Autor Subiect: Taxa Auto 2018  (Citit de 30320 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Bong

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 479
    • http://low-society.com/
Re: Taxa Auto 2018
« Răspuns #15 : Ianuarie 15, 2018, 12:40:16 pm »
Asiguratorii nu fac munca patriotica, iar taxele/impozitele sunt destul de mari pentru noi. Nu platim numai taxe la masini, avem si impozite la case, terenuri, trebuie sa ne imbracam, sa mancam, sa ne educam copiii,etc. La noi in tara viata este destul de grea, nu ne permitem multe lucruri. Din pacate, sunt oameni ca Bong (politicienii de azi), care gandesc ca suntem taxati prea putin si in continuare ne baga pe gat tot felul de alte taxe. Nu cred ca vom scapa de ei prea curand...cu cata rautate si inversunare scrie Bong, va dati seama cam in ce directie ne indreptam.

vă mai dau exemple întâlnite în lumea civilizată, atât auto cât și de alte taxe, că cine vrea să înțeleagă o să înțeleagă, apoi vă las să mă înjurați și să vă plângeți în continuare, pentru că asta rezolvă de fiecare dată problemele, nu progresul și nu munca.

o fostă prietenă de-a mea lucrează într-o țară din Vest și plătește anual o taxă de 2000 de euro pentru că....e nemăritată și nu are copii. taxa se retrage din brut, iar dacă ea ar fi măritată\copii etc salariul ei brut ar fi același dar i-ar crește salariul net. practic aproape ar mai lua un salariu. în fiecare an.

în Singapore (unul dintre locurile cu cel mai ridicat nivel de trai de pe glob) , pentru a putea să-ți cumperi o mașină, INDIFERENT de valoarea acesteia, ai de următoarele taxe :
1) certificate of ownership - o hârtie ordinară care îți dă dreptul de a-ți achiziționa mașină. aceasta costă undeva în jurul sumei de 70.000$ fără aceasta nu ai dreptul de a-ți achiziționa mașină.
2)taxa de înmatriculare, care are o valoare de 100% din valoarea de catalog a mașinii, stabilită de dealer pentru mașinile noi și în baza unor calcule pentru mașini mai vechi. dacă îți iei un Ferarri de 200.000$ practic mai dai încă o dată pe atât statului.
3) certificate of ownership este valabil 5 ani. pentru a se înnoi, se plătește o taxă suplimentară de aproape aceeași valoare cu obținerea inițială a acestuia, în caz contrar statul îți ridică mașina și o duce la casat.
salarium minim BRUT este de 750$, iar cel mediu este de 4100$ lunar în această țară, în 2016, în 2006 fiind 2450$.

în Japonia (nu sunt 100% sigur dacă e valabil pentru toată țara sau doar pentru zonele urbane foarte aglomerate), nu ai dreptul de a-ți cumpăra mașină dacă nu faci dovada faptului că ai loc de parcare pentru ea, fie privat fie în baza unui contract de închiriere. Dacă nu ai posibilitatea să ai un loc de parcare, singura clasă de mașină pe care ai dreptul să o deții este Kei-car, o clasă de mașini mici strict reglementate de stat.,care trebuiesc să se încadreze în anumite dimensiuni și motorul să nu fie mai mare de 660cmc.

dacă toate locurile astea civilizate cu un nivel de trai extrem de ridicat au astfel de reguli și de taxe, cam ce concluzii putem trage ? contrar opiniei publice, la ei nu a început mierea, apoi au venit taxele, pentru că mierea aia nu a picat din cer.

încă o chestie...salariile în România pot fi și mari, în funcție de domeniu și de nivelul fiecăruia. eu unul cunosc foarte mulți oameni care din muncă cinstită câștigă niște sume de stă mâța în coadă, dar aceștia sunt foarte buni în ceea ce fac, în continuu își îmmulțesc cunoștiințele și se îmbunătățesc, nu rup ușa la 5 și-și deschid o bere, asșteptând să se îmbunătățească ceva. apoi mai ies și 2-3 ore în fața guvernului să înjure conducerea votată de majoritate, în speranța că poate și majoritatea o să o ducă mai bine, dar din păcate majoritatea la 5 e acasă în fața televizorului.

eu cred sincer că nu de oameni ca mine trebuie să scăpăm, ci de alte 2 categorii : cei care vor să taxeze populația dar irosesc banii pe ajutoare sociale și pe furăciuni și cei care se așteaptă ca înainte să le fie bine, apoi să plătească taxe. aceste categorii, în opinia mea, sunt toxice pentru țară și trebuiesc fie eliminate fie educate, după caz.
« Ultima Modificare: Ianuarie 15, 2018, 12:47:15 pm de Bong »
If you gotta go down...GO LOUD!
GO STRONG!
GO PROUD!
GO ON!
GO HARD OR GO HOME!

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Taxa Auto 2018
« Răspuns #16 : Ianuarie 15, 2018, 01:50:44 pm »
Apai sa ma scuzi dar cu mentalitatea asta daca ai fi ales in fruntea statului ai devenii la fel de periculos ca Kim Jong-un.In anumite situatii sunt si eu deacord ca unele taxe sunt justificabile (asta daca nu ar fi jepcarite) si ca fara plata lor ar fi si mai rau decat acum, insa sa sustii si sa crezi in  ceea ce ai mentionat tu mai sus e nebunie si sinucidere curata.
Sa impozitezi femeia pe motiv ca nu doreste copii sau ca e adepta unui stil de viata solitar sau libertin e injust,sa obligi omul care isi cumpara masina la plata unor taxe care depasesc pretul masinii mi se pare ilogic,mai bn interzici masinile cu desavarsire catre populatie precum in Koreea de Nord si nu mai construiesti sosele ,decat sa bagi banii in ele si sa nu isi gaseasca utilitatea.
Sunt total deacord cu tine in ultima parte ,mai exact ca si in Romania se castiga bine si ca te poti vaita de foame doar daca nu vrei sa muncesti sau esti genul de om care considera ca mai bine e pe 2 lei la umbra decat 5 lei la soare in timp ce il injuri pe ala care se chinuie pt aia 5 lei,total deacord si cu faptul ca multi bani se pierd pe toate lichelele asistate social ,insa sa impozitezi tu 4 lei din aia 5 doar pentru faptul ca asa consideri tu ca e civilizat si ca asa ai vazut tu in afara mi se pare aberant.
Sa nu uitam totusi un lucru,nu tot ce ne baga uniunea europeana pe gat e si benefic pt noi ca stat/natie adica impozite ,taxe ,refugiati ,idei ,curentee ,conditii,etc .
Legat de protestatari si politica ,nu sunt deacord nici cu ei si panarama pe care o fac prin oras cand se agata de toate indicatoarele cum nu sunt deacord nici cu puterea actuala.Consider ca nu trebuie sa vina neaparat psd-ul pt a mai da ceva la salarii si pensii doar pt a putea fura linistiti,cum nu sunt deacord nici cu maimutoii aia din usr si pnl pusi tot pe panarama +  mormaila ala de Nicusor Dan care pare ca sufera de autism,la fel cum consider ca si aia de pe strada ,mai ales aia guralivii gen Malin Bot au interese ascunse.Probabil ca in viitor peste vreo 50-70 ani se va ajunge si la ce visezi tu ,care din pacate nu e un lucru ok,pana una alta ne consolam cu faptul ca e bn totusi si asa decat mai rau ,pt ca mare lucru nu se va schimba.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline Viorel Balmez

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 4 393
Re: Taxa Auto 2018
« Răspuns #17 : Ianuarie 15, 2018, 02:02:21 pm »
Nu uita un lucru, noi venim dintr-un regim in care eram restrictionati la masini. Numarai pe degete masinile pe strada, iar ce-i care aveam cate una eram cei mai fericiti oameni. Lasa-ne acum bucuria de a avea masini si de a putea circula cu ele. Tarile de care zici, nu au trait in comunism si isi permit acum sa se joace cum vor, sunt tari dezvoltate, plus ca veniturile lor nu se compara nici pe departe cu ale noastre. Crezi ca noi nu am vrea masini noi? Dar din pacate ne multumim cu cele pe care le inlocuiesc ei si crede-ma ca le convine de minune ca scapa de ele din tara lor.

