TRABY CLUB ROMANIA

Comunitate => Expoziţie de Trabant-uri => : pater rafail August 22, 2009, 01:30:00 AM

: B 98 EXE
: pater rafail August 22, 2009, 01:30:00 AM
   Trabantul meu este, cum spuneam si la "Prezentare membrii", un 601s Limousine, din 1990. L-am cumparat de la o tanti din Jilava, de langa Bucuresti, acum vreo 2 luni si ceva. M-am chinuit tare sa-mi iau unul, odata ca nu gaseam, fondul monetar alocat fiind tare "subtire", iar apoi ca am intampinat mari impotriviri din partea familiei (mama) si a prietenei (care, la un moment dat, mai in gluma sau mai in serios, mi-a zis chiar ca "imi da papucii" daca-mi cumpar o asa "porcarie") dar hotararea fusese deja luata in mintea mea si, netinand prea mult seama de ei si cautand pe ascuns in continuare, l-am cumparat p-acesta pana la urma.
   Eu l-am adus din Jilava pe propriile-i roti, desi n-aveam nici un fel de acte (nu tu asig, nu tu rovignieta, nici macar ITP), insa dupa aia am descoperit multe "problemute": pornire greoaie, tacanit la electromotor, apoi mers ba turat, ba trepidat spre oprit; a mai fost vopseaua tare zgariata (au tinut un caine pe langa masina un an cat a stat in curte degeaba) si prost aplicata, rugina pe podea, in portbagaj, electrica invalmasita si "umblata" de diferiti mesteri si lista mai poate continua...
   De-atunci n-am facut mare lucru; l-am cunoscut pe Dragos (Dinulescu), un om tare de treaba, care s-a oferit sa-mi curete carburatorul si sa mi-l regleze, am schimbat garniturile de chiuloase (alea de aluminiu; asa cred ca le zice), am incercat sa aduc instalatia electrica la stadiul din scheme, lucru ce inca imi mai da de cap, am scos mocheta si scaunele, am curatat rugina si am aplicat o vopsea speciala, "protecta", de la policolor, speciala pt rugina; acelasi lucru si in portbagaj. Am schimbat farurile cu unele neruginite, dar care nu-mi prea plac si... ar mai fi, dar nu mai tin minte. Incerc sa-l intretin. Mi-a promis Dragos ca vine si-mi arata cum sa reglez aprinderea (poate facem si filmuletul ala, cine stie?!), dupa care, cu tot "ilegalul" deplasarii, o duc la o spalatorie, sa arate si ea mai omeneste.
   Momentan caut un vopsitor ieftin; am si gasit un mosulica, sa vedem cum ne intelegem. In cel mai rau caz, cumpar un pistol electric de vopsit (30 de lei in Brico) si-o vopsesc singur- doar n-o iesi mai rau decat e acum?!
   Dupa punerea in functiune a motorului vor mai aparea si alte probleme, garantat, insa asta ar fi prioritar! Mai are rugina pe la oalele rotilor, unele chiar penetrand tabla; o sa le repar cum pot, cu flexul, tabla galvanizata si pop-nituri, dupa care grund si antifon. Nu vreau si, mai ales, nu-mi permit sa bag bani mai deloc in aceasta masina, tinand cont ca mai am una de intretinut si, de, sunt totusi student! Dar capriciul asta tot mi-l satisfac! Poze nu pun inca, cel putin pana nu-i dau un strat de vopsea, deoarece nu-i chiar "bijuterie" masina si, na, mi-e oleaca rusinica de celelalte frumuseti de pe-aici!
   Inchei si prezentarea masinii, rugandu-va sa-mi scuzati poliloghia multa si poate aberanta! E si destul de tarziu si eu sunt nitel obosit! Repet multumirea ca m-ati primit in "breasla" voastra si indraznesc si eu sa urez sanatate si buna-sporire tuturor utilizatorilor forumului, cat si a administratorului si moderatorilor! Drumuri line si fara evenimente neplacute! Vrum-vrummm!
: Re: B 98 EXE
: Gusteru August 22, 2009, 12:20:28 PM
Frumoasa povestea. Nu trebuie sa te rusinezi cu Trabica al tau. Fiecare face cat poate,mai mult sau mai putin.Importanta e pasiunea si daruirea.Viata lunga tie si trabyului tau.
: Re: B 98 EXE
: Angel 5 August 22, 2009, 02:17:38 PM
De ce sa iti fie rusine? Pune si poze daca ai ca dupa sa ne dam seama de progresele facute! ;)
: Re: B 98 EXE
: alex giani August 22, 2009, 09:56:08 PM
nu trebuie sa iti fie rusine dupa acum ai observat lumea isi pune poze si cu masina in stadiu de lucru , sau asa cum arata ea inainte de a intra in procesul de reconditionare adica lovita sau mancata de rugina asa ca pune poze linistit sa vedem si noi cum va iesi iar cu apropiati nu te necaji zici ca ei si faci ca tine eu am avut noroc cu prietena mea ii place pasiunea mea si chiar ea mi-a dat ideea si mi-a facut cont pe acest forum
: Re: B 98 EXE
: floris September 05, 2009, 10:06:56 AM
hai norok !  am sa iti dau si eu un sfat,pt ca am vazut ca fusesi usor retinut de faptul ca nu aveai vopseaua data ,sau aveai putina rugina ici colo,,,ideea e ca trabantul,ca masina,are forme mult mai frumoase decat multe alte masini din zilele noastre,,,,asa ca vopsit sau nu,,,asta se vede oricum. insa oamenii sunt critici ai momentului,,,,de ex:....eu cand am adus trabantul in fata blocului,,,si am inceput sa il dezmembrez ca sa il duc la vopsit,,,,,toti vecinii ma intrebau ce fac cu gunoiul ala?...si restul treceau si se uitau stramb la el,,,,,,insa dupa 2  saptamani cand a venit de la vopsit si de la lacuit si am insirat ornamentele pe el,,,,,tot cartierul stie ca e  un trabant nou pe strada mea,,,si toti batranii vin  si dau mana cu mine cand ma gasesc pe langa masina si imi spun cat e de buna si  tot felul de laude la adresa masinii,,,care ce 'i drept arata frumos cand luceste,,,in plus de asta,,,nu iti bate capul cu tot felul de pareri ale oamenilor care spun pareri  :D.....la urma urmei,,ei au o parere,,,pe langa tine care ai un hobby...ceea ce valoreaza de 4646737374688237 mai mult decat o parere. . . mai ales daca unele pareri mai vin de la oameni care nu au hobby,,pt ca un om fara hobby e un om gol  :D :D. ....pe langa toate astea,,daca te mai nelinisteste vrodata vr'o parere ,ia de te uita nitel la pozele de la intruniri,,,,, :D :D...sa vezi atunci cam cat valoreaza parerile celor care nu au decat pareri .  ps.  vezi ce frumos am vorbit? cand puteam sa rezolv toata povestea asta printr'o injuratura scurta si la obiect la adresa celor care nu stiu ce e aia o pasiune si un hobby?   :D :D glumesc !!!! (injuratura a fost in gandul meu ,,inainte sa ma apuc sa scriu :D :D).... bafta multa,bine te'am gasit aici, si abia astept si eu prima intrunire sa ne gasim si live,, pana atunci am sa pun si eu pozele la expozitie,,,dupa ce imi repar ibm'ul ca acolo am totul....pe data viitoare !!!!
: Re: B 98 EXE
: pater rafail September 17, 2009, 09:16:08 PM
   A mai trecut vremea si ma apropii, in sfarsit, de vopsire! Asta insemnand saptamana viitoare. Am luat si vopsea, si smirghel si chit si tot ce mai trebuie. Am reparat cum am putut gaurile (da, erau adevarate gauri in contraaripi, in mod special pe partea stanga), folosind tabla de aluminiu si pop-nituri, dupa care grund si antifon la greu... sper sa mai tina 2-3 ani! Am pus ulei in praguri, pe la dopurile acelea de la contraaripi, ma pregatesc sa schimb uleiul de transmisie (asa, mai mult ca sa fie nou, nu c-as avea probleme), am gresat pe la toate orificiile (mai putin in spate, la cablul de frana) si, cu putin ajutor "de sus', ca nimic nu se poate face fara, saptamana viitoare o s-o si vopsesc! cam atat! probabil c-o sa pun si poze, daca-mi convine rezultatul! dar numai dupa, ca n-am aparat si trebuie sa imprumut! Numai bine!
: Re: B 98 EXE
: Angel 5 September 18, 2009, 11:34:39 AM
Daca e, dupa ce o vopsesti si iti place cum a iesit ne putem intalni intr-un weekend si facem niste poze! :)
: Re: B 98 EXE
: pater rafail September 18, 2009, 08:54:17 PM
   Nu stiu daca se cade sa stea al mau langa al tau, dar vedem! in functie de cat de bine iese treaba!
 Mersi de invitatie!
: Poze, in sfarsit!
: pater rafail September 29, 2009, 07:18:47 PM
   Am cam terminat cu vopsitu... Ar mai fi retusuri pe la bara fata, pe care n-am avut timp s-o pregatesc si-am vopsit-o cam in graba. Dar o s-o fac si p-aia! Oricum, deocamdata am vopsit-o, am asezat ornamentele la loc pe ea (imi mai trebuie fasiile alea de cauciuc care se aseaza in ornamentele de pe partea superioara a aripilor...), am pus bara spate definitiv si bara fata provizoriu, am montat si o lampa pe bara spate pentru conditii de ceata, ar trebui sa urmeze si una pentru marsarier (cand am bani sa fac rost de tot mecanismu' de la cutie), am scos si-am aranjat la parbriz, l-am montat la loc apoi, dupa vopsire... cam atata. Mai astept o saptamana, sa se aseze bine vopseaua, apoi vreau sa-i dau un polish si apoi un strat de ceara de-aia solida...  Nu prea sunt multumit de cum am facut prin interior, ca n-am avut timp si nici dispozitie sa dau tot afara, s-o vopsesc complet, asa ca am vopsit-o doar pe portiere a interior... Acolo am facut oleaca de carcala, dar doar atata. Pun si poze, facute azi!

(http://thumbnails20.imagebam.com/5052/91915250512789.gif) (http://www.imagebam.com/image/91915250512789) (http://thumbnails20.imagebam.com/5052/a45c9950512792.gif) (http://www.imagebam.com/image/a45c9950512792) (http://thumbnails20.imagebam.com/5052/25df3850512795.gif) (http://www.imagebam.com/image/25df3850512795) (http://thumbnails22.imagebam.com/5052/bf4d2750512799.gif) (http://www.imagebam.com/image/bf4d2750512799)
Free Image Hosting by ImageBam.com (http://www.imagebam.com)
: Re: B 98 EXE
: DJ_Boss September 29, 2009, 07:29:11 PM
Sa o conduci sanatos.Foarte frumoasa masina.Imi place cum a iesit.Spor la treaba in continuare daca zici ca mai ai de facut si interiorul.Ar fi pacat sa o  lasi asa.
: Re: B 98 EXE
: Gusteru September 29, 2009, 08:24:34 PM
~!!!! BRAVO !!! faina treaba. Vezi ca stopul de ceata sta stamb  ;-)
: Re: B 98 EXE
: Hunor September 29, 2009, 09:33:20 PM
Stiu ca este off topic intrebarea mea, dar am si eu o curiozitate. pentru a monta o lampa de marsarier trebuie un mecanism aparte?Adica nu este prevazuta cutia de viteze direct cu contactii pentru acest circuit?Cum arata acest mecanism?Imi puteti spune si mie unde se monteaza??Inca o data imi cer scuze pentru ca este o intrebare off topic, dar aici am vazut si cum sunt mai curios din fire nu m-am putut abtine sa nu ma informez.(pe google nu am gasit nimic)
Din păcate nu este dotat cu un astfel de circuit, trebuie montat un mecanism separat. (o să pun mai târziu o poză despre mecanism :))
: Re: B 98 EXE
: pater rafail September 29, 2009, 11:28:33 PM
   Mersi de incurajari tuturor! Cum am zis, mai sunt mici reglaje si ajustari (cel putin la estetica exterioara, ca pe la partea mecanica mai sunt unele MARI ajustari!), aici incluzand si stopul de ceata, Gustere! Oricum, deocamdata e pus asa, fara sa fie conectat la instalatia electrica. Cand trag si cablul, il indrept!
: Re: B 98 EXE
: alex giani September 30, 2009, 08:44:01 PM
Bravo , a iesit foarte bine chiar te pricepi, te felicit, acum urmeaza micile''mari'' reglaje multe si enervante, inarmeazate cu multa rabadare vorbesc din proprie experienta ,in rest iti urez sa te bucuri de ea si sa o stapanesti sanatos bafata in continuare. ;)
: Re: B 98 EXE
: remi October 01, 2009, 11:24:22 PM
decat cum arata inainte , asa e muult mai bine  :)
: Re: B 98 EXE
: pater rafail October 01, 2009, 11:32:24 PM
   Pai Remi stie prea bine, ca doar la el acolo l-am facut!!! Am ramas dator vandut! Si curent, si mana de lucru, si sfatuitor... Ce mai, tot meniul!
: Răspuns: B 98 EXE
: floris November 04, 2009, 10:42:26 PM
a iesit frumos albastrul .....acuma ,,ar fi fain un garaj pt ca in soare  e posibil sa paleasca culoarea si e pacat de ea,,,,,in rest  usor usor se fac toate,,,vointa sa fie...eu unul abia astept sa pot ajunge la prima intrunire sa vaz si eu live toate masinile frumoase.   toate cele bune  si  sa ne auzim de bine !!!
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail December 01, 2009, 03:10:29 PM
   Azi am cumparatun rand de anvelope second, marca Matador, cu uzura cam 20-30%... Uite si poze: (http://thumbnails15.imagebam.com/5821/70276b58200728.gif) (http://www.imagebam.com/image/70276b58200728) (http://thumbnails23.imagebam.com/5821/7fccb058200729.gif) (http://www.imagebam.com/image/7fccb058200729) (http://thumbnails25.imagebam.com/5821/c0ba0258200731.gif) (http://www.imagebam.com/image/c0ba0258200731) (http://thumbnails23.imagebam.com/5821/ec6f0558200734.gif) (http://www.imagebam.com/image/ec6f0558200734)
Free Image Hosting by ImageBam.com (http://www.imagebam.com)   
   200 de lei, cu montaj (si garantie, zic ei) inclus!
: Răspuns: B 98 EXE
: Ionel GR 02 XPN December 01, 2009, 03:25:03 PM
Arata beton
: Răspuns: B 98 EXE
: liviu December 01, 2009, 03:33:01 PM
Apropo de problemele cu apropiatii...si eu am fost amenintat de mama ca ma da afara din casa daca vin cu asa ceva, dar nu renunt :) deocamdata fac scouting, dar cand gasesc unul bunicel, il iau si daca ma mut in chirie ulterior ;)) bafta in continuare.
: Răspuns: B 98 EXE
: scutzy December 02, 2009, 02:36:29 AM
ceau!aproape toti sau am plecat de la o masina nu foarte frumoasa si am ajuns sa arata asa cum vrem sau macar aproape!acolo ii toata satisfatia lui traby!sa o faci tu cu mana ta asa cum vrei tu!da e ok sa cumperi unu asa cum vrei tu doar ca io zic ca nu e aceeasi satisfactie!drumuri bune sa ai fara incidente!
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail January 17, 2010, 10:59:39 PM
   Am facut rost de o pereche de proiectoare rectangulare (dreptunghiulare), asemenatoare astora: (http://thumbnails2.imagebam.com/6415/33c5c664140673.gif) (http://www.imagebam.com/image/33c5c664140673)
Free Image Hosting by ImageBam.com (http://www.imagebam.com), numai ca nu au acel "grilaj". Sunt mai "facute pe vapor", cu lentila transparenta din plastic, dar nu arata prea rau. Au in plus posibilitatea sa le faci cu lumina alba sau galbena. Ei, eu postez acum o intrebare, la care astept sfatuire: ar fi ok sa le montez pe trab? ideal imi doream ceva rotund, clasic, care  sa para ca si cum ar fi venit din fabrica dar, din lipsa de fonduri, a trebuit sa ma multumesc cu astea. Voi cum ziceti? da bine sau e cam aiurea? Astept raspunsuri cat se poate de sincere, dar va "previn" ca decizia tot mie imi va apartine... ca mi-e si necaz, ca daca nu le montez, pierd vreo 65 de lei, mai 70, cat m-a costat totul. Mersi mult!
: Răspuns: B 98 EXE
: axel_unu2006 January 21, 2010, 12:25:31 AM
salut , parerea mea este ca nu cred ca o sa arate urat :D
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail January 21, 2010, 12:36:12 AM
   Esti primul care ma baga si pe mine in seama...asta dupa zile bune de la postare! Multumesc foarte mult! Uite, ca tot ai fost singurul, poate fac si maine un efort si mi le montez! ;) Multumesc din nou de opinie!
: Răspuns: B 98 EXE
: victor January 21, 2010, 01:16:50 AM
am si eu o pereche de proiectoare de acest gen, dreptunghiulare,fara grilaj in fata, cu sticla alba, putin mata si pe deasupra lor au alta sticla portocalie care se rabateaza peste asta alba. Am vrut sa le montez asta vara dar nu imi placeau cum stateau pe masina, si, am renuntat  la idee...noah, nu stiu, poate tie iti place cum sta, dar, unu mie nu imi placeau...am vrut sa le prind de bara sub grija "radiator" ca sa spun asa...daca gasesc ceva mai micute macar..imi pun si eu..dar...cine stie..mai vedem...
Daca tie iti plac, punele...mie (ale mele) nu imi placeau cum dadeau pe traby
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail January 21, 2010, 08:06:45 PM
  Azi am montat proiectoarele alea... M-am chinuit vreo 4 ore sa trag firele, sa dau gauri, sa potrivesc, sa ma dumiresc ce si cum cu releul, intrerupatorul samd. Dar, la final, pot spune ca sunt multumit de rezultat. Am pus intrerupatorul pe pozitii (deci, cum e si normal, aprind proiectoarele numai daca am pozitii/faza scurta-lunga) - sting luminile, se sting si proiectoarele. Acum am lumina sufiecienta si, ceva ce cred eu ca e si mai bine, nu e diferenta intre cularea fasciculelor (adica nu se vede lumina farurilor galbuie si a proiectoarelor alba). Am tras plus pt consumatori din alternator, masa de unde am prins si releul (pe contraaripa stanga, la o palma in spatele farului), plusul proiector-dreapta l-am bagat prin caroserie, sa nu atarne aiurea prin fata, apoi totul prins cu "soricei". Eu sunt multumit, repet, de cum se prezinta. Nu e original, ce-i drept (as fi preferat sa am ceva rotund si clasic, dar...), insa e util si functional! O sa postez si poze de indata ce am un aparat mai cat-de-cat!
: Răspuns: B 98 EXE
: axel_unu2006 January 21, 2010, 10:15:12 PM
aham asteptam poze ...  ;D
: Răspuns: B 98 EXE
: Mihai wartburgist January 22, 2010, 09:08:14 PM
Pune-i dom-le o siguranta de la plusu ala de alternator!Un 8 A! ;)
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail January 22, 2010, 09:20:42 PM
  Da, stiu, trebuia inseriata si-o siguranta acolo; am avut schema in fata, dar n-am avut solutia tehnica! am vazut in comert sigurante d-alea cu picioruse, care se vand cu tot cu suportul in care intra... o sa caut si-o sa iau. Momentan mai poate astepta. Mersi de sugestie!
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail January 28, 2010, 11:50:02 PM
   Am promis niste poze cu proiectoarele... Mie mi se par ok pana la urma. E adevarat, nu sunt originale si, trebuie sa recunosc din nou, in mod clar as fi preferat unele rotunde, mai clasice sic are s-ar fi potrivit mai bine pe masina. Insa asta e! Cert e ca sunt eficace (sunt mai bune decat alea de le am pe supernova; constatare facuta intr-o comparatie paralela directa!) Iar, asa cum zicea si victor parca, si alor mele li se poate atasa un filtru galben de lumina, care se monteaza peste sticla proiectorului, pentru conditii de ceata cica... Nu le-am mai pus si p-alea, dar cred ca va face o idee: in loc de albe apar galbene!  ;)
   (http://thumbnails24.imagebam.com/6575/52128165740868.gif) (http://www.imagebam.com/image/52128165740868) (http://thumbnails26.imagebam.com/6575/cc563965740876.gif) (http://www.imagebam.com/image/cc563965740876)
Free Image Hosting by ImageBam.com (http://www.imagebam.com)
: Răspuns: B 98 EXE
: victor January 29, 2010, 12:10:48 AM
ooo
da nu stau rau...
nu stiu ce am vazut eu la mine..dar nu imi placeau cum da
poate ma razgandesc si le montez si eu :D
: Răspuns: B 98 EXE
: mdv January 30, 2010, 01:29:35 AM
Pune-i dom-le o siguranta de la plusu ala de alternator!Un 8 A! ;)

