Autor Subiect: Politia Locala  (Citit de 26306 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Andrei.P

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 848
Re: Politia Locala
« Răspuns #45 : Ianuarie 24, 2017, 09:08:35 pm »
Total de acord cu Bogdan,ai spus direct pe nume ce trebuia,de fapt noi astia ,,prostii'',nu avem ce cauta intr-o colectivitate de ,,savanti''....Glumeam.Si eu tot asta spun,nu scoala te face om,scoala o facem toti cat,cum putem,important este sa avem la baza, cei 7 ani de acasa si mai departe vedem fiecare ce se intampla.Aroganta unora este un atac destul de dur adus unei comunitati care are la baza unitate si colaborare,pana la urma baza acestui forum este creata cu scopul descis, de a unii Trabantistii si pasionatii de masini .Nu sa fie aduse injurii unor oameni care vor sa-si faca cunoscuta pasiunea pentru aceasta marca. Daca era forum de savanti si se organizau simpozioane in loc de intalniri si probleme legate de Trabant, atunci eram pe langa aici.Dar din pacate aceasta este atitudinea si abordarea unor useri cu ceilalti colegi de forum.In acest forum suntem toti egali,nu conteaza studiile sau starea financiara!
« Ultima Modificare: Ianuarie 24, 2017, 09:14:07 pm de Andrei.P »
Succesul se ascunde in ambitia de a nu renunta!

Offline Bogdan93

  • FAINOŞAG
  • Moderator
  • Trabantist
  • *****
  • Mesaje postate: 398
  • BEVE-88-BEA
Re: Politia Locala
« Răspuns #46 : Ianuarie 24, 2017, 09:15:21 pm »
Cam asa a sunat si in capul meu. Bine punctat!
SMOKE & CHARM

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Politia Locala
« Răspuns #47 : Ianuarie 24, 2017, 09:48:44 pm »
Stati linistiti, cu siguranta mi -am atras multa antipatie de cand am afirmat ca lucrez la locala si de cand am scris in topicul asta mesaje pro Politia Locala.In fond e normal doar lucrez in cadrul acestei structuri, dupa urma ei traiesc ,dupa urma ei duc un trai decent, doar nu o sa ma apuc acum sa o critic de dragul altora, ar fi chiar culmea, ar fi un fel de fuga de raspundere cu toate ca am aratat si cateva pct negative ale ei.Oricat de mult  m -ar fi deranjat criticile unora,  unele poate in necunostinta de cauza, altele rau intentionate,  inclusiv jignirile adresate de Bong niciodata nu mi -a trecut prin cap sa ii jignesc pe cei care nu sunt de acord cu mine.In fond ce pretentie as mai avea de la ei daca eu care ar trebui sa am o conduita morala ireprosabila caci sunt platit din sudoarea cetateanului m -as comporta la fel ca ultimul golan.? Era o vb .........Lumea te cunoaste si la randul ei data viitoare te va recunoaste.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline Andrei.P

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 848
Re: Politia Locala
« Răspuns #48 : Ianuarie 24, 2017, 10:52:15 pm »
Unii au o perceptie gresita asupra vietii si asupra altor oameni,te judeca si condamna fara sa cunoasca conjunctura.In ultimul timp, meseriile au ajuns in viziunea unora de c...t,cine prefera o meserie in loc de facultate,este pus la zid imediat, de multi,ceea ce mie me se pare total inaceptabil.Pana la urma toti suntem oameni si fiecare are dreptul sa-si aleaga drumul pe care vrea sa mearga,si decizia acelei persoane trebuie respectata si nu contestata asa cum multi tind sa faca.Atata timp cat o persoana isi castiga onest existenta,din partea mea, tot respectul. Mai scarba mi-e de cei, care stau pe banii altora si dau in cap la colt de strada pentru a pune mana pe bani si dupa aceea se duc si sparg cate 3000 lei la pacanele sau pe centura. De aia pot spune ca mi-e scarba!
De asemenea tot respectul si celor care au terminat studiile superioare.Bravo lor!

Cat despre colegul nostru Giani,pot spune ca este un baiat nota 10,si are un mare caracter :icon_salut:,care a fost criticat pe nedrept de catre Bong.
Succesul se ascunde in ambitia de a nu renunta!

Offline draku

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 722
eu stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj....