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Taxa Auto 2018
« Răspuns #18 : Ianuarie 15, 2018, 02:03:06 pm »
Tot pt Bong.Acum nu te supara pe mine e doar parerea mea .....ce spui tu e ca si cum un interlop imi cere taxa de protectie ca trec pe trotuar prin fata portii lui si dupa ce m-a buzunarit serios eu ma consider totusi recunoscator ca nu m-a si batut si drept multumire ii mai dau si banii aia pe care el i-a omis pe motiv ca erau in buzunarul din interior.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline Chirvase Dragos

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 965
Re: Taxa Auto 2018
« Răspuns #19 : Ianuarie 17, 2018, 01:16:23 pm »
@Bong
1.   Te asigur ca in cazul meu ajunge aproape de 1000 lei/an RCA-ul, verificat atat online, unde iti da toate tarifele la societatile disponibile cat si direct in agentiile lor. Si am facut asta de mai multe ori anul trecut, in speranta ca se modifica preturile.
2.   Daca s-ar produce atatea accidente precum spun asiguratorii, nu cred ca ar mai fi multi pe piata acum. Te invit sa refaci calculul dat de tine dar sa tii cont ca pe langa cei care o comit minim odata pe an sunt si altii care nu o fac si care platesc polite. Pe langa asta mai adauga si celelalte tipuri de asigurari, de locuinta spre exemplu. Nu cred ca e cazul sa le plangem de mila.
3.   Ti se pare normal ca la Swift sa platesti mai putin, desi, din cate stiu are minim 1.2 motor, de 2 ori mai mare fata de Trabant? Cu tot abs-ul si alte cele. Doar daca nu e inscris pe numele tau, altfel nu inteleg, desi nu vad de ce n-ar fi daca tot sunt taxele atat de “mici”.
4.   Daca spui ca Jaguar S-Type este un fel de Logan pentru englezi, atunci Mini ce mai este? Bicicleta Pegas la noi? Compara pretul celor 2 masini la momentul lansarii, dotari si motorizari si ai sa vezi diferenta. Si eventual cu primul Logan pentru a fi cat mai aproape ca generatii. Aia a fost masina premium iar faptul ca acum s-a devalorizat este altceva. Iar asigurari RCA cu valoare cat cea a masinii gasesti si la noi fara probleme. Uita-te la un S-Klasse sau seria 7 fabricate prin ’99 - 2000 (cand s-a lansat si Jaguarul respectiv) si vezi cu cat se vinde acum o astfel de masina si cat este asigurarea pentru ea.
5.   Daca tot vorbim ca in alte tari sunt taxe uriase iar populatia nu are cine stie ce venituri, te invit sa vizitezi cateva profile de FB al pasionatilor de Trabant, Wartburg, Barkas din tarile vestice si ai sa vezi ce masini au si cum arata, multi avand chiar mai multe exemplare. Eu nu vad cum si-ar permite sa cumpere, reconditioneze si sa intretina una, doua sau mai multe astfel de masini daca au taxe mari si salariile nu sunt pe masura.

Offline Bong

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 479
    • http://low-society.com/
Re: Taxa Auto 2018
« Răspuns #20 : Ianuarie 17, 2018, 04:47:28 pm »
@Bong
3.   Ti se pare normal ca la Swift sa platesti mai putin, desi, din cate stiu are minim 1.2 motor, de 2 ori mai mare fata de Trabant? Cu tot abs-ul si alte cele. Doar daca nu e inscris pe numele tau, altfel nu inteleg, desi nu vad de ce n-ar fi daca tot sunt taxele atat de “mici”.
5.   Daca tot vorbim ca in alte tari sunt taxe uriase iar populatia nu are cine stie ce venituri, te invit sa vizitezi cateva profile de FB al pasionatilor de Trabant, Wartburg, Barkas din tarile vestice si ai sa vezi ce masini au si cum arata, multi avand chiar mai multe exemplare. Eu nu vad cum si-ar permite sa cumpere, reconditioneze si sa intretina una, doua sau mai multe astfel de masini daca au taxe mari si salariile nu sunt pe masura.

3. da, mi se pare foarte normal. opreste mult mai bine, e deformabil, deci teoretic produce pagube mai mici in caz de impact si anul de fabricatie e 2009, deci teoretic ar trebui sa fie in stare mai buna decat o masina cu 25-30 de ani mai veche, deci are logica, desi trebuie sa mai verific o data preturile exact. eu cand am zis, am zis pe numele meu, ca altfel era irelevanta comparatia.
5. diferenta REALA intre tine si ei este ca tu pui sa zic deoparte 100 de lei pe luna din leafa pentru jucarii, ala pune 100 de euro, bani cu care tot de 2 ori se duce sa se tunda si el, ca si tine, doar ca piesele costa la fel pentru amandoi, la fel ca si masinile.
If you gotta go down...GO LOUD!
GO STRONG!
GO PROUD!
GO ON!
GO HARD OR GO HOME!

Offline draku

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 722
Re: Taxa Auto 2018
« Răspuns #21 : Ianuarie 19, 2018, 12:32:29 am »
@Bong:
sa ne spui totusi, stimate coleg, cum e transportul public prin tarile alea cu taxe mari, de care pomeneai intr-un mesaj anterior....


eu unul, bucuros as da [cenzurat] toate fiarele, daca as putea folosi un transport public "macar" cum e cel de la Berlin si in Germania....
eu stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj....

Offline soare doinel

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 371
Re: Taxa Auto 2018
« Răspuns #22 : Ianuarie 19, 2018, 09:20:12 am »
Daca muncesti ca un bou tot timpul sa ajungi niciunde ,sanse mari sa lucrezi la drumu' spre seppuku ,ca tot luarati modelu' japonez.Singura diferenta este ca acolo inca e privita ca o onoare .Nu bai domnu',e dreptul meu sa refuz un bir.Si-asa jugul care-l duc aproape ca ma cocoseaza.Vedea-a-as cu aparatele foto de gat la 80 de ani ,voua astora de-mi aratati nefericitul progres !Si asta-i de bine ,devreme ce va urez s-ajungeti la 80 de ani.Sayonara!

Offline Bong

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 479
    • http://low-society.com/
Re: Taxa Auto 2018
« Răspuns #23 : Ianuarie 21, 2018, 11:53:12 am »
@Bong:
sa ne spui totusi, stimate coleg, cum e transportul public prin tarile alea cu taxe mari, de care pomeneai intr-un mesaj anterior....


eu unul, bucuros as da [cenzurat] toate fiarele, daca as putea folosi un transport public "macar" cum e cel de la Berlin si in Germania....
văd că nu prea ai înțeles mare lucru din ce am scris eu acolo. ce crezi că a fost înainte , taxa sau traiul la nivel ridicat ?
transportul ăla public impecabil sau aproape impecabil nu a apărut brusc din neant. s-au investit bani colectați prin taxe de la cetățeni.
If you gotta go down...GO LOUD!
GO STRONG!
GO PROUD!
GO ON!
GO HARD OR GO HOME!

Offline draku

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 722
Re: Taxa Auto 2018
« Răspuns #24 : Ianuarie 21, 2018, 06:09:41 pm »
ce sa fac...
de la o vreme, pricep greu si uit repede....


da' parca si la noi se tot strang taxe de ceva vreme...
si nu se vede nimic.....
eu stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj....

Offline Bogdan93

  • FAINOŞAG
  • Moderator
  • Trabantist
  • *****
  • Mesaje postate: 398
  • BEVE-88-BEA
Re: Taxa Auto 2018
« Răspuns #25 : Ianuarie 22, 2018, 09:25:41 am »
Ce topic deschid eu si ce raspundeti voi...  :BangHead:
SMOKE & CHARM

Offline draku

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 722
Re: Taxa Auto 2018
« Răspuns #26 : Ianuarie 22, 2018, 08:28:13 pm »
eh, lasa ca oricum te-ai prins care e directia discutiei....


ca sa revin on-topic:
cum crezi ca mi-ar conveni mie, care nu fac cu barkasul nici 400 km in doi ani (stau marturie fisele de la itp), sa platesc o taxa mai mare sau egala cu o alta masina, mai putin poluanta, dar care face 40-50000 de km pe an?
ba io, in ultimii 2 ani nu cred ca am facut nici 200 de km......


si, daca platesc taxa, se reduce poluarea ?
ca atunci, in loc de 1/40 amestec, fac si eu 1/30 sau 1/20 si schimb bujiile mai des.....




eu stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj....

