sa conduceti prudent si sa respectati viteza legala!

Offline cristi_1993

  • Trabantist Incepator
  • *
  • Mesaje postate: 32
    • Y7.ro
Re: 7 metode de a scapa de amenda pentru radar
« Răspuns #1 : Aprilie 25, 2012, 02:39:44 pm »
foarte bune metodele...sunt curios daca dau si roade:P

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: 7 metode de a scapa de amenda pentru radar
« Răspuns #2 : Iulie 06, 2014, 05:02:53 pm »
Sa ma pish pe bpr si pe toti talharii angajati la drumul mare.De dimineata la 2:00 la intersectia chitila cu buc noi stateau baietii la panda ii vad stau linistit dand prioritate celor de pe buc noi ma uit la semafor aveam verde, centura pusa si semnal stanga trec, intorc in dreptul lor pe linia discontinua intru in lukoil bag gaz ceva benzina, platesc merg la toaleta ies din benzinarie opresc la semafor astept verde intorc pe chitila si hop sare jegu si ma opreste (in mintea mea proasta zic a filtru nu era prima data cand ma controlau la acte in locul ala) imi cere actele le scot si ma intreaba de unde vin si unde ma duc.Zic din dr taberei si merg in chitila el zice deci ai venit pe grivita zic da ok ati trecut pe rosu 300 si ceva lei amenda (nu mai tin minte exact) plus permisul retinut pe 3 luni.Era sa mor, gunoiu fuge pe partea cealalta la masina eu dupa el, era verde martor mi -e Dumnezeu doar v -am vazut aici si am intors in fata voastra fara sa ma opriti, acum dupa 10 min ma opresti si imi spui ca era rosu da -o dracu ca nu -s daltonist.El nimic ca imi ia permisu ca am trecut pe rosu, ma cam resemnasem si ma gandeam la contestatii si etc si muream de oftica, ii zic am mai luat amenzi am gresit am recunoscut fapta si le -am platit dar in ruptul capului nu am ce recunoaste acum nu am trecut pe rosu asta e bataie de joc, el o tinea pe a lui.Dupa 5 minute vine cu pv -ul cu o amenda de 180 ron si 90 in 48h', zic domle ce e asta ba imi iei permisu acum nu il mai iei imi dai amenda ca nu am semnalizat la schimbarea directiei ce inseamna mizeria asta nu semnez nimic. Cand aude incepe sa imi spuna ca daca nu semnez imi verifica masina si daca gaseste vreun bec ars imi ridica talonul, stiind ca am vreo doua de pozitie semnez, la sf il intreb dece face magariile astea si imi zice ca ce e mare scofala da si el o amenda si asa taximetristi fac multe belele in trafic ma uitam la el si impietrisem.Amenda o platesc nu e vorba de 90 lei si de contestatii nu am chef plus ca nu am cum demonstra ce marlanie a facut el, pe vorbe nu tine, am mai gresit am recunoscut am platit amenda, am un mare respect pt haina militara fie ea si asta de politie, asta din cauza trecutului insa doua lucruri nu am facut nu am trecut pe rosu iar cat am lucrat in sistem nu am facut mizerii de genul asta.Ma intreb oare cu de au ramas hoiturile astea in sistem si cum de ii lasa inima si constiinta sa faca asa ceva.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline victor

  • Membru Fondator
  • Global Moderator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 8 661
  • BT 85 GAV Power of Simplicity
    • www.VictorGavriluta.ro
Re: 7 metode de a scapa de amenda pentru radar
« Răspuns #3 : Iulie 06, 2014, 07:10:23 pm »
De aia pe lista mea, urmatoarea achizitie va fi o camera video auto.
Sa ma amendeze dupa cum le tuna, fac contestatie si sunt obligati sa prezinte in instanta dovada, daca nu au e nasol, mai ales ca eu am sa aduc dovezi. Din ce in ce mai multi judecatori dau castig de cauza soferilor care prezinta dovada video in instanta, nu se mai pune problema acum ca "dispozitiv neomologat"

Offline mircea_storm

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 305
Re: 7 metode de a scapa de amenda pentru radar
« Răspuns #4 : Iulie 07, 2014, 10:41:53 am »
@alex giani asta se numeste necunoasterea legislatiei. Ca sa iti spuna ca ai trecut pe rosu, politistul trebuie sa fie in spatele tau. Sau macar lateral, sa poata sa vada masina si semaforul in acelasi timp. Daca este in fata masinii, nu poate sa vada daca a fost rosu/galben/verde. Ei se bazeza pe faptul ca semafoarele sunt corelate.. dar asta nu e proba in instanta. (pt trecerea pe rosu sunt 30 de zile  ;) )
Talonul il ia pt nereguli grave, in nici un caz pentru o pozitie arsa. Pt un bec ars faza scurta stanga un coleg de birou si-a luat amenda de 180 lei (90 lei in 48 ore) si i-a scris pe amenda bec faza scurta stanga ars. Si da, o camera de trafic pe bord ii linisteste maxim pe politisti (am asa ceva si m-a scapat de la amenda de "schimbarea directiei de mers fara semnalizare" )
Plus, sa se apuce sa iti ia masina la puricat daca nu are in ordinul de misiune "control trafic" (filtru organizat) este abuz. Merg la intimidare si necunoasterea legislatiei de catre conducatorii auto.
Revin eu...lasa mesaj