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Politia Locala
« Răspuns #50 : Februarie 13, 2017, 09:53:25 am »
Hai lasa ca si facebookul  a ajuns un wc, toti se injura de morti, e plin de pornografie si etc.
Cum da unul o basina toti se ingramadesc,  aia se plang ca iau o amenda si ca e abuz,  dar din cate stiu a fost declarat spatiu public.Romanul injura din orice nimic pe unde apuca motivand ca are dreptul la libera exprimare.Cat despre filmuletul ala ce sa zic.
....aia se chinuiau sa ajunga cat mai rpd la un apel 112  avand sirena si girofarul in functiune iar ala nu vroia sa le faca loc pe motiv ca sunt de la locala.Din spusele purtatorului de cuvant in masina se mai afla si un ag de la Politia Romana, sunt fel si fel de apeluri unele care nu necesita deplasarea cu sirena iar altele da.Nu e o bucurie sa mergi cu sirena mai ales pe vremea asta .Saptamana trecuta un cretin si -a batut nevasta, aia a sunat la 112,  ajuns acolo colegul meu ii da aluia o amenda si il anunta ca daca mai continua il va sanctiona din nou.Dupa 10 min telefonul suna iar, boul avea streangul de gat si ameninta ca se spanzura . Cum ar fi fost ca ala sa alerge disperat cu sirena si tu sa nu ii faci loc motivand ca se grabeste sa fie primul la saormarie?
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline draku

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 722
Re: Politia Locala
« Răspuns #51 : Februarie 13, 2017, 04:08:43 pm »
da, dar cata "minte" iti trebuie sa scrii asa o motivare in pv.....
e penibil, oricum ai da-o
plus ca ... se vede ca n-au auzit de zicala "inteleptul cedeaza", pe care, daca o aplicau, nu iesea bascalia asta...
nu se petrecuse vreo infractiune in urma careia sa fie amenintata vreo persoana...
ma refer la treaba cu "lezarea demnitatii si onoarei politiei locale" pe fb  =))  ....
este, probabil, vorba de un orgoliu prostesc.... sa isi arate muschii.....


@alex giani: nu o lua in nume personal, nu ma refer la tine, e doar o discutie de principiu...
eu stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj....

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Politia Locala
« Răspuns #52 : Februarie 13, 2017, 04:28:50 pm »
Dar ala nu e nici un pv, e o simpla invitatie.
Parerea mea e ca se exagereaza cu amenda, mai simplu era sa ii dea in judecata pe civil.
Injura tu institutia sri -ului si dna -ului pe facebook . Sunt curios daca mai dormi bn la noapte? Sa vezi atunci belea.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline draku

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 722
Re: Politia Locala
« Răspuns #53 : Februarie 13, 2017, 09:22:24 pm »
pe aia chiar ca nu ii intereseaza prostii din astea
au ei afacerile lor, nu isi pierd timpul cu asa ceva.....
eu stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj....

Offline Viorel Balmez

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 4 393
Re: Politia Locala
« Răspuns #54 : Februarie 14, 2017, 10:23:20 am »
Era si cazul  ;)

http://radioconstanta.ro/2017/02/13/politia-locala-nu-mai-poate-amenda-soferii/

Avocatul Poporului a promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție un recurs în interesul legii privind competențele de a aplica sancțiuni legate de circulația pe drumurile publice.

„Polițiștii rutieri, în toate cazurile și polițiștii locali, în cazurile expres prevăzute de lege, au competența de a constata contravențiile și a aplica sancțiuni legate de circulația pe drumurile publice. (…) AP a promovat la ÎCCJ un recurs în interesul legii referitor la interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 39, raportate la art. 102 alin. (1) pct. 14 sau art. 105 pct. 10 din Ordonanța de urgență a Guvernului (OUG) nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, în sensul stabilirii competenței funcționale a agenților constatatori (din cadrul poliției locale sau poliției rutiere), cu incidența art. 7 lit. h) din Legea nr. 155/2010 a Poliției locale. În opinia Avocatului Poporului, polițistul rutier este singurul care poate constata contravențiile reglementate de OUG nr. 195/2002″, precizează sursa citată.