Sa inteleg ca plusul de la proiectoare se trage de la alternator si nu de la tabloul de sigurante?
: Răspuns: B 98 EXE
: remi January 30, 2010, 01:41:25 PM
eu montasem pe primul trabi cu plusul de la sigurante , releu si fire groase (ca altfel se topeste intrerupatorul ) , si mergeau
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail January 30, 2010, 04:33:05 PM
   Poti sa-l tragi din sigurante, din baterie sau din alternator. Dar am preferat de la alternator ca sa nu am fire pe baterie si nici sa ma apuc sa trag de la sigurante. Fireste, plusul pentru cuplarea relului este la siguranta de pozitii, ca sa aprind proiectoarele numai dupa aprinderea pozitiilor, insa firul pentru plusul proiectoarelor era prea gros sa-l trag tot din sigurante. D-aia l-am tras de al alternator, ca acolo mai sunt groase si se confunda cu restul; adica nu arata a improvizatie... Daca mai vrei detalii, intreaba-ma!
: Răspuns: B 98 EXE
: mdv January 30, 2010, 11:18:06 PM
eu le am pus pe amandoua la tabloul de sigurante ,pe siguranta care da curent pe contact.
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail January 30, 2010, 11:26:46 PM
   Pai da, dar asta inseamna ca ai curent incontinuu. Oricum, presupun ca ai folosit un releu. Eu am luat plusul de comutare a releului de pe pozitii pentru ca am vrut sa fie ca la toate masinile, adica sa pot aprinde proiectoarele numai cand am pozitii/faza scurta-lunga aprinse... dar asta ramane la alegerea ta.
: Răspuns: B 98 EXE
: mdv January 31, 2010, 06:32:25 AM
am masurat si proiectoarele mele papa curent mult fata de alti consumatori.Deci cat merge motorul functioneaza si ele cand s a oprit alternatorul halt si curentul, ca risti sa ramai fara ..
: Răspuns: B 98 EXE
: apaminerala January 31, 2010, 02:09:37 PM
Arata absolut genial.
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail February 13, 2010, 03:41:47 PM
  Am achizitionat alte proiectoare, romanesti, produse la elba. Sunt second si unul are oglinda putin ciupita de rugina intr-o parte (nu prea iti dai seama de chestia asta decat la o examinare mai amanuntita). O sa le montez in locul celor dreptunghiulare.
   (http://thumbnails27.imagebam.com/6792/f522e267917035.gif) (http://www.imagebam.com/image/f522e267917035) (http://thumbnails22.imagebam.com/6792/f3e4b367917037.gif) (http://www.imagebam.com/image/f3e4b367917037) (http://thumbnails6.imagebam.com/6792/ba808067917040.gif) (http://www.imagebam.com/image/ba808067917040) (http://thumbnails28.imagebam.com/6792/897d8467917041.gif) (http://www.imagebam.com/image/897d8467917041)
Free Image Hosting by ImageBam.com (http://www.imagebam.com)
: Răspuns: B 98 EXE
: victor February 13, 2010, 04:04:02 PM
cred ca astea ar mult mai bine..
asteptam poze cu montarea :P
: Răspuns: B 98 EXE
: axel_unu2006 February 14, 2010, 06:17:22 PM
astea da ... o sa areate mult mai bine   :D
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail February 18, 2010, 01:34:27 AM
   Proiectoarele inca nu le montez. Am studiat nitel problema si, cum si-asa nu sunt prea multumit de bara fata, pe care n-am reusit s-o aduc la linie dupa cate a incasat in trecut, o s-o schimb cu totul, atunci urmand si montarea proiectoarelor circulare (care si-asa necesit gauri mai mari pentru montare). pana una, alta, am realizat azi un video cu trabantul meu, pe care l-am postat si pe youtube spre vizionare; las si aici un link:
 http://www.youtube.com/watch?v=bOjdLzRc9QY


__________________________________________________
editat de victor
Motiv: linkurile de pe youtube se incadreaza dand click pe
iconita youtube cand scrieti...apare in stanga sus randul doi
deasupra la smile-uri :P
___________________________________________________
: Răspuns: B 98 EXE
: victor February 18, 2010, 01:52:25 AM
1. Cameramanul (desi banuiesc ca era o ea :D ) s-a descurcat excelent
2. proiectoarele de ceata dau chiar foarte bine..poate te gandesti sa la lasi pe astea...sunt mult msi inguste decat ce am eu si da, dau mult mai bine pe masina acum ca le-am vazut
3. su fost Trabiuri din cate stiu (si sper sa nu ma insel) care au avut proiectoare originale, deci nu le-ai adaugat tu...au fost montate :P
4. la imbinarile de furtun si ma refer la cel de benzina , foloseste teava de cupru si doua coliere, e cam riscant ce ai vrut sa faci pe acolo..trebuie luate masuri urgente :D
5. stop frana si lampa marsalier la fel ca si cu prouectoarele, cred ca au fost unele care veneau din fabrica cu asa ceva...frumos
6. vesnica problema apa, se poate rezolva, eu aceasi treaba am avut si acum am scapat de ea. Se antifoneaza complet masina, si pe dinauntru si pe dinafara in mai multe straturi asa incat sa nu permita sa faca condesc prea usor, plus chedere noi la usi, sa nu patrunda curentul rece de afara. Eu unul aveam tot timpul pasla imbibata de apa si chiar storceam din ea. Acum e uscata, nu mai am treaba.
7. culoarea e frumoasa, felicitari, nu e deschisa..chiar da bine
8. masina in general arata super...sa ai grija de ea si sa o intretii cat mai bine...

p.s. spala sau curata motorul ;))) o sa faca alergie de la praf
: Răspuns: B 98 EXE
: Animal_2000 February 18, 2010, 04:51:49 AM
Salut, excelent video ai facut. Imi place masina ta, e asa cum imi doresc si eu sa fie a mea in viitor, cu mentiunea ca eu nu as adauga nimic pe masina (proiectoarele). Dar DA ! uite ca se poate si mai este cineva cu gusturi asemanatoare cu ale mele. Imi place radoiul la nebunie - daca-l vinzi- sper ca sunt primul pe lista ca si cumparator :) Si eu caut asa ceva pentru masina mea - radio cu butoane, care sa se incadreze cat mai bine in bordul de trabant - adica sa arate bine.

Excelenta filmarea, excelenta masina, sa o folosesti sanatos - sper ca vii si ne intalnim la urmatoarea intalnire trabanteasca de prin tara, care-o fi :D (cea de la sebes alba e prima, parca ?)

Ai un plus de la mine, pentur filmulet, pentru faptul ca ai pastrat masina in linii originale - clasice, si inca 1 pt cum ai prezentat masinuta.
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail February 18, 2010, 03:26:49 PM
 Mersi! Victor, ai ghicit: e o ea; mai precis prietena mea, cea care, la cumpararea masinii a fost mai mult decat suparata... Acum s-a mai indulcit si a inceput chiar sa-i placa masinuta!
  Hategan, iti multumesc si tie pentru aprecieri si "plusuri"! Radioul nu cred ca-l vand ca si eu il pastrez tot pentru ca se incadreaza perfect in "spiritul" epocii masinii si al Trabantului, in general. Pe viitor planuiesc sa-mi asez undeva mai ascuns o priza normala de 12v, la care sa pot cupla un modulator de frecventa cu usb, ca sa ascult si altceva in afara de radio. Dar un radio-cd/mp3 n-o sa vada  trabantul cat sta pe mainile mele! Planuiesc sa vin la intalniri, insa pana atunci trebuie ca masina sa fie road-legal si asta inseamna, dupa calculele mele, vreo 500 de lei, bani pe care nu-i am deocamdata. Dar trag nadejde de mai bine, na! La "filmare" am reusit sa ma balbai cam la fiecare propozitie si din asta se poate concluziona, intr-adevar, ca nu prea am prezenta de spirit. Dar, tinand cont ca n-a fost nimic regizat... peste! Multumesc din nou si spor si tie la reparatii!
: Răspuns: B 98 EXE
: Viorel Balmez February 18, 2010, 05:51:40 PM
Arata super masinuta ;)
: Răspuns: B 98 EXE
: Ionel GR 02 XPN February 18, 2010, 09:18:03 PM
Felicitari si din partea mea,,pater'' ma bucur sa te cunosc,atit pe tine ,cat si masina ;)
: Răspuns: B 98 EXE
: Animal_2000 February 19, 2010, 02:42:05 AM
Nu mi se pare ca te-ai balbait, si in legatura cu acel radio, banuiam ca nu-l vinzi, dar na` nu ma poate acuza nimeni ca n-am incercat :)

Caut ceva asemantor oricum, si cum l-am vazut pe al tau, am zis sa incerc :D incercarea moarte n-are.

Spor cu trabikul, cu inmatricularea, si cu actele, nu e multa bataie de cap o data ce ai banii si timpul necesar sa stai la cozi. Eu am facut-o vara trecuta cu fiat-ul, intr-o zi am rezolvat tot, si rar si asigurare si inmatriculare.

A durat pana am primit numerele, dar procedura a fost finalizata in decurs de o zi. Succes in continuare, si sa ne tii la curent cu ce-ai reusit cu inmatricularea.
: Răspuns: B 98 EXE
: Alex96 February 19, 2010, 09:54:40 AM
Deci,foarte frumos clipul de prezentare.Tare gluma cu luneta =)).Succes cu trabicu in continuare.
: Răspuns: B 98 EXE
: Kyd February 19, 2010, 10:39:01 AM
 Frumos trabicu dar mai e muult de lucru la el,oricum ai facut treaba buna.Imi pare bine sa te cunosc ;)
 Respect!!!
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail February 19, 2010, 10:43:41 AM
  O mai fi de lucru dar, deocamdata, nu-mi propun sa mai fac nimic! nu in viitorul apropiat, oricum.  Multumesc de aprecieri tuturor!
: Răspuns: B 98 EXE
: Animal_2000 February 25, 2010, 08:27:37 AM
Pater rafail, eu te inteleg... Nu e vorba ca nu vrei, si eu am trecut prin situatia ta, cand terbuie sa bagi bani in acte, nu-ti mai vine sa faci nimic, si nici nu mai vrei sa investesti o perioada atata timp cat merge masina. Totusi, am vazut si eu ca si altii din filmuletul tau, ca ai apa inghetata in masina pe podea, nu sunt eu AS in antifonari si dinastea, dar nu e in regula ce se intampla acolo - ar fi ok sa o rezolvi o data de termini cu actele. (cand vei mai avea ceva banuti).

Mult succes cu masina ta. Mie imi place cum arata, sa o stapanaesti sanatos (felicitari pentur munca depusa). Dar sa nu te culci pe o ureche :P

Mai asteptam detalii sa zici cum ai rezolvat cu omologarile si ITP-ul.
: Răspuns: B 98 EXE
: alex giani February 25, 2010, 10:40:04 AM
La fel se intampla si la mine cam intra apa, are dreptate animal ,e nasol de toata munca daca nu rezolvi problema, eu deabia astept sa vina caldura sa o pun de tot la punct ,apa ar fi ultima chestie care imi sta pe cap cand o rezolv am sa spun si metodele si am sa pun si poze ,oricum trebiue facut ceva bun adica schimbat chedere ,schimbat balamale in caz ca usa are joc, batut marginea aceea de metal bine pentru etansare si cam atat, nu silicon sau spuma polieuretanica cum am mai auzit, astea mi se par tiganii.
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail April 27, 2010, 02:56:25 AM
   poze noi. masina nu-i foarte curata, dar cred ca e ok, totusi...
(http://thumbnails21.imagebam.com/7812/9bd8ac78116797.gif) (http://www.imagebam.com/image/9bd8ac78116797) (http://thumbnails24.imagebam.com/7812/87559078116803.gif) (http://www.imagebam.com/image/87559078116803) (http://thumbnails10.imagebam.com/7812/2537c078116809.gif) (http://www.imagebam.com/image/2537c078116809) (http://thumbnails28.imagebam.com/7812/509be878116813.gif) (http://www.imagebam.com/image/509be878116813) (http://thumbnails19.imagebam.com/7812/93342c78116818.gif) (http://www.imagebam.com/image/93342c78116818) (http://thumbnails27.imagebam.com/7812/60027e78116827.gif) (http://www.imagebam.com/image/60027e78116827) (http://thumbnails26.imagebam.com/7812/943d4b78116830.gif) (http://www.imagebam.com/image/943d4b78116830) (http://thumbnails17.imagebam.com/7812/6c9a8d78116843.gif) (http://www.imagebam.com/image/6c9a8d78116843) (http://thumbnails21.imagebam.com/7812/ea802d78116847.gif) (http://www.imagebam.com/image/ea802d78116847)
Free Image Hosting by ImageBam.com (http://www.imagebam.com)
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail April 27, 2010, 03:22:02 AM
   image bam sucks!!! nu pot sa-mi uplodez nimic din ceea ce vreau! (si n-am depasit limita de 3M!) editeaza tu, Victor, te rog, raspunsul anterior! incerc sa postez, totusi, pozele, intr-o oarecare forma... Multumesc mult!
(http://img51.imageshack.us/img51/6992/imgp0537n.th.jpg) (http://img51.imageshack.us/i/imgp0537n.jpg/) (http://img24.imageshack.us/img24/7677/imgp0534j.th.jpg) (http://img24.imageshack.us/i/imgp0534j.jpg/) (http://img219.imageshack.us/img219/5251/imgp0540i.th.jpg) (http://img219.imageshack.us/i/imgp0540i.jpg/) (http://img685.imageshack.us/img685/1917/imgp0538.th.jpg) (http://img685.imageshack.us/i/imgp0538.jpg/) (http://img232.imageshack.us/img232/8876/imgp0533l.th.jpg) (http://img232.imageshack.us/i/imgp0533l.jpg/) (http://img185.imageshack.us/img185/3364/imgp0616.th.jpg) (http://img185.imageshack.us/i/imgp0616.jpg/)  (http://img691.imageshack.us/img691/3172/imgp0607x.th.jpg) (http://img691.imageshack.us/i/imgp0607x.jpg/) (http://img202.imageshack.us/img202/5854/imgp0449.th.jpg) (http://img202.imageshack.us/i/imgp0449.jpg/) (http://img140.imageshack.us/img140/9673/imgp0519.th.jpg) (http://img140.imageshack.us/i/imgp0519.jpg/)