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: 7 metode de a scapa de amenda pentru radar
« Răspuns #5 : Iulie 07, 2014, 11:34:52 am »
Distanta dintre semafor si echipajul de politie era cam de 100 m maxim plus ca ei erau oarecum ascunsi intr-un intrand,  si eu ma uitam spre semaforul acela si nu era vizibil mai deloc foarte putin il puteam observa si asta din cauza reflexiei din strasina de pe margine.E adevarat in primul rand asta se numeste necunoastere, mi s -a parut ciudat faptul ca de fiecare data cand am mai facut cate o gresala in trafic am fost oprit si inainte de toate agentul m -a intrebat daca stiu exact ce am facut dupa care afirmand ca stiu acesta imi aducea la cunostinta abaterea dupa care imi cerea actele. In cazul asta mai intai mi -a cerut actele, dupa accea m -a intrebat din ce directie veneam a stat o secunda pe ganduri si mi -a zis ca am trecut pe rosu.Nu am mai spus ca tot timpul asta am afirmat la infinit ca nu am trecut pe rosu in timp ce respectivul isi intreba colegul daca sa imi i-a permisul sau nu celalalt afirmand sa mi -l suspende si sa nu mai stea la discutie cu mine.Azi platesc amenda iar copia chitantei o voi preda la udriste impreuna cu un memoriu sa ii zic asa,  relatand in el toate cele intamplate cu motivatia determinarii platii amenzii chiar daca ma simt nedreptatit, voi specifica ca nu are ca scop neaparat sanctionarea agentului ci primirea unui raspuns mai mult simbolic din partea bpr fata de acest abuz.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline Viorel Balmez

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 4 393
Re: 7 metode de a scapa de amenda pentru radar
« Răspuns #6 : Iulie 07, 2014, 01:39:33 pm »
Nici o sansa. Se vor acoperii unii pe altii...

Offline victor

  • Membru Fondator
  • Global Moderator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 8 661
  • BT 85 GAV Power of Simplicity
    • www.VictorGavriluta.ro
Re: 7 metode de a scapa de amenda pentru radar
« Răspuns #7 : Iulie 07, 2014, 02:05:19 pm »
Alex, nu vreau sa crezi ca te dezamagesc, insa ce vrei tu sa faci e fix apa de ploaie. Daca totusi vrei sa faci o chestie serioasa care poate avea unele urmari pentru ei, atunci fa contestatie. Nu iti trebuie nici avocat, nici bani. Daca e sa pierzi, ai la dispozitie nu stiu cate zile lucratoare sa platesti amenda.
As crede ca ai avea castig de cauza daca explici in declaratie cu lux de amanunte mai ales detaliile la care eu nu m-am gandit si le-a expus Mircea mai sus, totul insotit de bonul de la peco, ca sa justifici, sa fi credibil. Atunci politaii trebuie sa aduca dovezi, ceea ce nu se va putea intampla
« Ultima Modificare: Iulie 08, 2014, 08:36:44 am de victor »

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: 7 metode de a scapa de amenda pentru radar
« Răspuns #8 : Iulie 08, 2014, 03:01:34 am »
Am platit amenda ieri e drept am fost neinspirat pe moment insa chiar si asa am dreptul la contestatie, am gasit in torpedou bonul de la peco,  la ora 2:28 am achitat carburantul deci eram de mult timp pe soseaua chitilei iar el la ora 2:35 imi intocmea pv ca nu am semnalizat sch directiei de mers de pe bd buc noi pe sos chitilei.Voi depune contestatie impotriva pv -ului si plangere la bpr impotriva agentului atasand plangerii si copia pv si copia bonului.De regula bonurile le arunc mereu cand ies din peco dar pe asta l -am aruncat in graba in torpedou.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline mircea_storm

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 305
Re: 7 metode de a scapa de amenda pentru radar
« Răspuns #9 : Iulie 08, 2014, 09:45:38 am »
Deci.. daca ai semnat pe amenda cu recunosc fapta si n-ai trecut obiectii, ti-ai recunoscut vina. Orice sesizare/ plangere/ contestatie este pierduta inainte sa o scrii. Doar in cazul in care ai inregistrare cu faptul ca ti-a zis politistul ca daca nu semnezi iti cauta nod in papura. Si nu ai.
Ia si citeste legislatia.. un mic update cand stai si astepti clientii in statie. Schimba-ti toate becurile arse. Fii mai atent in trafic. Si o sa ai mai multe sanse ca atunci cand esti oprit de garcea sa va despartiti prieteni.  :)
Revin eu...lasa mesaj

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: 7 metode de a scapa de amenda pentru radar
« Răspuns #10 : Iulie 08, 2014, 01:03:33 pm »
Am spus eu ca am mentionat la rubrica mentiunile contravenientului ca recunosc fapta consemnata de agent? La rubrica mentiunilor a specificat ca nu are obiectii iar faptul ca am semnat nu inseamna ca sunt deacord cu cele consemnate ci pentru a avea pv ul sa il pot contesta fara sa astept comunicarea sau afisarea prin posta.Singurul lucru pe care l -ar putea invoca fara probe ar fi sa spuna ca dupa ora trecuta pe bonul peco am mai plecat odata spre grivita si ca m-am intors inapoi prin aceasi intersectie dar asta e de domeniul sf -ului.Oricum la cat de magar a fost imi voi putea permite si eu o ilegalitate voi trece in plangerea si un martor, avand in vedere ca legal colegul lui nu poate fi luat in considerare ca martor in favoarea agentului constatator.E adevarat ca e usor sa faci rau, nu am gresit cu nimic plus ca am fost umilit de catre doi marlani care negociau intre ei pe permisul meu dar intamplarea asta mi -a deschis o pofta sadica de a ii face rau cel putin sa il pun pe jar, iar plangerea impotriva lui nu o voi face la bpr ci pe stefan cel mare.
« Ultima Modificare: Iulie 08, 2014, 01:12:30 pm de alex giani »
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline mircea_storm

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 305
Re: 7 metode de a scapa de amenda pentru radar
« Răspuns #11 : Iulie 08, 2014, 02:29:29 pm »
 :D pai daca la rubrica "mentiunile contravenientului" nu ai completat si ai semnat ce inseamna ? ca nu ai obiectii !!! plus, ca daca sunt mai multi ocupanti in masina (care sa poata fi declarati ca martori) trebuiesc trecuti in pv. altfel nu se iau in considerare la un eventual proces.

daca ai obiectii, se consemneaza la rubrica mentiuni. gen: "nu am traversat intersectia pe culoarea rosu a semaforului",  "agentul mi-a vorbit urat", " mi se pare ca agentul miroase a alcool", "agentul nu a avut cascheta pe cap", alte magarii  :-X

avocatii au o vorba " nu conteaza adevarul, conteaza ce poti dovedii cu probe"  :downtown:
Revin eu...lasa mesaj

Offline victor

  • Membru Fondator
  • Global Moderator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 8 661
  • BT 85 GAV Power of Simplicity
    • www.VictorGavriluta.ro
Re: 7 metode de a scapa de amenda pentru radar
« Răspuns #12 : Iulie 08, 2014, 02:41:40 pm »
Sa nu le incurcam, faptul ca semnezi PV nu inseamna ca recunosti, ci doar ca ti s-a adus la cunostinta.
La obiectii nu e obligatoriu sa fi scris ceva daca faci contestatie, este insa un atu faptul ca ai reusit sa scrii ceva acolo

Offline mircea_storm

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 305
Re: 7 metode de a scapa de amenda pentru radar
« Răspuns #13 : Iulie 08, 2014, 03:03:07 pm »
Nenea Victor: nu confundam ;)  d-aia ai rubrica de mentiuni. Sa spui ce nu iti convine. Daca e completata cu liniuta sau "fara obiectii" inseamna ca nu ai avut !!! Dupa 2 zile te trezesti ca ai obiectii ?  :argue:

Eu cand am luat amenda pt depasirea vitezei si eu nu am fost deacord (eu fiind in depasirea unei masini pe A1 si am fost amandoi amendati) am spus ca nu sunt deacord si vreau sa vad filmarea. Politistul foarte sictirit mi-a zis " d-aia ai rubrica de mentiuni. completeaza si daca nu iti convine, fa contestatie. La proces venim cu filmarea" Se cam schimbase putin la fatza.. da na. Si am trecut. Nu am mai facut contestatie ca trebuia sa ma duc in Dambovita si trebuie facuta in max 48 h.

So, fa contestatie. Eu sunt foarte curios ce raspuns o sa primesti. :tongue3:
Revin eu...lasa mesaj

Offline victor

  • Membru Fondator
  • Global Moderator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 8 661
  • BT 85 GAV Power of Simplicity
    • www.VictorGavriluta.ro
Re: 7 metode de a scapa de amenda pentru radar
« Răspuns #14 : Iulie 08, 2014, 06:19:41 pm »
Eu asa stiam, ca nu e obligatoriu sa ai ceva scris la mentiuni ca sa poti contesta, posibil sa ma insel