Chiar daca am spus ca nu voi lucra la masina in timpul sesiunii de examene, nu m-am putut abtine.
Dupa ce m-am ocupat de franele si ITP-ul la Dacia alba, am avut parte de un weekend prelungit din pricina zilei de 1 iunie si a Rusaliilor. Din 5 zile, am zis macar doua sa le petrec la tara, lucrand la masina. In acele doua zile am continuat cu podeaua de la portbagaj. Am reparat fusta spate in partea dreapta si am montat podeaua propriu-zisa.
In primul rand, m-am ocupat de coltul din dreapta al fustei spate, care, dupa cum am zis in postarea mea anterioara, a fost mai dificil de reparat. Problema a fost ca in dreptul barii de protectie, fusta spate are o ''umflatura'', o forma rotunjita care se intinde pe de-a lungul intregii masini. Iar cand ajunge in dreptul stopului, aceasta ''umflatura'' dispare, tabla devine dreapta. Din cauza ca am fost nevoit sa tai mai mult si a faptului ca folosesc o tabla destul de groasa (1mm), plus lipsa de unelte si de experienta, am decis sa repar aceasta zona din doua petice. Nu a iesit prea grozav.

Din fericire zona asta e acoperita de bara de protectie, iar in portbagaj ma uit numai eu

. Desi, cand voi pregati masina de vopsit, o sa am in vedera sa incerc cu niste chit acolo.
Dupa asta, a venit momentul sa pun, in sfarsit, podeaua noua. Am luat-o, am masurat-o de cateva ori, am comparat-o cu cea veche, am ''pozat-o'' pe masina, iar apoi am taiat materialul care se afla in exces. Am decis ca voi pune podeaua noua suprapusa peste ce a mai ramas din cea veche, pe o muchie de cca 2-3 cm cu puncte de sudura, unul la 1,5 cm distanta de celalalt. Dupa ce am facut gaurile, a urmat sa o sudez pe masina. Din nefericire, ca orice element de caroserie care nu e ''de origine'', nu a venit bine. Cumva, la oalele rotilor nu am reusit s-o lipesc perfect. Oricat as fi ciocanit, oricat as fi indoit muchiile, nu s-a potrivit bine. Insa, problema cea mai mare a fost in zona unde am vrut s-o suprapun peste podeaua veche. Cumva a iesit mai scurta, iar, unele gauri pentru punctele de sudura veneau numai pe jumatate cum trebuie. Dupa ce am pozitionat-o cat de cat, in timp ce Alex impingea de fusta spate, am prins-o in cateva puncte. 4 puncte la fusta spate, 4 in portbagaj si cate 1 la fiecare oala a rotii. Am pus pe pozitie aripa si pare ca vine ok. Asa ca, am continuat cu sudura si am prins-o de tot pe masina. A fost mare bataie de cap cand am sudat in interiorul portbagajului, pozitia a fost nasoala.
Din pacate am facut putine poze, si astea dupa ce am polizat sudurile si am dat cu pasivizant, deci nu prea se vede exact unde am sudat si cum. Am uitat sa mentionez ca podeaua asta noua nu avea gauri de scurgere de niciun fel, nici la oala rotii, nici la intaritura care se afla sub ea. Eu le-am dat pe unele cu freza de 8mm si pe altele cu cea de 6mm. M-am orientat dupa cea veche. Si, inca un lucru, podeaua noua nu are nici tablita pe care vine prinsa toba de esapament. Pe aceasta o voi suda cand intorc masina din nou ca s-o vopsesc pe dedesubt si sa repar ce am de reparat.
Asta a fost in perioada 2-3 iunie. Weekendul care tocmai a trecut, am lucrat din nou la masina.
A trebuit sa termin de sudat toate punctele la podeaua portbagajului (mai aveam la oala rotii din dreapta) iar apoi sa prind la loc piesele de rezistenta, intarituri cum imi place mie sa le zic, care vin pe langa oalele rotilor si pe care le-am desfacut de pe punctele de sudura.
Iar am fost destul de neinspirat incat am facut poza abea dupa ce am polizat sudurile...

Desi nu se vede, dar au fost destule puncte, cel putin 10-12.
Apoi m-am apucat sa prind pe oala rotii din stanga acea intaritura. Am curatat-o frumos cu peria de sarma pe unde a fost nevoie. DAR, pe interior nu am intervenit, avea grundul din fabrica+ceara de protectie neatinse.

Inainte s-o sudez pe masina am dat cu pasivizant de rugina, iar apoi cu vopsea neagra in zona unde se imbina oala rotii cu muchia podelei de la portbagaj, deoarece, dupa ce montez aceasta piesa, nu mai am cum sa ajung acolo. Iar apoi, dupa ce s-a uscat vopseaua, am dat si cu niste ceara pe care am obtinut-o dintr-un loc in care a fost aplicata prea multa. M-am gandit ca, in timp ce sudez, aceasta se va topi si va patrunde in zona asta unde se imbina tablele.

Am avut si la asta cateva probleme la montare, deoarece cand am taiat-o din capat, am taiat-o stramb (pozitie proasta+flex cu panza de taiat mica), si am fost nevoit sa vin cu o tablita suplimentara. Dupa aceea, am polizat toate sudurile, am curatat-o complet cu peria de sarma pe exterior si am dat cu pasivizant si spray cu vopsea. Nu o voi lasa asa, numai cu spray, o sa curat intreg portbagajul si o sa-l vopsesc la sfarsit (la fel ca restul masinii de altfel).
Pentru ca s-a incalzit vremea, a devenit din ce in ce mai dificil sa lucrez la masina, imi este foarte cald, mai ales cand sudez si sunt nevoit sa pun pe mine halatul de lucru. Dupa 5 minute de sudura sunt lac de apa. In mod normal port o camasa veche de vara, cu maneca lunga ca sa nu ma deranjeze scanteiile de la flex, firele care sar din peria de sarma sau tantarii.
Atat, deoarece s-a golit butelia de corgon. Aveam in plan sa prind si elementul din dreapta, dar nu s-a mai putut. Nu am vrut sa-l sudez numai pe jumatate.