: Răspuns: B 98 EXE
: Kyd April 27, 2010, 09:49:17 AM
 Image Bam nu e naspa,problema e de la tine,ai pozele la rezolutie prea mare(3680x2564).Ai o mie de variante sa le dai editare si sa le faci mai mici si atunci merge si se incarca si mai repede,nu trebuie sa stai un secol la o poza. ;)
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail May 05, 2010, 10:33:58 PM
   vreau sa-mi pun lampi de semnal si in aripi. nu stiu daca era dotare de "De Luxe", dar am vazut asa la unul prin zona la mine... ele arata cam asa: (http://thumbnails15.imagebam.com/7934/7d774179339921.gif) (http://www.imagebam.com/image/7d774179339921)
Free Image Hosting by ImageBam.com (http://www.imagebam.com) (scuzati calitatea!). nu-s originale si nici macar ddr; sunt de dacia 1300, dar cred ca s-ar potrivi de minune. eu le-as localiza undeva in partea dreapta-sus (sau stanga-sus, in functie la care parte te uiti), cum privesti masina din laterala. am luat o freza circulara (sau cam asa ceva...) - (http://thumbnails21.imagebam.com/7935/97c11679340862.gif) (http://www.imagebam.com/image/97c11679340862)
Free Image Hosting by ImageBam.com (http://www.imagebam.com)
 cu care urmeaza sa fac gaura, bineinteles nu foarte mare; un diametru de aproximativ 2-2,5 cm.
   Ei, intrebarea mea la voi este ce parere aveti, per total, de idee, in tot ansamblul ei (exectutie, aspect ulterior, piese). astept impresii!
: Răspuns: B 98 EXE
: victor May 05, 2010, 11:52:03 PM
sincer...nu prea imi place modelul asta.
Daca chiar vrei sa iti pui semnale laterale, cauta ceva tot de la dacie, ceva de genul cum are Alex sau cum sunt pe logan, dau mai bine.
Parerea mea :-??
: Răspuns: B 98 EXE
: VLADB15ZPR May 06, 2010, 07:18:23 AM
semnalele pe care vrei sa le pui tu , am impresia ca sunt de oltcit!
: Răspuns: B 98 EXE
: Gusteru May 07, 2010, 11:28:54 PM
... asa stiu si eu ... ca sunt de Olcit. Sunt de parere cu Victor;pune (daca tot vrei sa pui) din acelea alungite. Arata fain alea de Dacia Solenza.
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail May 07, 2010, 11:52:58 PM
   da... cam asa. le-am pus si eu pe aripa si nu mi-au parut prea "de acolo". chestia e ca lampile astea (lucas-uri le mai zice) au istorie veche: au fost cumparate acum un an, cand inca era in negocieri cu fostul propietar pentru cumpararea masinii (deci inca NU aveam la ce sa le pun). eu inca de-atunci voiam semnale in aripa...
  oricum, ma mai orientez. la o adica, le scot de la dacia mea (am supernova; sunt la fel ca la solenza, numai ca galbene, nu transparente) si le pun pe aripa de proba, sa vad cum ar da. mersi de sugestii!
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail June 22, 2010, 12:54:40 AM
   Azi am facut un transplant de motor efectiv: am inlocuit un motor cu altul deja gata (sau mai precis pe care l-am gatat intre timp)!  Aceasta operatiune era imperioasa de vreme azi-dimineata mi s-a calat ambielajul in carter...  :D Eu voiam sa trag cat mai mult de el, sa tin, dar atat i-a fost! Bine ca chiar ieri m-a ajutat viorel si am pus alt ambielaj bun, sa fie gata. S-a dovedit o miscare foarte bine cronometrata! La desfacere, in afara de  imposibilitatea de rotire a fuliei, am constat si o spartura sau, mai bine zis, o crapatura cam de 2mm latime/25mm lungime in partea inferioara a carterului, sub cilindrul 2. Dupa extragerea motorului si o mai atenta verificare, am observat o alta crapatura in jumatatea superioara a carterului, "vis-a-vis" de cealalta numai ca putin mai sus. Asta e mai mica in latime, dar cu un "design" mai complex, ramificandu-se pe aprox. 3-4cm2. Asa ca ca mi-am dat seama de ce nu mai voia sa porneasca dupa ultimul drum (fireste, unul fooarte zgomotos si insotit de felurite trosnituri, pocnituri si zgaltaieli (eu tot speram ca macar sa ajung sa iau piesele necesare pt schimbarea motorului folosind masina; tot tramvaiul a trebuit sa-l folosesc...). De aici, singura problemuta mai naspa e ca ala era motorul din Cartea de Identitate, ceea ce inseamna alti bani la RAR.
   De cealalta parte, motorul asamblat cu ajutorul si la sfaturile lui Viorel a pornit la prima cheie si este, de departe, cel mai silentios motor pe care l-am avut pe trabi (asta e al treilea de cand am masina). Merge frumos, trage tot cam ca celalalt si maine o sa incerc si-un consum. Revin cu poze cand se milostiveste cineva de-un aparat (sora sau prietena)!
   P.S. Am montat proiectoarele pe care le-am expus mai sus. Sunt super! Fac o lumina nu de proiectoare clasice, imprastiata pe cativa metri in fata masinii, ci de faruri, cu un fascicul concentrat, mergand ajustate si ca faza lunga. Oricum, au fost testate doar in oras. vedem cum se comporta la tara, luna viitoare!
   P.P.S. (pt Viorel) - trebuia sa fac cumva sa inchei motorul si bani pt pistoane n-am avut. Am combinat un bolt si-o colivie noua cu pistonul ala de avea joc si s-a rezolvat, cel putin partial - sau temporar. Oricum, la montaj pe biela, asta nu avea mare joc, chiar nesemnificativ, comparativ cu celalalt piston (care n-avea deloc, dupa cum stii!  ;D )
: Răspuns: B 98 EXE
: Viorel Balmez June 22, 2010, 08:28:40 AM
Bravo. Este bine sa elimini de tot jocul de sus(bolt/piston), altfel uzeaza foarte repede biela jos in ambielaj.
: Răspuns: B 98 EXE
: alex giani June 22, 2010, 08:33:31 AM
Adevarul e ca trebuia sa faci ceva cu ambielajul ala,acum 2-3 saptamani parca, te-am vazut pe general berthelot eram in capat spre berzei si te auzeai tocmai de la radiodifuziune,e bine ca ai rozolvat problema bafta multa in continuare.
: Răspuns: B 98 EXE
: Gusteru June 22, 2010, 09:10:50 AM
Ce ai economisit tragand de el pana a crapat la propriu dai acuma la umblatura chimbat serii. Bafta la noul motor.
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail June 23, 2010, 12:11:04 AM
   cu umblatura o rezolv mai simplu de data asta, ca acum cunosc procedura, din ambele "capete". Oricum, ma descurc! Si pun si-o poza cu proiectoarele montate (stiu ca numarul sta putin stramb si la fel si toba, dar la aia n-m ce-i face deocamdata - n-am gasit un tampon bun). Asadar:
(http://thumbnails10.imagebam.com/8553/4bc39985524437.jpg) (http://www.imagebam.com/image/4bc39985524437) 
Image Hosting (http://www.imagebam.com/image-hosting) provided by ImageBam (http://www.imagebam.com)
: Răspuns: B 98 EXE
: alex giani June 23, 2010, 07:49:30 AM
Foarte frumoasa ii mai rectifici un pic vopseaua in zona farului ii pui un scut sub bara si e superba sa ai parte si sa te bucuri de ea bafta multa.
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail June 23, 2010, 10:08:44 AM
   Acolo am avut o interventie de tinichigerie, alex!  Am avut o mica tamponare si a cedat suportul barii pe partea aia, fiind foarte mancat de rugina. de mult trebuia facuta treaba aia, ca statea prinsa  bara in suruburi. Acuma e solida. trebuie sa mai retusez, dar n-am avut timp; a trebuit sa ma ocup de mecanica, era o problema mai stringenta, na!   iar "sortu" ala nu cred ca-l pun prea curand; o data ca nu-l am si al doilea ca-mi ingreuiaza accesul la carburator si alternator. E cam urata privelistea, dar eu sunt mai practic...
: Răspuns: B 98 EXE
: Gusteru June 26, 2010, 02:29:40 PM
toba de foc (fata) e "stramba" by default. asa sta ea la toate trabanturile pt a asigura "curgerea".
cel putin toate traby care le cunosc eu au asa toba fata.
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail July 07, 2010, 11:29:33 PM
http://www.youtube.com/watch?v=-q4EMRbPIUI. postez un filmulet de la munte, de pe unde am crescut eu (bine, n-am crescut in padure, dar e destul de aproape de sat drumul ala). Am fost cu trabi pe-acolo ca o mica plimbarica si-am zis sa fac si-un film, sa aratam lumii frumusetile patriei!
   P.S. Nu-i musai sa luati in seama dialogul cel putin idiot!
   P.S. "a corhani"= a da drumul bustenilor din varful dealului la vale, spre locurile de incarcare in camioane; la munte la noi sunt puse pancarte cu "Atentie se corhaneste! Claxonati!", ca atunci cand se lucreaza in apropierea drumului, masinile ce trec pe acolo sa claxoneze spre a se evita intalniri deosebit de violente, de "gradul 3", intre bustenii veniti de sus si masini.
: Răspuns: B 98 EXE
: Gusteru July 08, 2010, 12:00:53 AM
He He ... apropos de corhanit ... eram la Sarmisegetuza Regia (aia de la mama .... lui) si am ajuns cu "raposatul" trabant in punct cica terminus. Si la un moment dat se aude : " Vineeeeee Maaaaaaa !!!" si apoi un huruit/harsait/suierat etc... Si sa vezi tu frate dat cu spatele cu usile deschise si toate alea atarnad ... iar apoi un .. BOOOOF ... da mare taica'!!! Mareee rau! Apoi am vazut pe un PFL de 2 lei si 3 bani scris cu creionul chimic "ATENTIE-EXPLOATARE FORESTIERA" Avea busteanul ala greutatea a vreo 200 de trabanturi.  :-\
Faina zona !!!  =)) =)) =))  Atentie la ce vine de pe deal -  ::)  :P
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail August 06, 2010, 12:32:10 AM
   Dupa calatoria la Reci, am avut ca urmatoare "tinta" marea. Asadar, dupa cei 200 si cati or mai fi de km, am plecat inspre Eforie, adica inca vreo 480 de km. Drumul a fost aproximativ 9 ore, traseul fiind pe la Intorsura Buzaului, Buzau, Slobozia, Constanta, mare. drum obositor, per total, dar fara probleme. Dupa un scurt sejur la mare, intoarcerea s-a facut pe timp de noapte, cu un drum putin ocolit (m-am ratacit si n-am luat-o bine in Constanta si am ajuns pe drumul spre Braila-Buzau, in loc sa merg spre Cernavoda). Oricum, am ajuns cu bine si la sosire tahometrul arata un total de 1049 de km parcursi de vineri de dimineata pana miercuri noapte. Postez si vreo cateva pozulici:
  (http://thumbnails10.imagebam.com/9173/2241a091725825.jpg) (http://www.imagebam.com/image/2241a091725825) (http://thumbnails29.imagebam.com/9173/d3ae7f91725836.jpg) (http://www.imagebam.com/image/d3ae7f91725836) (http://thumbnails14.imagebam.com/9173/b54ffc91725846.jpg) (http://www.imagebam.com/image/b54ffc91725846) (http://thumbnails31.imagebam.com/9173/32252191725859.jpg) (http://www.imagebam.com/image/32252191725859) (http://thumbnails10.imagebam.com/9173/91930991725879.jpg) (http://www.imagebam.com/image/91930991725879) (http://thumbnails27.imagebam.com/9173/12ac7f91725897.jpg) (http://www.imagebam.com/image/12ac7f91725897) (http://thumbnails12.imagebam.com/9173/4d7d6591725923.jpg) (http://www.imagebam.com/image/4d7d6591725923) (http://thumbnails24.imagebam.com/9173/f1648f91725939.jpg) (http://www.imagebam.com/image/f1648f91725939) (http://thumbnails23.imagebam.com/9173/7a6e5491725944.jpg) (http://www.imagebam.com/image/7a6e5491725944)
   In primele doua este valea nu stiu carui rau, inainte de a cobori in Intorsura Buzaului, apoi doua poze cu mare la Eforie Sud, o poza cu mine si cu prietena mea si cu trabi in camping, unde am stat, apoi podul de la Constanta parca, la plecare, eu pe trabi, incercand o orientare (in plan secund este Dunarea); tot eu rezolvand (foarte eficace, dupa cum s-a putut observa dupa!) o problema de "curenti" printr-o metoda pur DDR-ista, si, in sfarsit, podul de la Cernavoda, al ilustrului nostru inginer Anghel Saligny. Sper ca nu v-am plictisit!
: Răspuns: B 98 EXE
: victor August 06, 2010, 12:53:55 AM
Viaductul Stanca Teherau pe raul Buzau inainte de a intra in Siriu si Nehoiu. Am fost vara trecuta am avut treaba pe la Buzau si am trecut pe acolo venind dinspre Brasov. Foarte frumos locul. Faza cu ratacitu' , de aia port eu tot timpul o harta ACR a drumurilor din Romania ;)) ;))
: Răspuns: B 98 EXE
: Viorel Balmez August 06, 2010, 08:39:57 AM
  Oricum, am ajuns cu bine si la sosire tahometrul arata un total de 1049 de km parcursi 
Masina serioasa =))
: Răspuns: B 98 EXE
: Angel 5 August 06, 2010, 05:04:16 PM
Avand in vedere ca ai circulat si noaptea, cum lumineaza proiectoarele? Sunt curios cat de eficiente sunt deoarece am auzit pareri si pro si contra. Bine, nu stiu vreo marca ceva, dar ca idee :).


PS: Frumoase aventura! :)


Offtopic:
Faza cu ratacitu' , de aia port eu tot timpul o harta ACR a drumurilor din Romania ;)) ;))
De aia am eu mereu GPS-ul la mine cand plec la drum. :P
: Răspuns: B 98 EXE
: TRABANTUS1972 August 06, 2010, 05:22:48 PM
Foarte, foarte frumoasa masinuta si temerara excursia, la mai multe si nu te zgarci la poze!!!
Pe la Pestera( drumul national de la Castelul Bran catre Campulung inca 4 km.) ai fost?!
E de vis!!!
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail August 07, 2010, 12:24:59 AM
   Proiectoarele lumineaza cam ca farurile, nu genul de lumina imprastiata, ba dimpotriva; au o raza concentrata si puternica. De luminat, lumineaza perfect, atata doar ca trebuie reglate (manual, fireste), in asa fel sa nu ii orbesti pe ceilalti participanti. Eu le-am reglat sa-mi bata la distanta cam ca faza lunga si tot cam la acelasi unghi si n-am primit flash-uri de nemultumire, desi "portia" de lumina din fata masinii se dubleaza!
   In legatura cu ratacitul: am si eu gps, doar ca la plecare l-am abandonat in favoarea lazii frigorifice iar la revenire nu ma gandeam ca m-as putea rataci... oricum, are asta al meu un program cam idiot si ma baga pe toate coclaurile si niciodata nu m-a bagat pe centura si numai prin oras... asa ca si d-aia am cam evitat sa-l folosesc.
  P.S. poate are cineva un program mai eficient sa-mi dea si mie. am un goclever gc-4335. Multumesc anticipat!
: Răspuns: B 98 EXE
: Kyd August 07, 2010, 09:10:04 AM
 Vand aceste modele de gps-uri si credema orice soft i-ai pune tot asa rau merg,iti recomand Mio(foloseste Igo)Asus sau Tom Tom.GoClever au harti foarte prost updatate,sa vezi cand iesi dincolo cu ele ce fain te scot de pe autostrada.Recomandarea mea ca vanzator e sa il vinzi la un pret modic deoarece valoarea lui e foarte mica si cu o diferenta iti iei un Mio,ex Mio Mov 500(428 ron),are display foarte mare,vine cu harta Romaniei pe 2008,un procesor de 400 Mhz,asta inseamna ca poate rula si in 3D si in plus are si un acumulator de 720 mAh.
 Scuze de off topic.
 Respect!!!
: Răspuns: B 98 EXE
: gabi trabi August 07, 2010, 03:44:57 PM
Rafael , esti vedeta alaturi de trabiul tau  8) acum v-am vazut la tv la emisiunea Casatoreste-ti parintii de pe Prima tv .
: Răspuns: B 98 EXE
: Viorel Balmez August 07, 2010, 05:10:44 PM
Am auzit si eu. Poate gasim un link ;)
: Răspuns: B 98 EXE
: gabi trabi August 07, 2010, 05:20:00 PM
Nu am gasit nimic , cred ca sambata viitoare la 14:30  o sa fie reluarea  :)
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail August 15, 2010, 10:32:50 PM
   Mie mi-a spus baiatul pe care l-am ajutat cu "transportul" c-o sa fie si ceva televizat, dar nu mi-a mai trimis videoclipul, iar de prima tv, el zicea ceva de duminica, ora 20.00-21.00. Asa ca am pierdut. Cine reuseste sa dea de urma emisiunii respective, sa-mi trimita si mie ce-o gasi! Multumesc anticipat!
   In alta ordine de idei, am remediat problemuta (ultima, sper!) motorului meu, adica aceea ca aveam un mic joc intre bolt si piston la un cilindru. Am obtinut de la o doamna in etate un motor care a zacut aproximativ jumatate de an in apa, pe care l-am desfacut si am recuperat: cilindrii, pistoane, carburator, carter, ambielaj, galerie de evacuare si ventilator. Cilindrii si pistoanele le-am montat pe masina mea. Pistoanele sunt noi, nemtesti, cota 3, iar pistoanele (afara de chiloase) sunt tot noi, sau cel putin honuite si alezate pe dimensiune. Motorul functioneaza acum foarte frumos, fara detonatii urate si suna ca si cum ar fi de patru timpi, cu tachetii putin dereglati!  ;D As avea totusi o scurta intrebare: cu aceste piese noi montate, motorul are, in functionare, un sunet ca de "greieri in departare", adica asa cam cum se aude noaptea afara, dar cand sunt mai multi greieri....in departare.  :P Explicatie tembela, stiu, dar nu-mi vine altfel cum sa-i zic. Nu-s trosnituri, nu pocnituri, nu nimic, Un sunet constant si moderat, facut, 99%, zic eu, la frecarea segmentilor in cilindrii. Ei, asa trebuie sa faca unu' nou? Ca eu n-am mai avut pana acum pistoane si cilindrii noi... Sa nu ma considerati imbecil ca nu stiu, dar asta e! Astept un raspuns la ambele rugaminti! Multumesc!
   Pun si o poza a pistoanelor: (http://thumbnails27.imagebam.com/9323/23c7af93227342.jpg) (http://www.imagebam.com/image/23c7af93227342)
: Răspuns: B 98 EXE
: Viorel Balmez August 15, 2010, 10:36:44 PM
''Greierii'' sunt din cauza avansului. Mai reglam odata aprinderea ;)
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail August 15, 2010, 11:11:44 PM
   Pai inseamna ca nu m-am exprimat bine. Nu genul ala de greieri, ca pe-ala-l stiu de-acuma! E ca un harjait usor, cu un smirghel fin, pe o suprafata nu foarte rugoasa....  8) Ei, asa e mai bine? E clar de la pistoane/cilindrii, ca inainte nu se auzea. Nu cred ca s-a dereglat avansul dupa schimnarea pistoanelor... Deci: e bine sau nu sa se auda? Trebuie sa se rodeze  putin segmentii pe cilindrii si se amelioreaza sau, nu stiu?
: Răspuns: B 98 EXE
: Viorel Balmez August 16, 2010, 12:56:35 PM
Ai plimbat un pic pistoanele cu segmentii pe cilindru? Mergea usor? Ai tinut cont la montaj, ca fanta segmentilor sa fie indretata spre spate (adica contrar galeriei)? Mai demonteaza odata si verifica fiecare segment, sa nu se fi intamplat ceva.
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail August 16, 2010, 07:11:13 PM
  Da, frate, bineinteles! Am si o clema de-aia de segmenti, sa-i bag usor. Cilindrii au intrat relativ usor, dar nu chiar din prima, pt ca n-am fost atent si se sucisera segmentii peste nutul ala si nu se mai asezau bine pe piston si d-aia nu intra cilindrul. Dar l-am scos si am repetat operatiunea si au intrat la fix. Acum, dupa ce-am mai facut vreo 30-40 de km parca e mai silentios... consumul e mai mare decat inainte, dar ma gandesc ca trebuie sa se rodeze un pic. Poate am timp maine si fac si un video, sa inteleaga lumea ce si cum, dar, iar poate, pana maine deja n-o sa mai fie asa evident zgomotul ala, daca deja de azi s-a mai potolit. Am mai reglat si distanta la ruptoare,ca erau prea aproape, si acum merge frumos. Maine, deci, videoclip: "mein trabi im standgas"!!!  ;D
: Răspuns: B 98 EXE
: remi August 16, 2010, 09:26:03 PM
cat ramanea fanta la segment , cand era introdus in cilindru ? , si cu ce ai masurat ? in principiu , daca motorul are forta , si viata , nu mai conteaza f. mult un firicel de zgomot in plus , mie dupa ce m-i s-a stricat primul motor , l-a reparat un fost coleg de munca de la tata , fost trabantist , sau mecanic de 2 timpi cam toata viata , piesele toate unguresti, motorul se auzea ca zgomot de 4 timpi, ff . silentios , consumul era din prima 5 la suta , si in oras si in afara ,distanta fantei de la segmentii introduci in cilindru era de fix o lama de barbierit , m-am uitat cand i-a montat si am tinut minte(de obicei sunt buni si mai mari si ii polizezi pana vin la fix, originali din cutie nu stiu cum vin, si ca idee unii mecanici au pus si de dacie , cu unu chiar merg eu acum, dar , doar o bucata , ca rupsese unu si nu mai avea , si a pus unu de dacie , si nu tuseste deloc), bafta la motor sa nu se mai strice, ca le-ai zapacit de cand a aparut prima problema   ^-^
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail August 16, 2010, 09:36:04 PM
   Ultima interventie, asta cu schimbatul pistoanelor si a cilindrilor, am facut-o nu din necesitate, ci pt a avea un motor mai sigur si, bineinteles, mai bun.Celalalt set se pastreaza, ca mergea foarte bine; doar mai zgomotos. Acum, dupa chestia asta, stiu ca am ambielaj fara joc, pistoane noi+segmenti, toate in cilindrii noi (am verificat mai bine si doar chiloasele sunt folosite). Deci, teoretic, am motor ca nou, care sper sa ma tina cat mai mult! Asta era ideea! N-am verificat distanta intre capetele segmentilor, ca n-am vrut sa scot segmentii de pe pistoane, de frica sa nu-i rup (am mai patit-o...), dar a intrat fest si, la "testul de compresie" cu degetul, n-am reusit sa invart de ventilator la nici unul din pistoane decat din a doua sau a treia incercare.
: Răspuns: B 98 EXE
: Gusteru August 16, 2010, 10:03:03 PM
Mie imi suna a cota majorata a segmentilor. Verifica sa nu ai depuneri pe bujii. Nu se supra-incalzeste ?
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail August 16, 2010, 10:17:18 PM
   NUuma supara, ca acuma cobor sa inregistrez! Nu cred, ma! Na! Erau cilindrii noi, s-au strans bine pe piston! Hai! Gata! Cobor si postez mai tarziu! Macar se aude, daca nu s-o vedea nimic!
: Răspuns: B 98 EXE
: Viorel Balmez August 16, 2010, 11:00:52 PM
Atunci mai mergi cu el si vezi ce se intampla pe parcurs. Eu am pus un ambielaj care avea o bataie si dupa 1000 km a disparut ;) Nu stiu nici acum ce a fost. Cred ca era putin (foarte putin), dezechilibrat.
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail August 16, 2010, 11:48:28 PM
   Revin cu video/audio-clipul: Sa vedem ce-o iesi si din asta...
http://www.youtube.com/watch?v=cg5D0Y7IHHQ
: Răspuns: B 98 EXE
: victor August 17, 2010, 12:00:49 AM
pe cuvantul meu daca am "auzit" ce ai auzit tu. Am pus de 3 ori video insa nu imi dau seama. Adevaru e ca si tu vorbeai si lasai doar 3sec sa auzim si noi =)))
: Răspuns: B 98 EXE
: Viorel Balmez August 17, 2010, 07:19:22 AM
Nici eu nu aud nimic ciudat. Pare in regula. Cand vin de la mare ne uitam, ca sa stai linistit ;)
: Răspuns: B 98 EXE
: horatiu601 August 17, 2010, 07:06:21 PM
parerea mea ca suna chiar bine  =))
: Răspuns: B 98 EXE
: axel_unu2006 August 18, 2010, 11:09:40 PM
imi dau si eu cu parerea .... adica ce ma pati eu la mine se auzea din drepidati .. era un surub desfacut de la suport si se auzea putin cam ciudat nu stiu daca si la u se aude asa ceva ...

eu spun verifica toate surubele :D c
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail August 31, 2010, 12:30:40 AM
   Am facut rost de un intrerupator original de marsarier, care a fost montat astazi, impreuna cu cablajul lampii cu acelasi nume. Acum am si lampa aia functionala. N-am vrut sa fac alte improvizatii in afara originalului pana la urma. Erau acolo niste variante, dar mi s-au parut prea de bricolaj. Acum ma gandeam la niste leduri/becuri/orice fel de martori luminosi pentru proiectoare, pentru lampa de ceata si pentru dezaburire macar, daca nu si unul care sa se aprinda pentru lumini (nu neaparat separat faza scurta de pozitie). Eu ma gandeam c-ar merge cate-un led, sau altceva micut, legat in paralel cu intrerupatorul si montat deasupra lui, pe bord.  Le gasesc c-ar fi destul de utile, ca uit sa mai inchid dezaburirea, sau  e noapte si nu vad ce intrerupatoare-s deschise, etc. Ce pare-aveti? Obiectiv pe cat cu putinta posibil, va rog!
: Răspuns: B 98 EXE
: Gusteru August 31, 2010, 12:47:00 AM
Leaga-le pe pozitie(prin tablou) . Atata . ai aprins pozitiile ... CLICK ... ai martorul aprins . La partea de LED ... acolo trebuie sa pui de 12V. mai obiectiv de atata ... no have  ::)
: Răspuns: B 98 EXE
: remi September 02, 2010, 10:04:04 PM
pui leduri de 12 v din targ , sau la magazin , conex , sau cum s-o mai numi, sau la universitatii la alea doua magazine, poti pune pe culori verde proiectoare, galbgen dezab., alb marsalier, si mai te gandesti , asa stii mai usor si sigur care din ele este aprins
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail October 04, 2010, 11:08:25 PM
   Revin cu vreo 2-3 poze ale compartimentului motor, asa cum arata el in prezent. Practic n-am facut mai nimic; am montat o pereche de aprinderi tranzistorizate de dacie pe bobine si am lipit doua abtipilde. Planuiesc sa fac ceva cu antifonul asta de aici, care s-a cam desfacut pe alocuri, dar nu stiu daca o sa mai am timp pana vine frigul... Oricum, atunci cand o sa fie, voi arata lumii. pana atunci, pozele:
(http://thumbnails29.imagebam.com/10067/42f010100665529.jpg) (http://www.imagebam.com/image/42f010100665529) (http://thumbnails24.imagebam.com/10067/6df630100665532.jpg) (http://www.imagebam.com/image/6df630100665532) (http://thumbnails26.imagebam.com/10067/20fe61100665537.jpg) (http://www.imagebam.com/image/20fe61100665537)
: Răspuns: B 98 EXE
: Gusteru October 04, 2010, 11:44:02 PM
 =)) =)) =))  Pana la urma ti-ai pus dracovenia : " Nu va bagati degetele in motor !!! "  ;D ;D ;D ;D
: Răspuns: B 98 EXE
: alex giani October 05, 2010, 10:46:08 PM
Apropo ca mi-am adus aminte cat mai e un set de geamuri tip fluture(custode) :)am vazut ca la intalnire erau vreo 3 bucati cu geamurile oscilante pe spate ma uitam asa cu jind la ele,ii da un alt aspect .
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail October 05, 2010, 11:08:48 PM
   n-as putea spun un pret, la modul oficial. erau de vanzare la un moment dat pe forum... parca 100 sau 150, acum ceva luni. oricum, la cat de rare sunt, mai bine o lasi balta. sau mai ai doua variante: ori plexiglas (sau cum i-o zice compusului aluia plastic) la care adaugi alea de prindere, sau dai peste o firma care fabrica geam, sau care macar prepara geamuri pt diverse (termopane, scari, fatade). le dai dimensiunile (luate de pe gemurile tale de spate, fireste) si unde vrei gaurile, iar ei fac gaurile, il festoneaza si apoi ti-l securizeaza. asta nu stiu insa cat ar putea sa coste. stiu insa foarte sigur ca se poate face!
: Răspuns: B 98 EXE
: dodo_sds November 16, 2010, 08:58:41 PM
LA MULTI ANI, DOMNULE!!
: Răspuns: B 98 EXE
: Viorel Balmez November 16, 2010, 09:01:30 PM
Este ziua ta astazi dragule. La multi ani si tot ce iti doresti!
: Răspuns: B 98 EXE
: victor November 16, 2010, 09:03:10 PM
ziua lui Pater? hmm...de ce nu isi completeaza lumea profilul, nu avem de unde sa stim, toti. LA multi ani atunci
: Răspuns: B 98 EXE
: dodo_sds November 16, 2010, 09:04:00 PM
eu de pe profil am luat(in fine, sper ca m am uitat bine:)))) ) off: maine e a mea:)) eu sunt pe 17
: Răspuns: B 98 EXE
: Viorel Balmez November 16, 2010, 09:06:44 PM
Si eu tot de acolo, dar cred ca m-am uitat aiurea =)) Dar lasa asa =))
: Răspuns: B 98 EXE
: victor November 16, 2010, 09:09:16 PM
daca era trecuta data de nastere, aparea sus la Calendar. In profil cand m-am uitat acuma, nu vad nici-o data de nastere trecuta, ci doar "Activ ultima data: astazi"...deci baieti, ati incurcat-o :)))
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail November 16, 2010, 09:14:13 PM
    nu prea e... nu stiu la ce v-ati uitat voi, dar uitati-va mai bine! Oricum, nu strica! Multumesc!  :P
: Răspuns: B 98 EXE
: dodo_sds November 16, 2010, 09:54:41 PM
"...Ora locală:   Noiembrie 16......"
ce bou sunt=)) la mine ora locala= data nasterii...scuze,cosmin.
rog un moderator sa stearga prostioarele astea daca s a dat prea mult in offtopic. cu scuzele de rigoare
numa bine!
: Răspuns: B 98 EXE
: victor November 16, 2010, 10:19:08 PM
=))) lasa asa...ca e funny, decamdata nu sterg, ca nu o sa mai am motive sa rad si eu pe seara asta.
: Răspuns: B 98 EXE
: dodo_sds January 03, 2011, 08:43:57 PM
asa se face, dl Rafail? umblati fara placuta de inmatriculare pe fata? pai se poate? suntem in america?:)) sa nu raspunzi,mai la telefom ca sare politia pe tine:P
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail January 03, 2011, 09:04:16 PM
   Scuzati! Pe moment n-am raspuns ca eram la volan, iar apoi am uitat sa te mai sun inapoi! Si placuta era inauntru, ca mi s-a rupt suportul de numar (n-am mers asa decat vreo 3 zile, deci nu-i bai!). Azi am montat totul la loc! Si culmea, nu m-a oprit nici macar supracontrolul, asa ca sunt bazat, ce sa mai!!!  :P Mai suna-ma maine, daca ai treaba! Scuze inca o data!
: Răspuns: B 98 EXE
: dodo_sds January 03, 2011, 09:15:47 PM
se iarta de data asta:)) oricum, nu stiu cum e mai grav: fara numar, sau cu numaru pe dreapta cum eram eu:))hai, ca poate ne auzim.salve
: Răspuns: B 98 EXE
: remi January 03, 2011, 09:51:17 PM
nu e asa grav , in nici-un caz (de nemontare de numar), un avertisment poate sa dea, o data, a2a oara nu se mai iarta    :dink:
========================
edit by admin: bre ... nu mai "sparieti" omu'  ;D ... daca il ai la tine ... e bine . s-a rupt de la frig brrr  :angel8:  :laughing7:
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail January 22, 2011, 06:52:56 PM
   Tot promit de mai multa vreme ca o sa postez niste poze sa arat sirocoul montat pe masina. Ei, astazi am avut si aparatul si am avut si ceva timp liber disponibil ca sa fac asta. Pe deasupra am facut si un filmulet, in care este explicata la modul general functionarea instalatiei, plus cateva date tehnice. Enjoy!
 (http://thumbnails34.imagebam.com/11625/20a33d116244574.jpg) (http://www.imagebam.com/image/20a33d116244574) (http://thumbnails26.imagebam.com/11625/7fb4b2116244632.jpg) (http://www.imagebam.com/image/7fb4b2116244632) (http://thumbnails36.imagebam.com/11625/3c71a0116244675.jpg) (http://www.imagebam.com/image/3c71a0116244675) (http://thumbnails9.imagebam.com/11625/d289f0116244739.jpg) (http://www.imagebam.com/image/d289f0116244739) (http://thumbnails35.imagebam.com/11625/36b88d116244802.jpg) (http://www.imagebam.com/image/36b88d116244802)  (http://thumbnails9.imagebam.com/11625/33ec7f116244923.jpg) (http://www.imagebam.com/image/33ec7f116244923)
   Astea-s pozele! Acum si videoclipul:
http://www.youtube.com/watch?v=gt6x_DoUrs0
: Răspuns: B 98 EXE
: Mihai wartburgist January 22, 2011, 07:07:11 PM
Bravo coane :hello2:  kein gemishbenzin(adica benzina fara ulei) :icon_study:
: Răspuns: B 98 EXE
: victor January 22, 2011, 07:08:17 PM
bravo mestere...felicitari pentru achizitie si video.
Baga caldura? multumit?
: Răspuns: B 98 EXE
: horatiu601 January 22, 2011, 09:35:15 PM
superr,auzi,am o mica intrebare,daca se poate ,,cam cat ai dat pe sirokou,si de unde??(ebay??)
: Răspuns: B 98 EXE
: Andrei.B January 22, 2011, 09:39:37 PM
Foarte frumos materialu  :).Bv
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail January 22, 2011, 09:52:09 PM
   Am si abtipildurile! urmeaza sa merg la un centru, ca sa mi le printeze pe autoadeziv. Iar in ceea ce priveste caldura, trebuie mentionat ca este o masinarie cu destul de multe pretentii... Abia dupa ce toate sunt intrunite, ofera o caldura constanta, dogoritaore si mai mult decat satisfacatoare. Momentan mai sunt de facut mici reglaje, printre care si montarea tevii originale de evacuare, care duce gazele arse undeva sub caroserie, pe la mijloc (acum am numai cat se vede si in videoclip, ceea ce inseamna ca, la stationare, neexistand curenti de aer care sa miste aerul din compartimentul motor, ventilatorul mai aspira si gaze arse, pe care le baga in habitaclu, lucru deloc placut). Am facut rost de ea abia azi si urmeaza sa gasesc un garaj, o rampa, ceva, unde sa o pot monta. Urmeaza, deasemenea, alte mici reglaje, pana la punerea la punct totala. Multumesc pentru interesul manifestat!
   De pe e-bay am cumparat alt sirocou (numai corpul) si n-am iesit prea ieftin, datorita faptului ca este foarte scump transportul. P-asta l-am gasit printr-o intamplare la un nene la capatul liniei 91 - 90. A fost relativ ieftin avand in vedere ca nu se prea gasesc. Gasesti pe pe ebay.de, insa instalatia completa pleaca de la vreo 50 euro, la care se adauga cel putin 20-30 transportul.
: Răspuns: B 98 EXE
: dodo_sds January 22, 2011, 10:26:00 PM
vino la mine la garaj. numai, anunta in prealabil:)
: Răspuns: B 98 EXE
: Gusteru January 23, 2011, 11:08:41 AM
BRAVOS !!! mistok achizitia ... arata fain montat. Sa iti rezolvi si cu evacuarea gazelor si ... e super.  :hello2:
: Răspuns: B 98 EXE
: Hunor January 23, 2011, 08:32:36 PM
E f fain sirokkoul, până la urmă ai scoso cu el până la capăt, bravo.  :icon_thumright:
Am observat 2 chesti una în poze şi una dealungul filmului undeva. Prima este că îţi mai trebuie o piesă, după mine f importantă, ca săţi fie şi sigur nu doar funcţional sirokkoul, adică scutul acela care e între aparat şi rezervor, protejândul de căldură. A doua observaţie: în filmuleţ ai pomenit că a trebuit să muţi turbina de la indicatorul de consum instant, poate de acea nu îţi mai merge, că din cât am înţeles trebuie să fie în poziţia originală ca să funcţioneze bine.

PS. o poză cu scutul de care vorbem, nu ştiu dacă e original sau doar o improvizaţie, dar e bine s-o ai. Sper ca nu te superi.
(http://thumbnails29.imagebam.com/11644/df8b3a116431551.jpg) (http://www.imagebam.com/image/df8b3a116431551)
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail January 23, 2011, 08:48:18 PM
da, asa e, lipseste si scutul ala. pana acuma am marsat pe ideea sa-l fac sa functioneze. urmeaza  celelalte pe rand: montarea esapamentului original, montarea abtipilduilor, si a scutului (poate gasesc pe undeva unde sa-mi si indoaie tabla, ca am deja dimensiunile). ideea e ca partea exterioara nu se incalzeste in asa masura incat sa fie nevoie si de scut...dar, fireste, cand o sa-l am, o sa-l montez.si da, cel din poza e cel original.
in ceea ce priveste indicatorul, nu cred ca-i musai pozitia; ideea de baza e sa ai intrarea benzinei pe unde trebuie. el oricum tot cam in aceeasi pozitie ramane, numai ca nitel mai jos, spatiul ocupandu-l rezervorul. la liviu, amicul care are si el sirocou, nu-i nici o problema cu turbina de benzina, care tot la fel e montata si indica bine. am eu totusi impresia ca am montat rotita turbinei invers si d-aia sunt probleme. treaba e ca la ralanti indica ori unu, ori doua ori mai multe,iar scade, iar urca... ceea ce-mi de de inteles ca poate e montata invers...in ture, insa, nimic! o sa incerc si varianta aia, sa vedem...   mersi de sfaturi! nu ma deranjeaza nici o parere; atata vreme cat e obiectiva, e si bine-venita!
: Răspuns: B 98 EXE
: remi January 25, 2011, 05:12:38 PM
daca vrei , cu scutul ala de aluminiu, te rezolva tot colegul meu de care iti ziceam, mergi cu desenul iti decupeaza tabla si o indoaie el , sau tu (ca e din aluminiu ), imi spui
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail January 25, 2011, 06:27:17 PM
   Remi, multumesc mult de oferta! Insa, inainte de toate, trebuie sa lamurim doua aspecte: 1 - tabla nu e de aluminiu. e fier de 1 sau 1,5. Si al doilea, trebuie sa am si niste bani "pe rol", pt ca in ultima vreme am mers cam in pierdere. Asa ca, atunci cand o sa am ceva bani, apelez la tine. Crezi ca ma duce mai mult de 50 de lei cu materialul lui? Si mai ieftin ar fi bine, iti inchipui...
     (http://thumbnails26.imagebam.com/11671/243528116706759.jpg) (http://www.imagebam.com/image/243528116706759) (http://thumbnails34.imagebam.com/11671/3339c7116706768.jpg) (http://www.imagebam.com/image/3339c7116706768) (http://thumbnails12.imagebam.com/11671/26004e116706774.jpg) (http://www.imagebam.com/image/26004e116706774)
   Multe dintre gauri pot fi omise.
: Răspuns: B 98 EXE
: remi January 25, 2011, 07:23:03 PM
daca iti zic ca asa ceva este un super fleac , ma crezi ? , asta e destul de simpla, doar ca trebuie si ea trasata la milimetri ,ca sa iasa bine, nu va costa atat , cel mult jumate din suma, iar materialul iti face din ce vrei tu,
sau daca nu te grabesti , posibil sa ma reintorc la vechiul loc de munca, sau macar la firma respectiva, si iti fac din inox , de iti faci freza in el (asta dupa vre-o saptamana , sa primesc raspuns)
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail January 25, 2011, 07:53:20 PM
   Remi, eu nu ma grabesc in mod special. Daca ma poti "coafa" intr-un mod sau altul sau, de ce nu, in ambele, ar fi super! oricum, noi discutam si tinem legatura! Fireste, daca s-o implini ceva, postez poze!
: Răspuns: B 98 EXE
: Alex96 February 02, 2011, 05:05:52 PM
Trabicu tau e vedeta :blob7: :wav:la mai mare.
: Răspuns: B 98 EXE
: Viorel Balmez February 02, 2011, 05:37:09 PM
Adelina s-a mai dat jos? Am vazut ca i-a placut. Ai grija sa nu te caute :P =)) A, am uitat ca te insori =))
: Răspuns: B 98 EXE
: Gusteru February 02, 2011, 07:02:16 PM
He He He ... uite asa creste valoarea lui EXE ... mai duce cate o "piesa pisi"  :tweety: ... o treaba ... si gata ... + 30% valoarea  :toothy4:  BRAVO Raul   :laughing7:
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail February 02, 2011, 07:17:55 PM
   Multumesc de postari si de incurajari! Am facut ce s-a putut cu ce am avut, na! Iar in ce priveste valoarea, aia ramane asa, pt mine, ca va dati seama ca nu pleaca masina din mainile mele decat atunci cand m-oi raci de tot!  :P
: Răspuns: B 98 EXE
: Angel 5 February 02, 2011, 08:07:19 PM
   Multumesc de postari si de incurajari! Am facut ce s-a putut cu ce am avut, na! Iar in ce priveste valoarea, aia ramane asa, pt mine, ca va dati seama ca nu pleaca masina din mainile mele decat atunci cand m-oi raci de tot!  :P

Gasesc si eu undeva video? Nu stiam ca apari la TV si nici nu am fost acasa :(.
: Răspuns: B 98 EXE
: gabi trabi February 02, 2011, 08:36:00 PM
http://dreptlatinta.kanald.ro/Noutati/la-multi-ani-adelina/
: Răspuns: B 98 EXE
: Angel 5 February 02, 2011, 10:07:46 PM
http://dreptlatinta.kanald.ro/Noutati/la-multi-ani-adelina/

Pai si Trabantu' unde apare? M-am uitat degeaba la Adelina :P...
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail February 02, 2011, 10:19:47 PM
   vezi ca apare pt cateva secunde in link-ul pus de viorel, pe topicul "dedicat" asa-zisului eveniment... oricum, s-u taiat vreo 3-4 minute din original, difuzat numai atunci, in direct.
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail February 26, 2011, 09:53:30 PM
   Azi, pe drumul de intoarcere de la Lehliu, pe drumul vechi cum se zice, cum mergeam eu asa linistit (ei, nu chiar linistit, ca eram atent sa nu prea depasesc 75, ca sa nu creasca consumul!  :P), la un moment dat, de nicaieri, se aude un "poc" si se duce volanul nitel in dreapta... Asa, vreo 10-15 grade... Ce sa fie, ce sa fie?! Am continuat drumul acum tinand drumul drept cu volanul bracat usor dreapta. Am mai mers asa cativa kilometri, pana am ajuns cam in dreptul fostei uzine Acumulatorul... Ei, acolo mi-am dat seama ca ceva chiar e  in neregula serios pt ca , la o groapa, am pierdut aproape de tot controlul volanului, directia masinii fiind aproape independenta de rotatiile din volan! Am avut bafta ca eram in franare, deci cu viteza relativ mica, undeva pe la 40-50 km/h ca altfel ieseam sigur in decor! am redresat fara sa ies in afara carosabilului si la prima "portita" am tras pe dreapta. Cobor, deschid capota si ma uit, in primul rand la capetele de bara, apoi la caseta, la bieletele de directie, la suruburile de montaj ale casetei; toate in buna ordine si fara sa prezinte nimic suspect. Invart de cateva ori de volan pe loc si,intr-adevar, se misca ciudat; adica asa, cu intarziere, ca la turbo =)) Nu am vazut nimic, asa ca am plecat mai departe, incetinel. dar iar am tras pe dreapta, deoarece masina, la o viteza de peste 40 km/h devenea incontrolabila la cea mai mica groapa, denivelare sau curbura a caii de rulare.verific daca nu cumva s-au desfacut piulitele de la planetara, daca nu cumva am vreo planetara rupta sau altceva; ei, atunci, cand m-am uitat dedesubt, am observat problema: pe partea dreapta, ultima foaie de arc atarna sub restul foilor si se vedea cum se retezase ochiul ala, unde e bucsa silentioasa de la amortizor si ramasese prins acolo, restul arcului pivotand inspre in jos datorita greutatii. Deci asta se intamplase! Apoi observ unghiul mai mult decat ingrijorator pe care il avea roata si montez rezerva, ca sa nu toceasca din cauciucul bun... Si plec la drum, catinel, cu 30 km/h, pana ajung acasa. Pana acolo am mai tras vreo doua sperieturi, cand era ba sa intru intr-o masina parcata pe laterala drumului, ba sa iau o bordura, deoarece am invartit o tura de volan si nu s-a intamplat nimic si apoi brusc s-a bracat roata dreapta si a luat virajul de una singura. Dar am ajuns cu bine acasa...
   Apoi l-am sunat pe remi care, ca un domn ce este si a fost intotdeauna, mi-a dat un arc in stare buna pe care urmeaza sa-l montez intr-un viitor cat mai apropiat, sper. Si , daca tot a fost sa se intample asa, am zis ca arcul asta vreau sa-l demontez si sa-l curat de rugina, ca apoi sa-l fac sendvis de vaselina cu otel! Si fireste, sa-l si infasor cu folie...
    Demontarea si remontarea le voi face in spatele blocului, in ciuda conditiilor meteo; sper sa termin pana duminica, ca altfel in mod sigur nu vin la intalnire! Acuma mai ramane sa gasesc un loc undeva, unde pret de vreo doua-trei ore sa mi se puna la dispozitie o priza si eventual un acoperis, sa nu inghet, ca sa pot curata serios foile si sa le protejez cat mai bine pt montaj... D-aia scriu aici si rog, daca este cineva binevoitor si dispune de un garaj/atelier unde as putea face asa ceva (cu sculele mele, fireste), as ramane profund indatorat! in bucuresti, se intelege!
   P.S. Acum am aflat importanta capitala pe care o are splintul din capatul furcii pivotului superior! Daca nu aveam montat acest splint (tin minte ca acum vreo 3 luni m-am dat peste cap sa gasesc unu, ca-mi lipsea pe o parte; uite ce idee buna am avut, slava domnului!), fuzeta cu tot cu roata ar fi rabatat din locasul ei si ar fi intrat undeva ori sub aripa, ori ar fi zburat pur si simplu pe sosea, cu consecinte din cele mai grave pt mine, dar si pt masina! D-aia vreau sa subliniez importanta acelui splint de siguranta: atunci cand s-a retezat bucla din capatul primei foi de arc (deci cea mai dedesubt), cea care tine amortizorul, fuzeta s-a mentinut pe pozitie numai datorita acelei sigurante, pt ca ea e trecuta prin bucla celui de al doilea arc, ce a ramas intreg! Asadar, atentie, atentie, atentie! Descopar din ce in ce mai multe chestii pe care pana acum le consideram ori inutile ori retrograde, dar uite ca toate au fost gandite bine de inginerii nemti!
   ce sa mai zic in rest?! urati-mi succes si vreme buna,  sa pot termina in timp util, ca sa ajung si eu la intalnire duminica!
: Răspuns: B 98 EXE
: Alex96 February 26, 2011, 10:00:50 PM
neamtu' e neamt'  :angel13:
: Răspuns: B 98 EXE
: Viorel Balmez February 26, 2011, 10:01:17 PM
Se mai intampla. Cine stie de cand era fisura aia? Nici nu poti sa o controlezi. Bine ca ai ajuns acasa in siguranta. Ziceam, daca a fost dat cu ulei arcul?
: Răspuns: B 98 EXE
: victor February 26, 2011, 10:06:55 PM
la arcurile mele am patit si eu la fel. Nu stiu cauza, dar s-a rupt. Cand am dat insa tot setul de arc jos, am decoperit la curatare ca mai era o fisura si inca un arc rupt. Deci, cand cureti pe acolo sau dai jos, eu zic sa verifici temeinic, acum iti e mai usor. Asta e, bine ca nu a fost mai grav.
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail February 26, 2011, 10:12:25 PM
  Eu pana asta toamna, periodic, deci cam de fiecare data cand dadeam roata jos, stropeam arcul cu pompita de ulei. Treaba asta nu prea s-a mai intamplat cred ca nici macar o data cam de vreo 3-4 luni; a fost mai mereu frig si de fiecare data ma grabeam sa termin repede ce aveam de facut. Si e drept, cam incepuse sa intre rugina intre arcuri; deasemnea, se vedea si la capatul lor ca erau cam ascutite foile, de la atata mers. Deci, coroborand toate, s-a ajuns la situatia de fata; uzura, lipsa intretinerii pana sa ajunga la mine si proasta intretinere cat a fost la mine; deasemenea, cred ca  astea sunt arcurile din fabrica; masina mea nu are atatia kilometri incat sa fi schimbat arcuri! Eu fac tot posibilul sa montez arcul pana sambata seara, ca deja il am; am lasat masina acasa si m-am dus direct la remi!  :P Dar daca nu reusesc sa gasesc un adapost unde sa ma ingrijesc cum trebuie de arcul care se va monta, nu fac treaba de mantuiala si, deci, nu o sa pot ajunge. Dar sa vedem cum mai decurg lucrurile; eu am sperante!
   P.S. daca are nevoie cineva de foi de arc, uzate (deci atentie, nu cred ca se mai preteaza de pus pe masina!), pt cine stie ce proiect, sa-mi dea de veste, ca or sa ajunga la fier altfel!
   p.p.s multumesc de sfat, victor! foilea astea de pe masina nu o sa le mai desfac, insa o sa tin seama de sugestia ta si o sa le verific atent pe cele din setul de la remi, ca sa nu am vreo surpriza! Oricum, ultimele trei de jos sunt prinse la un loc toate si nu se pot desface, deci asa vor ramane; doar ce se vede din exterior! Cica se pot indoi si bridele alea de prindere, dar e munca multa si nu o sa am timp oricum...
: Răspuns: B 98 EXE
: Hunor February 26, 2011, 11:31:09 PM
Noroc că nu ai pățit nimic! Imaginează dacă ar fi fost tăiat piesa acea care a ținut roata, cum e tăiat pe Trabanturile care au jenți de aliaj.
Cănd curăți foile de arc folosește peria de sârmă pusă pe flex, că face minuni. Eu când am curățat arcul după ce am dat cu peria de sârmă am tratato și cu feruginol pt stratul protector pe care formează (nu știu cât ajută, dar măcar pt mine ca să știu că am făcut tot ce am putut). Am mai citit pe undeva că se poate pune, chiar și nemți au pus (nu știu dacă la toate modele), un tip de hârtie, ceva mai rezistent (nu mai aduc aminte ce tip era, dar mă voi uita cu prima ocazie) între foi, împreună cu vazelină.
Spor la lucru ;)
: Răspuns: B 98 EXE
: horatiu601 February 26, 2011, 11:39:44 PM
dada,este un fel de hartie/carton/plastic  ( ciudata chestia) .Am eu pe arcurile ce au fost pe trabiul de piese
: Răspuns: B 98 EXE
: otty92HD03WPC February 27, 2011, 09:33:00 AM
nu cumva este  hartie de aia ceruita ?
: Răspuns: B 98 EXE
: remi February 27, 2011, 01:20:59 PM
-prespan, era foarte dur ,se folosea la bobinaje, dar cam groasa, altii au pus foi de tabla otelita ,care se folosea la ambalat fiare (sau se fac arcuri dale de ceasuri),dar e cam scumpa aia ,eu am pus la rmy, straifuri de tabla de inox de 0,5 ,intre fiecare foaie, sa depaseasca capetele fiecarei foi, pt. a nu mai intra capatul foii in foaia de jos, si vaselina intre fiecare foaie si straif de inox,la urma invelite in folie ,sa  nu iasa vaselina ,semne extraordinar de bune ,nu pot sa zic ca sunt ,dar oricum rau ,nu este , plus o foaie in plus ,exact intre cele 2 cu bucle,ca sa tina motorul mai greu ,ala de 1,3
-i-au eu foile de arc rupte, ca tre sa complectez la altele ,tot de fata, sa mai am si eu de rezerva
: Răspuns: B 98 EXE
: draku February 27, 2011, 02:21:22 PM
eu foloseam urmatoarea metoda pentru intretinerea arcurilor:
cand foloseam masina in fiecare zi, cam o data pe an curatam arcurile de mizerie, foloseam un varf de surubelnita ca pana si departam foile de arc una de alta  cu cativa mm si bagam vaselina intre ele. cu o lama subtire de otel (gen panza de bomfaier) incercam sa intind vaselina pe toata suprafata foilor respective (intre ele). dupa ce scoteam pana, mare parte din vaselina iesea printre foile de arc si o intindeam cu degetul pe suprafata laterala, formand o pelicula de protectie.
in timp, aceasta se usca si devenea ca o "armura" protejand partea laterala a arcului
nu am avut probleme cu ele (arcurile)
: Răspuns: B 98 EXE
: Gusteru February 28, 2011, 10:56:11 AM
Bine ca ai ajuns OK la destinatie. Eu arcurile fata/spate la DDR le am invelite de vreun an jumatate in folie grosa de nailon(sac) pus in 3 straturi. Inauntru,am curatat cat am putut si pus vaselina sa fie. Apoi strans cu " soricei". Sa caut poze sa vad ca parca am .(http://thumbnails10.imagebam.com/8771/9677a887709642.jpg) (http://www.imagebam.com/image/9677a887709642)
Nu se vede mare lucru ,dar va imaginati voi.
Spate : (http://thumbnails16.imagebam.com/5786/691cf557855205.gif) (http://www.imagebam.com/image/691cf557855205) (http://thumbnails14.imagebam.com/5786/fef06857855222.gif) (http://www.imagebam.com/image/fef06857855222)
============================== povestea : http://www.traby.ro/forum/index.php/topic,536.0.html
: Răspuns: B 98 EXE
: alex giani February 28, 2011, 11:00:24 AM
In ce stadiu esti parinte?
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail February 28, 2011, 01:04:54 PM
   facut rost de piesa, facut rost de prelungitor, facut rost de flex si perie. Azi cand ajung acasa, cu tot frigul, scot prelungitorul de la et doi si ma apuc de curatat in spatele blocului, ca nu am cum altfel... Sper sa nu-mi ia prea mult treaba asta, ca apoi trec in boxa sa le asamblez si sa le ung bine, ca apoi sa le invelesc in piele (ca cica celofanul face condens). atata vreau azi. maine sper sa il montez, deci nadajduiesc sa ajung duminica!
: Răspuns: B 98 EXE
: Gusteru February 28, 2011, 01:20:03 PM
Nu te supara Pater ... ce fel de piele ?  :icon_geek:  :munky2: :grommit:
fac si io' acum haz de necaz (al meu) ; ca m-au lasat amandoua bateriile in  :pottytrain5: si acu' astept sa incarc una sa imi recuperez "utilaju" din parcarea unei banci.  :sad5: Mama ei de iarna ca nu mai pleaca odata.
Spor la "impielit"  :laughing7:
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail February 28, 2011, 01:58:59 PM
   iau o haina de piele de la un second si tai fasii si invelesc arcurile, ca cica pielea "respira" si asa apa, daca intra, nu ramane prea mult. fac asa la sugestia lui iulian, din campulung. om vedea ce iese.
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail February 28, 2011, 07:29:37 PM
   am gasit o pereche de pantaloni d-aia de rocker! sunt numa' buni pt invelit arcurile! si am dat numai 10 lei pe ei... tot azi am luat la perie ansamblul de la remi, din care s-a dovedit ca doua foi erau deja rupte... ceea ce inseamna ca nu am putut incheia si cu asamblarea la loc si "impachetarea" in vaselina, trebuind intai sa demontez pe cel de pe masina, apoi sa completez cu ce lipseste aici si abia dupa toate astea sa infasor cu piele si sa remontez pe masina la loc. Nu stiu daca toate or sa poata fi facute maine, mai ales ca am program pana la 16.00 la servici, deci totul este dupa ora aia. Rezulta timp putin, frig si... naspa! Om vedea!
: Răspuns: B 98 EXE
: alex giani February 28, 2011, 07:38:45 PM
Parinte nu-mi dadeai mie pantaloni sa arat si eu ca fredy mercury sau depeche mode  :headbang:
: Răspuns: B 98 EXE
: Viorel Balmez February 28, 2011, 09:08:54 PM
 =)) Arcuri rock and roll :icon_rr: Sa vezi cum dai din cap la gropi :P
: Răspuns: B 98 EXE
: dodo_sds March 02, 2011, 11:42:22 PM
daca vei,suna ma si ne vedem sambata la garaj.
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail March 03, 2011, 12:22:07 AM
sambata e deja alocata numai pt mici detalii: putina curetenie si nitica apa... daca pana vineri nu e gata, nu-mi fac sperante ca mai pot veni. multumesc de oferta! in alta ordine de idei, azi am reusit, in ciuda frigului de afara, sa montez arcurile pe care cu mare greutate le-am pregatit de aseara, tot intr-un frig teribil! Insa tot este o problema si anume la directie undeva, cel mai probabil in caseta; pe directia inainte masina isi schimba traiectoria independent de pozitia volanului; plus de-asta, volanul se invarte foarte usor, ceea ce ma face sa cred ca ori bucsa excentrica s-a dus si nu mai aplica suficienta forta pe pinion, deci ala nu mai e corect in contact cu cremaliera si, deja avand ceva uzura pe centru, pierde directia; ori uzura aia e prea mare, la pinion sau la pana si caseta trebuie oricum schimbata. am o caseta si o sa incerc s-o montez pana duminica; daca nici cu asta nu merge bine, o sa ma las pagubas o vreme!
: Răspuns: B 98 EXE
: Viorel Balmez March 03, 2011, 08:27:24 AM
Ce nu merge asa sa dai o tura?
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail March 12, 2011, 08:52:48 PM
  Am facut rost ieri de un carburator; e planuit a fi de rezerva, dar ma mai gandesc. Este tot de tipul 28 hb 4-1, deja consacrat la mine pe masina si cu care am avut experiente bune, per total. Pe ultimul l-am scos ca nu am reusit sa scad cu consumul sub 6,1-6,2l / 100km. Asta era intr-o stare jalnica la exterior, dar asta a ajutat la pret; eu am stiut ca e bun! Avea inca vopsea de siguranta pe surubul de aer si pe surubul de la jiclorul de ralanti, pe care acum am reinnoit-o!
   L-am curatat cu 1/2 litri de decarburol, la exterior si pe dinauntru. Socul e foarte putin uzat; ca sa spun drept, pana acuma la nici un carburator tip vechi nu am avut soc care sa faca "toc", adica se simte "treapta" aia pe cursa socului, unde e punctul de mijloc. Tot ce-a trebuit facut (afara de "igienizarea"propriu-zisa) a fost sa schimb garnitura de la capac si sa dau putina vaselina pe imbogatitorul de aer. Pun si niste poze, spre edificare.
(http://thumbnails32.imagebam.com/12327/bf91b3123267500.jpg) (http://www.imagebam.com/image/bf91b3123267500) (http://thumbnails40.imagebam.com/12327/e3fca3123267530.jpg) (http://www.imagebam.com/image/e3fca3123267530) (http://thumbnails29.imagebam.com/12327/bb9b38123267561.jpg) (http://www.imagebam.com/image/bb9b38123267561) (http://thumbnails26.imagebam.com/12327/976c37123267593.jpg) (http://www.imagebam.com/image/976c37123267593)
  p.s. George, ce parere ai, asa-i ca nu-l mai recunosti?!
: Răspuns: B 98 EXE
: gabi trabi March 12, 2011, 08:58:16 PM
 WOW  :o ..poti sa mananci de pe el , buna treaba ,in ce an au fost trabiurile dotate cu modelul asta de carburici ? :)
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail March 12, 2011, 09:07:48 PM
   Intre 1982 si 1984, dar nu stiu si luna! Au fost numai 2 ani "pe piata" si poate inca atata in magazine, ca piese de schimb, ca apoi au aparut astea tip nou, 28 h 1-1 si 28 h 1-1 E; d-asta sunt cam rare.
: Răspuns: B 98 EXE
: horatiu601 March 12, 2011, 09:09:56 PM
si eu vreau deastaaaa :love10:
: Răspuns: B 98 EXE
: Gusteru March 12, 2011, 10:27:42 PM
Bre'  arata bobocea  :toothy4: are si sigiliile vopsea pe el. MARFA de "galati" frate . Buna treaba facusi  :laughing7:
: Răspuns: B 98 EXE
: alex giani March 12, 2011, 11:01:42 PM
Am si eu unul la fel pe masina,am sa ii pun si furtun sa vad imbunatatirea,dar pana atunci sper sa am timp sa rezolvam problema cu fulia.
: Răspuns: B 98 EXE
: Mortu George March 14, 2011, 09:26:46 PM
Ireprosabil arata... Ce sa zic, ai frecat la el. Arata cum arata, dar acuma e brici...  :P Felicitari! Ai piesa de rezerva si mai e si ca noua. Bafta la restul "proiectelor" de pe lista ta de "to do".
: Răspuns: B 98 EXE
: alex giani March 25, 2011, 07:58:47 AM
Ieri am reusit sa rezolv problema cu fulia care se depresase dupa ambielaj,asta nu putea fi rezolvata fara cel care a si diagnosticat din prima problema,deasta si scriu aici, adica pater, ieri a venit la mine si s-a prus pe treaba recunosc ca si acum sunt uluit de cat de repede si de bine s-a miscat in acelasi timp lucrand calitativ.
La 12 45 sa zic a inceput treaba si pe la 19 a fost gata in cazul in care motorul a fost dar jos bucata cu bucata remediat problema si asamblat,plus confectionatul stiftului dupa ambielaj care era si el macinat.
Inca odata ii multumesc lui raoul pentru faptul ca a venit si mi-a reparat masina plus ca mi-a cumparat si piesa in drum spre mine ,altfel cine stie cand remediam problema,atasez si poze cu fulia defecta.
(http://thumbnails20.imagebam.com/12502/e4fffe125016749.jpg) (http://www.imagebam.com/image/e4fffe125016749) (http://thumbnails21.imagebam.com/12502/6b72e7125016753.jpg) (http://www.imagebam.com/image/6b72e7125016753) (http://thumbnails29.imagebam.com/12502/3e662e125016757.jpg) (http://www.imagebam.com/image/3e662e125016757) (http://thumbnails33.imagebam.com/12502/93c884125016762.jpg) (http://www.imagebam.com/image/93c884125016762)
: Răspuns: B 98 EXE
: Gusteru March 25, 2011, 09:59:10 AM
Asa-i zuper frumos sa va ajutati ! Mandru de voi !  :icon_thumleft:
PS Bine ca ai avut fulie - pana la urma a fost asa cum am vorbit la tel ... atata a macinat in fulie pana nu s-a mai putut folosi. Ata' e  :tongue8:
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail March 29, 2011, 01:28:14 AM
   Intre timp mi-am mai facut curaj si am decis sa atasez si eu primele poze pe care le-am facut masinii imediat dupa cumparare, asta fiind, daca-mi aduc bine aminte, prin iunie 2009... Masina era intr-o stare estetic proasta, mecanic, cel puitn subreda, iar de itp si asigurare nici nu putea fi vorba... Scuzati ca o iau de la cap la coada, dar am considerat la inceput ca nu merita sa postez asemenea poze cu "mandria" mea (intre noi fie vorba, cam un an de zile am regretat ca am cumparat-o, pana m-am mai dumirit eu ce si cum e cu trabantul si am capatat incredere in mine). Tin deasemenea sa mentionez ca pana acum, in afara de ai mei (prietena si mama), numai remi si cu tudor l-au mai vazut asa cum era...
(http://thumbnails33.imagebam.com/12558/570081125573874.jpg) (http://www.imagebam.com/image/570081125573874) (http://thumbnails29.imagebam.com/12558/3a6183125573893.jpg) (http://www.imagebam.com/image/3a6183125573893) (http://thumbnails28.imagebam.com/12558/c743db125573910.jpg) (http://www.imagebam.com/image/c743db125573910) (http://thumbnails28.imagebam.com/12558/27dac8125573919.jpg) (http://www.imagebam.com/image/27dac8125573919) (http://thumbnails28.imagebam.com/12558/830d14125573932.jpg) (http://www.imagebam.com/image/830d14125573932) (http://thumbnails38.imagebam.com/12558/88920e125573964.jpg) (http://www.imagebam.com/image/88920e125573964) (http://thumbnails39.imagebam.com/12558/87645d125573998.jpg) (http://www.imagebam.com/image/87645d125573998) (http://thumbnails29.imagebam.com/12558/da1f0f125574025.jpg) (http://www.imagebam.com/image/da1f0f125574025) (http://thumbnails38.imagebam.com/12558/ae7669125574053.jpg) (http://www.imagebam.com/image/ae7669125574053) (http://thumbnails32.imagebam.com/12558/12c750125574063.jpg) (http://www.imagebam.com/image/12c750125574063)
: Răspuns: B 98 EXE
: Gusteru March 29, 2011, 09:39:26 AM
Foarte bine ca le-ai postat ... sa vada lumea ... BEFORE/AFTER. Sa se convinga ca SE POATE sa aduci un trabant de la "pestera" la "casa cu etaj"  :toothy4:
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail April 11, 2011, 12:43:32 AM
   Joia trecuta am 'mas pana la Liviu, sa ma ajute cu sfaturi si, eventual, scule, pt niste "mizilicuri", credeam eu, pe care le aveam de facut la trabi: rulmentii pe spate si de reparat amortizoarele. Amortizoarele s-au amanat pt o data viitoare deoarece am ajuns cam tarziu.
  Insa s-a lucrat la inlocuirea rulmentilor pe axa spate. Majoritatea sculelor le-am avut eu, Liviu ajutandu-ma cu clemele alea pt tensionat arcul (nu merge fara!), un cleste pt zegherul de siguranta si parca alte cateva chestii. Bineinteles ca si cu propria-i persoana, ca a trebuit de cateva ori sa puna el mana, eu fiind la prima incercare la capitolul asta. Am desfacut intr-o parte si constat ca rulmentii erau foarte buni (ba mai mult, rulmentii mei, pe care-i credeam noi, erau cu joc mult mai mare decat cei de pe masina; gasit azi in targ 6206 zz-cu z-uri de plastic, la 7,5 lei/buc; cumparat 4 sa fie!  :D).Se pun toate la loc si se trece la partea cealalta (adica stanga). Acolo era problema, de fapt (un "uruit" teribil, care se accentua o data cu cresterea vitezei), lipsind capacul protector (ala din cauciuc), fapt ce a dus la improscare cu noroi/apa si apoi la distrugerea rulmentului interior. Singura diferenta la partea asta a fost constatarea cu o mare deziluzie a starii cel putin primejdioase in care se gasea suportul amortizorului si al arcului. Pt cine stie/are arcuri elicoidale e de retinut: talerul superior se mananca de rugina si se ajunge in stadiul de a se rupe pur si simplu. Asta a fost cazul meu, la ora 20.00-21.00, la Liviu. Uitati cum arata suportul asta:  (http://thumbnails41.imagebam.com/12741/7efba4127409930.jpg) (http://www.imagebam.com/image/7efba4127409930) (http://thumbnails35.imagebam.com/12741/c09c67127409989.jpg) (http://www.imagebam.com/image/c09c67127409989)   Irecuparabil! se mai tinea intr-o portiune de tabla de aproximativ 3 cm. Liviu neavand asa ceva, am apelat la Remi care, ca un dragut si jumatate ce este, s-a ostenit si mi-a adus tot ansamblul arc-amortizor pe la 22.00-22.45.  Dupa asta am trecut la asamblarea propriu zisa, la fel ca in partea cealalta.
   Trebuie mentionat ca tot cu ocazia asta am dat peste niste umflaturi de rugina care la prima atingere a surubelnitei s-au perforat, lasant in urma frumusete de gauri. A doua zi, asadar, a trebuit sa fac o vizita la nea' Nae, tinichigiul, care mi-a reparat tot ce am gasit joi seara, precum si alte doua gauri ceva mai vechi. Toate distractia, cum se vede in poze, a costat 80 de lei.
   Sambata a fost zi arondata toata numai protejarii anticorozive in locurile unde s-a sudat, precum si pt curatarea podelei de rugina supericiala aparuta peste iarna. Cam asta e! Las pozele sa va explice ce inseamna sa stai de la 10.30 la 18.30 incontinuu numai cu peria, cu pensula, cu masticul (de mare folos am gasit masticul asta-mastic permanent plastic auto; exact tipul folosit si de nemti la asamblarea elementelor de duroplast; l-am folosit pt izolarea de apa a locurilor in care s-a sudat, unde , la exterior, au mai ramas table imbinate; asa am certitudinea ca nu intra apa sa rugineasca din nou).
(http://thumbnails28.imagebam.com/12742/893e79127411668.jpg) (http://www.imagebam.com/image/893e79127411668) (http://thumbnails39.imagebam.com/12742/c34cbf127411684.jpg) (http://www.imagebam.com/image/c34cbf127411684) (http://thumbnails38.imagebam.com/12742/4ea6df127411720.jpg) (http://www.imagebam.com/image/4ea6df127411720) (http://thumbnails39.imagebam.com/12742/3ba063127411728.jpg) (http://www.imagebam.com/image/3ba063127411728) (http://thumbnails41.imagebam.com/12742/a6beaf127411743.jpg) (http://www.imagebam.com/image/a6beaf127411743) (http://thumbnails36.imagebam.com/12742/e4cfa7127411768.jpg) (http://www.imagebam.com/image/e4cfa7127411768) (http://thumbnails39.imagebam.com/12742/f97a79127411779.jpg) (http://www.imagebam.com/image/f97a79127411779) (http://thumbnails37.imagebam.com/12742/0f4d81127411798.jpg) (http://www.imagebam.com/image/0f4d81127411798) (http://thumbnails37.imagebam.com/12742/ff2fde127411803.jpg) (http://www.imagebam.com/image/ff2fde127411803) (http://thumbnails33.imagebam.com/12742/7b03f9127411812.jpg) (http://www.imagebam.com/image/7b03f9127411812) (http://thumbnails32.imagebam.com/12742/90db8f127411818.jpg) (http://www.imagebam.com/image/90db8f127411818)
 
