Autor Subiect: Buna ziua tuturor pasionatiilor de Trabant  (Citit de 1466 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Sami94

  • Trabantist Incepator
  • *
  • Mesaje postate: 2
Buna ziua tuturor pasionatiilor de Trabant
« : Octombrie 02, 2021, 03:44:13 pm »
Buna ziua, Ma numesc Sami, am 27 de ani, locuiesc in Bucuresti si de la o varsta frageda am fost obsedat de modelul 601 al Trabant-ului.

M-am tot gandit de a lungul timpului sa imi achizitionez un Trabant, dar inainte de toate cele, doresc informatii si sfaturi pe care numai oameni cu aceasi dragoste si pasiune fata de masina aceasta ar putea sa imi spuna.

P.S. : Nu stiu daca aici ar trebui sa imi pun intrebarile dar in principiu m-ar interesa frecventa reviziilor, cand se schimba ambielajul si cat de complicat ar fii aceasta procedura (o pot face singur?),
daca este sau nu riscant pentru motorul Trabant-ului o folosire zilnica al autovehiculului si daca as ramane pe dreapta daca vreau sa fac un drum lung cu aceasta masina.

Va multumesc tuturor in avans pentru raspunsuri si multa sanatate si fiabilitate pentru voi si Trabanturile voastre.

Offline vidicanpetru

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 281
Re: Buna ziua tuturor pasionatiilor de Trabant
« Răspuns #1 : Octombrie 03, 2021, 10:43:21 am »
Bine-ai venit, Sami, în cercul nostru și ar fi și mai bine dacă ți-ai achiziționa jucăria. Circul zilnic cu Trabantul, atât  vara și iarna (iarna merg cu el la schi fără emoții). Din luna mai 2020 până în prezent am parcurs 12000 km fără incidente. În 22-26 sept. 2021 am fost cu el la Târgu-Mureș la European Oldtimer-ediția a 9-a, dus-întors 750 km, fără probleme.
Ambielajul îl schimb singur la cca. 30000km dar depinde de calitatea recondiționării(pe un alt Trabant am ambielaj care a funcționat 48000 km și încă e bun.
Dacă ai ceva abilități în zona mecanicii îl poți demonta complet, până la ultimul șurub. Reviziile le fac atunci când se impun; dacă circuli zilnic simți orice schimbare în funcționarea mașinii și intervii prompt și la timp.
Probleme pot să apară la orice mașină(cineva mi-a spus că i s-a rupt cureaua de distribuție Continental la 25000 km și 1,5 ani de la înlocuire) dar eu am o vorbă:,,cât mă aflu pe Pământ nu am nicio problemă, totul se poate rezolva”.
Am încercat să te încurajez în achiziționarea mașinii dar mai ascultă și alte păreri.
Succes.

Offline victor

  • Membru Fondator
  • Global Moderator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 8 664
  • BT 85 GAV Power of Simplicity
    • www.VictorGavriluta.ro
Re: Buna ziua tuturor pasionatiilor de Trabant
« Răspuns #2 : Octombrie 04, 2021, 11:54:42 pm »
Salut Sami,
Ma bucura entuziasmul tău dar trebuie sa fiu direct cu tine ca să nu ai surprize pe viitor :
1. Trabantul este o masina pe cât de simpla pe atât de încăpăținata si capricioasa
2. Mecanica în regie proprieeste posibila insa după o aprofundare a manualelor și mai ales a practicii pe masina sau cu piesele în fata
3. Trabantul dacă este pus la punct, te duce oriunde. Avem colegi care au merg cu masina în Franța,  Germania,  Grecia etc. Eu am folosit Trabantul pe toată perioada studenției și am cam bătut tara cu el.

Ne bucuram ca te-ai alăturat și m-as bucura dacă ai și rămâne, adică sa iti iei bolid.
Dacă ții musai sa ai un 601, studiază bine piata și apelează la sfaturile colegilor. În București ai colegi bine pregătiți care te pot ajuta, iti recomand pe Raoul (user Paterrafail) ce te poate ajuta și cu mecanica. Cu sfaturi utile poți apela și la Andrei, Viorel Balmez și mai sunt câțiva buni și serioși.
Aici suntem (cu ceva exceptie) o familie închegată care te va ajuta, trebuie doar sa întrebi. Eu te pot ajuta telefonic,  sunt ceva mai departe de București,  tocmai la Iasi.
Bine ai venit!

Offline Sami94

  • Trabantist Incepator
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Buna ziua tuturor pasionatiilor de Trabant
« Răspuns #3 : Octombrie 07, 2021, 03:19:22 pm »
Va multumesc mult pentru sfaturi si pentru ca ati luat timpul de a imi scrie.

Ii voi contacta si pe membrii din Bucuresti pentru sfaturi de mecanica si/sau altele...
O sa incep sa studiez piata si cand o sa vina momentul potrivit o sa ma alatur cu adevarat comunitatii Trabantistilor prin achizitia unui "Bolid".

Vorbind despre modelul 601 intradevar este preferatul meu dar, imi place foarte mult si Trabant p50 varianta berlina sau universal.
Iar despre motor, trebuie sa aiba neaparat motorul in 2 timpi.
Modelul 1.1 nu ma intereseaza deloc (am avut ca prima masina un VW Polo oxford jr. din 82 motor 1.0, este similar cu Trabant-ul 1.1).