Asadar, din stupina proprie (asociere) va pot servi cu miere de albine eco, bio sau naturala cum vreti voi sa-i spuneti. Mierea este produsa natural, fara stimuleti sau sirop din zahar rezultatul fiind o cantitatea mai mica dar de calitate superioara. Refuz sa o vand engros la bisnitari care imi ofera pret de bataie de joc mai ales ca la teste si monstre preluate nu au gasit nimic in neregula.
Pentru cantitati mai mari pretul este usor negociabil. Cei care vor incerca o data, sunt sigur ca ma vor cauta si a doua oara pentru miere.
Am in stoc 3 sortimente: poliflora, tei si salcam
Miere de tei 22 RON/Kg
Calitatile mierii de tei
Mierea de tei are calitati linistitoare fiind prescrisa si in afectiunile sistemului nervos si in insomnii, fiind un bun si natural sedativ nervos.
Continutul mierii de tei
Mierea de tei este trecuta in categoria celor mai bune si celor mai apreciate sorturi de miere, bogata in vitamine (mai ales vitamina B1 (thiamina)) si aminoacizi, in sedimentul ei granulele de polen ajungand pana la 70-80 % .
Proprietatile mierii de tei
- culoarea galbena-portocalie, roscata
- miros-gust: aroma pronuntata, dulce, caracteristica mierii de tei
- consistenta: uniforma; fluida, vascoasa sau cristalizata
Indicatii terapeutice
Mierea de tei este recomandata pentru:
- bronsite
- insomnii
- ca sedativ nervos
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Miere de salcam 27RON/Kg
Calitatile mierii de salcam
Mierea de salcam este asimilata foarte usor de organism, oferind energie si substante bioactive si nutritive. Calitatile acesteia se cunosc din antichitate. Mierea de salcam a fost numita hrana vie.
Continutul mierii de salcam
Mierea de salcam contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, malic, oxalic, citric), flavoane, flavonoide, dextrina, compusi ai azotului.
Mierea de salcam are un continut in fructoza mai mare decat al celorlalte tipuri de miere (41,7%) si contine 10% zaharoza si maltoza si 34,7% glucoza, avand pH-ul 4. In total, mierea de salcam contine 435 substante.
Mierea de salcam este monoflora, fiind culeasa in marea majoritate de la o singura specie de planta, din salcam.
Proprietatile mierii de salcam
- culoarea: aproape incolora, galbena-aurie, galbena-deschisa
- miros-gust: placut, dulce, caracteristic mierii de salcam
- consistenta: uniforma; fluida sau vascoasa, fara semne de cristalizare
Indicatii terapeutice
Mierea de salcam este recomandata in urmatoarele scopuri:
- infectii bronho-pulmonare
- impotriva astmului, guturaiului, reumatismului
- ajuta somnul
- ajuta circulatia sangelui
- in scleroza, pneumonie, tuberculoza
- in tulburari de memorie
- cancer, afectiuni cardio vasculare
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Miere din flori de deal / poliflora 21 Ron/Kg
Calitatile mierii din flori de deal
Mierea din flori de deal este considerata o miere "completa", fiind recomandata cel mai des pentru diferite afectiuni. Mierea din flori de deal rezulta din nectarul florilor mai multor plante, nici una nefiind predominanta. Datorita compozitiei (zaharuri simple, glucoza si fructoza), este direct asimilabila.
Continutul mierii din flori de deal
Mierea din flori de deal contine, in cantitati mici, vitaminele grupului B si vitamina C. De asemenea, mierea din flori de deal contine enzime: invertaza, amilaza, catalaza, acizi organici: lactic, gluconic, saruri minerale: fier, potasiu, calciu, fosfor.
Proprietatile mierii din flori de deal
- culoarea galbena-aurie, galbena-portocalie
- miros-gust: placut, dulce
- consistenta: uniforma; fluida, vascoasa sau cristalizata
Indicatii terapeutice
Mierea din flori de deal este indicata in urmatoarele scopuri
- actiune diuretica, cicatrizanta, arsuri, ulceratii
- adjuvant in afectiuni hepato-biliare
- atenueaza crizele de astm
- afectiuni gastro-intestinale
- anemii, hepatite
- adjuvant in tratarea unor tumori
- influenteaza sanatatea organismului
------------------------------------------------------------------------------