: Răspuns: B 98 EXE
: alex giani April 11, 2011, 08:30:47 AM
Buna treaba mestere arata foarte bine,spune-mi si mie te rog cat a costat masticul ala,asa informativ ca body ala nu e cine stie ce si daca o fi nevoie vreodata in caz ca se crapa sa am o alta alternativa.
Si ar mai fi ceva am vazut ca din cap in cap la  amortizoare ai montat o bara stabilizatoare sau ceva de genul,dar uitandu-ma mai atent parca am impresia ca seamana cu articulatii de stergatoare,mersi mult.
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail April 11, 2011, 01:31:27 PM
   masticul mi l-a dat un prieten, nu e cumparat; oricum, e ieftin daca se mai gaseste; acum am citit la subiectul dedicat si ziceau baietii ca iarna s-ar crapa; ramane de vazut. Iar aia de acolo nu e strut-bar, e pt sirocou, un fel de intaritura sa nu se zgaltaie la ralanti.
: Răspuns: B 98 EXE
: Cristi Traby April 11, 2011, 04:29:31 PM
 :blob7:frumos
: Răspuns: B 98 EXE
: draku April 11, 2011, 06:52:15 PM
cand mai cumperi rulmenti pentru masina, sa cumperi din cei "auto". au terminatia "C3" la sfarsitul codului
altfel o sa constati ca de duc foarte repede (cum dealtfel s-a si intamplat)
: Răspuns: B 98 EXE
: alex giani April 11, 2011, 07:59:54 PM
Corect, cei auto fata de cei pentru uz casnic (motoare electrice, pompe,generatoare etc)au parte de un tratament mai special fiind solicitati mult mai mult decat cei mentionati mai sus ,chiar daca se brodesc avand aceleasi dimensiuni,asta nu inseamna ca vor avea o durata de viata mai lunga.
Oricum la pretul de 7 lei e ok vezi si tu cat rezista in comparatie cu unul normal de trabant.
: Răspuns: B 98 EXE
: gabi trabi April 11, 2011, 08:13:14 PM
Mi-a dat ieri un domn 4 rulmenti romanesti .   :occasion14: (http://thumbnails41.imagebam.com/12751/73f8d4127502976.jpg) (http://www.imagebam.com/image/73f8d4127502976) (http://thumbnails35.imagebam.com/12751/9aa347127502999.jpg) (http://www.imagebam.com/image/9aa347127502999)
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail May 02, 2011, 11:40:14 PM
   mastic am cumparat sambata de pe str. muntii carpati cu 8,5 lei; e produs la cluj (primchim/primochim, ceva de genu').
   mai pun si cateva poze, ca sa mai improspatez topicul. Prima e cu "parcarea" unde imi tin eu masinile (adica trabi si dacia; se mai intampla sa le pun si in spatele blocului, functie de cum gasesc loc liber, dar e ok cu parcarea, in general; nimeni nu plateste si, cum mai rar gasesti, nimeni de pe scara mea cel putin, nu si-a facut ingradituri, exceptandu-i pe cei care au inchiriat locurile; si sa va mai spun ca stau in rahova?!). A doua poza este portbagajul recent primit (moca) de la un fost trabantist; o sa-l pun mai rar, la preumblari prin tara; stiu, strica ornamentul, insa daca chiar ai ceva de carat in plus si nu foarte greu, merge; e vopsit, neruginit si neindoit - si gratis!  :P ). A treia si a patra poza este lampa de la compartimentul motor recent primita de la gabi cadou. am curatat-o putin si am atarnat-o la locul cu pricina (gaurile sunt date deja unde trebuie sa fie ea agatata), iar cablajul se face, dupa cum se stie, la lampa de iluminat interioara. Are bec de 5w, deci slaba, dar da bine ca "divais". Urmeaza si suportul pt cele doua sigurante (proiectoare si inca una) ce vine pe partea dreapta, langa baterie, primit tot de la gabi. Ala a avut nevoie de o mica reparatie si nu l-am putut monta azi.
  (http://thumbnails28.imagebam.com/13055/7832f1130543032.jpg) (http://www.imagebam.com/image/7832f1130543032) (http://thumbnails27.imagebam.com/13055/e4b4c4130543075.jpg) (http://www.imagebam.com/image/e4b4c4130543075) (http://thumbnails30.imagebam.com/13055/f2c23c130543119.jpg) (http://www.imagebam.com/image/f2c23c130543119) (http://thumbnails26.imagebam.com/13055/8371b5130543163.jpg) (http://www.imagebam.com/image/8371b5130543163)
 In viitorul apropiat planuiesc sa vopsesc plafonul alb (alb 13 mai precis, culoare din care am cumparat deja 1 litru, de la emaur), cu speranta ca asa voi fi mai aproape de telul de a-l face De Luxe. Va avea si certificare pt asta, daca vor considera necesar cei de la rar!  ;) Au mai ramas relativ putine chestii pe care le mai pot atarna de masina: n-am tampoane, n-am carlig de tractare cu priza de remorca, n-am... nu stiu ce-ar mai fi. a, n-am capitonajul portbagajului, dar p-ala nu prea l-am vazut la niciunele. cam asta e! Probabil vor mai urma poze abia dupa vopsire, ca nu are sens sa incarc topicul cu nimicuri!
  p.s. cica e super-oferta la rar: mi-a spus un user ca daca mergi sa faci diverse certificari (serie motor, culoare, samd) INAINTE de autentificare, toate, la un loc adunate, ar totaliza aproximativ 1/3 din suma care ar fi de achitat daca le-ai face pe rand sau chiar impreuna, dar DUPA autentificare. D-aia, cum eu nici acuma nu am talonul pe numele meu, cand ma duc sa-l fac, o fac lata!  ;D
   p.p.s. si da, am becuri galbene la dacie! ce n-as da sa intre si in faru' de trab alea...  :tongue3:
: Răspuns: B 98 EXE
: victor May 03, 2011, 02:32:18 PM
model de portbagaj de asta, am si eu pe traby. Adica, asa l-am cumparat , trabant+ portbagaj :D
si sa stii ca da bine, nu e chiar urat, fata de altele facute acasa. Astea is facute de ...ah, imi scapa numele.
: Răspuns: B 98 EXE
: gabi trabi May 03, 2011, 02:49:05 PM
M bucur ca au ajuns unde trebuiau piesele  :).

PS: Imi place numarul de la Dacie ;)
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail May 03, 2011, 04:15:12 PM
  facute de sinterom, unde fac acum bujii!  ;)
: Răspuns: B 98 EXE
: Ionel GR 02 XPN May 03, 2011, 06:36:53 PM
Raul muta si tu picioarele alea de prindere din fata o gaura mai inapoi,adica fa rocada cu bara din spatele picioarelor de prindere :notworthy:
: Răspuns: B 98 EXE
: victor May 03, 2011, 09:17:34 PM
asa, sinterom. Oricum, eu am carat mult cu portbagaju ala si is facute cum simt de raspundere.
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail May 03, 2011, 09:26:37 PM
   Ionel, eu asa l-am luat! plus de-asta, avand in vedere ca piciorul ala e indoit si "adaptat" sa se aseze chiar pe stalp, daca-l mut mai in spate, tot portbagajul va sta, evident, mai in fata si cred, dupa mine, ca deja va fi mult prea in fata... el si-asa nu esta la jumatatea plafonului si nu l-as vedea bine sa fie si mai in fata. si da, si din cate stiu eu, picioarele alea de sustinere sunt situate pe penultima pozitie la toate, dar acuma aia e. deocamdata il tin ca vreau sa aduc un raft metalic, sa-mi tin piesele din boxa mai ordonate. dupa asta va fi dat jos oricum!  ;)
: Răspuns: B 98 EXE
: Cristy July 02, 2011, 12:07:40 PM
inca o aparitie la tv  :P :P :P

http://www.cancan.ro/showbiz/showbiz-intern/video-fara-harfe-la-cancan-tv-natalia-mateut-a-trecut-de-la-bentley-la-trabant-uite-cum-se-plimba-pe-dorobanti-171661.html (http://www.cancan.ro/showbiz/showbiz-intern/video-fara-harfe-la-cancan-tv-natalia-mateut-a-trecut-de-la-bentley-la-trabant-uite-cum-se-plimba-pe-dorobanti-171661.html)
: Răspuns: B 98 EXE
: Gusteru July 02, 2011, 02:01:01 PM
DAA DAAAA. m-au sunat la 16:30 ca le trebuia traby IN ACEEASI ZI la orele 18:00.
Pe cine am "bagat in pita" ?? pe "parintelul" nostru  :whip2: i-au dat si un banut de weekend astia de la B1.
BRAVO Pater ...  :glasses2: :glasses2:
: Răspuns: B 98 EXE
: Viorel Balmez July 03, 2011, 09:49:26 AM
Pai nu ziceti si voi sa urmarim? Vad ca nu este pana la capat filmul :( Masina lui ''Pater'', este cert cea mai vedeta dintre masini :P
: Răspuns: B 98 EXE
: pater rafail July 03, 2011, 03:41:16 PM
    a fost foarte din scurt; eu aveam maslu vineri si am gasit niste baieti sa-mi tina locul (fireste ca nu le-am spus pentru ce motiv ratez eu slujba...); apoi cum am ajuns acolo, am incercat sa fac nitel instructaj cu fata. Problema principala (care s-a vazut, dealtfel, si in filmari),  e ca ea nu conduce pe cutie manuala si, deci, habar n-are de jocul ambreiaj-acceleratie! culmea, la primul drum "de proba", n-a oprit motorul decat de doua ori; apoi a spus ca nu merge repede si ca e suficient sa stie doar viteza 1 si a 2-a. In film se vede ca mergea destul de repede si ar fi trebuit ori sa schimbe intr-a doua sau intra-a 3-a (nu am stat sa analizez prea bine care). Eu i-am spus la sfarsit sa c-a descurcat rezonabil, in sensul ca a reusit sa porneasca de pe loc, a reusit parca si o schimbare si nu s-a pierdut cu firea... Acuma, na, trebuie sa punem in calcul si faptul ca fata (natalia) chiar nu conduce masini de-astea si na... nu avea cum sa se priceapa! deci rezonabil e chiar spus sincer!
   in alta ordine de idei, am ascultat si ce au discutat pe parcurs si nu am retinut nimic ce sa-mi fi zgariat urechile; n-au facut misto de masina, n-au vorbit de rau "marca"... au facut haz de ineditul situatiei, in felul lor, na! per total, cum vad EU problema, am iesit mai bine decat cu adelina pestritu in iarna! si financiar vorbesc, deasemenea!   ;D
   ii multumesc lui gusteru si pe aceasta cale, ca m-a anuntat si ca tot la mine s-a gandit si de data asta, (ca doar am vorbit si la telefon cu el)!
   p.s. ca idee: dupa plimbarica asta, s-au desfacut suruburile de la galerie si s-a slabit toba din prinderea ei, ceea ce a rezultat intr-un sunet racing style, ocazie cu care am observat o imbunatatire considerabila a performantelor masinii, fapt ce ma duce cu gandul la traseu de evacuare infundat pe undeva. Acuma, rog pe cine mai citeste pe aici (si e , preferabil, din bucuresti), daca nu are cumva sa-mi dea/vanda o teava de legatura folosita, pe care s-o curat, s-o aranjez, ca la momentul oportun doar sa fac schimbul intre cea de pe masina si asta. Ma gandesc la teava pt ca finala are un an iar la primara inca nu vreau sa ma gandesc, stiind ca, desi se poate obtura si aia, e mult mai probabil sa fie din teava, totusi. asadar, daca are cineva si e dispus sa-mi dea una, primesc (chiar cu conditia sa i-o dau pe cea scoasa de pe masina dupa operatiune, deci un fel de schimb). Mentionez ca singura pretentie ar fi ca teava asta sa nu fie corodata unde se face prinderea cu primara, pt ca acolo apar adesea rupturi/ruginituri/fisuri datorate caldurii puternice. Va multumesc anticipat!
   p.p.s filmul complet e pe site-ul b1tv, in sectiunea "cancantv", emisiunea din 1 iulie, incepand cam cu minutul 41.
: Răspuns: B 98 EXE
: Gusteru July 03, 2011, 03:59:02 PM
Sa cresti mare  ;D (Timisoreana beau cand ne vedem  :occasion14: ). Pai da jos intermediara si arde-o .. ca acolo la cot se aduna calamina/depuneri etc. Si o bati binisor cu ciocanul si ... aia e.
PS  ... vezi ce bine ca iti mai conduce trabu' o pisi  :icon_geek: ... ca il zdrangane pe la incheieturi si afli baiurile  :icon_jokercolor:
: Re: B 98 EXE
: Mortu George March 22, 2012, 08:15:59 PM
De la mine pentru tine! Contra cost bineînțeles...  :P Man! Au ajuns! Trebuie să vii să le cântărim și să-ți alegi... Ale tale erau impecabile, deci le alegi pe alea impecabile! Poze la 2 din ele... alese la plezneală...  ;D

(http://thumbnails70.imagebam.com/18108/0c2710181078100.jpg) (http://www.imagebam.com/image/0c2710181078100)

Enjoy  :laughing7:
: Re: B 98 EXE
: otty92HD03WPC March 22, 2012, 08:43:16 PM
Faine rau ,cat face o pereche ? sau de unde le-ai loat ?
: Re: B 98 EXE
: pater rafail April 16, 2012, 10:10:56 PM
   O sa va prezint, in cateva poze, evolutia trabiului meu de cand n-am mai postat nimic....
-a primit white-top, cum ziceam, inca de la sfarsitul verii trecute, lucratorul fiind bunul meu amic Mircea, alias "autom";
-a primit un ochelar de crom ruginit dupa ce, intr-o ruta bucuresti-ramnicu sarat, l-am pierdut pe cel albastru, perechea lui :D ;
-schimbat amortizoarele pe spate cu unele noi, nemtesti; credeam ca asa corectez unghiul de cadere a semipuntilor, insa n-a fost sa fie; oricum, amortizoarele sunt bune!
-intre timp, iarna, zapezi, masina circuland zilnic (am ramas numai cu trabi, pt ca a trebuit sa dau dacia), au mai aparut pete de rugina, am mai patit diverse accidente, s-au adunat; acum, bara fata trebuie musai sudata la prinderea de pe partea dreapta, ca o s-o pierd daca nu. bara spate trebuie inlocuita dupa ce, accidental, m-a lovit cristi pe cand il tractam;
-zapada si-a spus cuvantul si in zonele la care nu am lucrat niciodata de cand am luat masina; prin urmare, in vara asta trebuie scoase aripile fata-spate pe partea dreapta si lucrat la contraaripi. nu e o treaba deosebit de presanta, dar trebui facuta, sa nu se intinda "cancerul"'
-dupa multe chestii, am reusit si eu sa inlocuiesc ambii ochelari cu unii cromati, foarte draguti, dealtfel, facuti de george la un atelier;
-vara trecuta, cam prin august, actually, credeam ca e nevoie de schimbat ambielaj; desfac si constat un joc foarte mare numai sus, la biela, unde stratul cementat se dusese si coliviile cu ace facusera pata de contact in biela. solutia a fost bucsare preferentiala (dimensiunea exterioara a bucsei a foast mai mare, datorita uzurii masive) cu bucsi din bronz grafitat, executate de un nene, la un pret total de 70 de lei (material plus manopera). de atunci am parcurs distanta totala de apro 15500 km fara nici un fel de incident si fara observarea unei cresteri semnificative a jocului; a crescut numai proportia de ulei, fireste! :P
-acum vreo doua saptamani am inlocuit setul motor cu altul, cota 0, dupa ce constatasem ca aveam joc la imbinarea pistonului in bolt si, culmea, aveam uzura vizibila a boltului pe locul de contact cu bucsa. setul asta se comporta splendid, cu observatia ca are un tacanit enervant cam dupa 800 de ture in sus, tacanit ce se atenueaza dupa, sa zic, 60km/h, in viteza a 4-a, deci pe la 1800-2000 de ture?! (se atenueaza si in celelalte viteze, functie de turatie, dar am zis asa, ca sa aveti o idee, eu neavand turometru). Am fost destul de circumspect, nestiind sa-l identific, insa m-am lamurit ca motorul merge ireprosabil si trage fantastic! Merge, in linie dreapta, cu 100km/h la doar un led rosu aprins! Si, la 70km/h, daca accelerez, chiar simt cum ia viteza! Sunt inca foarte mirat de cat de bine merge!  :D
-Undeva prin toamna am montat si un mp3 player, in locul destinat tinerii mainilor, in fata pasagerului din dreapta;
-am reusit dobandirea a 4 anvelope pneumant, cu uzura decenta; din pacate una este de nefolosit, deoarece, la umflare, s-a crapat in mai multe locuri pe laterala interioara; deci inca mai caut una, sa am pt parade!
-am facut si fac o groaza de drumuri, cu predilectie in oras, in bucuresti, dar am mers si in "nebunii" pe aiurea: am plecat, de trei ori, in trei destinatii atipice- la ora 22, inspre brasov, 5 insi! la ora 21, tot 5 insi, dar de data asta la sighisoara; si la ora 22.30, de data asta numai 3, la rouse, in bulgaria! toate drumurile s-au facut fara nici un fel de problema, in ciuda greutatii, oboselii mele sau mai stiu eu... Asadar, trabi e masina ideala pt student! :P
-uitam: am inlocuit semipuntile spate cu una noua, dar fara platou (pe care l-am luat de la a mea, de pe masina - grea treaba cu desfacerea niturilor alora...) si inca una in stare buna, luata de la remi. Motivul pt inlocuirea primei era ca mai aveam putin si-o pierdeam, fisurandu-se la prinderea interioara cu caroseria. din pacate, era ruginita si-n rest, deci, dupa scoaterea platoului si a butucului, a mers la fier. Dupa ce-am inlocuit-o, am observat o imbunatatire serioasa a asezarii rotii respective, motiv pt care am tinut musai s-o schimb si pe cealalta. Asta nu era ruginita la prideri, insa avea aproape gauri pe bratul profilat, deoarece dragutii de constructori nu s-au gandit la gauri de scurgere a apei/condensului. Am inlocuit-o si pe asta si acum pot spune ca nu voi mai avea probleme cu tocirea rotilor pe exterior.
 Cam astea sunt "noutatile"; sper sa nu plictisesc pe nimeni, prea tare. Vara asta urmeaza sa fac un drum la Sofia, asta fiind un cadou pt o amica, urmeaza o colantare publicitara, temporara si, dupa asta, catre sfarsitul caldurii, o vopsire si tinichigerie; vopsesc aproape complet, exterior, fara plafon, care ramane alb. Enjoy the photos! Ultimile-s  de la plimbarea la ai mei bunici, impreuna cu un bun si vechi prieten; am mers pe niste drumuri teribile acolo! Trabi rules, oricum! :)
(http://thumbnails43.imagebam.com/18528/0d71df185270358.jpg) (http://www.imagebam.com/image/0d71df185270358) (http://thumbnails38.imagebam.com/18528/36d7eb185270455.jpg) (http://www.imagebam.com/image/36d7eb185270455) (http://thumbnails41.imagebam.com/18528/eb5fd9185270488.jpg) (http://www.imagebam.com/image/eb5fd9185270488) (http://thumbnails72.imagebam.com/18528/4cf221185270506.jpg) (http://www.imagebam.com/image/4cf221185270506) (http://thumbnails19.imagebam.com/18528/cc4b48185270557.jpg) (http://www.imagebam.com/image/cc4b48185270557) (http://thumbnails43.imagebam.com/18528/05677c185270620.jpg) (http://www.imagebam.com/image/05677c185270620) (http://thumbnails60.imagebam.com/18528/eb63a9185270689.jpg) (http://www.imagebam.com/image/eb63a9185270689) (http://thumbnails7.imagebam.com/18528/cd8833185270723.jpg) (http://www.imagebam.com/image/cd8833185270723) (http://thumbnails77.imagebam.com/18528/43794b185270770.jpg) (http://www.imagebam.com/image/43794b185270770) (http://thumbnails76.imagebam.com/18528/9dc085185270822.jpg) (http://www.imagebam.com/image/9dc085185270822) (http://thumbnails60.imagebam.com/18528/6a9ae9185270866.jpg) (http://www.imagebam.com/image/6a9ae9185270866) (http://thumbnails38.imagebam.com/18528/c1459f185270892.jpg) (http://www.imagebam.com/image/c1459f185270892) (http://thumbnails71.imagebam.com/18528/6392b3185270912.jpg) (http://www.imagebam.com/image/6392b3185270912) (http://thumbnails76.imagebam.com/18528/839ef4185270917.jpg) (http://www.imagebam.com/image/839ef4185270917) (http://thumbnails46.imagebam.com/18528/5ce8c5185270932.jpg) (http://www.imagebam.com/image/5ce8c5185270932) (http://thumbnails76.imagebam.com/18528/885dc8185270939.jpg) (http://www.imagebam.com/image/885dc8185270939)

: Re: B 98 EXE
: gabi trabi April 16, 2012, 11:01:35 PM
Un trabantist adevarat ! 8)  Foarte tari becurile alea galbene  :love10: ..vreau si eu  :occasion14:
: Re: B 98 EXE
: Gusteru April 16, 2012, 11:46:32 PM
 :toothy10: iti pui poza cu kilometrajul la 120km/h si imi zici mie sa il las mai usor pe Toderut  :P
Bravo domle' ... la mai mare si "felicitoase"  :glasses9:
: Re: B 98 EXE
: AmbulanceTrabi April 17, 2012, 12:36:16 AM
  Trebuia musai sa zici ca te-am pocnit cand ma tractai?  :pain10: :P ,ti-am luat bara noua ,ce dracu'? :))  ,in fine ,ma bucur ca porti si tu pe masina in poze ceva de la mine :D ,si nu ma refer la ceva urme de vopsea! Trainice sforile alea pentru portbagaj ,nu?
  PS: E asa de Pater-like faza cu pozele de grup unde tu ,imbufnat ,esti undeva in spate dregand ceva  :munky2:
: Re: B 98 EXE
: victor April 17, 2012, 12:39:12 AM
:toothy10: iti pui poza cu kilometrajul la 120km/h si imi zici mie sa il las mai usor pe Toderut  :P
Bravo domle' ... la mai mare si "felicitoase"  :glasses9:
stai linistit, nu merge Pater cu 120/h, e pus acul aiurea, ca sa ne duca pe noi in eroare
(zi Pater daca nu e asa, incerc sa te scot :D)

multi km cu utilajul , fara incidente (bare lovite sau altele) si spor la restaurare
: Re: B 98 EXE
: Gusteru April 17, 2012, 12:40:47 AM
Nu-i pus aiurea (vezi led indicator consum = sus in aer  :toothy1: )
: Re: B 98 EXE
: pater rafail April 17, 2012, 02:36:23 AM
   poza e facuta ieri (luni), pe bucuresti-constanta, chiar la intrarea pe autostrada; e pe bune, si nici cu multe leduri, pt ca era nitel la vale si i-am dat sa vad ce zice... fireste, n-am mers numa' asa! :P Pe autostrada, acuma, de cand cu setul asta (am deja 1000 si cu asta), merg cu 80-85-singur in masina am consum sub 6, cam un 5,5, ceea ce e bine pt carbu pe care-l am; daca ma grabesc, gasesc vreun tir si o iau in spatele lui, cu 90-90 si ceva, dar la consum e belea, ca nu mai am rezistenta la inaintare! Grija acum ar fi sa-mi iau bujii potrivite, ca nu merge chiar cu orice; am avut ceva izolatoare si ma bucuram de ele, dar cand m-am uitat mai bine, sunt de valoare termica de 145, deci mai mica decat alea de dacie- tacane grav!; acum, momentan, am niste sinteroame 14np18. stiu ca trebuie 21, dar n-am gasit; o sa iau ngk-uri, ca lui George ii merg foarte bine! Va multumesc de comentarii si de aprecieri!
    In ceea ce priveste mica restaurare ce-o am in minte, ea va avea loc, adevarat, dar la sfarsitul verii, daca se realizeaza constractul ala cu colantarea. Si poate ma va ajuta colegul nostru de pe forum, "hoinarul", care se pare ca-mi este vecin si trece mai mereu pe langa masina mea! Mai ramane sa ne intalnim si fata catre fata si-om vedea ce iese! 
   Gabi, becuri galbene nu intra decat in faruri bilux! D-aia am schimbat eu farurile iarna, ca era ceata si voiam galbene; acuma am unele ruhla, H4, pe care o sa le pun maine, cu becuri normale, H4, d-alea legale, 55-65W sau cat o fi.
   Cristi, sforile le am de fiecare data cand plec cu sinteromul dupa mine! Pozele alea sunt facute cand am fost la busteni, la gura diham, tot 5 insi! :D Si da, accidentul cu tine trebuie mentionat; e etapa mare in parcursul masinii mele!
   Gustere, las-o mai incet, ca se duce ambielaju'!!!  =)) =)) =))
: Re: B 98 EXE
: remi April 17, 2012, 03:23:32 PM
poza cu 120 pe ora , e chiar misto, multi nu cred , ca trabi poate ajunge nici la 100 , dar sa i-a maxim cat are pe ceas ...                  :icon_smile: 
: Re: B 98 EXE
: pater rafail October 05, 2012, 06:48:21 PM
   Aprilie... pana-n octombrie sunt... aproape 7 luni. na! intre timp am ramas fara permis cateva luni, dupa o altercatie cu o tipa si, mai apoi, dupa prostia de a circula fara permis. cam la sfarsitul lunii asteia il primesc. sper. trabi a stat cuminte in parcare; il mai pornesc o data pe saptamana sau la doua saptamani. mi-a facut si-o pocitanie, ca a picat o garnitura din pompa de frana si m-am trezit cu lichidul de frana pe podea, ianuntru. noroc ca aveam alta pompa, gata reconditionata si doar le-am schimbat intre ele. concret, la masina n-am mai facut nimic de-atunci.. sau, ba da: am schimbat frei-ul acum vreo doua luni, ca m-am gandit ca am timp, daca tot nu merg cu ea. si, da am facut si talon nou, pe numele meu! sa vin taxa, de-acuma! :D
   proiectul cu colantarea a picat; l-am sunat o data pe tipul ala si nu mi-a parut foarte interesat de idee; si mie nu-mi place sa ma ploconesc dinaintea nimanui. prin urmare, mi-am bagat picioru. si, oricum, s-a dovedit ca nu a mai facut nimic, pt ca nu am vazut absolut nici o masina "clasica", asa cum pretindea el, afisata in centrul vechi. dar proiectul cu restaurarea nu pica. mi-am gasit un loc de munca si, cu primul salariu, nadajduiesc sa rezolv cat mai mult din problemele de tinichigerie, adica sa inlocuiesc sferturile exterioare ale contraaripilor de pe fata, precum si sfertu exterior al celei de pe spate-dreapta. asta inseamna ca, deindata ce voi avea banii, o sa-l rog pe Imi sa-mi trimita peisele pt fata, piesa pt spate o are d-na voicu si apoi mai am de cumparat doua tuburi de sikaflex si doua spreiuri de antifon, ca sa fie treaba cat mai ok. vopsirea vine din primavara, ca n-are sens sa intru in iarna proaspat vopsit. pana atunci voi mai reusi sa pun ceva bani de-o parte si sa fac treaba cat mai ok.
   pana atunci, va delectez cu o poza facut prin martie-aprilie, cand am dus puii la tara:
(http://t.imgbox.com/abk0oP4c.jpg) (http://imgbox.com/abk0oP4c)
: Re: B 98 EXE
: Gusteru October 05, 2012, 07:03:15 PM
Imi pare rau pt permis ... se mai intampla.
Ai mai facut cate una alta la traby .. las ca'i bine

Poza e tareeee de tot ! Galinaceele au fost duse in conditii DeLuxe  :glasses9: Maxim laic pt poza
: Re: B 98 EXE
: alex giani October 05, 2012, 09:31:06 PM
Mie mi-a murit porc in portbagaj  =))  ,nici acum nu pot sa imi dau seama cum,stiu cand l-am verificat era in regula si dupa 10 km cand m-am uitat iar avea spasme,radeti de mine dar am trecut la acordarea primului ajutor, masaj cardiac si respiratie artificiala, prin rat.  :-*
L-am scos din portbagaj si dupa care in santul de pe marginea soselei, in iarba,imi aduc si acum aminte si rad ca prostul,cand a oprit unul foarte panicat si alerga cu trusa de prim ajutor in mana crezand ca este un accident,imediat cand a vazut care era treaba a plecat,noroc cu un tataie din zona care l-a injunghiat,pentru a nu il arunca.
: Re: B 98 EXE
: pater rafail October 06, 2012, 06:53:45 AM
   mie nu... mi-au murit! chiar erau bucuroase la sosire!
: Re: B 98 EXE
: pater rafail October 17, 2012, 05:37:23 PM
   Zilele astea (de luni incoace) am facut diferite achizitii si mi-am adus trabi intr-un stadiu cat mai ok. Am inlocuit o bucsa silentioasa de arc-fata, un rulment pe fata (cel care s-a facut bucati inainte de intalnirea de la sibiu), si am schimbat sabotii, tot pe fata, cu cei de samko, italienesti, importati de unix. altceva, nimic deosebit: gresare si verificarea sirocoului, ca vine vremea sa fie folosit. Acuma, astept eliberarea permisului si "la drum"!
: Re: B 98 EXE
: Mortu George October 17, 2012, 08:24:38 PM
Când ne mai vedem, să-ți dau un rând de NGK-uri că am în mașină de rezervă noi nouți. Vezi cum merge ca să știi să-ți iei.  :icon_salut: Spor acolo la reparații/recondiționare/permis!
: Re: B 98 EXE
: pater rafail October 17, 2012, 11:21:53 PM
  de tacanit tot cred ca o sa tacane... dar am observat ca daca-l accelerez treptat, nu zice nimic; deci, asa, cam pana-n 4 leduri, nu tacane. dupa aia incepe.
   ma gandeam si eu la un moment dat sa iau bujii d-alea, dar...nu-s convins ca sunt cu mult mai bune decat ce am eu acum. om vedea! :)
: Re: B 98 EXE
: Lehel October 18, 2012, 10:21:33 AM
Eu in iunie am cumparat bujii Bosch si sunt foarte multumit! II clar ca au costat 40 si ce stiu eu cat  de lei dar a meritat! In fiecare weekend merg 120 de km plus am fost la covasna, cheile bicazului.. Deci am bagat la km si inca merge perfect..
: Re: B 98 EXE
: leo80 October 18, 2012, 11:25:09 AM
sau Beru la Unix 8 lei buc ....  multumit de ele dupa 1000km  :thumbsup:
: Re: B 98 EXE
: pater rafail February 07, 2013, 02:44:34 PM
   Nu stiu cat se incadreaza la prezentare membri, dar e o chestie ce tine de trabantul meu...
   Curios cum sunt, am invatat sa fac unele chestii usoare si pe strung; asa ca, intr-un moment (n-a durat tocmai"un moment", vorba vine! :P )mai relaxat la munca, am reusit sa fac dornurile astea doua, cu care se face introducerea boltului in piston si biela. boltul vine la mijloc, in fata fiind dornul ascutit si in spate celalalt, bont, cu care impingi. Nu am reusit sa-mi dau seama la ce e nevoie de degajarea aia din dornul bont, dar, na, eu am facut piesa ca in desen... Car'vasazica:
   (http://thumbnails106.imagebam.com/23613/02ac1e236126734.jpg) (http://www.imagebam.com/image/02ac1e236126734) (http://thumbnails104.imagebam.com/23613/15bea8236126740.jpg) (http://www.imagebam.com/image/15bea8236126740)
  Am facut si "scula" aia cu 4 gauri, cu care se aliniaza cilindrii inainte de a-i strange pe carter, ca sa nu ma mai chinui sa pun galeria si sa piulitele atat de greu...
  (http://thumbnails106.imagebam.com/23613/126cfa236127321.jpg) (http://www.imagebam.com/image/126cfa236127321) (http://thumbnails101.imagebam.com/23613/0fe086236127319.jpg) (http://www.imagebam.com/image/0fe086236127319)
   p.s. e atat de rugoasa si zgariata pt ca erau putine rotatii si placutele sparte la freza; oricum, a fost o proba pe care-am facut-o la o freza mai veche pe care-o avem in hala..
: Re: B 98 EXE
: remi February 07, 2013, 09:00:30 PM
foarte " cul ", mai ales ala conic  , si ca esti incepator in ale strungariei  :tongue5:
: Re: B 98 EXE
: pater rafail February 07, 2013, 09:06:39 PM
   mersi, mersi! am stat putin sa ma gandesc cum sa-l fac, sa stii! :P avans foarte mic si am loat din aproape in aproape, la mana, in timp ce avansul inainta si, uimitor, a iesit! fireste, nu am putut respecta tolerantele alea de sutimi, dar este cam la zecime. :D
: Re: B 98 EXE
: Mortu George February 07, 2013, 11:03:22 PM
Bravo!!!  :blob7: Mâine, poimâine, ai toate sculele.
: Re: B 98 EXE
: pater rafail January 03, 2014, 06:42:04 PM
   AM refacut masina. o vopsea si ceva de reparat pe la contraaripile fata. La un moment dat s-au postat aici niste poze despre lucrare, dar am considerat ca nu sunt cele reprezentative pt ce s-a facut intr-adevar, motiv pt care am rugat administratorii sa stearga tot, ca sa pot pune eu ceea ce consider de cuviinta. urmeaza, asadar, pozele, dupa care explicatii pt fiecare zona in parte. enjoy!

(http://t.imgbox.com/adbDsVfT.jpg) (http://imgbox.com/adbDsVfT) (http://t.imgbox.com/addyWEKX.jpg) (http://imgbox.com/addyWEKX) (http://t.imgbox.com/acgPA2kd.jpg) (http://imgbox.com/acgPA2kd) (http://t.imgbox.com/adwkB9ir.jpg) (http://imgbox.com/adwkB9ir) (http://t.imgbox.com/adhKZTY5.jpg) (http://imgbox.com/adhKZTY5) (http://t.imgbox.com/abtaIDYA.jpg) (http://imgbox.com/abtaIDYA) (http://t.imgbox.com/abyoaZMN.jpg) (http://imgbox.com/abyoaZMN) (http://t.imgbox.com/adqSKInN.jpg) (http://imgbox.com/adqSKInN) (http://t.imgbox.com/adm4nMCN.jpg) (http://imgbox.com/adm4nMCN) (http://t.imgbox.com/abzEIhNR.jpg) (http://imgbox.com/abzEIhNR) (http://t.imgbox.com/adubNRgG.jpg) (http://imgbox.com/adubNRgG) (http://t.imgbox.com/acw6mL55.jpg) (http://imgbox.com/acw6mL55) (http://t.imgbox.com/acwT4FJW.jpg) (http://imgbox.com/acwT4FJW) (http://t.imgbox.com/abvLUNfu.jpg) (http://imgbox.com/abvLUNfu) (http://t.imgbox.com/adfduUPk.jpg) (http://imgbox.com/adfduUPk) (http://t.imgbox.com/abmkEQpF.jpg) (http://imgbox.com/abmkEQpF)

   in prima, vedem cat de bine au fost izolate partile ce nu trebuiau acoperite; impecabil!
   apoi, starea in care arata compartimentul motor, dupa lucrare; mentionez, pt cine nu ma cunoaste, ca, desi masina, la exterior, arata cum arata, compartimentul motor l-am tinut intotdeauna nu numai curat, dar chiar fara praf. era foresc, deci, ca dupa ce s-au facut reparatiile acolo, sa ramana praf sa-l iei cu spaclul, nu?
   a treia, la fel ca prima, arata interesul pt pastrarea locurilor nevopsibile intacte.
   in poza a patra este un colt al grilei fata de pe care s-a desprins deja vopseaua pt ca, se pare, fiind zincata, nu adera nici un fel de vopsea. ma intreb ce tehnologii or fi avut smecherii aia de nemtii in anii '80?!
   a cincea poza evoca ceva si mai putin important; sa va explic, pt ca si mie mi-a fost putin mai greu de priceput: din nu stiu ce motive, la montarea suportilor ce tin bara fata (a trebuit ca unul sa fie inlocuit, zona respectiva fiind grav avariata de rugina), nu s-a tinut prea mult cont de pozitia pe care o va avea bara la final si, la constatarea ca, in afara de luftul imens (cam 3 degete, sa zicem) intre caroserie si bara, aceasta atingea de proiectoare, asa cum se vede un poza urmatoare, s-a purces la o reparatie, pe cat de rapida, pe atat de ortodoxa: prin exercitarea unei forte de f la n newtoni, inspre pamant, bara a fost impinsa si indoiti suportii in asa masura ca sa nu mai atinga (prea mult) de proiectoare. nu e o idee splendida? si eu m-am gandit la fel! o cauza secundara, pe langa indoirea suportilor si pozitionarea barei intr-un mod atat de inegal (ce stiau cubisti cu proportiil lor egale? nimic, va spun eu! :)))) vizavi de caroserie, a fost si craparea vopselei si a chitului in dreptul unui surub care tinea prinsa aripa fata de duroplast de tabla ce sustine suportul de bara. aici cred ca s-a urmarit tot lipsa simetriei precum si, as adauga eu, dorinta ca pe viitor, o data cu intrarea apei, sa apara atat de cautatul iz rosu de oxid de fier!
   a sasea poza arata si mai bine cum,chiar si dupa corectia atat de eleganta a barii fata, proiectoarele tot ating de bara. iar daca puteti observa, sub proiectoare se vede chit. de ce oare? ei, alta smecherie si aici: bara a fost nou, neruginita! NOUA, da? buuun. dar nu s-a luat seama si cineva a considerat ca este nevoie sa aiba doua gauri in ea, pt prinderea proiectoarelor, desi, evident, proiectoarele aveau suportii lor montati pe caroserie, la locul destinat din fabrica. poate mai puneam o pereche.... in sfarsti, gaurile au fost acoperite, dar, atingand bara de proiectoare, s-a zgariat vopseaua si a iesit la iveala chitul. o pata de culoare inedita, as putea spune! :D
   vedem, in urmatoarea poza, a sapta, cred, atentia la detaliul vopsirii cu negru a zonei din spatele grilei.
   tot asa, atentia cu care a fost debitat peticul ce a inlocuit sfertul distrus de rugina al contraaripii; atat de corect taiat, ca acum iese afara din spatele aripii!
   a opta sau a noua poza prezinta un efect deosebit de "metal curat" pe stalpul din partea dreapta, superioara, inspre usa pasagerului. "n-am mai avut vopsea.", mi s-a spus. ce mai poti raspunde?!
   urmeaza vopsirea interiorului. da, trebuie sa recunosc, nu am vrut sa fie vopsit si interiorul integral, gandindu-ma ca va dura prea mult eliberarea de banchete, scaune si tot ce era acolo. insa lucrul asta a fost facut, nevertheless. atunci, m-am intrebat, cat de grea putea fi aruncarea a cativa stropi si pe stalpii din spate si contururile geamurilor?! deosebit de, aparent.
   daca s-a lucrat sub aripile de fata, au fost scoase, evident. am incercat sa arat cum s-a facut izolarea si lipirea aripilor la loc. foarte atent, cu mare grija sa nu intre apa! see for yourselfs!
   urmeaza o repratie a unui loc de deasupra numarului spate, unde am avut un mic accident; s-a dat cu chit cu mistria si s-a indreptat cu dreptarul de lemn, apoi s-a vopsit! art nuveau!
   ultimele doua poze evoca ceva scursuri; nu ale crimei, nu ale societatii, ci ale vopselei incapatanate sa se aseze in straturi supraaglomerate pe elementele caroseriei! atentie: capota fata a fost vopsita de DOUA ori, de fiecare data rezultand un finish scurs! trebuie ceva experienta pentru asa o reusita, nu credeti?
   
