TRABY CLUB ROMANIA

Colt legislativ => Legislatie rutiera => : Viorel Balmez December 17, 2016, 05:32:07 PM

: Politia Locala
: Viorel Balmez December 17, 2016, 05:32:07 PM
Cred ca este necesar sa cunoastem un pic atributiile politiei locale si aici ma voi referi strict la atributiile pe rutiera. Cum bine stiti, ma invart destul de mult printre politisti si cunosc foarte bine fenomenul ''politia locala''. Sa incepem o mica analiza:
 - in conformitate cu disp. art. 7 lit. h din Legea Politiei Locale nr. 155/2010, in domeniul circulației pe drumurile publice, poliția locală are atribuții privind constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis.
Acum, circulația rutieră din România este reglementată de OUG 195/2002-republicată, privind circulația pe drumurile publice, denumit generic și ”Codul Rutier” și HG 1391/2006 Regulamentul de aplicare a O.U.G. 195/2002.
În acest sens, art. 15/al. 1 din O.G. nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor, care prevede că : ”contravenția se constată printr-un proces verbal încheiat de PERSOANELE ANUME DESEMNATE ÎN ACTUL NORMATIV CARE STABILESC ȘI SANCȚIONEAZĂ CONTRAVENȚIA, denumite generic agenți constatatori” precum și art. 109/pct. 1 din O.U.G. 195/2002-republicată potrivit cu care, ”constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către POLIȚIȘTII RUTIERI iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ.”

CE ÎNSEAMNĂ POLIȚIST RUTIER ? CINE POATE AVEA ACEASTĂ CALITATE ?

Conform art. 177/pct. 2 din H.G. nr. 1391/2006 (Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002) POLIȚIȘTII RUTIERI sunt ”ofițerii și agenții de poliție specializați și anume desemnați prin dispoziție a Inspectorului General al Inspectoratului General al POLIȚIEI ROMÂNE.” Așadar, pentru a avea calitate de polițist rutier trebuie îndeplinite două condiții ESENȚIALE :
1. să fie ofițer sau agent de poliție specializat, din cadrul POLIȚIEI ROMÂNE
2. să fie desemnat ca polițist rutier prin dispoziție a inspectorului general al I.G.P.R. Ori polițiștii locali nu îndeplinesc niciuna din aceste condiții.

In concluzie, nu va mai lasati pacaliti (pe probleme de rutiera), de politia locala. Stim cu totii ca a au copiat uniformele si este destul de greu (pt. un incepator), sa-i diferentieze de politia nationala. Pana si eu am ajuns sa ma uit la rampa de pe masina si la grade sa vad ce fel de politie este (rampa politei locale este albastra, desi initial incercasera rosu/albastru). Nu mai intru in amanunte amintind ca in Codul Rutier nu apare ca politia locala ar avea dreptul la girofar.
Totusi daca ati fost oprit si amendat de un politist de la locala, fiti politicosi, nu intrati in polemica (oamenii nu au nici o vina, nu au ce face, sunt angajati ai primariilor, nu se pot opune, face parte din fisa postului), luati PV-ul si dati in judecata institutia (nu costa decat un plic si putin timp sa redactati o plangere). Sa nu mai zic, ca in lege, politia locala nu are dreptul sa opreasca masinile, deci nu ar fi nici o problema sa mergeti mai departe. Apropo, toate amenzile politiei locale merg la primarii, nu ajung la bugetul statului  ;)
Sper sa nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu ei, politistii locali, sunt de real folos prin cartiere (am si prieteni in zona). Este bine sa patruleze, sa amendeze pe cei care arunca gunoiul aiurea, etc.
: Re: Politia Locala
: draku December 17, 2016, 10:31:52 PM
aha, bine de stiut
multumim
: Re: Politia Locala
: alex giani December 18, 2016, 12:24:34 AM
Nu e chiar asa.E adevarat ca exista discrepanta asta intre codul rutier si lg 155 /2010 insa asta nu inseamna ca toti judecatorii vor anula un pv pe motivul asta, practic nu exista nici o garantie si asta dintr -un simplu motiv.Politistii locali au urmat cursuri de formare in institutiile de invatamant ale MAI in urma ordinului ministrului de interne fiindu -le eliberat certificat de absolvire prin care li se atesta calitatea de agenti constatatori pe linie de ordine publica si circulatia pe drumurile publice.Cursurile se desfasoara pe 3 luni la fel ca si in cazul ag de politie ai MAI angajati din sursa externa. E drept ca daca politistul local sanctioneaza altceva in afara de parcare, oprire, stationare si acces interzis isi depaseste atributiile si comite un abuz.Si acum sa va mai zic una,  cei de la MAI din comune si sate crede -ti ca fac parte din Bpr? In nici un caz ,nu scrie nicaieri ca e politist rutier, el sanctioneaza si la op si la rutiera si face rutiera dupa cum vrea muschiul lui doar pt ca are aceasta atributie in urma absolvirii cursului, nu ca e anume desemnat sau investit ca ag de politie rutiera in cadrul unei formatiuni de acest gen.
: Re: Politia Locala
: Viorel Balmez December 18, 2016, 09:13:34 AM
Politistul de la sat/comuna, etc., are atributii inclusiv pe rutiera (are specializare din scoala). El poate intocmi un PV de constatare in caz de accident, sanctiona si dirija traficul, etc. Chiar si militianul de pe vremuri (de la sate), se transforma imediat in agent de circulatie, punand pe casheta o coafa alba ;)

(http://thumbnails117.imagebam.com/52127/4ae56a521269705.jpg) (http://www.imagebam.com/image/4ae56a521269705)
: Re: Politia Locala
: alex giani December 18, 2016, 10:36:39 AM
Pai si eu ce spuneam? Si astia au specializare din scoala urmata in cadrul MAI, doar ca pentru alea 3 -4 chestii.Iar banii proveniti din amenzi ma refer la lg si oug -uri, inclusiv sumele de bani confiscate in urma savarsirii contraventiei ajung in bugetul statului, ce nu ajunge in bugetul statului sunt banii proveniti din amenzi pe hcl -uri, aia merg in bugetul primariilor.
: Re: Politia Locala
: draku December 18, 2016, 11:26:51 AM
atata vreme cat nu exista baza legala pentru a constata si sanctiona incalcarile legislatie rutiere in ALTE puncte decat cele stabilite prin Lege si prin HG, poti castiga orice proces
asta daca ai rabdare si timp sa strabati hatisurile sistemului de justitie romanesc
HCL-urile si ordinele de ministru nu sunt mai presus de Lege
la fel si fisele posturilor (care, apropos, sunt nesecrete, se pot consulta la cerere) in care atributiile personalului sunt stabilite de catre inspectorul sef/comandantul unitatii


parerea mea, care este  :occasion14:


PS
s-au castigat in justitie spete mult mai complicate (in MAI, pe resurse umane, de ex) decat cele despre care se discuta aici....
si asta in baza atributiilor gresit intelese/intocmite si a legislatiei gresit interpretate..
: Re: Politia Locala
: alex giani December 18, 2016, 11:39:29 AM
Iar treaba cum ca politia locala nu ar avea dreptul la girofar si sirena mi se pare aiurea, politia locala e o institutie publica complementara a statului cu atributii de mentinere a linistii si ordinii publice la fel ca si jandarmeria, deci nu este un ong -u ori un srl -u.Anaful are girofar si sirena si de cand au fost agresati poarta armament si nu sunt o forta de mentinere a op, doar ca prin statutul si natura serviciului au acest drept.Stiu ca multi ar vrea sa nu se supuna nici unei reguli chiar daca ea vine si din partea politiei nationale insa asta e situatia locala este o institutie de stat si trebuie luata ca atare.Daca nu exista baza legala politia locala ar fi incetat sa mai existe.
: Re: Politia Locala
: alex giani December 18, 2016, 01:54:49 PM
Inca un lucru contestat si criticat de cetatean si asta in necunostinta de cauza in legatura cu politia locala este faptul ca acestia detin servicii de interventie rapida.Unii afirmau sus si tare ca sunt infintate ilegal si ca nu au nici un rol, gresit, au un rol si asta e bn gandit.Politistul local, national cat si jandarmul din serviciile de op intampina fregvent pb in restabilirea ordinii publice atunci cand sunt trimisi la apeluri in care grupuri de persoane care se bat sau provoaca scandal.Indiferent ce fel de politist este de regula grupurile astea nu se conformeaza nicicum cand se vad in superioritate numerica, chiar agreseaza agentii de politie si asta nu mai e un secret de mult.Iar atunci intervine serviciul de interventie, politia nationala are siias, sas, spir etc, jandarmeria are bsij.Politia locala daca nu ar avea si ea un serviciu de acest gen ce ar trebui sa faca? Sa sune la 112 sa ceara ajutor ca ia bataie in strada, ce parere ar mai avea atunci cetateanul? Sau ar trebui ca serviciile mai sus mentionate in loc sa se ocupe de actiuni speciale, descinderi etc sa stea sa restabileasca ordinea publica intr -un timp de reactie deloc rapid deoarece nu fac parte din aceeasi institutie si nu sunt la curent cu misiunile politiei locale.Practic politia nationala ar apara politia locala, jandarmeria ar apara politia nationala iar Brigada antitero ar apara jandarmeria si astfel s -ar crea un efect de domino.
: Re: Politia Locala
: victor December 18, 2016, 04:14:19 PM
Buna informatia!
Multumesc.
: Re: Politia Locala
: LIVIU/RATB December 18, 2016, 06:44:07 PM
..referitor  la chestia cu contestatia, rabdarea, alea-alea, uite eu facui anul, in octombrie, de cand ma judec cu ala care a virat pe banda mea si a franat.
polismanu'  a ales ce varianta  A VRUT EL, apoi, cand am vazut ca imi da MIE sanctiunea, am scos, siderat, telefoanele si i-am aratat pozele cu masina lovita, ramasa blocata pe banda UNU, cu urme de frana si tzarana de la impact, ramase, cum ziceam, pe banda UNU.  :icon_thumleft: si el a zis ,,de ce n'ai zis pana acum??? :o
asaaa.. si la instanta,  avocatul lor ii tot da zorul cu ,,respingere ca nefondata si ca.. nu am prezentat probe''... :glasses9:
rezume'>>> musai trebuie sa aveti camera de filmat pe geam, ca altfel va dati de ceasul mortii ca sa nu va ,,faca'' ala... ca.. n'ati dat prioritate la pieton, pe trecere, desi omu' era pe partea CEALALTA a scuarului/ liniei de tw.., ori la lege scrie CLAR-- PE SENSUL DE MERS (nu-i asa viorele??)
si mai sunt faze d'astea, cand te amendeaza d'apoulea, numa' ca sa-si bata joc, sa faca planu' si sa se simta ei ,,tari''.
in fapt, sunt niste unii cu studii medii, plini de ,,puterea'' pe care au primit-o.
unii nu sunt asa (giani e un exemplu bun) dar dobitoci sunt ca peste tot in jurul nostru.
unii sunt chiar rai, viciosi, plini de ei. razbunatori- se vad in anumite filmari, cand dau cu sete cu bulanu'...
: Re: Politia Locala
: draku December 18, 2016, 06:55:45 PM
eu sunt unul dintre cei care cred ca politia locala e infiintata aiurea
este in subordinea primariilor si a primarilor si asta nu spune decat ca personalul este predispus la a face abuzuri, pentru ca stim toti cum merge treaba pe la primarii
vedeti cazul cu primarul care punea asa-zisii politisti locali sa ii urmareasca amanta sau ce era...
si cate chestii in genul asta or mai fi, nescoase la lumina...
plus ca personalul mi se pare slab pregatit, fara autoritate si fara dorinta de a isi face treaba


daca se dorea intarirea ordinii si linistii publice pe plan local, s-ar fi putut angaja acelasi numar de oameni la politia de proximitate (fostii sectoristi, adica), cea nationala.
scoliti cum se cuvine si cu alta autoritate....
sau se putea infiinta o directie de politie locala in subordinea politiei nationale


acum, sunt 3 institutii care opereaza pe Legea 61: jandarmeria, politia nationala si politia locala....
ceea ce e suficient, in caz de "nevoie",  sa se poata arunca pisica moarta de la una la alta si sa nu se rezolve nimic...

parerea mea...


PS
acum ceva timp am facut reclamatie la politia locala sector 3 pentru ca de la un restaurant din apropiere se auzea muzica foarte tare, in miez de noapte.
m-am dus si i-am asteptat.
dupa jumatate de ora am sunat iar si dispecerul (o femeie) mi-a spus ca a fost un echipaj si ca nu au auzit zgomot, totul e in regula.....
retineti, eu asteptam vis-a-vis de intrarea in restaurant.
am cerut sa spuna cine este si am amenintat-o ca ii fac raport a doua zi si ghici ce... in 7 minute a aparut echipajul....

PS1
la fel cum mi se pare total aiurea infiintarea armatelor private, asa-zisii contractori, care sunt prezenti in teatrele de operatiuni active, sub contract oficial cu unele state si platite de catre acestea....
nu vorbesc aici de diverse militii, rebeli, partizani, teroristi, s.a.m.d., formate din oameni care actioneaza impreuna pentru un ideal comun (politic, religios, banesc, etc)

: Re: Politia Locala
: alex giani December 18, 2016, 08:29:23 PM
Personal eu as desfinta politia locala daca ar fi dupa mine ,chiar daca lucrez in cadrul ei, si nu numai politia locala. Asta din cauza ca e subordonata cui nu trebuie,adica primarilor.Care ce fac primarii ?Vedem toata ziua la tv!As desfinta si jandarmeria si as lasa decat poltita ,iar aia sa fie impartita pe compartimente.......op,rutiera,cercetari penale,scutieri (asta pt stadioane si evenimente) si mascati (pentru actiuni speciale).Modelul cu o mie de politii,jandarmi si politii locale este copiat de pe la alte tari europene din vest si de la americani, ceea ce mi se pare o prostie,insa asta e acum in fond  romanul a plans dupa toate americanismele,acum sa se bucure de ele.
In alta ordine de ideei politia locala de azi nu mai e politia comunitara de acum 10 ani sau corpul gardienilor publici de acum 25 de ani.La fel cum nici politia romana nu mai este militia romana de pe vremea lui Ceausescu.Personal imi mai aud vorbe de la cunoscuti care ma intreaba daca nu cumva imi e rusine ca lucrez la politia locala ,de parca politia locala ar fi vreo firma de salubritate sau vreo firma de fidanjare in care stau toata ziua plin de rahat pe maini.Cum ca ei nu ar lucra la PL nici in ruptul capului, in schimb lucreaza cu o mare bucurie la firme de paza pe 800-1000 lei,mentionand ca politisti locali sunt gardienii publici.Sincer sa o spun am prins si politia comunitara timp de 6 ani si in prezent politia locala ,insa gardian public nu am fost si nu am dc sa ma consider,la fel cum e si cazul politiei romane cand inca toata lumea pe la colturi mai rade de ei pe motiv ca sunt militieni.Afirmatia ca politia locala este nepregatita fata de politia nationala este gresita ,in primul rand ca politistii locali sunt scolarizati 3 luni in institutiile de invatamant ale MAI, Campina ori altele de acest gen (personal eu am facut la Chiajna la jandarmi) la fel ca si ag de politie proveniti din sursa externa.In politia locala nu te poti angaja fara minimiul de studii medii la fel ca si in cazul oricaror institutii de stat (mi se pare ca armata era singura care mai angaja cu studii gimnaziale sau medii nefinalizate).Am experiente o mie si cu politia romana, si acolo e padurea plina de uscaturi la fel ca si in cazul altor institutii de acest gen,doar ca unii se cred mai politisti decat altii cu toate ca ei dorm prin posturi si masini pe unde ii apuca.Nationala ,ma refer la cei de la comune,  sunt carpiti in dos si nu au mai nimic incepand de la benzina ,cric si roata la masina sau chiar hartie la wc, umbland cu miloaga sa mergi cu ei la cate un apel pe motivele de mai sus sau pt simplul fapt ca el e singur pe tura, dar cand se vede cu sacii in caruta urla orgoliul in el.Tocmai pe motivele astea de la un timp refuz vehement sa mai lucrez cu ei si chiar reusesc incercand sa ma impun in fata figurilor lor de mari politisti cu facultati terminate la biotera, pentru ca tot din cauza lor pleaca chestiile astea cum ca ala de la locala nu are voie pe motiv ca e gardian.Legat de amenzi personal evit sa dau daca omul se conformeaza pentru ca sunt exagerat de mari .Putinele amenzi pe care le-am dat, le-am dat poate mai mult si din orgoliu atunci cand omul respectiv pe langa faptul ca refuza sa inteleaga de vb buna mai e si tupeist si afirma ca el face ce vrea si ca pt el nu exista lg,aia e, doar asa e romanul se linisteste dupa ce iei cele mai drastice masuri impotriva lui.Inca un lucru, vorba unui politist al MAI.......indiferent de sicanele dintre institutii un lucru e cert, cetateanul nu vede cu ochi buni niciodata politia... nici locala ,nici nationala si nici alte istitutii de acest gen atunci cand stie ca va fi amendat, cautand motive ca locala nu e prea demna sa il amendeze pe el,ba ca nationala comite abuzuri, insa isi aduce aminte de atributiile lor cand are pretentia sa fie amendat  x sau y daca in trafic spre ex il vede pe unul care comite o contraventie.Dupa parerea mea nu sanctionarea persoanelor ar trebui sa fie principalul scop al politiei ci prevenirea contraventiilor prin diferite metode ,insa unde-i planu'' nu-i tocmeala.
: Re: Politia Locala
: alex giani December 19, 2016, 01:13:46 AM
App am o intrebare.De unde ai dedus ca personalul pl nu prezinta interes in efectuarea atributiilor de serviciu sau de unde ai tras concluzia ca sunt lipsiti de autoritate? Daca maine comiti o contraventie la lg 61 si un politist local te abordeaza, se prezinta iar tu refuzi sa te legitimezi si continui sa tulburi linistea pe motiv ca el nu reprezinta o autoritate si foloseste gradual forta si te conduce la sediu pt stabilirea identitatii tot asa vei spune? Sau se va folosi cealalta varianta,  aia cu abuzul? Nu de alta dar pe net vad numai zmardoi si a tot stiutori care invoca abuzuri dupa ce comit contraventii si fac pe interesantii, ex Alexandru Alexe, un taietor de frunza la caini fara ocupatie si pus mereu pe scandal cu toate institutiile statului dupa ce iese de la bere, invocand ca e mare patriot si cetatean model .
: Re: Politia Locala
: draku December 19, 2016, 01:25:15 AM
in primul rand, nu o lua personal, ca nu era cu adresa
ce am scris mai sus era parerea mea, asa cum am si declarat
nu stiam ca lucrezi la politia locala si chiar daca stiam, tot aia scriam pentru ca, repet, asta este parerea mea
in interactiunile mele cu politia locala, asta a fost impresia pe care mi-au lasat-o reprezentantii ei: diletantism, lipsa de interes, fuga de raspundere, etc
m-as bucura sa se fi schimbat lucrurile in bine, intre timp

: Re: Politia Locala
: alex giani December 19, 2016, 01:43:46 AM
Stai linistit, nici pe departe nu o luam in nume personal, fiecare are dreptul la opinie fireste doar din cauza asta traim intr -un stat democrat sau cel putin asa ne place noua sa credem.Totusi si criticile sunt bn venite, sunt elemente ce pun presiune pe institutie si pe oamenii lor ca acestia sa devina mai profesionisti.Faptul ca am eu o maniera de a expune lucrurile intr -un mod mai profund asta e o alta treaba.Nici eu poate nu am o parere prea buna fata de alte categorii de lucratori ai statului sau ai altor corporatii dar asta nu inseamna ca le neg autoritatea sau rolul, in fond in ele lucreaza fel si fel de oameni cu gandiri si caractere diferite care le pot schimba in bn sau rau.
: Re: Politia Locala
: Viorel Balmez December 19, 2016, 08:19:53 AM
Din codul rutier:
ART. 32

(1) Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitivele de iluminare montate pe autovehicule şi au următoarele semnificaţii:

a lumina roşie obligă participanţii la trafic să oprească în direcţia de mers cât mai aproape de marginea drumului;

b lumina albastră obligă participanţii la trafic să acorde prioritate de trecere;

c lumina galbenă obligă participanţii la trafic să circule cu atenţie.

(2) Sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:

a pentru lumina roşie - autovehiculele aparţinând poliţiei şi pompierilor;

b pentru lumina albastră - autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării care însoţesc coloane militare, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi autovehiculele de serviciu ale procurorilor criminalişti din Ministerul Public, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă;

c pentru lumina galbenă - autovehiculele cu mase şi/sau dimensiuni de gabarit depăşite ori care însoţesc asemenea vehicule, cele care transportă anumite mărfuri sau substanţe periculoase, cele destinate întreţinerii, reparării ori verificării unor lucrări efectuate în partea carosabilă sau executării unor lucrări de drumuri, curăţeniei străzilor, deszăpezirii sau tractării, transportului şi depanării autovehiculelor rămase în pană sau avariate, precum şi tractoarele care tractează utilajele agricole şi tehnologice cu dimensiuni de gabarit depăşite.

(3) Autovehiculele prevăzute la alin. (2) lit. a şi b trebuie să fie echipate şi cu mijloace speciale sonore de avertizare.

(4) Pe autovehiculele aparţinând poliţiei şi pe cele prevăzute la alin. (2) lit. c pot fi instalate şi dispozitive luminoase cu mesaje variabile, destinate participanţilor la trafic.

In concluzie, politia locala nu are dreptul la girofar.
Cum am zis, angajatii nu sunt vinovati, dar noi trebuie sa ne cunoastem drepturile. Nu mai zic ca politia locala nu are nici armament in dotare, daca au probleme ajung sa sune tot la 112. Raman la parerea mea ca sunt necesari gardienii publici, dar strict in parcuri si pe strazi noaptea. Din pacate, fata de politia locala, gardienii publici parca erau mai prezenti pe vremuri in aceste locuri :(
: Re: Politia Locala
: alex giani December 19, 2016, 09:48:39 AM
De unde o scoti pe aia ca politia locala nu are armament? Acum pe bune chiar nu ai vazut nici unul cu armament la el?  Sau nici armament nu au dreptul sa poarte? Asta ar fi culmea avand in vedere  permisivitatea inarmarii unor angajati ai firmelor de paza.Sincer acum o spun,  se poate supara pe mine orcine........daca ar fi dupa cetatean multe ar mai vrea el, daca s -ar putea politistul local sa ii faca piata si sa ii care sacosa pana in fata apartamentului.Pe alta parte cateodata imi mai inteleg colegi care nu lasa nimic de la ei si dau amenzi fara mustrari de constiinta la tot ce se poate da si pe chipul lor se poate citi vanitatea.Parca nici desfintati nu ar fi bn, ar fi totusi buni lasati pe strada fara atributii si dotare sa ii putem injura si scuipa linistiti atunci cand ne plictisim, vb aia ne mai destindem si noi .Parca asa a facut romanul si la revolutie in 89 timp de 3 zile cu cadavrele celor de la usla, aplecand urechea in stanga si dreapta.
: Re: Politia Locala
: Bong December 19, 2016, 10:16:30 AM
cum adică poliția locală ? :))

ăștia sunt un fel de paznici, da' mai proști, că sunt angajați la stat :))))))

băi....m-a luat un iobag de la nu știu ce secție....eram prin oraș cu mașina unei prietene și iobagu să intre în mine, el fiind „în misiune” pe contra-sens fără girofare pornite etc. eu nu l-am văzut, era să intre în mine, s-a dus la misiune (un bețiv care adormise pe o trecere de pietoni) și s-a întors omu la mine. m-a luat de la coada de la șaorma că să-i dau actele. i-am zis să dispară că sunt la coadă la șaorma. iobagu în loc să ia indiciul și să-și vadă de treaba lui mi-a blocat mașina și să mă dau jos să vadă actele. m-am uitat la el că avea mai puține clase decât trenu'....i-am dat actele mașini și o dă omu că să-mi ia permisu că nu i-am dat pripritate, el fiind în misiune. i-am explicat frumos că măcar un girofar de bun simț să aibă și el dacă tot merge pe interzis (dinspre facultatea de drept spre Cișmigiu mergea pe banda de ratb, care e strict pt ratb, nu pt turisme). omu nimic nimic că-mi ia permisu. m-am luat cu el în gură și i-am zis că are o problemă la cap dacă-și imaginează că-mi ia mie permisu un iobag de la locală din cauza faptului că tot el e dobitoc. măcar dacă mi-l lua pe bune pt ceva real. până la urmă a văzut că nu se înțelege cu mine și m-a lăsat în pace.

au mai încercat odată 2 săraci de la secția 7 să-mi dea o amendă pt masturbarea liniștii publice că făceam puțin haos cu mașina, dar m-au lăsat în pace până la urmă.

ar trebui să-și vadă de treaba loc să păzească parcurile sau ce fac săracii ăștia nu să-și bage nasu în partea rutieră :))

am avut și alte întâlniri de gradul 3 cu ei....și în principiu sunt buni fix de paznici. numa eu deduc că unii dintre ei sunt frustrați și încearcă să-și depășească atribuțiile câteodată.

când au dreptate au dreptate. adică am luat amenzi fără să comentez. i-am zis gaborului...cumetre m-ai prins m-ai prins aia e...scrie ce ai de scris eu semnez și sănătate, dar când încep să facă pe nebunii trebuiesc scurt puși la punct că se învață :))  :sign5:
: Re: Politia Locala
: alex giani December 19, 2016, 10:54:32 AM
Sincer imi cam e rusine, dar nu de faptul ca lucrez la stat, cinstit intr -o institutie pe care cetateanul se chinuie de mult sa o desfinteze pe motiv ca asa vrea organul lui genital ci imi e rusine de semenul meu romanul care nu are respect fata de nimic si caruia ii place mai mult bagabonteala.A se citi 155,  si nu o mai da -ti de gard atat.Bong chiar m -ai pus pe ganduri. Chiar ma intreb cum de nu mi -a fost rusine sa intru in randurile paznicilor de la locala? E o mizerie de loc de munca doar pt ca spui tu sau te crezi mai presus chiar si de o alta institutie a statului, nu neaparat politia locala? .Personal ma cam lasa rece vb aia cu esti platit din banii mei si e dreptul meu sa te regulez cum vreau eu, sincer si eu muncesc si eu platesc taxe si impozite pe salariu .A avea un loc de munca cinstit nu e nici o rusine, chiar si la firma de paza dar minte la politia locala la stat. Nu mi -a fost rusine nici la taxi, mai rusine imi e de rusinea scursurilor pe care le caram zilnic.Rusine ar trebui sa imi fie daca as fi somer si lichea fara ocupatie dar multumesc lui D -zeu nu e cazul.
: Re: Politia Locala
: Bong December 19, 2016, 11:44:40 AM
problema e următoarea :
ție ți se pare normal să fie angajați cretini cu 8-10 clase, prin concurs, să aplice legea pe stradă în numele statului ?

nu mi se pare normal. școala de de poluție cum îi cea de la Câmpina e MINIM pe care-l consider necesar înainte să-i pui unui țăran uniforma de polițist.

treaba asta cu angajarea prin concurs, asta mă deranjează și tocmai datorită acestor iobagi are lumea ce are cu poluția. nu e normal.

mă rog...e chestia asta și faptul că eu într-adevăr sunt un golan. un golan cu masterat în inginerie hidraulică. work hard,play harder.

nu e absolut nici o problemă să ai un loc de muncă cinstit, doar că...eu unul NU consider că munca de polițist, chiar și cei care patrulează prin parcuri, e o muncă de necalificat, cu toate că practic statul așa consideră, angajând NECALIFICAȚI. există Academia de Poliție. există școli de subofițeri, dar când văd un iobag cu 10 clase și o uniformă în fața mea nu dau 2 scuipați pe el, din motive evidente.

Nu știam , dragă Giani, că ești angajat la poluție. nu știu nici ce studii ai, deci nu am scris nimic cu dedicație pentru tine sau altcineva, doar mi-am expus părerea. saluuut ;)

: Re: Politia Locala
: Andrei.P December 19, 2016, 11:58:53 AM
Nu trebuie nimeni judecat dupa postul unui loc de munca... Munca nu este o rusine,sunt de parere ca, fiecare meserie are atributile ei, si Politia Locala, tot au absolvit o scoala fie de 3-5 sau 10 luni,nu conteaza asta.Cu cate se confrunta,stau in frig, stau cu toti nebunii,deci nimeni nu are dreptul sa judece indiferent de ce loc de munca ai avea.Mai rusine ar trebuii sa le fie, celor ce stau si nu fac nimic. Poti sa ai si 10 clase,ca nu sta ala cu 7 facultati sa faca, ce face ,,politaiul ala cu 10 clase'' nu indura inginerul frigul de afara,fiecare are dreptul la replica dar sa o faca cu un scop bine argumentat.Lasa ca tot oameni sunt si aia cu 10 clase sau 12 clase,importat este sa fi om cinstit si sa nu patezi imaginea unei tari aiurea.Din cauza asta suntem si azi asa,tot pentru cei, care gandesc ca Romania e de  :pottytrain5: sau ca daca nu ai o facultate esti un gunoi cum afirma unii.
: Re: Politia Locala
: Andrei.P December 19, 2016, 12:09:24 PM
Pardon de greseli,daca au fost. Am scris la repezeala....scuze.
: Re: Politia Locala
: alex giani December 19, 2016, 12:28:02 PM
Esti tu sigur ca sunt angajati cu 10 clase? Si daca nu prin concurs atunci prin ce sa ii angajeze? Sau tu ai impresia ca daca nu reusesti sa treci de toate probele alea la sf celor 3 luni te tine cineva pe ochi frumosi.Cum ar fi sa incep sa vb si eu de alte categorii de angajati de la stat,  privat fara sa fiu in cunostinta de cauza.Cum ar fi sa spun ca profesorii sunt praf si copii sunt ok ,cand numai ei stiu cu ce haimanale se chinuie toata ziua.Sau de medici ca sunt nepregatiti cand ei nu au minimul de materiale si multi poate le aduc de acasa.Nu mai vb in necunostinta de cauza.Tu nu dai 2 scuipati cam pe orcine dar ai pretentia ca politia sa te respecte pe tine ca esti cetatean.Oare candva in viata cand vei depinde intr -un moment de unul sau altul si prin natura cauzei el nu va da nici macar un scuipat pe tine ce vei face?
: Re: Politia Locala
: alex giani December 19, 2016, 02:06:29 PM
Hai ca m-am pornit.Am sa dau un exemplu concret.Vad ca domul Viorel tot se chinuie sa scoata in evidenta cum ca Politia Locala nu ar avea dreptul cam la nimic ,dar ar avea pretentia ca acestia sa stea pe strada (nu vreau sa se supere pe mine si daca o face e strict pb dansului) cu toate ca in  lg 155\2010 este specificat ca au dreptul sa detina si girofar si sirena si armanent plus munitie si ca nu ar avea atributii in domeniul circulatiei publice.Sa zicem ca Doamne fereste si nu numesc pe cineva anume ,dau asa un exemplu general, unul dintre cetatenii care contesta legalitatea politiei locale este implicat intr-un accident, vinovat sau nevinovat ,nu are importanta si cel mai aproape de locul acestuia se afla politistul local si folosind dispozitivele sonore si luminoase se trezeste in spatele unuia care la fel ca cel accidentat considera ca politia locala nu e demna de girofar si ca il foloseste abuziv neavand drept la acesta si considera ca politistul merge cu girofarul sa isi cumpere saorma iar acesta nu doreste sa se dea la o parte in timp ce ala treage sa moara.Nu dau exemplul asta asa doar de a gasi o scuza.Pe 2 dec intre Moara Vlasiei si Balotesti noaptea a avut loc un accident grav in care cea mai grava victima se afla in stare de inconstienta mai exact o fetita de 10 ani, cum eram la doar aproximativ un km de accident am ajuns primul ,intamplarea si norocul a facut ca prin zona sa treaca un biciclist care de profesie era medic , striga disperat dupa o trusa medicala in timp ce lumea stransa in zona se facea ca ploua (vb aia e scumpa rau o trusa medicala ).Am aruncat trusa medicala langa el si l-am intrebat daca mai are nevoie de ceva in momentul ala spus ca acum se descurca si spera sa o tina in viata pana vine smurdul.Cum romanul nostru gura casca blocase toata artera am inceput sa strig dupa ei sa intre in masini si sa faca culoar pentru masinile de interventie,dupa care am plecat  in mijlocul intersectiei sa blochez artera cu pricina ca aceasta sa nu se aglomereze si sa ramana macar o singura banda libera.Acum il intreb pe domnul Viorel dupa parerea dansului am comis vreo ilegalitate?Aveam sau nu dreptul sa blochez acea artera?Girofarul folosit ,a fost folosit abuziv,sau era mai bine sa nu il am doar pentru ca asa considera dansul?Culmea e ca romanul tot nemultumit era, comentand ca ce e atata tam-tam pt un accident ,ce nu au mai fost accidente sau nu au mai murit oameni in accidente.Si toate astea se intamplau pe 2, cu o zi in urma celei de 1 cand tot romanul admira institutiile statului si se giftuia cu fasole si ciolan ori carnati.Pentru cei care au impresia ca folosesc abuziv girofarul si sirena ,ma intreb oare gandesc?Cine ar fi nebun sa stea cu sirena pornita deasupra capului si sa ii faca capul cat casa poporului doar de dragul de a se plimba cu ea?Unii incearca sa demonizeze si sa discrediteze Politia Locala de parca aceasta ar fi Politia Legionara din timpul razboiului.
: Re: Politia Locala
: alex giani December 19, 2016, 02:23:05 PM
Bn ca pe masina de militie avem voie cu girofar si sirena ,dar cele ale politiei locale sunt montate abuziv.
: Re: Politia Locala
: Viorel Balmez December 19, 2016, 02:50:45 PM
Sincer, nici eu nu stiam ca lucrezi la politia locala si vad ca ai luat-o personal. Nu este cazul sa-mi zici ''domnul Viorel'', aici suntem colegi de forum. Ideea s-a inteles din primele postari si sincer nu vreau sa intru in polemica cu tine. M-ar bucura sincer sa vii macar odata, cu Trabantul, la o intalnire in Bucuresti sau oriunde in tara si sa ne cunoastem ;)
: Re: Politia Locala
: victor December 19, 2016, 03:10:43 PM
Giani, nu stiu cum e la tine (nu la tine cu cazul cand ai dirijat in scop umanitar, omeneste, intersectia) ci la sfera in care te invarti.
Te invit putin pe la Iasi sa "iei lectii" de la politia locala, sa vezi cum te fugaresc astia de aici cu sirene si girofar, mai ceva la rutiera, cum stau la panga sa vada daca ai calcat linia sau daca blochezi pe unul etc, si te trag dreapta (din mers) si amenda si tot tacamul.
Prinde orbul scoate-i ochii!

umblatura multa dupa contestatie, de cele mai multe ori nu se rezolva din prima, datorita deciziei CJ sau CL de a atribui localilor unele drepturi ce sunt explicit doar pentru rutiera.

E jale cu asa zisi Politisti locali ce isi atribuie mai mult decat le prevede statutul, fie el acoperit de decizii locale sau nu.
: Re: Politia Locala
: Viorel Balmez December 19, 2016, 03:14:03 PM
Bn ca pe masina de militie avem voie cu girofar si sirena ,dar cele ale politiei locale sunt montate abuziv.