Potrivit Avocatului Poporului, promovarea recursului în interesul legii s-a datorat faptului că, în practica judecătorească, au existat orientări jurisprudențiale diferite. Unele instanțe au apreciat că procesele-verbale întocmite de Poliția locală respectă dispozițiile legale cu recunoașterea competenței funcționale a polițiștilor locali de a constata contravențiile menționate și a aplica sancțiuni. Alte instanțe nu au recunoscut această competență. O altă categorie de instanțe a apreciat că procesele-verbale întocmite de Poliția locală sunt legale, dar nu s-a pronunțat în mod expres asupra competenței acesteia de a constata contravențiile.

Avocatul Poporului semnalează că, potrivit unor dispoziții din Legea nr. 155/2010, în domeniul circulației pe drumurile publice, pe lângă multe alte atribuții, Poliția locală constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar.

Totodată, norma legală instituie îndeplinirea de condiții pentru calitatea de polițist rutier — să fie agent de poliție specializat și să fie desemnat prin dispoziție a inspectorului general al IGPR.

În privința primei condiții, aceasta ar putea fi considerată ca fiind îndeplinită de un polițist local prin prisma unor prevederi din Legea nr. 155/2010, însă cea de-a doua rămâne neîndeplinită.

În condițiile în care nici OUG nr. 195/2002 și nici Regulamentul de aplicare a acesteia nu cuprind dispoziții referitoare la competența Poliției locale în materia circulației pe drumurile publice și procedura aplicabilă pentru constatarea contravențiilor de către Poliția locală, iar Legea nr. 155/2010 stabilește în mod generic competențe de constatare a contravențiilor și de aplicare a sancțiunilor în sarcina Poliției locale, Avocatul Poporului constată că nu există un cadru procedural pentru îndeplinirea de către polițistul local a atribuțiilor în materia circulației pe drumurile publice, care decurg din prevederi din Legea nr. 155/2010.

„Este adevărat că și polițiștii locali, în temeiul Legii nr. 155/2010, au anumite atribuții în domeniul rutier, însă sunt limitate, fără posibilitatea ca aceștia să constate și să aplice sancțiuni în temeiul OUG nr. 195/2002. Cu toate acestea, dacă totuși polițiștii locali acționează în domeniul rutier asupra unor fapte care ar intra sub incidența OUG nr. 195/2002, aceștia ar putea interveni doar împreună cu Poliția rutieră, în aplicarea art. 179 din Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006″, arată sursa citată.

Offline Viorel Balmez

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 4 393
Re: Politia Locala
« Răspuns #55 : Februarie 15, 2017, 08:34:17 am »
***Avocatul Poporului le-a pus gând rău poliţiştilor locali, după ce a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un recurs privind competenţele de a aplica sancţiuni legate de circulaţia pe drumurile publice. Promovarea recursului vine pe fondul faptului că instanţele au apreciat în mod diferit competenţa poliţiştilor locali de a constata şi aplica sancţiuni. Poliţiştii salută iniţiativa Avocatului Poporului şi, totodată, oamenii legii speră că se va face lumină, o dată pentru totdeauna, în ceea ce priveşte uniformele de o asemănare izbitoare cu cele ale Poliţiei Române.

„În România este haos”

În urma mai multor decizii diferite ale instanţelor de judecată, în ceea ce priveşte competenţa Poliţiei Locale de a constata contravenţii şi de a aplica sancţiuni, Avocatul Poporului a promovat recursul în interesul legii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astfel, decizia ÎCCJ va face lumină într-un subiect intens dezbătut în ultimii ani.

„Poliţiştii locali nu au nicio atribuţie specificată în Codul Rutier
. Faptul că ei aplică sancţiuni este un abuz. De aceea, amenzile care au fost contestate în instanţă au fost şi anulate, tocmai pentru lipsa agentului constatator. Calitatea de agent constatator în ceea ce priveşte contravenţiile o poate avea doar un poliţist rutier. Avocatul Poporului a făcut recurs pentru a exista o practică unitară, pentru că au mai fost şi instanţe care au dat câştig de cauză poliţiştilor locali. În România este un haos în ceea ce priveşte hotărârile judecătoreşti, pentru că numai la noi poţi vedea decizii diferite ale judecătorilor în acelaşi cadru legislativ”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Daniel Avasilcăi, preşedintele Sindicatului Europol Constanţa.

Confuziile între poliţişti şi locali s-ar putea termina.

