Pentru luna Septembrie:
In primul rand, din pacate, nu am reusit sa cumpar inca compresorul. Am luat un pistol de vopsit si cateva accesorii, dar le voi prezenta mai tarziu. Lucrurile se prezinta in felul urmator:
La sfarsitul lui August, cand am facut ultima postare, am intors masina pe o parte ca sa-i repar traversa din mijloc. S-a dovedit putin mai dificil, dar am reusit sa termin astazi treaba asta. In afara de traversa, am curatat de rugina si am incarcat cu sudura ''ciupercile'' unde vin prinse semipuntile spate. Voi incepe cu aceste ''ciuperci'':
De cand am demontat suspensia spate, am observat ca punctele de prindere ale semipuntilor par afectate. Metalul pe ele a ruginit si s-a facut ca o scoarta, ca un biscuite sau ca o bucata de pamant uscat. In momentul in care am intrat cu peria de sarma pe ele, s-au ivit niste zone unde metalul s-a subtiat sau chiar s-a strapuns. Avand in vedere cat de greu se scot astea de pe masina, am decis sa incarc cu sudura zonele astea. ''Ciupercile'' din exterior, de langa roata, au fost mai ruginite decat cele care se aflau pe mijlocul caroseriei, langa arcul cu foi.

Nu arata prea grozav, insa am inteles de la Pater (parca cu el am discutat asta) ca, in momentul in care pui bucsa peste ''ciuperca'', ea se va aseza pe forma ei. Desi, ma gandesc sa le mai polizez putin, parca au iesit prea ''grase''.
La traversa nu a mai fost asa de usor... Pentru inceput, am cuparat o mini-freza care a fost indispensabila la taierea traversei. Flexul este mult prea mare si nu intra in colturi, chiar si fara protectie. Am identificat si taiat punctele de sudura din fabrica cu metoda deja prezentata, iar, apoi am taiat cu flexul (unde am putut) si cu mini-freza. Am observat ca aceasta traversa nu a avut ceara bagata prin ea din fabrica, asa ca, este mai ruginita pe interior decat pragurile si capul de sasiu. Si, nu numai ca a ruginit traversa, dar a ruginit si podeaua in dreptul ei, sa nu mai zic de imbinarea cu pragul...
Am uitat sa mentionez un detaliu important si foarte enervant despre mini-freza! Discurile de taiat se sparg foarte usor! Tabla de Trabant este destul de groasa, iar discul de taiat are rezistenta unui chips. Trebuie apasat foarte usor pe disc si sa nu fie inclinat in asa fel incat sa se frece peretii discului de zona in care tai. Am spart peste 25 de discuri lucrand la ambele capete de traversa.

A se observa ca am fost nevoit sa desprind intr-o parte suportul scaunului din dreapta pentru a taia suficient de mult din tabla grav afectata. Pe langa asta, am taiat si din prag. Am facut acelasi lucru si in partea de jos. Am fost uimit de cat pamant si rugina a putut sa iasa din traversa asta dupa ce am ciocanit-o bine peste tot.

Dupa ce am terminat cu decupatul, am aspirat cat am putut interiorul pragului de mizerie si am dat cu pasivizant de rugina si spray de vopsea. Iar, apoi, am realizat peticele pentru podea. Dat fiind faptul ca eram singur si nu am avut pe nimeni care sa-mi tina piesa cand o sudez, am prins pe fiecare petic cate un ''maner'' mic de care sa tin in timp ce sudez. Din pacate nu am poze cu peticele astea doua imediat dupa ce le-am sudat pe masina.

Au urmat peticele de la prag. Nu mi-am batut capul sa le sudez cap in cap, as fi pierdut timpul polizand pana s-ar fi potrivit, iar, apoi exista posibilitatea de a poliza prea mult. Asa ca, le-am suprapus. Dar, am facut totusi marginea indoita care vine prinsa cu puncte pe podea.

In sfarsit am facut si piesele de la traversa (la care am avut putina dificultate) si le-am sudat in puncte pe masina. In zona unde se imbina traversa cu pragul, din fabrica era sudat prin cordon. Eu am ales sa-i fac niste ''urechi'' si s-o sudez in puncte.

Cam atat pana acum. Mai am de facut un petic mic la capul de sasiu, doua petice pe la podeaua din fata si urechea de prindere a tobei de esapament din spate. Luna asta nu am reusit sa cumpar compresorul din lipsa banilor. Dar, la inceputul lui octombrie asta intentionez sa fac. Dupa ce termin cu sudura, voi curata pana la metal toata burta masinii si voi aplica pasivizant de rugina, grund in 2-3 straturi, mastic de caroserie pe la imbinarile tablelor si teroson. Intentionez sa-mi vopsesc eu masina, iar asta inseamna ca trebuie sa fie gata de vopsit pana la sfarsitul lunii viitoare, deoarece, apoi, va fi prea frig pentru a vopsi. Dupa ce-l terosonez, trebuie sa intorc Trabantul inapoi pe ''roti'' si sa-i dau jos geamurile si fetele de usi, sa vad ce am de reparat pe acolo. Saptamana viitoare sper sa termin cu sudura pe sub masina.