Masina de militie este o reconstructie in cele mai mici amanunte si este inmatriculata ca vehicul de epoca. Este realizata strict pentru expozitii si parade, nu este o masina care circula zilnic (anul acesta am iesit cu ea din garaj de patru ori). Masina a fost apreciata de toata lumea, inclusiv de MAI, de la care primesc invitatii sa particip la diferite evenimente, pentru a arata copiilor o mica parte din istoria politiei. Asadar, rautatile astea, cu masina de militie, nu-si au locul in discutia noastra  ;)
: Re: Politia Locala
: alex giani December 19, 2016, 03:26:55 PM
Dar nici nu imi doresc sa intru in polemica cu cineva chiar daca uneori tentatiile sunt mari .Iar termenul de dvs il folosesc dintr -un simplu motiv  ,sunteti mai in varsta ca mine si asa se cade.Am mai fost la intalniri in oras,cei drept cam rar, poate m -ati uitat, chiar mi -am propus sa vin pe 29 dar nu cu trabi ca e in lucru. Cat despre ce cred altii despre mine asta mai putin conteaza sunt convins ca nu sunt agreat de toti, dar cel putin eu ma fac ca ii agreez pe toti.Victor, nu ai tu idee ca parsivi sunt aia de la bpr cand am actiune comuna cu ei.Cum ma sfatuiesc ei de bn sa opresc si eu cate o masina pt control, si cum eu ii refuz pe motiv ca imi depasesc atributiile.Nu am contestat niciodata faptul ca politia locala opreste masini in trafic si ameninta ca ia permise sau taloane, opritul masinilor o face fiecare pe barba lui.Chiar si cei de la post actioneaza pe dn1 doar in urma unui plan de actiune, in lipsa lui acolo actioneaza doar bpr -ul.Dar pana a le nega atributiile din 155 si a ii considera tarani sau ciobani doar pt ca lucreaza la locala e cale lunga.
: Re: Politia Locala
: draku December 19, 2016, 06:23:39 PM
acuma, ca sa mai imi var putin coada... :evil4:
sunt 3 pareri exprimate despre (ne)profesionalismul politiei locale care converg spre aceeasi idee.....
: Re: Politia Locala
: Viorel Balmez December 19, 2016, 07:53:20 PM
Trei pareri exprimate, restul chibiti  =)) In realitate, nimeni nu intelege de ce s-a ajuns sa avem o politie dubla, unde una incearca sa o copieze pe cealalta (uniforme, masini, etc.), scuza fiind ca asa au autoritate. Cum zicea si Bong, trebuie absolvita o scoala ca la Campina, unde inveti primii pasi in meserie si unde ca sa intri dai un examen serios (sincer m-am cam saturat sa-i aud pe multi dintre politistii locali vorbind agramat). Agentii de acum au facut ceva cursuri, dar este ca si cum ai face armata la FF, seara te bagi sub plapumioara de acasa (si pariez ca 90%, habar nu au sa tina corect un pistol in mana - credeam ca nu au arme, dar vad ca au si jucarii letale). Nota bene, ideea era sa stim ca putem contesta amenzile pe care le putem lua in trafic de la politistii locali, pana la urma noi suntem soferi si trebuie sa ne pazim pielea (si asa avem destule pe cap: aglomeratie, nebuni la volan, lipsa locurilor de parcare, politia care te pandeste la treceri de pietoni, radare, etc.). Sa fim seriosi, nimeni nu este perfect la volan  ;)
: Re: Politia Locala
: alex giani December 20, 2016, 01:34:41 PM
Ca tot se vorbea asupra faptului ca nu exista baza legala.......
O lg aprobata nu poate fi ilegala (eu nu am auzit de legi ilegale) ci doar neconstitutionala, ori pana in prezent nu s -a constatat ca lg 155 ar fi o lg neconstitutionala.
Ca agentul X de la bpr isi da cu presupusul in timp ce se scarpina in dos cu bastonul e strict pb lui, si a celor care casca gura la el.In concluzie fiecare are dreptul la contestatie, deci va urez succes tuturor.
: Re: Politia Locala
: Viorel Balmez December 20, 2016, 07:05:12 PM
Nici nu este de mirare, la ce reprezentanti avem in fruntea poporului, asa oameni asa legi  :(
: Re: Politia Locala
: pater rafail December 20, 2016, 08:20:10 PM
N.aveți treabă pe acasă, bag sama! :))
Că subiectele despre trabant doar nu s.au epuizat ,nu?
Până şi Liviu, cu existența lui dumnezeu,  a fost mai inventiv.
   Uite subiecte: e asasinarea ambasadorului rus in turcia un alt fel de atentat din Sarajevo?
     ce inseamnă şi cum sa interpretăm atentatele teroriste (zice.se, ca noi suntem mici si nu stim nimic) tot mai frecvente? Sa ne.asteptam la asa ceva si in tara noastra in curand, avand in vedede ca suntem membrii activi nato, onu si sustinatori in teatrele de actiuni ale statelor unite. Astea sunt discutii!  Si mai am, da daca voi aveti probleme cu politia locala....
: Re: Politia Locala
: alex giani December 20, 2016, 08:57:14 PM
Ii invit in Romania, la Targurile de Craciun de la Sibiu, P. Neamt, Brasov, etc. La ce infrastructura avem este imposibil sa ajungi cu TIR-ul in oras. Chiar daca s-ar putea, teroristul s-ar sinucide in cabina dupa cateva ore de stat in trafic, in blocaje.
: Re: Politia Locala
: victor December 21, 2016, 07:39:28 PM
Pater, ești total oftopic și Alex te urmează. Nu o dați un politică, va rog frumos
: Re: Politia Locala
: catana January 24, 2017, 10:10:43 AM
Ma bag si eu pe tema asta .Asa este e o meserie ca toate cele sunt insa la locala f multi cu lacune cu lipsa de discernamant si exces de zel,probabil au plan ,Alex ne poate spune sau nu......
Cert este ca si eu am avut uneveniment cu politia locala ascultam muzica la 12 ziua si am primit amenda prin posta dupa ce agentul decat m-a legitimat si m-a intrebat daca locuiesc acolo.
In procesul verbal a scris ce a vrut muschiul lui ca sunt recalcitrant ca am refuzat sa semnez ,ca muzica era la maxim,eu tot ce I-am spus atunci am zis ca cunosc legea si nu e ora de liniste
B
: Re: Politia Locala
: TRABANTUS1972 January 24, 2017, 10:51:48 AM
Ii invit in Romania, la Targurile de Craciun de la Sibiu, P. Neamt, Brasov, etc. La ce infrastructura avem este imposibil sa ajungi cu TIR-ul in oras. Chiar daca s-ar putea, teroristul s-ar sinucide in cabina dupa cateva ore de stat in trafic, in blocaje.

MULTUMESC!!!!! :icon_thumright: MI-AI LUMINAT DIMINEATA!!! Asta e deja o poanta pe care o voi spune si altora!!!! :love6:
: Re: Politia Locala
: alex giani January 24, 2017, 05:03:28 PM
Salutare!
Am sa incerc sa raspund cu  profesionalism sau cel putin atat cat pretind eu ca pot cu toate ca Bong a afirmat ca nu da 2 scuipati pe Politia Locala si pe cei care lucreaza in ea ,deci implicit pot spune ca si pe mine ,caci doar si eu fac parte din ea.In fine astea sunt nimicuri, trebuie sa te obisnuiesti cu ele daca pretinzi ca esti profesionist ,tine de autocontrol,tine de aia 7 ani de acasa si probabil mai tine si de cursul ala de 3 luni de formare pe la MAI.
Dupa cum am mai amintit eu nu vad lucrurile din acelasi unghi precum il vad alti colegi ,inca odata reamintesc ca o perioada de 2 ani am fost la randul meu contravenient si am luat amenzi cat pentru o viata intreaga ,amenzi pe care le-am platit chiar daca nu mi-a convenit ,am gresit ,am platit.
Sunt situatii insa in care daca fapta nu a produs pagube majore sau urmarile ei pot fi inlaturate pe loc de contravenient iar acesta din urma isi recunoaste vina si are un comportament normal consider ca nu trebuie sanctionat , nu sanctiunea trebuie sa primeze ci preventia ,totusi si avertismentul este considerat o sanctiune .Deci in situatiile de mai sus dece sa nu fac uz de ea ?
Sunt totusi cazuri in care contravenientul continua in impertinenta chiar daca tu ii arati ca nu ai venit sa ii tai capul si ca esti dispus sa ii  acorzi o sansa doar pentru a aplana starea de fapt pe care el o produce.Daca vad ca omul nu vrea pur si simplu sa priceapa ,ba mai mult au fost cazuri cand incerca sa ma intimideze cu tot felul de legitimatii de pe la sts,adm.penitenciarelor,jandarmerie si etc i-am ars o amenda de nu s-a vazut ,in fond au dreptul la contestatie ,atunci sa se bucure de el.De mentionat ca si in cazurile astea chiar daca ala imi intinde nervii destul de mult nu dau maxim ,pentru a nu ii da judecatorului ocazia sa considere ca am facut exces de zel,eventual ii mai adaug o suta maxim doua de lei fata de cat este minimul .Nu ma intind la glume cu ei niciodata ,mereu pastrez o limita ,chiar daca este o comunitate mica,iar daca intreaba obsesiv dc il legitimez ii raspund scurt.Pentru ca este dreptul meu sa va legitimez si obligatia dvs sa prezentati actul de identitate(fara a mai sta la alte discutii). In timp ce ii atrag atentia ca refuzul de legitimare se sanctioneaza conform lg 61/91 cu amenda de pana la 500lei,iar pt stabilirea identitatii va fi condus la sectie ,folosind forta daca se opune .
Dupa parerea mea dreptatea e undeva la mijloc,politistul,fie el si de la locala si de la nationala face exces de zel doar pentru ca are putere de decizie,insa si cetateanul nu este intotdeauna ala sfant asa cum pretinde la tot felul de mitinguri pe la care militeaza,de multe ori sustine sus si tare ca are drepturi dar uita ca aceste drepturi vin la pachet si cu niste obligatii ori abuzand prea mult de acestea le afecteaza pe cele ale aluia de langa el .
Da........Politia Locala,Politia Nationala are plan de amenzi ,cel putin cei din Bucuresti ,din cauza asta am si refuzat sa vin inapoi de unde am plecat.Minim 3-4 pv-uri pe zi ,iar situatia se cere pe statie fara nici cea mai mica jena urmata si de mustruluiala de rigoare,tot pe acelasi sistem.
Pt Catana,e adevarat ce spui...........lg 61 /91, art 2 ,pct 26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora; ,insa asta nu iti poate da dreptul ca in afara intervalului orar de mai sus sa dai drumul la muzica pana cade tavanul pe tine,pentru caci daca politistul constata asta te poate amenda la
pct 25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;...............ori pct 27) organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban; .
De regula in situatii de genul asta daca nu constat cu simturile mele nu dau amenzi ,daca totusi constat si e ziua omului sau i-a nascut nevasta nu ii stric ziua, ii pun in vedere sa il lase mai incet si sa nu dea curs la scandaluri cu vecinii,daca totusi se intampla sa vin a doua oara si observ ca pe om il doare in dos de bunavointa mea il ard ,nu de alta dar nu stau sa pierd toata ziua pe la poarta lui in timp ce in capatul celalalt al comunei se fura lemne din padure .
Legat de procedura ,daca decid sa sanctionez o persoana in primul rand ii aduc pe loc acest aspect la cunostinta ,il intreb daca semneaza sau nu pv-ul pt ca este dreptul lui sa refuze semnarea acestuia,daca omul refuza sau afirma ca il lasa rece sanctiunea mea pv-ul il intocmesc la birou linistit in timp ce beau cafeaua.
Normal o contraventie poate fi sanctionata in maxim 6 luni de la constatare,insa eu voi intocmi procesul verbal in maxim o saptamana pentru ca la o ulterioara contestatie sa nu fiu nevoit sa justific incheierea sanctiunii fix in a 5-a sau a 6-a luna iar asta sa fie un posibil motiv de anulare.
Pana la urma cum ai reusit sa iti dovedesti nevinovatia sau excesul de zel pe care l-a comis politistul local?
: Re: Politia Locala
: Bong January 24, 2017, 07:57:30 PM
eu, spre exemplu, ca să am o bază pentru meseria mea am băgat 6 ani de școală. 4 de facultate și 2 de master.
cursul de formare pe la MAI 3 luni combinat cu 12 clase mă face greu să respect din punct de vedere profesional un om, deci nu dau 2 scuipați pe „locali”, cum am zis mai devreme.
să nu înțelegi cumva că nu dau 2 scuipați pe tine ca om, pentru că sunt sigur că valorezi cel puțin 3. nu aș vrea să se înțeleagă faptul că sunt un om rău și că am ceva cu cineva, doar mi se pare absurd faptul că „siguranța și încrederea” mea zac în mâna unuia cu 3 luni curs de formare la MAI și cu un plan de amenzi :)) cel puțin 2 ani la câmpina... auzi la el 3 luni întregi :)))