mai sunt lucruri de scos in evidenta, insa voi reveni la ele pe parcurs. am gasit rugina sub vopseaua aplicata pe tabla de care se prinde chederul usilor fata, am gasit locuri neslefuite de pe care deja s-a curatat vopseaua, am gasit punctulete de praf si mizerie pe sub vopsea, semn ca pregatirea nu s-a facut corespunzator... dar, per total, de ce sa ma plang? este o lucrare extraordinara, profesionala, cu simt de raspundere si, la doar 2000 de lei, un adevarat chilipir, nu credeti? :P


p.s. scuzati eventualele greseli de tastare; am scris destul de repede. again, enjoy!
p.p.s. pt cine nu ma crede, vina sa vada maine, cu ochii lor, la intalnire, la biblioteca! see you there!
: Re: B 98 EXE
: victor January 03, 2014, 07:20:53 PM
Cum ti-am spus si in mesajul personal, te inteleg perfect, stiu ce simti. La fel am patit si eu când mi-am lasat masina pe mana unor "meseriasi". Sper sa poti rezolva (cu timpul,ca acum banuiesc ca aceasta capodopera a meseriasilor ti-a mancat multi €) multe din defecte si probleme aparute. Imi pare sincer rau si daca crezi ca te pot ajuta cu ceva sa nu eziti.
Imi doresc sa o aduci la linia care ti-ai dorit-o
: Re: B 98 EXE
: Mortu George January 03, 2014, 07:26:34 PM
Ce să zic... eu am rămas mască de când am fost cu Raoul s-o vedem live cât era acolo la cuptor. Foarte prost vopsită mașina! Lucru pe care Pater nu l-a spus. Mai peste tot are bobițe. Arată cam cum era a mea venită de la Brașov unde nu exista cuptor. Deci, păcat de muncă... și de bani! Mi se pare cam delăsătoare performanța celor ce i-au făcut mașina. Am mai văzut-o o dată la garaj și mi-a arătat Raoul mai tot ce era de arătat. Sincer, să ajungi să crezi că lucrul făcut de mâna ta e mai bun ca acela făcut de „meseriași” e cam trist... dar cam așa încep să cred. Îmi pare rău că nu ești mulțumit de ea... în fond, pentru asta ai făcut-o. Să fii mulțumit.
: Re: B 98 EXE
: boggi January 03, 2014, 07:48:55 PM
Ce vreti domne,e Trabant,a iesit prea bine.Acest raspuns va fi pus pe tava probabil de meseriasi.
In alta ordine de idei ar fi bine ca astfel de lucrari sa fie facute cu factura si garantie ca sa-i poti urechea oficial,legal.Acum,prinde orbu' scoate-i ochii.
Pacat de bani si de ideea de a vopsi fiara.Tu sa fii sanatos!
: Re: B 98 EXE
: pop_radu5 January 03, 2014, 08:29:56 PM
salutare, imi pare rau pentru realizarea de 2 lei...pentru ca noi cand am vorbit la ultima intalnire pareai foarte bucuros ca ai reusit sa o duci la meseriasi pentru a-i aduce o noua culoare si a o face sa zambeasca...eu nu am pe cine a ma supara...ca de...eu am facut tot fara a fi meserias...oricum abia astept sa ne vedem maine si sa mai stam de vorba ;)
: Re: B 98 EXE
: pater rafail January 05, 2014, 03:16:53 AM
Cine a fost azi (e ieri deja,dar whatever) a vazut cum  se prrzinta masina. Unii au spus ca e ok,ca merge,ca se putea si mai rau,ca nu e atat de grav pe cat am prezentat eu in poze. Ba chiar cineva a adus mentiunea ca,na,la ce era sa ma astept la cu  arata inainte. Nu stiu ce sa zic.. fireste,sunt parerile respectivilor,mai ales cea din urma. Dar eu zic atat:cand ceri 2000 de lei si apoi te lauzi ca faci model,ca o sa fie asa si pe dincolo,ca ai de gand sa reconditionezi si alte tipuri de .asini clasice si cs o faci pe asta de exemplu,imi creasem niste asteptari. Au fost zdruncinate puternic la constatarea ca baietii nu prea stiu ce fac,de fapt. Nu pe tinichigerie,anyhow! Sunt banii meii,in pana mea si am dreptul sa am pretentii,chit ca e trabant,dacie sau range rover evoque (sac!)!!! Nu poti sa pretinzi ca imi faci usa sa se inchida bine,dar ca sa reusesti asta,imi indoi bordura pe care se aseaza chederul de asa masura ca sufla vantul pe la incheieturi!!!iar cand faci asta si ai mai avea pretentia sa te recomand, apoi nu poti fi decat de.a dreptul... autist! Cum plm sa te recomand?! Dimpotriva! Nu ti.ai dat interesul,ai lungit lucrarea,ti.ai batut joc,ca,no, cum o sa aiba pretentii?! Doar e trabant! Fraier e omul de buna credinta ce ia de bun ce spu  oamenii! Merg, baieti,
: Re: B 98 EXE
: pater rafail January 05, 2014, 03:34:23 AM
A expirat timpul pt modificare. Voiam sa zic sa mergeti acolo,la seful lui Gabi,sa va rezolve si pe voi! Numai ca na,nu puteti avea pretentii,ca e trabant;si apoi numai una e model si perfecta si aia e a mea!!!
: Re: B 98 EXE
: Mortu George January 06, 2014, 02:10:37 AM
Man, la mulți ani!  :occasion13: Au venit cu întârziere dar cum nu mai am răbdare, ți le pun aici.

(http://t.imgbox.com/adxTt19B.jpg) (http://imgbox.com/adxTt19B)

Să-mi zici te rog pe care o vrei. „601 S” sau „601”. Știu că tu ai „601” pe mașină dar se potrivește și „601 S” la găuri (sunt la fel la prinderi). Poate vrei să fie „601 S”...  :P

 :icon_salut:
: Re: B 98 EXE
: pater rafail January 06, 2014, 03:35:33 AM
Tuuuu, esti nebun?! C'mon! nu vreau nimic, George! serios!
: Re: B 98 EXE
: stelian January 06, 2014, 08:09:42 AM
Salut George de unde ai luat emblemele k tare as vrea si eu una cu deluxe si o emblema pentru capota
: Re: B 98 EXE
: Mortu George January 06, 2014, 08:27:51 AM
www . ldm-tuning . de / www . trabantwelt . de
: Re: B 98 EXE
: pater rafail February 25, 2014, 04:45:34 PM
   am inlocuit bucsile din capul bielelor de pe motorul cu seria in cartea de identitate. le-am facut dintr-o bucata de bronz oarecare, din pacate. initial, desi gasisem o alta bucata de bronz grafitat, la prelucrare s-a fisurat iremediabil la gaurirea pe strung si am decis ca are o concentratie prea mare de grafit, nefiind, pana la urma, potrivit scopului. acum, cu bronzul asta, sunt pe teren virgin; habar n-am cat o tine. asta grafitat, cum ziceam, m-a tinut aproape 30000 de km. de la noile bucsi nu am pretentia asta pt ca, oricum, deja voi fi depasit cu mult durata de viata totala a ambielajului. cred ca as fi multumit si cu inca 10000.  am pus in poze si presa pe care am facut-o, ca sa scot/ presez frumos si elegant bucsile in biele.
n-am avut vreme si dispozitie sa pozez fiecare etapa a prelucrarii, dar cred ca intuiti; ele, asa, teoretic, ca pt orice strunjire unde ai de prelucrat si la interior, sunt in ordinea care urmeaza: 1. fixarea piesei in universal, cu verificarea centrarii cat mai bune; 2. strunjire transversala, pentru  a lua, cum se zice, "fata curata"; 3. amborare la centru, pentru fixarea centrului dupa care se va ghida gaurirea; 4. pregaurire cu un diametru mic (eu am folosit 10); 5. gaurire cu diametru mai mare sau cu diametru final ( am mers direct in 19); 6. strunjire axiala pe interior cu cutit specific, la diametrul boltului de biela, plus un 5-7 sutimi (se strange bucsa la presare); 7. strunjirea unui canal de ungere pe interiorul bucsei, ca uleiul sa ajunga mai usor pe toata suprafata de contact cu boltul. se face cu un cutit de filet interior, pe un pas mare; 8. strunjire axiala la exterior, pt diametrul dorit (cu 3-4 sutimi pe plus, ca sa intre presat). 9. sanfren la un 25-30 de grade pe o parte, pt a intre bucsa usor; 10. taiere si debavurare.
  am enumerat pasii orientativ, cum ziceam. daca mai avem printre noi colegi cu ambielaje pe bucsi si constat ca tin astea, pot face si pt alcineva, contra unui pret oarecare, nu m-am gandit inca.
   
   (http://t.imgbox.com/DCVt2Rfj.jpg) (http://imgbox.com/DCVt2Rfj) (http://t.imgbox.com/UkPPFGFD.jpg) (http://imgbox.com/UkPPFGFD) (http://t.imgbox.com/kZepLwLT.jpg) (http://imgbox.com/kZepLwLT) (http://t.imgbox.com/2l64Tlkc.jpg) (http://imgbox.com/2l64Tlkc) (http://t.imgbox.com/vKIgjVFY.jpg) (http://imgbox.com/vKIgjVFY) (http://t.imgbox.com/TdKRGLr5.jpg) (http://imgbox.com/TdKRGLr5)


p.s. strungul e un sn320 de arad, din '76.
p.p.s motorisca asteapta pana in preajma lunii mai, la itp. pana atunci, mai trag de tractorul asta!
: Re: B 98 EXE
: pop_radu5 February 25, 2014, 05:54:46 PM
super tare arata felicitari celui care le face si utilajului care este cu adevarat meserias.felicitari si sunt curios sa vad si cum le vei monta.
: Re: B 98 EXE
: pater rafail February 25, 2014, 06:06:44 PM
"meseriasul" sunt tot eu! :P si de montat, le-am montat deja. le-am inlocuit pe cele vechi, cu care, am si spus, facusem deja in jur de 30k. presa aia a facut toata treaba, de fapt! :)
: Re: B 98 EXE
: mircea_storm February 25, 2014, 06:39:05 PM
ideea cu strunjirea canalelor pentru ungere in interiorul bucsei este a ta ? sau ai gasit-o undeva ? eu am vazut biele bucsate, gaurite cu burghiul la jumatatea capatului bielei(nu mai stiu dimensiunea gaurii.. dar erau 2 la 120 grade)..pentru ca intrebarea mea este cum se face ungerea la jumatatea boltului ?
(http://thumbnails109.imagebam.com/31049/ce7d14310481456.jpg) (http://www.imagebam.com/image/ce7d14310481456)
: Re: B 98 EXE
: Viorel Balmez February 25, 2014, 07:36:41 PM
La Ij am cu canale si gauri. Asa ca ai facut foarte bine. Hai ca sunt curios cat tin bucsile negrafitate. Daca treci de 20000 Km, fac bucsi la toate ambielajele mele. Oricum trebuie masurat fiecare in parte, unele au role majorate.
: Re: B 98 EXE
: pater rafail February 25, 2014, 09:00:45 PM
initial am vrut sa dau si eu gauri in biele, dar cand am ajuns la stratul cementat, n-am mai putut inainta (dadeam cu bormasina de mana, nu pe masina). asa ca am facut o taietura cu polizorul cu disc de 2mm fix in capul bielei, perpendicular pe lungimea ei. ungerea se face pe la "rosturile" care raman intre bucsa si piston (eu am lasat toleranta de 1mm in total, desi fostele aveau vreo 3) si, pt ca amestecul carburant intra in piston all the way, ajung si la taietura aia din capul bielei.  deci ulei intra prin 3 locuri - sa speram ca e suficient!  Canale au avut si cele pe care le-am schimbat, asa ca am facut si eu la fel, sa fie!
   Viorel, tinem legatura! eu sper sa tina, iti dai seama! :)
   
: Re: B 98 EXE
: andreiandrei53 February 26, 2014, 12:51:47 PM
La Ij am cu canale si gauri. Asa ca ai facut foarte bine. Hai ca sunt curios cat tin bucsile negrafitate. Daca treci de 20000 Km, fac bucsi la toate ambielajele mele. Oricum trebuie masurat fiecare in parte, unele au role majorate.

Viorel, dar cate ambielaje ai?
: Re: B 98 EXE
: Viorel Balmez February 26, 2014, 01:00:10 PM
Sapte ambielaje reconditionate de rezerva, complete, cu bolturi si colivii. Sunt speriat de cand mi-au sarit rolele prin motor, acum un an.
: Re: B 98 EXE
: victor February 26, 2014, 01:53:14 PM
Ohooo, ce colectie are Vio.
Pater, sa ne tii la curent cu noua modificare, sunt si eu curios cat tine
: Re: B 98 EXE
: andreiandrei53 February 26, 2014, 02:01:55 PM
Sapte ambielaje reconditionate de rezerva, complete, cu bolturi si colivii. Sunt speriat de cand mi-au sarit rolele prin motor, acum un an.

da stiu ca esti speriat bine!!!! unde naiba tii atatea fiare?!  :-\
: Re: B 98 EXE
: pater rafail February 12, 2019, 09:25:13 PM
Salutareeee!
 Nu pot sa cred! Cautam unde am ajuns, pe ce pagina in urma... Si ce credeti? Nu am mai scris nimic la masina de aproape 5 ani!!! :)))
Mno, ar fi greu un update corespunzator....
Ca idee, ca sa o reiau un pic si de unde am ramas, bucsile acelea din bronz normal m.au mai tinut 2000 si un pic de kilometri, dupa care am schimbat motorul cu totul. Capatase iar jos si, pe deasupra, avea joc si bilela pistonului 1 jos, la maneton.
Între timp.... Schimbat saboti de vreo doua ori (ba fata, ba spatele, acum, mai recent?), inlocuit cabluri frana mana, am incercat sa pun si tamburi noi, ca aveam ocazia, insa au fost foarte, dar FOARTE dezechilibrati! Ovalizati grozav de tare. Si am montat o pereche second, bine de tot curatand butucii si fata de asezare de pe tamburi. Aia au fost perfecti!
   In toamna trecuta a trebuit sa ma apuc de tinichigerie (slava Domnului ca nu mai am pozele, ca sigur m.as fi facut de rusine dinaintea d-lui Horia! Bine ca s.a stricat telefonul!).
Ca idee, am inlocuit cam jumatate din podeaua soferului si a pasageruluidin dreapta, apoi, mergand pe dreapta, din fata inspre in spate, reparat oala amortizorulului, baza stâlpului dintre geamuri si pragul in zona aia - acolo imi cedase la ultima încercare de a schimba o roata cu cricul original-, podeaua dinspre coltul spate si zona de pe langa aripa, integral. A fost mult de munca, vreo doua zile incheiate, cate 10-12 ore, si inca o zi la Pop Radu, tot intreaga (caruia ii multumesc pe aceasta cale inca o data!).
Mai am ceva de lucru la partea stanga, i sa acolo nu mai e nici pe departe atat de lucru sau atat de grav (imaginati-va ca ajunsesem sa am doua gauri sub picioare, in fata, de o parte si de alta a usilor).
Asaaaaa.... Un cilindru de frana, reglaje, un cap de bara (asta chiar weekendul trecut! Îl schimbasem de mai bine de 5-6 ani. Cred ca primeste un frățior proaspat, ca el, cat de curand! A! Am inlocuit toba fata, dupa o zgârceală cu una second, care n.a adus nimic bun. Doar mult zgomot si fum! :)) toba s.a inlocuit dimpreuna cu teava de legatura, fiind si aia coapta!
Acum... Ca proiecte, am reconditionat inca o turbina de racire, sa o am de rezerva (pica foarte repede rulmentii si mi.e frica sanu se gripeze). Pus rulmenti FAG si una din fuliile noi de la vanzare, ca si.asa stau acolo si aduna praf, nestarnind interes cumparatorilor.
Am repus sirocoul in functiune, dupa o pauza de aproape doi ani de nefunctionare. S.a ars un fir din infasurarea rotorului, facandu.l sa aiba o turatie mult prea redusa pt  intretinerea flacarii (asa a ramas dupa reparatia nereusita) si orice incercare de inlocuire a lui cu substituți nu a tinut. Pana nu am pus turbina originala, de acelasi voltaj si wataj, nu s.a aprins. Pe teu asta trebuie sa.i multumesc lui Narcis, aka @Draku! :) Acum, ca tot m.am specializatin aeroterme pe benzina, am cumparat un bn4, tot benzina, ce venea montat pe VW T2. Sa vedem ce o iesi, ca asta e mult mai complicat, cu mai multe piese si subansamble. Vedem ce o iesi! Poate am vreme sa pun si aici, daca s.o aprinde! Momentan caut niste membrane de pompa...
Asadar, per total, EXE al meu e tot masina cam de zi cu zi (nu.l iau zilnic la munca, pt ca am o naveta lunga si anevoioasa la traficul din București). Merg la bunici, la viitorii socri (am si d.aia de.acum! :D), la diverse "interventii" sau plimbari. Si sper sa apuc sa il fac vehicul istoric!  Cam atat.
Am si cateva poze, numai ce am facut cu telefonul actual, celelalte poze pierzându-se o data cu defectarea dispozitivelor vieții! :P
(https://i.ibb.co/K5p9sWd/IMG-20190201-205848.jpg) (https://ibb.co/YNFtdhm)
(https://i.ibb.co/QH8tNg2/IMG-20190126-180016.jpg) (https://ibb.co/ykh7y9w)
(https://i.ibb.co/znn9YBG/IMG-20190126-144245.jpg) (https://ibb.co/3rr6qjB)
(https://i.ibb.co/7bgF7rF/IMG-20190123-183824.jpg) (https://ibb.co/GFsjgCj)
(https://i.ibb.co/vJ6RBZr/IMG-20190104-131853-BURST003.jpg) (https://ibb.co/Hrf32nM)
(https://i.ibb.co/d5ZHysQ/IMG-20181121-192839.jpg) (https://ibb.co/vj9M8CJ)
(https://i.ibb.co/Cm7K7L5/IMG-20181121-183805.jpg) (https://ibb.co/17qGqcf)
(https://i.ibb.co/t2Y4d8r/IMG-20181121-183750.jpg) (https://ibb.co/s1s2ByY)
2012 e350 0 60 (https://statewideinventory.org/mercedes-0-60-times)

P. S. Am participat cu trabi la un mic photoshoot pt afisul unei piese de teatru. Nimic atat de important, deci. :)
: Re: B 98 EXE
: pop_radu5 February 13, 2019, 11:30:41 PM
Daca ti-am fost de ajutor, cand vrei te astept sa iti termini toate caurelele. Poti sa ma suni oricand.