Totodată, o posibilă decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România, care să constate faptul că poliţiştii locali nu au competenţe de a aplica sancţiuni, ar putea înlătura şi confuziile create între poliţişti şi poliţiştii locali. O altă propunere venită din partea oamenilor legii este ca uniformele şi autospecialele poliţiştilor locali să nu se mai asemene izbitor cu cele ale Poliţiei Române şi să respecte prevederile legale în vigoare.

„Pe maşinile lor trebuie să scrie cu fond negru pe alb doar Poliţia Locală Constanţa, nu locală rutieră, nu poliţia locală circulaţie ş.a.m.d.. Nu au voie cu caschete cu cozoroc alb. Unii au ajuns la un tupeu atât de mare încât poartă pur şi simplu obiecte vestimentare ce fac parte din uniforma noastră, precum caschete, veste reflectorizante, pantaloni, cămăşi”, ne-a precizat Dan Georgescu, agent şef adjunct.
*** Sursa: Cugetliber.ro

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Politia Locala
« Răspuns #56 : Februarie 15, 2017, 08:56:13 am »
Ce bn imi pare!
Munca mai putina tot pe acelasi salariu.Din partea mea, tot raul e spre bn, cand o sa ma solicite ala de la post sa stau la rutiera cu el ii voi spune ca nu mai am atributii, la fel si cand cer sprijin in caz de accidente.
Cat despre uniforme nu e pb, eu nu port uniforme de nationala ,toate sunt de culoare neagra cu insemnele politiei locale.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Politia Locala
« Răspuns #57 : Februarie 15, 2017, 04:04:13 pm »
Iar scrieti articole fara sa stiti ceva concret. Avocatul Poporului, cel care e atat de destept incat nu stia daca poate ataca la Curtea Constitutionala Ordonanta 13, spune clar ca trebuie modificata legislatia si sa se puna in acord Legea 155/2010 cu OUG 195/2002.
 In primul rand, pentru necunoscatori, cat si pt AP: politistul local rutierist este specializat pe rutiera fupa parcurgerea cursului MAI de 3 luni, minister care ii atribuie si competente pentru a aplica sanctiuni la codul rutier. Cat priveste acea delegare a IGPR, prin art. 42 din Legea 155, se specifica clar ca politistii locali rutieristi aplica puncte de penalizare la sanctiuni prevazute de codul rutier, puncte ce se implementeaza in bazele de date MAI. Toate aceste se stabilesc prin protocol de colaborare intre structurile de politie, reprezentantele IGPR si structurile de politie locala.
Intr -un cuvant frectie.
« Ultima Modificare: Februarie 15, 2017, 04:11:11 pm de alex giani »
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline draku

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 722
Re: Politia Locala
« Răspuns #58 : Februarie 15, 2017, 08:13:37 pm »
adica, in frumosul stil romanesc, un minister (fie el si de interne), printr-un curs de 3 luni si un protocol incheiat cu primaria (politia locala nu e in subordinea primariei?) da cu flit unei Legi organice.... (asa cum e ea, buna sau rea)


probabil au actionat conform principiului: tot ce nu e interzis, este permis
si daca Legea 155 nu stabileste decat in mod generic competentele de constatare a contraventiilor si de aplicare a sanctiunilor in sarcina Politiei Locale, lasa ca le detaliem noi prin protocol....



halal.....


da' ce ma mir, daca Oprea si cu lingaii de la doi si un sfert au deturnat fondurile operative si au cumparat masina si alte bazaconii...
Legea.... da-o dracu, cui ii pasa de ea?
pe tine daca te prinde curtea de conturi ca faci miscari de fonduri de la un capitol la altul, te arde de nu te vezi...


insa functioneaza foarte bine dictonul: ciocu' mic ca noi suntem la putere....

eu stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj....

Offline Viorel Balmez

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 4 393
Re: Politia Locala
« Răspuns #59 : Februarie 20, 2017, 02:42:31 pm »
Sa nu uitam, tot vorbim de fonduri, ca toti banii din amenzile aplicate (in regimul rutier), se duc la primarii. Este o situatie hilara, in mod normal banii ar trebui sa ajunga la bugetul statului (aplica o sanctiune din OUG 195/2002). Sa nu ziceti ca trec in PV, legea 155/2010, pentru ca pot dovedi cu acte ca nu este asa (am un prieten, care a primit un asemenea PV, in care este specificat ca este sanctionat conform OUG 195/2002).