vă ținea și în weekenduri sau se lua pauză de vineri dupamiază până luni pe la prânz ?  :la:
: Re: Politia Locala
: Andrei.P January 24, 2017, 08:06:45 PM
Bong,stai tu linistit, si printre ,,mai marii politisti''  din M.A.I.,cu 7 mii de studii sunt de fapt si aia  betivi ordinari,figuranti si cu multe fumuri in cap.Nu exista padure fara uscaturi.Nu cred ca un politist de la locala trebuie judecat dupa studii,mai bine Ii judecam si pe cei din cadrul M.A.I.care multi dintre ei se uita la oameni, ca la felul 14.
Si politia locala se confrunta cu multe probleme,cu toti nebunii,este greu sa induri frigul de afara si sa stai pe teren,deci fiecare meserie isi are rostul si greutatile ei, sa nu judecam numai dupa studii....
: Re: Politia Locala
: alex giani January 24, 2017, 08:16:51 PM
3 luni e cursul obligatoriu mestere, 12 clase alea cu bac de care vb tu sunt studiile minime cu care te poti angaja, nu e valabil insa si pt mine eu sunt trecut pe studii superioare specifice postului am terminat Adm.Pub..Mi se pare de kkt sa ne insiram studiile pe aici doar pentru a ne rupe in figuri.Si pt cultura ta scoala de politie de la Campina, aia de 2 ani e o postliceala, nimic mai mult nimic mai putin.
: Re: Politia Locala
: alex giani January 24, 2017, 08:41:39 PM
A ,app am uitat sa te intreb .Facultatea ca facultatea dar macar profesezi in domeniul pe care l -ai terminat de studiat?
: Re: Politia Locala
: Bogdan93 January 24, 2017, 08:41:54 PM
Bong, eu sunt de parere ca ar trebui sa respecti oamenii, membrii ai grupului si sa nu te legi de scolarizare sau meserie. Nu ma incanta de loc modul tau de gandire si vorbire. Este de al dreptul jignitor comportamentul tau fata de colegul nostru Giani. "nu dau 2 scuipați pe „locali”, cum am zis mai devreme." Nu scapi de nimic daca zici ca Giani face cat trei oameni cat timp "nu dai 2 scuipati pe locali", el facand parte din "locali".   Nu scoala te face om. Nu notele de 9-10 din cls.5-12 arata cat de destepti esti. Uite, eu nu am decat liceul,in rest o gramada de cursuri si diplome in loc de facultate.Asta inseamna ca nu am ce vorbii cu unul cu facultate si 2 ani de master? Eu asta deduc din ce ai scris.   Nu zic ca esti un om rau, dar totusi, alege si tu cuvinte mai potrivite ce naiba. Cred ca nici nu mai are rost sa continuam aceasta tema. Deja devine ceva personal.   Scuze ca m-am luat de tine, dar ma supara sa vad asa ceva intre noi toti.
: Re: Politia Locala
: alex giani January 24, 2017, 08:57:06 PM
Astia sunt aia care vor ca politistul sa fie profesionist cand intra in contact cu ei si au pretentia sa fie respectati insa ce e mai trist e faptul ca nu au ajuns nici macar la nivelul de a se respecta pe ei insasi atunci cand ies in societate.
: Re: Politia Locala
: Andrei.P January 24, 2017, 09:08:35 PM
Total de acord cu Bogdan,ai spus direct pe nume ce trebuia,de fapt noi astia ,,prostii'',nu avem ce cauta intr-o colectivitate de ,,savanti''....Glumeam.Si eu tot asta spun,nu scoala te face om,scoala o facem toti cat,cum putem,important este sa avem la baza, cei 7 ani de acasa si mai departe vedem fiecare ce se intampla.Aroganta unora este un atac destul de dur adus unei comunitati care are la baza unitate si colaborare,pana la urma baza acestui forum este creata cu scopul descis, de a unii Trabantistii si pasionatii de masini .Nu sa fie aduse injurii unor oameni care vor sa-si faca cunoscuta pasiunea pentru aceasta marca. Daca era forum de savanti si se organizau simpozioane in loc de intalniri si probleme legate de Trabant, atunci eram pe langa aici.Dar din pacate aceasta este atitudinea si abordarea unor useri cu ceilalti colegi de forum.In acest forum suntem toti egali,nu conteaza studiile sau starea financiara!
: Re: Politia Locala
: Bogdan93 January 24, 2017, 09:15:21 PM
Cam asa a sunat si in capul meu. Bine punctat!
: Re: Politia Locala
: alex giani January 24, 2017, 09:48:44 PM
Stati linistiti, cu siguranta mi -am atras multa antipatie de cand am afirmat ca lucrez la locala si de cand am scris in topicul asta mesaje pro Politia Locala.In fond e normal doar lucrez in cadrul acestei structuri, dupa urma ei traiesc ,dupa urma ei duc un trai decent, doar nu o sa ma apuc acum sa o critic de dragul altora, ar fi chiar culmea, ar fi un fel de fuga de raspundere cu toate ca am aratat si cateva pct negative ale ei.Oricat de mult  m -ar fi deranjat criticile unora,  unele poate in necunostinta de cauza, altele rau intentionate,  inclusiv jignirile adresate de Bong niciodata nu mi -a trecut prin cap sa ii jignesc pe cei care nu sunt de acord cu mine.In fond ce pretentie as mai avea de la ei daca eu care ar trebui sa am o conduita morala ireprosabila caci sunt platit din sudoarea cetateanului m -as comporta la fel ca ultimul golan.? Era o vb .........Lumea te cunoaste si la randul ei data viitoare te va recunoaste.
: Re: Politia Locala
: Andrei.P January 24, 2017, 10:52:15 PM
Unii au o perceptie gresita asupra vietii si asupra altor oameni,te judeca si condamna fara sa cunoasca conjunctura.In ultimul timp, meseriile au ajuns in viziunea unora de c...t,cine prefera o meserie in loc de facultate,este pus la zid imediat, de multi,ceea ce mie me se pare total inaceptabil.Pana la urma toti suntem oameni si fiecare are dreptul sa-si aleaga drumul pe care vrea sa mearga,si decizia acelei persoane trebuie respectata si nu contestata asa cum multi tind sa faca.Atata timp cat o persoana isi castiga onest existenta,din partea mea, tot respectul. Mai scarba mi-e de cei, care stau pe banii altora si dau in cap la colt de strada pentru a pune mana pe bani si dupa aceea se duc si sparg cate 3000 lei la pacanele sau pe centura. De aia pot spune ca mi-e scarba!
De asemenea tot respectul si celor care au terminat studiile superioare.Bravo lor!

Cat despre colegul nostru Giani,pot spune ca este un baiat nota 10,si are un mare caracter :icon_salut:,care a fost criticat pe nedrept de catre Bong.
: Re: Politia Locala
: draku February 13, 2017, 08:51:55 AM
d'ale politiei locale...


http://adevarul.ro/locale/targu-jiu/politistii-locali-targu-jiu-vor-amendeze-mai-cetateni-postari-facebook-adresa-institutiei-1_589c991a5ab6550cb84d5b80/index.html
: Re: Politia Locala
: alex giani February 13, 2017, 09:53:25 AM
Hai lasa ca si facebookul  a ajuns un wc, toti se injura de morti, e plin de pornografie si etc.
Cum da unul o basina toti se ingramadesc,  aia se plang ca iau o amenda si ca e abuz,  dar din cate stiu a fost declarat spatiu public.Romanul injura din orice nimic pe unde apuca motivand ca are dreptul la libera exprimare.Cat despre filmuletul ala ce sa zic.
....aia se chinuiau sa ajunga cat mai rpd la un apel 112  avand sirena si girofarul in functiune iar ala nu vroia sa le faca loc pe motiv ca sunt de la locala.Din spusele purtatorului de cuvant in masina se mai afla si un ag de la Politia Romana, sunt fel si fel de apeluri unele care nu necesita deplasarea cu sirena iar altele da.Nu e o bucurie sa mergi cu sirena mai ales pe vremea asta .Saptamana trecuta un cretin si -a batut nevasta, aia a sunat la 112,  ajuns acolo colegul meu ii da aluia o amenda si il anunta ca daca mai continua il va sanctiona din nou.Dupa 10 min telefonul suna iar, boul avea streangul de gat si ameninta ca se spanzura . Cum ar fi fost ca ala sa alerge disperat cu sirena si tu sa nu ii faci loc motivand ca se grabeste sa fie primul la saormarie?
: Re: Politia Locala
: draku February 13, 2017, 04:08:43 PM
da, dar cata "minte" iti trebuie sa scrii asa o motivare in pv.....
e penibil, oricum ai da-o
plus ca ... se vede ca n-au auzit de zicala "inteleptul cedeaza", pe care, daca o aplicau, nu iesea bascalia asta...
nu se petrecuse vreo infractiune in urma careia sa fie amenintata vreo persoana...
ma refer la treaba cu "lezarea demnitatii si onoarei politiei locale" pe fb  =))  ....
este, probabil, vorba de un orgoliu prostesc.... sa isi arate muschii.....


@alex giani: nu o lua in nume personal, nu ma refer la tine, e doar o discutie de principiu...
: Re: Politia Locala
: alex giani February 13, 2017, 04:28:50 PM
Dar ala nu e nici un pv, e o simpla invitatie.
Parerea mea e ca se exagereaza cu amenda, mai simplu era sa ii dea in judecata pe civil.
Injura tu institutia sri -ului si dna -ului pe facebook . Sunt curios daca mai dormi bn la noapte? Sa vezi atunci belea.
: Re: Politia Locala
: draku February 13, 2017, 09:22:24 PM
pe aia chiar ca nu ii intereseaza prostii din astea
au ei afacerile lor, nu isi pierd timpul cu asa ceva.....
: Re: Politia Locala
: Viorel Balmez February 14, 2017, 10:23:20 AM
Era si cazul  ;)

http://radioconstanta.ro/2017/02/13/politia-locala-nu-mai-poate-amenda-soferii/

Avocatul Poporului a promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție un recurs în interesul legii privind competențele de a aplica sancțiuni legate de circulația pe drumurile publice.

„Polițiștii rutieri, în toate cazurile și polițiștii locali, în cazurile expres prevăzute de lege, au competența de a constata contravențiile și a aplica sancțiuni legate de circulația pe drumurile publice. (…) AP a promovat la ÎCCJ un recurs în interesul legii referitor la interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 39, raportate la art. 102 alin. (1) pct. 14 sau art. 105 pct. 10 din Ordonanța de urgență a Guvernului (OUG) nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, în sensul stabilirii competenței funcționale a agenților constatatori (din cadrul poliției locale sau poliției rutiere), cu incidența art. 7 lit. h) din Legea nr. 155/2010 a Poliției locale. În opinia Avocatului Poporului, polițistul rutier este singurul care poate constata contravențiile reglementate de OUG nr. 195/2002″, precizează sursa citată.

Potrivit Avocatului Poporului, promovarea recursului în interesul legii s-a datorat faptului că, în practica judecătorească, au existat orientări jurisprudențiale diferite. Unele instanțe au apreciat că procesele-verbale întocmite de Poliția locală respectă dispozițiile legale cu recunoașterea competenței funcționale a polițiștilor locali de a constata contravențiile menționate și a aplica sancțiuni. Alte instanțe nu au recunoscut această competență. O altă categorie de instanțe a apreciat că procesele-verbale întocmite de Poliția locală sunt legale, dar nu s-a pronunțat în mod expres asupra competenței acesteia de a constata contravențiile.

Avocatul Poporului semnalează că, potrivit unor dispoziții din Legea nr. 155/2010, în domeniul circulației pe drumurile publice, pe lângă multe alte atribuții, Poliția locală constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar.

Totodată, norma legală instituie îndeplinirea de condiții pentru calitatea de polițist rutier — să fie agent de poliție specializat și să fie desemnat prin dispoziție a inspectorului general al IGPR.

În privința primei condiții, aceasta ar putea fi considerată ca fiind îndeplinită de un polițist local prin prisma unor prevederi din Legea nr. 155/2010, însă cea de-a doua rămâne neîndeplinită.

În condițiile în care nici OUG nr. 195/2002 și nici Regulamentul de aplicare a acesteia nu cuprind dispoziții referitoare la competența Poliției locale în materia circulației pe drumurile publice și procedura aplicabilă pentru constatarea contravențiilor de către Poliția locală, iar Legea nr. 155/2010 stabilește în mod generic competențe de constatare a contravențiilor și de aplicare a sancțiunilor în sarcina Poliției locale, Avocatul Poporului constată că nu există un cadru procedural pentru îndeplinirea de către polițistul local a atribuțiilor în materia circulației pe drumurile publice, care decurg din prevederi din Legea nr. 155/2010.

„Este adevărat că și polițiștii locali, în temeiul Legii nr. 155/2010, au anumite atribuții în domeniul rutier, însă sunt limitate, fără posibilitatea ca aceștia să constate și să aplice sancțiuni în temeiul OUG nr. 195/2002. Cu toate acestea, dacă totuși polițiștii locali acționează în domeniul rutier asupra unor fapte care ar intra sub incidența OUG nr. 195/2002, aceștia ar putea interveni doar împreună cu Poliția rutieră, în aplicarea art. 179 din Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006″, arată sursa citată.
: Re: Politia Locala
: Viorel Balmez February 15, 2017, 08:34:17 AM
***Avocatul Poporului le-a pus gând rău poliţiştilor locali, după ce a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un recurs privind competenţele de a aplica sancţiuni legate de circulaţia pe drumurile publice. Promovarea recursului vine pe fondul faptului că instanţele au apreciat în mod diferit competenţa poliţiştilor locali de a constata şi aplica sancţiuni. Poliţiştii salută iniţiativa Avocatului Poporului şi, totodată, oamenii legii speră că se va face lumină, o dată pentru totdeauna, în ceea ce priveşte uniformele de o asemănare izbitoare cu cele ale Poliţiei Române.

„În România este haos”

În urma mai multor decizii diferite ale instanţelor de judecată, în ceea ce priveşte competenţa Poliţiei Locale de a constata contravenţii şi de a aplica sancţiuni, Avocatul Poporului a promovat recursul în interesul legii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astfel, decizia ÎCCJ va face lumină într-un subiect intens dezbătut în ultimii ani.

„Poliţiştii locali nu au nicio atribuţie specificată în Codul Rutier
. Faptul că ei aplică sancţiuni este un abuz. De aceea, amenzile care au fost contestate în instanţă au fost şi anulate, tocmai pentru lipsa agentului constatator. Calitatea de agent constatator în ceea ce priveşte contravenţiile o poate avea doar un poliţist rutier. Avocatul Poporului a făcut recurs pentru a exista o practică unitară, pentru că au mai fost şi instanţe care au dat câştig de cauză poliţiştilor locali. În România este un haos în ceea ce priveşte hotărârile judecătoreşti, pentru că numai la noi poţi vedea decizii diferite ale judecătorilor în acelaşi cadru legislativ”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Daniel Avasilcăi, preşedintele Sindicatului Europol Constanţa.

Confuziile între poliţişti şi locali s-ar putea termina.

Totodată, o posibilă decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România, care să constate faptul că poliţiştii locali nu au competenţe de a aplica sancţiuni, ar putea înlătura şi confuziile create între poliţişti şi poliţiştii locali. O altă propunere venită din partea oamenilor legii este ca uniformele şi autospecialele poliţiştilor locali să nu se mai asemene izbitor cu cele ale Poliţiei Române şi să respecte prevederile legale în vigoare.

„Pe maşinile lor trebuie să scrie cu fond negru pe alb doar Poliţia Locală Constanţa, nu locală rutieră, nu poliţia locală circulaţie ş.a.m.d.. Nu au voie cu caschete cu cozoroc alb. Unii au ajuns la un tupeu atât de mare încât poartă pur şi simplu obiecte vestimentare ce fac parte din uniforma noastră, precum caschete, veste reflectorizante, pantaloni, cămăşi”, ne-a precizat Dan Georgescu, agent şef adjunct.
*** Sursa: Cugetliber.ro
: Re: Politia Locala
: alex giani February 15, 2017, 08:56:13 AM
Ce bn imi pare!
Munca mai putina tot pe acelasi salariu.Din partea mea, tot raul e spre bn, cand o sa ma solicite ala de la post sa stau la rutiera cu el ii voi spune ca nu mai am atributii, la fel si cand cer sprijin in caz de accidente.
Cat despre uniforme nu e pb, eu nu port uniforme de nationala ,toate sunt de culoare neagra cu insemnele politiei locale.
: Re: Politia Locala
: alex giani February 15, 2017, 04:04:13 PM
Iar scrieti articole fara sa stiti ceva concret. Avocatul Poporului, cel care e atat de destept incat nu stia daca poate ataca la Curtea Constitutionala Ordonanta 13, spune clar ca trebuie modificata legislatia si sa se puna in acord Legea 155/2010 cu OUG 195/2002.
 In primul rand, pentru necunoscatori, cat si pt AP: politistul local rutierist este specializat pe rutiera fupa parcurgerea cursului MAI de 3 luni, minister care ii atribuie si competente pentru a aplica sanctiuni la codul rutier. Cat priveste acea delegare a IGPR, prin art. 42 din Legea 155, se specifica clar ca politistii locali rutieristi aplica puncte de penalizare la sanctiuni prevazute de codul rutier, puncte ce se implementeaza in bazele de date MAI. Toate aceste se stabilesc prin protocol de colaborare intre structurile de politie, reprezentantele IGPR si structurile de politie locala.
Intr -un cuvant frectie.
: Re: Politia Locala
: draku February 15, 2017, 08:13:37 PM
adica, in frumosul stil romanesc, un minister (fie el si de interne), printr-un curs de 3 luni si un protocol incheiat cu primaria (politia locala nu e in subordinea primariei?) da cu flit unei Legi organice.... (asa cum e ea, buna sau rea)


probabil au actionat conform principiului: tot ce nu e interzis, este permis
si daca Legea 155 nu stabileste decat in mod generic competentele de constatare a contraventiilor si de aplicare a sanctiunilor in sarcina Politiei Locale, lasa ca le detaliem noi prin protocol....



halal.....


da' ce ma mir, daca Oprea si cu lingaii de la doi si un sfert au deturnat fondurile operative si au cumparat masina si alte bazaconii...
Legea.... da-o dracu, cui ii pasa de ea?
pe tine daca te prinde curtea de conturi ca faci miscari de fonduri de la un capitol la altul, te arde de nu te vezi...


insa functioneaza foarte bine dictonul: ciocu' mic ca noi suntem la putere....

: Re: Politia Locala
: Viorel Balmez February 20, 2017, 02:42:31 PM
Sa nu uitam, tot vorbim de fonduri, ca toti banii din amenzile aplicate (in regimul rutier), se duc la primarii. Este o situatie hilara, in mod normal banii ar trebui sa ajunga la bugetul statului (aplica o sanctiune din OUG 195/2002). Sa nu ziceti ca trec in PV, legea 155/2010, pentru ca pot dovedi cu acte ca nu este asa (am un prieten, care a primit un asemenea PV, in care este specificat ca este sanctionat conform OUG 195/2002).
: Re: Politia Locala
: alex giani February 20, 2017, 03:48:36 PM
O Doamne ,asta ati inteles,  ca politia locala amendeaza la rutiera conform lg 155?
155 este lg prin care politistului local ii sunt atribuite acele cateva pct pe linia de competenta rutiera la oug 195 /2002,la fel ca si in cazul celorlalte acte normative, lg 61/91,lg 12/90 si etc.Actul normativ in baza carui el sanctioneaza este oug -ul la fel ca si in cazul Politiei Romane.
Un alt aspect e faptul ca banii proveniti dupa urma amenzilor din legi si ordonante merg in bugetul de stat, la nivel national, in bugetul de stat la nivel local ajung doar banii proveniti din amenzile date pe hcl -uri (hotarari de consiliu local) adica cele emise de primãrii.
Nu v -ati intrebat niciodata dc primarii pun in vedere pol loc sa puna accentul pe aceste hcl -uri in mod principal? Foarte simplu ,banii proveniti din aplicarea lor intra in bugetul local.De multe ori sanctiunile prevazute in hcl sunt nejustificat de mari,asta in comparatie cu cele prevazute in lg si ordonante.
: Re: Politia Locala
: alex giani February 20, 2017, 04:09:40 PM
.Tocmai din cauza asta Politia Locala are o dotare mai buna fata de cei de la Mai, bn sa nu exageram nu vb de structurile speciale ale Mai, ci doar de cele de jos .....ex op.Un alt aspect e faptul ca cei de la locala nu fura din ratia de carburant si nu dezmembreaza piese dupa masina de serviciu pt a le lua acasa, asa cum se mai procedeaza pe la comune.Localii au grija de masini si cand primesc un litru de antigel sau lichid de parbriz sa -l completeze nu sa il inlocuiesc cu apa.La mine stau cardurile de carburant la liber pe birou la fiecare verificare pe ele nu gasesti mai putin de 4000 lei, maxim 6000, nimeni nu fura carburant, in schimb ala de la nationala ma intreba odata cum facem sa luam si noi dupa card tigari si mancare.Pe bune, chiar sa ma pretez la mizerii de genul asta? In masinile lor nu gasesti nici cric de rezerva in unele cazuri, dar ce sa mai vb de trusa medicala.
: Re: Politia Locala
: draku February 20, 2017, 07:46:10 PM
pai tocmai ca aici este problema, de unde vin banii
la politia locala vin pe "filiera scurta", din bugetul consiliului local/judetean sau cum o fi
de aia sunt bani de dotari de tot felul si carburant la discretie, dupa cum zici
la politia nationala, banii vin de la bugetul de stat, care e cum e si se distribuie cum se distribuie
mai tine si de cum isi organizeaza bugetul in curte fiecare institutie, e adevarat
dar ia sa fi primit amandoua institutiile banii din acelasi buget, cum ar fi fost?
poate ai sa spui ca in politia locala sunt oameni mai de calitate decat in cealalta si nu s-ar preta la matrapazlacuri....
da-mi voie sa nu te cred....
ca esti tu o astfel de persoana (si altii cativa ca tine), de acord, dar cu o floare nu se face primavara....
la fel si cealalta politie, fiecare cu uscaturile ei


insa, imi pare rau sa o spun, cu intrebarea retorica de mai sus: "Nu v -ati intrebat niciodata dc primarii pun in vedere pol loc sa puna accentul pe hcl -uri in mod principal? " ai dat, de fapt, definitia politiei locale...
asta si cu stirile de acest gen aparute in presa (primarii care pun politia pe urmele amantelor, etc) demonstreaza clar ca politia locala este un instrument in mana primarilor/presedintilor de cl, fara alta autoritate de control.....
si asta nu este normal
: Re: Politia Locala
: alex giani February 20, 2017, 08:12:58 PM
Aici nici nu te contrazic, politia locala nu trebuia sa faca parte din cadrul primariilor.
Trebuia sa fie in subordinea  prefecturii sau ca o subunitate a politiei romane in cadrul MAI.
Vezi tu ....ordinele mai vin si de la niste boi avizi dupa putere, dar asta nu impiedica agentul sa refuze executarea lui daca nu e legal sau sa ceara acel ordin /dispozitie sub forma scrisa.Nu toti sunt corecti, nici nu pretind ca as fi corectitudinea intruchipata, insa vreau sa dorm linistit noaptea acasa.
Nu vad nimic rau in a ma bucura de dotari mai bune decat cei de la Mai, important e sa le si folosesti doar in scopurile lor prestabilite.
: Re: Politia Locala
: draku February 20, 2017, 11:13:03 PM
Aici nici nu te contrazic, politia locala nu trebuia sa faca parte din cadrul primariilor.
Trebuia sa fie in subordinea  prefecturii sau ca o subunitate a politiei romane in cadrul MAI.
Vezi tu ....ordinele mai vin si de la niste boi avizi dupa putere, dar asta nu impiedica agentul sa refuze executarea lui daca nu e legal sau sa ceara acel ordin /dispozitie sub forma scrisa.Nu toti sunt corecti, nici nu pretind ca as fi corectitudinea intruchipata, insa vreau sa dorm linistit noaptea acasa.
Nu vad nimic rau in a ma bucura de dotari mai bune decat cei de la Mai, important e sa le si folosesti doar in scopurile lor prestabilite.


tuturor ne place (cred) sa avem dotari ca lumea la serviciu, sa ne putem face treaba cum trebuie si sa nu ne chinuim aiurea
paranteza:  cam acum 1 an ni s-a adus la serviciu o scula multifunctionala xerox (scaner/copiator/imprimanta) in valoare de aprox 1800 de euro...
a, n-aveti voie sa copiati/scanati documente (adica sa ne usuram munca), doar imprimare.....
pai pana mea, ati dat o caruta de bani pe asta ca s-o folosim la sfert din capacitate? de banii astia luati 3-4 imprimante ca lumea.....
un an mi-a luat sa-i conving sa o deblocheze....sa ne putem folosi de ea la capacitate...
deci da, ai dreptate: boii, dupa ce ca sunt avizi de putere, sunt si prosti pe deasupra....

cu refuzatul ordinelor, e cu dus si intors.... da, sunt cativa care au singe in instalatie, gen Berbeceanu sau Godina (oarecum...), care au castigat notorietate si asta ii ajuta...
in rest nu prea se contreaza oamenii cu sefii pe lucruri serioase, pe prostii da....dar neimportante
oricum ar fi, dispozitii scrise sau nu, ultimii oameni (lucratorii/agentii) pica de fazani, sefii nu prea patesc nimic.
stii de ce? apararea lor e: la cate hartii semnez eu, nu am bagat de seama.
cunosc caz concret cu sefi mari (da' mari...) si lucratori care au ajuns la tribunalul militar impreuna... cine crezi ca a picat prost? ...
exact...... lucratorii care nu au refuzat sa execute ordinele.... (daca nu executau, tot la tribunalul militar ajungeau....)
avantaj sefii, c'asa-i in tenis...

sistemul e de vina si nu-l poate schimba nimeni.....
dupa 20 si de ani in acest sistem, cunosc si eu unele lucruri...
pot chiar sa spun: caracatita e chiar mai mare decat cea cu care se lupta comisarul Catani in serialul ala din anii '90.....
: Re: Politia Locala
: alex giani February 20, 2017, 11:44:07 PM
 Unii nu refuza aberatiile pentru ca sunt lingai si la randul lor vor sa traiasca bn pe langa sef, altii nu isi pun intrebarea ce se intampla daca iese prost, pt ca atunci cand se lasa cu cercetari fiecare e pt el pe cont propriu.
De cate ori nu am auzit vrajala cu .......stai ma linistit nu -i pb avem juristi, e frectie cand ai facut beleaua toti fug de tine, parca ai ciuma.
Din cauza asta e bn sa nu iti depasesti atributiile si tot din cauza asta functionarii se acopera cu hartii multe care ingreuneaza bunul mers al lucrurilor,  sa fie bn ca sa nu fie rau.
Din cauza asta zic, nu ma deranjaza criticile de genul asta, pt ca si eu le recunosc ca fiind fondate, ma deranjaza criticile alea proste care tin mai mult de proasta crestere si spuse din auzite, critici de pusti antisociali neinformati.
: Re: Politia Locala
: LIVIU/RATB March 23, 2017, 08:34:26 PM
On topic- ce ,,puteri'' au de la politia locala, sa ne salte masinile cu care nu (prea) circulam... :laughing7:



https://www.politia6.ro/vehicule-fara-stapan
: Re: Politia Locala
: matei-traby March 23, 2017, 10:18:36 PM
Bine, dacă mașina e abandonată, și este nevoie să fie ridicată, atunci să facă ceva util cu ea; să o repare, să o utilizeze la ceva, de preferat să o vândă pasionaților... :laughing7: ,nu să o caseze, e păcat, și mulți oameni iubitori de mașini clasice ar vrea să le salveze de la remat. Mă gândesc, poate facem ceva în privința asta, o societate sau un proiect prin care să salvăm Mașinuțele... :sign13: Lucru de discutat.
PS: una e să circuli mai puțin cu ea, alta e să o lași „micilor infractori”, ploilor, zăpezii, ruginii și uscăciunii... Decât să o abandonezi (nu e cazul nostru), mai bine o donezi sau o vinzi cuiva care o respectă sau o folosește. :violent1: Faptul că unii polițiști ridică tot ce nu e „aerodinamic”, și nu e proaspăt spălat, e altă poveste.
: Re: Politia Locala
: Viorel Balmez March 24, 2017, 08:23:24 AM
On topic- ce ,,puteri'' au de la politia locala, sa ne salte masinile cu care nu (prea) circulam... :laughing7:



https://www.politia6.ro/vehicule-fara-stapan

De ce nu citesti articolul pana la capat?

''Ridicarea propriu zisă a autoturismelor abandonate sau fără stăpân se efectuează de către ADPDU S6, în prezenţa inspectorilor din cadrul autorităţii publice locale şi în prezenţa agenţilor din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră, completându-se procese-verbale de ridicare în 3 exemplare.''
: Re: Politia Locala
: LIVIU/RATB March 24, 2017, 07:06:35 PM
eeee, de ce zici ca n'am citit?? :laughing7:
Eu stiu, numa' ca am dat articolul ca sa vada si altii... :argue:
Ba chiar am scris SI AICI, ca au venit gata sa-mi puna afise pe geamurile de la trabi si bus ca... sunt vechi si mai mult stau... :o

Despre ASTA vorbim....

..Stiu cazul uni vecin trabantist care lucreaza muuult p'afara si nu are cum sa ingrijeasca masina.. a primit afis, am mers io la aia la primarie... am esplicat...da' ei o tineau una si buna- sa vina propitaru'!!!
Pan'la urma a venit, l'am ajutat s'o mute, acum e in parcarea subterana de la un bloc. Locu' costa, cica, 8 (OPT!!!!) mii de... euro... :o :BangHead:
Pai astea sa ne fie...,,optiunile''? :icon_pale:
: Re: Politia Locala
: draku March 24, 2017, 08:52:38 PM
vis-a-vis de locul unde lucrez, sta un mosulica
la curte....


avea parcate in fata curtii 2 masini: un opel rekord (sau ford taunus, nu stiu exact, ca trec in fiecare zi pe langa el....) din anii '70, si un vw beetle (broscuta)
masinile complete, cu toate piesele (sa vedeti cum arata un crom ca lumea pe barile si ornamentele opelului/fordului dupa 20 de ani de stat afara....), dar jalnice ca vopsea, cu pete de rugina superficiala, etc
asta din urma (vw-ul) avea aripile demontate, ca ...."le repara el....", mosul...
n-a mai apucat, ca acum vreo 3 ani i l-au luat astia de la adp din poarta.....
"nea marine, du-te si vezi ce e cu el ca ramai fara....."
"nuu, ca n'are cum, il iau inapoi..."
nu l-a mai recuperat, pacat de el ca era complet....
prevad ca si opelul/fordul va avea aceeasi soarta
ce frumos ar fi asta, restaurat, plafon si stalpi imbracate in vinilin negru si restul vopsit albastru metalizat, cu ornamentele cromate....are motor 1.9 benzina....
: Re: Politia Locala
: LIVIU/RATB March 24, 2017, 10:09:03 PM
Pai.. si s'a ,,respectat'' ce zice conu' mai sus?? ,,procedura''....
Stiu ca in sect 2 ti le salta pur si simplu, a patit-o un amic cu un bus.
A venit si i-a luat-o. Scurt. :glasses9:
: Re: Politia Locala
: draku March 25, 2017, 09:28:31 AM
tot sectorul 2 este si la noi....
niste magari, pe urma iti cer 250 lei/zi de "cazare" a masinii ....
: Re: Politia Locala
: alex giani March 25, 2017, 08:55:58 PM
In 10 zile daca  nu se prezinta dupa ea adpul o valorifica la remet.
Poti sa o mai muti de coco,colo macar 3 m si sa nu fie pe pana cel mai important ,daca ar fi si spalata ar fi ideal,important e sa nu se stranga pe sub ea buruieni si pamant .Dar romanul in general e si putoare , o lasa pana intra cu tot cu praguri in asfalt ,mai are un geam spart ,se umple de gunoi de la trecatori si devine focar de infectie,sobolani etc.
A mea de aproape un an demontata si in curte si tot nu are un cauciuc desumflat .
: Re: Politia Locala
: LIVIU/RATB March 27, 2017, 09:53:42 PM
..sambata dadui peste o zona de depozitare de la 4--- erau luate si cateva.. rulote!! :o de persoane! adica daca nu or fi mers de vara trecuta cu ele... si stateau.. le-au luat!
ca omu' nu se gandeste ca daca lasa rulota intr-un loc o sa vina cineva ca sa-i puna afis si sa i-o mai si salte... :icon_rabbit:
: Re: Politia Locala
: alex giani March 27, 2017, 10:26:16 PM
Stai linistit ca cine are rulota o tine curata si la adapost, daca sunt lasate in paragina cum erau unele folosite pt muncitori de diferite firme de constructie aia e.
Oricum, nu o ridica inainte sa te someze, dar oamenii mai merg si pe ideea "mi se rupe nu are ce sa imi faca ".
Romanul e miez pana i se infunda, iar dupa aceea o da in abuzuri si drepturi.
: Re: Politia Locala
: Bong March 29, 2017, 03:20:59 PM
cât timp îți împrăștii gunoaiele pe domeniul public, meriți să rămâi fără și să ți se mai dea și o amendă. e domeniul public. dacă vrei să strângi gunoaie, ia-ți spațiu privat și îl umpli de mizerii, da nu' să nu am eu unde să parchez că ține unu 15 rulote sau mașini sau alte căcaturi vai steaua lor pe spațiul public :)) aici sunt de acord cu Giani
: Re: Politia Locala
: alex giani March 29, 2017, 03:46:07 PM
Macar odata suntem si noi de acord.
: Re: Politia Locala
: LIVIU/RATB March 29, 2017, 09:02:48 PM
...pai... hai sa va pupati! :wav:


ziceti voi, ca aveti curte sau aveti ,,cu ce''.. da' RESTUL?????
Uite rulotele.. Da' ce, adica voi n'ati auzit de ,,japca''? uite, in sect 2 aud ca se practica!


(http://thumbnails117.imagebam.com/54078/61f21e540774768.jpg) (http://www.imagebam.com/image/61f21e540774768)
: Re: Politia Locala
: alex giani March 29, 2017, 10:36:24 PM
Bai esti belea, hai sa te iau altfel.
Nimeni inainte nu ridica nimic fara somatie si identificarea proprietarului pentru a i se pune in vedere ca daca nu o va tine intr -o stare cat de cat ok va fi ridicata.
Ca unii nu vor sa raspunda cand sunt solicitati sa discute, ca altii zic ca ii va umfla rotile si  va face curat pe langa ea si dupa aia ii doare la banana e treaba lor, sunt N cazuri in care politistul local il tragea pe ala de maneca macar sa o umfle si spele pt a nu dispune ridicarea (na zici sa nu te injure lumea dupa) si  ala ii spunea ca i se rupe ca asta nu are nici un drept sa ii ridice jegu .
Fiecare ar trebui sa se intinda cat il tine plapuma.Daca eu abia gasesc un loc de parcare in Buc ma apuc sa ocup toata fatada blocului cu o tarla de masini de care oricum nu ma pot ingriji pt ca nu imi permit?
Alt ex : eu nu folosesc domeniul public pt a imi parca masinile in fata casei dar platesc taxe si impozite.Asta inseamna ca ar trebuii sa scot in str. frigiderul ala vechi pe care il folosesc pe post de dulap de scule si sa zic ca e dreptul meu sa pun si eu un rahat pe domeniul public? Pana la urma tine si de cat de curat si ordonat e omul, eu unul tin doar lucrurile care imi trebuiesc, in rest curatenie ca e cea mai sfanta, sa nu uitam ca intotdeauna unde sunt o mie de acareturi se strang si sobolani si boli, mizerie si boschetari.
Am un coleg care are rulota, merge cu ea la munte, la mare o foloseste doar vara in rest la adaport, curatata, deci are grija de ea.In schimb il am pe unu in comuna la munca care are o mie de cacaturi in curte, caroseri de masini, un buldozer vechi, barci, mizerie si sobolani si serpi cat cuprinde, cel putin le are pe terenul lui, insa toata lumea il injura si rade de el.Si eu sunt pro vechituri, dar atat timp cat ma pot ocupa de ele si nu devin gunoaie.
: Re: Politia Locala
: Bong March 29, 2017, 10:53:39 PM
păi eu am „cu ce” că plătesc să am unde :))

hala aia crezi că mi-o dă cineva gratis? se marcă banu pe chirie, și-mi facturează și curentu bașca :))

garajul meu crezi că îi gratis? s-a regăsit în prețul apartamentului, care nu a fost deloc mic. și tot plătesc la el separat apă, căldură etc.

în schimb, tonele de piese și toate mașinile alea stau acoperite, păzite. nu le plouă, nu le ninge, nu stau în soare. le păzesc mii de câini și câțiva paznici...
restu' care nu au să-și ia. nu e o necesitate să o arzi colecționar, e un lux, care costă bani.
trebuie puțină imaginație și se găsesc soluții, astfel încât să te bucuri liniștit de pasiuni și să nu-ți f^&ă nimeni direcția, și foarte important când chiar ai chestii scumpe, nici nu le ții la vedere, că nu știi cui îi trebuie ceva ce ai tu.
: Re: Politia Locala
: LIVIU/RATB April 08, 2017, 07:05:05 PM
Fix de aia am si luat eu terenul unde tin masinile- vreo..8...9? :icon_scratch: plus remo, si platforma.. :icon_thumleft:
Si eu.. ,,tot'' pe bani..
Giani zice ACUM ce zice ca e ,,de partea cealalta'', da' pana acum... :toothy4:.. Si.. nu au toti curte, sau nu au curte mare!
Deci aia care au curte in mod SIGUR nu sunt vizati de ,,locala''- e de la mintea cocosului.. :laughing7:
Asa ca giani, ia sa nu fii tu in sistem, sa nu ai curte, sa stai la bloc.. ia zii, ce-ai face? :icon_scratch:
On topic- acolo se vad clar rulote INTREGI.
Daca ai o rulota NU CRED ca trebuie sa stai toata ziua calare s'o stergi, mai ales daca locuiesti ,,la strada''- si e plin de praf. Deci NU. :glasses9:
Alea sunt rulote lasate de oameni care au dat BANI pe ele, si pe la intersectii mari cu luica- sau cum ii zice unde se intersecteaza cu Brancoveanu, Metalurgiei, etc, zone ample ca spatiu liber.
Iar on topic- la intrarea in parcul alaturat, era o rulota alimentara, mare- intra o masina in ea./ A primit ,,somatie''- a mutat-o intre blocuri. A incercat un tip de la primarie (vecin) sa ,,faca ceva'' ca sa dispara- aici in 6, NU se poate. Un an. :BangHead:
: Re: Politia Locala
: alex giani April 08, 2017, 09:22:20 PM
Nu e vb de asta.
Ai vazut cat spatiu am la poarta fara sa incurc circulatia inclusiv trotuarul, ai vazut cat loc am in curte?
Ai vazut.
Te intrebi dc nu il ocup cu toate cazanele, crezi ca ar fi o pb cu aia de la locala de la mine daca as ocupa domeniul public?
Eu zic ca nu, dar totusi nu o fac din bun simt, chibzuinta ca vb aia tre sa le si intretii nu sa le lasi sa ajunga tomberoane, eu am doua masini de care ma pot ocupa si cam atat, plus ca mie imi place sa am curat in curte nu sa ma impiedic de toate tablele inutile.
Daca eu gandesc asa care am loc, ala de la bloc cum de isi permite sa umple toata parcarea din jurul lui cu vechituri, ceilalti unde mai parcheaza?
In oras cand nu gasesc loc de parcare mai caut si o juma de ora pt a sti masina lasata ok, sa nu o gasesc avariata sau ridicata si dupa aceea sa tip ca sunt eu Gh dracu de la locala si am drepturi.
: Re: Politia Locala
: alex giani April 08, 2017, 09:51:59 PM
Nu sa o speli zi de zi de praf, ci la cateva luni plus sa nu fie ingropata in asfalt. Dar cand o lasi 3-4 ani sa se   :pottytrain5:  gugustucii pe ea, pe butuci fiind ce pretentii mai ai?
: Re: Politia Locala
: LIVIU/RATB April 11, 2017, 05:49:00 PM
aa, daca e cum zici, da. Dar NU ESTE VORBA de cazul de care zici, ci de masini INTREGI, rulote INTREGI, care NU se incadreaza in prevederile legale ca ,,epasve''.
Eu zic de cazuri concrete, masini bune, si tu o dai la general.
La fel, ce zici tu e stupefiant- dandu-te exemplu- pai daca ai curte, cum panamea sa mai tii vreo masina afara? Ori aia de la bloc, fara acest ,,avantaj'' al tau, ce sa faca?? Uite, am vecini ,,barosani'' care au cate 3..4 masini. ,,normale''- d'astea ,,noi''. :laughing7: Isi permit. Ocupa locul. Asa siiiii? nu are cine ce sa le faca. DESIGUR ca NU circula cu toate in acelasi timp. Asa siiii? Deci? despre CE vorbim?
Eu am zis de vehicule saltate abuziv- si am dat poza cu rulotele.
Tu zici ca ,,de ce sa aiba aia dela bloc cate 2..3..4 masin''.. :o
CARE e legatura? poa' sa aiba si paishpe! e foarte ,,normal'', nu exista NICI O LEGE care sa interzica. A, ca n'are bong sau altul loc sa isi puna masina cand vine in vizita.. Bad luck, that's life, in orase din fr, ge, belgia, ca sa parchezi, daca nu esti locatar, platesti de te usuca, sau o duci la mama naibii, in parcare supraetajata. Ca locatarii ,,au locul lor''.
Asa..
Repet- e vb de masini luate abuziv, intregi. Sau rulote. Intregi, nu altceva, epave sau ce mai zici acolo. :glasses9:
: Re: Politia Locala
: alex giani April 11, 2017, 09:46:41 PM
Nu mai vb tu in necunostinta de cauza de abuzuri si alte alea ca nu ai fost de fata la chestii de genul asta, invata sa nu te mai hazardezi si sa iei de bune toate zvonurile.
1 nimeni nu e nebun sa se atinga de vehicule in stare buna sau care se prezinta in stare de functionare (adica din cand in cand miscate)  .
2 atat timp cat sunt intrunite toate conditiile cerute de lg nu e abuz.
3 ala poate merge sa isi ridice junghiul oricand, dar multi nu o fac pt ca nu ii mai intereseaza de ele, adica tot o forma de abandon.
4 daca ala se simte nedreptatit poate face contestatie si plangere ,dar multi nu se mai duc dupa ele pt ca stiu ca pe langa plata ridicarii si iau si o amenda.
: Re: Politia Locala
: alex giani June 22, 2017, 03:02:59 PM
http://m.adevarul.ro/news/eveniment/In-conditii-politistii-locali-amenzi-rutiere-1_594a87a05ab6550cb85cf2b1/index.html
Din pct meu de vedere e f bn mai bn nici ca putea fi, nu ca ma omoram eu cu astea, dar am mai putin de munca, plus ca pe alta parte decizia asta afecteaza cetateanul si asta chiar nu ma deranjaza, aici ma refer la cei care detin locuri de parcare.
Drept urmare daca cineva sesizeaza ca i s -a ocupat locul ma deplasez si daca nu il gasesc ii aduc la cunostinta ca nu am ce ii face atat timp cat soferul nu e prezent.Deh atat pot, ca nu imi intra in atrib . sa pazesc masina aluia,mai am si alte treburi, revine si el cu un tel. daca apare ala, daca nu aia e data viitoare.Cu ocazia asta se vor intetii bataile pt locuri de parcare si masinile cu cauciucuri taiate ori zgariate,  lucru bun din pct meu de vedere, atat timp cat eu petrec si 30 min pt a imi parca masina regulamentar si a fi ferita de orice fel de avarii.
: Re: Politia Locala
: Viorel Balmez June 22, 2017, 03:11:49 PM
Sincer, sustin politia locala. Nu stiu ce era asa de interesant sa dirijeze intersectii si sa alerge dupa masini parcate aiurea (probabil uniforma de politist rutier avea o imagine ''exotica''). Au destule de facut, astept sa patruleze pe jos prin cartiere, cred ca vor castiga mult mai multa imagine decat sa stea in soare in intersectii  ;)
: Re: Politia Locala
: alex giani June 22, 2017, 03:24:22 PM
Pe mine nici nu ma mai deranjaza aia care stationeaza neregulamentar, chiar daca il sanctionez sau nu tot banii aia ii iau, vb aia nu cetateanul urla ca nu i se pare normal sa ii atraga PL atentia pe pb de rutiera, asa ca nu e grav sa invete  sa il suporte pe ala care ii obstructioneaza trecerea cu zecile de minute.Sunt atat de multe alte pb pe op tot din cauza lipsei celor 7 ani de acasa incat cateodata nici nu sti cum zboara timpul, eu consider ca e o mare corvoada sa stai in intersectie sa te bata soarele in cap, chiar si aia de la MAI de la comune fug de rutiera ca dracu de tamaie.
: Re: Politia Locala
: alex giani June 29, 2017, 12:30:29 PM
Ieri am vb cu un grup de colegi de la sectorul 1, se pare ca alta a fost miza sesizarii inaintate de VC  catre iccj, dar spre surprinderea si bucuria mea mare lucru nu a reusit .Se pare ca pe la inceputul lunii februarie VC a fost surprins de un politist local al s 1 stationand neregulamentar ,cand acesta a fost abordat si rugat sa prezinte buletinul avocatul poporului i -a raspuns celui de la locala scurt .... "ce vrei ? ma tu nu sti cine sunt eu? ".Politistul local a afirmat ca il recunoaste si i-a raspuns la randul sau daca si dumnea -lui il recunoaste pe el. Raspunsul a venit fulgerator "cine esti ba tu? " ag local replicand ca este politistul local care azi il va da amenda pt stationare neregulamentara.De apreciat ca VC s -a legitimat, a asteptat intocmirea pv -ului si a semnat, iar la final a replicat "lasa ba ca o sa va desfiintez eu ".Surprinzator ca a lui "consoarta" care locuieste in zona Primaverii procedeaza la fel de marlaneste blocand fara jena accesul vecinilor la garaje si chiar de multe ori si a unui consulat din zona spre disperarea jandarmilor.Ultimul care a testat autoritarea politiei locale pe motiv ca nu am ce ii face, a fost unul care se credea mare barosan obstructionand accesul masinilor de pompieri  care se deplasau pt realimentare cu ocazia incendiului de la prestige mob,a fost identificat iar astazi de dimineata i -am intocmit pv de sanctionare la lg 61 art 2 pct 29 cu amenda in valoare de 1000 lei, care ii va veni prin posta.
: Re: Politia Locala
: Viorel Balmez June 29, 2017, 03:43:23 PM
Nu stiu de ce totul se reduce strict la circulatia pe drumurile publice. Toata lumea numai despre asta vorbeste (Godina, etc.)...Cum am zis, astept patrule formate din politisti locali sau ''nelocali'', sa se plimbe pe jos prin cartiere (inclusiv la 2 noaptea). Vreau sa vad amenzi date pentru aruncarea gunoaielor, aruncarea cojilor de seminte prin parcuri, etc. Este chiar asa de interesanta munca de politist rutier? Majoritatea asta viseaza  :(
: Re: Politia Locala
: draku June 29, 2017, 06:04:24 PM
cine e VC?
: Re: Politia Locala
: alex giani June 29, 2017, 06:54:39 PM
Victor Ciorbea.Nu poti sa pui ag de politie sa iti patruleze pedestru la 2 dim, nu e sigur mai ales pe zone precum Ferentari, Rahova, pe jos noaptea in grup de maxim doi (ca vb aia nu poti trimite 5 in patrula) sunt victime sigure.Spre ex eu sunt singur pe tura, din lipsa de personal fiecare lucram singuri.Intr -o comuna precum Balotesti, dispusa de o parte si alta a dn 1, cu zone neiluminate corespunzator, si cu o str plina de nomazi echivalenta cu str zabrautiului din ferentari, ce as putea face fara masina? Eu nu vb de rutiera, in Balotesti actioneaza si postul si judetul eu ma axez in general pe op.Si sunt mereu scarbit de aia care o dau cu "ba sti cine sunt eu " iar pe la tv se dau lectii de viata.
: Re: Politia Locala
: marcel June 29, 2017, 07:45:32 PM
Cu respect intreb-politistul nu poate merge singur noaptea la 2 pentru ca e victima sigura,dar cetateanul care plateste pentru a fi protejat?
: Re: Politia Locala
: alex giani June 29, 2017, 08:28:26 PM
Cum ajungi la interventie, fara masina la 2 dim in masura in care nici transportul public nu circula? Cum intervii singur noaptea  atunci cand un grup de 3 -4 persoane fac scandal iar zona nu e iluminata? Iti spun eu, greu rau si cu mult tact sa nu ii agiti si mai rau, ca au curaj cand sunt multi, si vb aia eu nu am sunat la 112 ca agentul ala de la mai care se plangea ca e depasit de situatie.Stii ca in cazul infractiunilor cu violenta, se periaza zona in continuu timp de minim 2 ore pt ca e posibil ca faptasul sa fie inca in zona? Ce faci atunci fara masina?Cum te deplasezi in cazul evenimentelor majore ca in cazul celui de acum doua zile?
: Re: Politia Locala
: marcel June 29, 2017, 08:43:22 PM
Eu inteleg ce spui si iti dau dreptate.Nu condamn politistul,condamn sistemul.
: Re: Politia Locala
: alex giani June 29, 2017, 10:06:07 PM
Cea mai mica amenda la hcl 10 /2013 privind curatenia pe domeniul public incepe de la 500 lei, personal masura mi se pare f dura cand vb de aruncatul unei harti sau a unui muc de tigara, altfel sta situatia cand vb de carute si masini cu deseuri provenite din constructii aruncate pe camp, iar contravenientul cand aude de amenda incepe si face scandal ca am ceva personal cu el si il abuzez.Pana acum am amendat la hcl doar situatiile grave tinand seama si de pericolul social si comportamentul celui in cauza.Spre ex cel amendat la lg 61 /91 pt nerespectarea masurilor de ordine in caz de calamitati si pericole publice,  cand a fost instintat ca va fi amendat ulterior pt ca situatia nu imi permitea pe loc, a inceput sa acuze faptul ca fac abuz de functie, ura de rasa pt ca este tigan si am ceva personal cu el.I -am spus ca are drept la contestatie daca se simte nedreptatit.Inca un lucru pe care ar trebui sa il stie cetateanul care vede abuzuri dupa bunul lui plac si se baga impiedicand organele de politie de orice fel, cand se dau amenzi si se iau masuri de conducere fortata este acela ca si el la randul lui devine contravenient iar amenda in cazul lui este intre 3000 si 6000 lei.
: Re: Politia Locala
: alex giani July 06, 2017, 01:02:57 PM
http://www.youtube.com/watch?v=hiuQyKfcxoY&feature=youtube_gdata_player
Comentati cum vi se pare ca au actionat astia in comparatie cu aia de acum o luna cu Boureanu.
Nu uitati ca au dreptul sa faca semnale de oprire soferilor de tir care intra pe un sector de drum cu o limita de greutate mai mica decat vehiculul respectiv.Pb nu e numai rutiera, efectul final vor fi gropile din asfalt si structura caselor din zone subrezita.
Cum ar fi sa treaca prin Romana cate 10 smecheri deastia pe zi?