Colt legislativ > Altele

Noua taxa de prima inmatriculare, varianta 2011 - 2013

(1/131) > >>

victor:
TAXA AUTO 2011- Senatul a aprobat o LEGE care prevede UN NOU MOD de calcul al IMPOZITULUI PE MAŞINI. Chiar şi dotările opţionale vor fi luate în calcul


Senatorii au votat, miercuri, pentru folosirea unui nou mod de calcul pentru impozitul pe autovehicule, ţinând cont de valoarea autoturismului în funcţie de marcă, tip şi motorizare.

Parlamentarii au adoptat, cu 45 de voturi "pentru", 40 "împotrivă" şi o abţinere, o propunere legislativă privind modificarea modului de calcul al impozitului pe autovehicule, proiect care îl are ca iniţiator pe deputatul PSD Robert Sorin Negoiţă.

Deputatul a propus, prin iniţiativa legislativă, ca baza de impozit să fie valoarea maşinii, iar Ministerul Finanţelor să întocmească un catalog în care va stabili valoarea autoturismului în funcţie de marcă, tip, motorizare (eventual nivel de dotări opţionale).

Potrivit proiectului, această taxă ar urma să fie de 0,75 din valoarea maşinii.

Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, acest proiect, în pofida recomandării Comisiei pentru buget, care a întocmit un raport nefavorabil.

Senatorii finanţişti şi-au argumentat propunerea prin faptul că iniţiativa legislativă, în forma prezentată, nu îndeplineşte cerinţele legislaţiei privind normele de tehnică legislativă, iar catalogul cu valorile autoturismelor trebuie să fie întocmit de experţi tehnici şi nu de Ministerul Finanţelor, aşa cum propune iniţiatorul.

Raportul a fost respins cu 46 de voturi "împotrivă", 41 de voturi "pentru" şi o abţinere.

Eliana Rădulescu, eliana@mediafax.ro
_________________________________________________

articol preluat de pe gandul.info

Viorel Balmez:
Foarte greu de aplicat :violent1:

Hunor:
Şi cum vor aprecia cât e valoarea Trabantului 1.1? Nu cred că după suma cu care a fost cumpărat din străinătate.

victor:
Acuma totul depinde de valoare de catalog care io va da Trabantului. Sunt insa tare curios, daca ei vor considera Trabantul ca valorand sa zicem 2.000 euro (masina de epoca) nu ar fi logic si normal ca valoarea de catalog la asigurari sa fie la fel? Adica, daca mie mi-a agatat unu masina si mi-a facut-o praf, sa ma despagubeasca cu cat e trecuta in catalogul respectiv nu?

Sa vedem ce o sa fie cu acel catalog, ce preturi vor fi acolo.

Viorel Balmez:
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/taxa-auto-2007-338015.html Adica, la o masina mai veche de 2007, tranzactionata pe piata interna, se plateste taxa? Nu pricep... :dontknow: Cine stie traducerea? :icon_study: :violent1:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă