Am facut un ,,search data base''

si am scos la ,,lumina'' mai multe relee de schimbat faza. Pe 6 si pe 12v.
Analiza, testare.

Constatari- am vazut ca am un releu pe 6 v (din ''81) cu un mot elastic la limba de atac, e de fabrica. E DIFERIT la realizare fata de restul- vezi in poze- are doar O LIMBA la spate.. alte urechi sus.

E, la ORICE releu am pus- adica la alea care nu mai anclanseaza- a facut releul sa functioneze!!

Am testat pe rand toate releele- am zis ca ar fi din contacte-intepenite- am gresat. Am zis ca ar fi din piesa pe care vine limba si se muta-am gresat.. am zis ca e de la vreo uzura ceva, am mododificat presiunea de lucru..
..........NI-MIC!!!
Tot nu se miscau la conectare

.. Deeeci problema NU e de la alea ci.. de la limba-degetul ala care e atras de electromagnet si care muta piesa de contact.
DECI- la orice releu am pus limba cu arc (oricat de vechi/obosit/nasolit..) era, l'a facut ca sa schimbe!
Testarea se facea la bornele bateriei de la moto, in casa, e o baterie veeeeche, de vreo 3 ani, o folosesc la baie, cand ,,se ia'' curentul..
Concluzie- NU aruncati releul care nu mai functioneaza (nu schimba..) ca.. nu e defect. Adica, se poate face/refolosi.. Unele relee se topesc la contacte-sus, si se pot shimba contactele cu cele de la un releu care nu mai schimba..
Sau poate prinde cineva ideea si gaseste o sarma spiralata-tare, care sa modifice ca in poze releul ,,nefunctional''.