Siii am clipit de cateva ori si au trecut aproape 3 ani de cand n-am mai dat niciun update aici.
Asa ca o iau de unde am ramas prin 2017.
Dupa ce l-am dus pe Vasilica la Nea' Nae prin 2015 am zis mandru ca am rezolvat tot ce inseamna rugina iar pasul urmator este vopsirea completa. Nu prea aveam buget sa fac o treaba calumea asa ca am hotarat sa il bag la hibernat in garaj si sa pun banuti de-o parte pentru o restaurare ca la carte...

Au trecut 2-3 ani si dupa ce am strans un buget rezonabil m-am pus pe cautat vopsitori care sa il faca pe Trabi asa cum a iesit el din fabrica. Dar mare mi-a fost surpriza cand TOTI vopsitorii au fugit de Trabant ca Dracu de tamaie. Fara exceptie, toti ba ziceau "
aaa, Trabant, nu ma bag", fie "
mda, nu am timp acum, suna-ma peste 2 luni" dupa care nu mai raspundeau. Pana si vopsitori recomandati de alti trabantisti au dat dovada de o neseriozitate cum n-am crezut ca voi intalni. De ex: dupa cam 4 saptamani de telefoane in final imi spune unul sa vin la el la atelier sa discutam... Mi-am luat zi liber de la munca, am mers pana la mama naibii in Bragadiru la ora la care mi-a zis sa vin, iar cand am ajuns acolo nu mi-a mai raspuns la telefon.

Si iata asa m-am milogit de mesteri sa arunc cu banii in ei iar ei au fugit de parca aruncam cu Coronavirus.
Din fericire insa, acum cateva luni am avut norocul sa cunosc un om de milioane care are un service in Corbeanca, IF. Se ocupa de tot felul de masini si face orice tine de mecanica, electronica si tinichigerie pe masini de la Trabant la Ferarri. Dupa ce am vazut meticulozitatea si pasiunea cu care a lucrat la masina mamei mele si la Mitsubishi-ul meu l-am intrebat daca nu s-ar baga la o restaurare de Trabant... Si asa incepe povestea din 2020 - la 5 ani dupa ce a intrat Vasilica in hibernare.
Pe 26 Februarie, Trabi meu a vazut intr-un final lumina zilei si a urcat pe o platforma cu directia Corbeanca.
A ajuns acolo si instructiunile erau clare... Tinichigeria e facuta, mai trebuie vopsit si reconditionat motorul. Simplu, nu? Ei bine, nu.
Se pare ca lucrarea facuta de Nea' Nae care arata frumos la prima vedere, nu a facut decat sa rugineasca peste tot sub stratul de smoala pe care l-a dat si implicit a trebuit refacuta toata treaba... Curatat smoala de pe podea, de pe contraaripi, de pe praguri, de sub masina etc, curatat rugina si refacut tratamentul anti-rugina, de data asta cu strat de zinc si inca ceva ce am uitat cum se numeste. Practic a cam refacut tot ce a facut Nea' Nae cu flacara lui.

Mi-ati zis voi ca nu e buna treaba cu flacara, dar nu credeam ca e in halul asta...
In orice caz, revenind la planul de actiune, acum lucreaza la tinichigerie, iar apoi urmeaza sa scoatem motorul, rezolvam jocul din ambielaj si ce alte bube o mai avea, iar apoi trecem la vopsit tot (interior, exterior, compartiment motor). In paralel urmeaza sa merg cu scaunele, bancheta si interiorul usilor la tapiserie sa le facem ca noi.
Cu putin noroc in vreo 2 luni Vasilica va arata cu 30 de ani mai tanar.

Revin pe parcurs cu poze si update-uri.
P.S. Voi pastra traditia si voi continua contorizarea cheltuielilor de cand l-am luat in grija:
Total pana la 28.Mai.2015: 5430 Ron+ platforma: 200 ron
+ materiale tinichigerie: 1000 ron
====================================
Total pana la 12.Mar.2020: 6630 Ron