Offline matei-traby

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 191
  • În căutare de bolid ;)
Re: Taxa Auto 2018
« Răspuns #27 : Ianuarie 31, 2018, 11:17:17 am »
Cu tot respectul, dar Chiar se exagerează cu taxele. Taxe peste tot, orice ai vrea să faci găsești numai taxe! Vinzi limonadă în parc - nu ai autorizație și casă de marcat și documente de proveniență și peste 15 ani și companie înregistrată cu toate hârțoagele - = ilegal! Dar dacă ai o companie mare, de preferat străină, care face tot felul de chestii dubioase, sau care face produse ce rezistă [durata garanției + câteva luni], totul e ok. Micile afaceri românești cu 1-2-... -20-...-100 de angajați sunt persecutate de legislația unei țări în care politicienii susțin UE doar pentru că nu au au altceva mai bun de zis, sau care încă mai cred că românii încă mai sunt ca romanii din secolul 1-3, să le trebuiască pâine ( 50lei+ la salarii și pensii ) și circ (politic și la TV), și noi vrem ȘI MAI MULTE TAXE?
Evident, când ești un funcționar retrograd* care lucrează pe șpăgi sau un om de afaceri dubios* aflat în organizații dubioase cercetate de SRI / interlop, ,mafiot, politician [etc.] corupt, sau pur și simplu un om cu bani pe care i-a câștigat cinstit, taxe de peste 1000 de lei (pe mașină) nu sunt mare dramă, dar cei care lucrează din greu și o treime din banii lor se duc pe taxe și ”onorarii” la medic - care au minimum pe economie fiindcă statul taxează aproape orice, inclusiv salariul dat de angajator (plătește și angajatorul și angajatul) - și au și o mașină din ~1980, ce se fac?
În plus, nu cred că trebuie să ne anulăm ca popor și să devenim din poporul român poporul ”european”, doar pentru că suntem în UE. Ce-i mult strică. Apropo de importarea tradițiilor și principiilor de tip cenzură publică.
* = ATENȚIE! Prin afirmațiile mele nu doresc să aduc vreo jignire sau injurie oricărui utilizator care citește aceste rânduri! Folosirea pronumelor și verbelor la persoana a 2-a nu are rolul de a caracteriza pe cineva anume (cu intenție), ci de a simplifica structura propoziției. Pe de altă parte, nici nu vreau să generalizez (nu toți funcționarii sunt corupți)
Pe de altă parte, trebuie să ne obișnuim să aplicăm regula  „Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi în lume” (Ghandi). Numai așa ne putem schimba pe noi și îi putem motiva pe ceilalți să se schimbe (am studiat Popa Tanda la școală... ).
PS: Nu sunt xenofob, comunist, anti-european, pro-Putin, anti-străini, antisocial etc. Dar vreau respect și libertate pentru mine, țara mea și locuitorii acesteia (și, în general, pentru toată lumea).
« Ultima Modificare: Ianuarie 31, 2018, 11:25:01 am de matei-traby »

Offline Viorel Balmez

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 4 393
Re: Taxa Auto 2018
« Răspuns #28 : Ianuarie 31, 2018, 01:52:11 pm »
Vinzi limonadă în parc - nu ai autorizație și casă de marcat și documente de proveniență și peste 15 ani și companie înregistrată cu toate hârțoagele - = ilegal!
Din pacate, la noi nu se aplica ''visul american'' (iti dau in cap inca din fasa).
Atata timp cat vom vota infractori, oameni de nimic, inculti, smecherasi (in sensul de sarlatani), nu vom progresa cu absolut nimic.

Offline draku

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 722
Re: Taxa Auto 2018
« Răspuns #29 : Ianuarie 31, 2018, 06:39:01 pm »
.....
Atata timp cat vom vota infractori, oameni de nimic, inculti, smecherasi (in sensul de sarlatani), nu vom progresa cu absolut nimic.


arata tu altii care ar putea fi votati.....altii care nu sunt asa cum i-ai descris....
din pacate, in cei aproape 30 de ani trecuti, au reusit sa isi creeze o "rezerva de cadre" dupa chipul si asemanarea lor....
eu stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj....