Autor Subiect: Schimbare buletin,acte auto,judet,culoare - procedura  (Citit de 8428 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Gusteru

  • TRABANT 1.1 / 1990
  • Administrator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 7 348
  • TM 90 DDR by IFA mobile DDR
    • Trabant Club Romania
Schimbare buletin,acte auto,judet,culoare - procedura
« : Aprilie 05, 2012, 10:15:21 pm »
Schimbare buletin,acte,judet,culoare - procedura,pasi de urmat
==========================================

Salutare. O sa incerc sa fiu SCURT si CONCIS. Am nevoie de lamuriri. Am tot sunat la RAR ,ocupat,nu raspund sau intra fax.Inclusiv FAQ le-am citit dar nu am gasit raspunsul dorit.Email nu am trimis deoarece cred ca nu se va deranja nimeni sa ma lamureasca.



Situatie PREZENTA: masina trabant 601: Nr AB 81 DDR
                          - buletin Identitate pe jud.AB si flotant de TM (pe alta adresa decat cea de proprietar).
                          - proprietar (eu) trecut in Carte Identitate + Talon
                          - auto inregistrat pe jud. Alba
                          - ITP valabil pana in dec.2012
                          - asigurare valabila pana in OCT.2012
                          - culoare albastra trecuta in talon si CI
Situatie DORITA/Viitor: Nr TM 81 DDR (sper sa fie liber)
                           - acelasi proprietar (eu)
                           - urmeaza sa imi fac buletin de TM (act proprietate)
                           - numere inmatriculare jud. Timis preferentiale
                           - talon + CI cu noul domiciliu si noua adresa(mai sunt 2 pozitii libere in spate la CI)
                           - CULOAREA SCHIMBATA a masinii

- ca si o completare : si permisul auto va trebui sa il schimb evident.E inca valabil pana in 2015 (cat. BE+CE+DE)

========================================
Aceasta este ceea ce vreau sa fac in urmatoarea luna. Va rog sa imi spuneti pasii. Fac acest post pt mine si evident pt cine se va mai confrunta cu aceasta situatie in viitor.
Multumesc.
« Ultima Modificare: Aprilie 05, 2012, 11:01:25 pm de Gusteru »
=== ADMINISTRATOR SITE ===
TEL +(4) 0740 485 474 (ORANGE)
Email   george.gusteritan @ gmail.com
YM       TrabyRo (DOAR pt mess)
SKYPE  gusteritan.george
FaceBook www.facebook.com/gusteritan

Offline victor

  • Membru Fondator
  • Global Moderator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 8 662
  • BT 85 GAV Power of Simplicity
    • www.VictorGavriluta.ro
Re: Schimbare buletin,acte auto,judet,culoare - procedura
« Răspuns #1 : Aprilie 05, 2012, 11:11:40 pm »
Ghid complet schimbare permis si talon la schimbarea domiciliului:

Iata ce trebuie sa faceti:

Preschimbarea Permisului de Conducere:
-platit taxa CEC (68 lei);
-completat Fisa Detinatorului Permisului de Conducere (o gasiti la SRPCIV la biroul de informatii si pe site-ul lor - cred ca o puteti folosi si pe cea de pe site-ul lor - ; SE POATE COMPLETA DE MANA; nu trebuie completata la masina, nu va lasati pacaliti de birourile de acte auto ca sunt niste jegmanosi care ar face orice ca sa mai faca rost de un client; pe ghiseele de la SRPCIV scrie clar ca actele se pot completa olografic)
-facut copie dupa buletin
-luat toate astea si cu permisul vechi si mers la SRPCIV, unde va va face o poza
Permisul e gata in 2 ore.

Schimbare Certificat de Inmatriculare si placute numere sau 'unde treaba incepe sa se imputa':

-In localitatea unde aveti masina inregistrata, de la Directia Taxe si Impozite va trebui printre altele sa cereti un Certificat Fiscal pentru Persoane Fizice privind Impozitele si Taxele Locale (NU AVETI NEVOIE DE VIZA DE LA EI PE FISA DE INMATRICULARE, ACEST CERTIFICAT FISCAL TINE LOCUL ACELEI VIZE).
-Inafara acestui Certificat Fiscal, trebuie sa faceti rost de dosarul masinii dumneavoastra tot de la Directia Taxe si Impozite a fostei localitati. Trebuie sa o rugati cat puteti de frumos pe tanti de acolo sa va caute dosarul in arhiva si sa va completeze cateva foi (ii ia cam jumatate de ora sa faca treaba asta). Daca nu o rugati frumos, s-ar putea sa va cheme in alta zi sau sa va spuna ca dureaza mult mai mult decat dureaza in realitate doar ca sa scape de voi. Dupa ce tanti va scoate din arhiva dosarul, trebuie sa scrieti de mana o cerere de transfer dosar in care specificati fosta adresa, actuala adresa si faptul ca doriti transferul dosarului autoturismului marca cutare, cc* cutare, ss* cutare, sm* cutare; o sa mai completati inca o foaie tip cu datele personale si tanti de acolo va scoate din evidenta fiscala, va face certificatul fiscal, va face o cerere oficiala catre primaria noii localitati si va inmaneaza dosarul.
*cc = capacitate cilindrica; ss = serie sasiu; sm = serie motor;
-Tot in fosta localitate trebuie sa va platiti impozitul masinii.  Cert e ca trebuie sa fiti la zi cu taxele ca sa puteti primi Certificatul Fiscal.
-Asta e tot ce trebuie sa faceti in vechea localitate. NU AVETI TREABA CU POLITIA.
-In noua localitate, trebuie sa va completati Fisa de Inmatriculare (puteti sa o completati de mana!). Va mai trebuie niste copii xerox dupa: Certificat Fiscal, buletin, cartea de identitate a vehiculului, actul de proprietate (factura fiscala) si Certificat de Casatorie (!) in caz ca sunteti casatoriti/(-te) si mergeti cu toate astea, plus Cartea de Identitate a Vehiculului in original, actul de proprietate in original (adica factura fiscala), Fisa de Inmatriculare completata si Certificatul Fiscal din vechea localitate in original la Directia Impozite si Taxe a noii localitati ca sa va treaca in evidenta. Trebuie sa aveti la voi si dosarul din fosta localitate, care cuprinde: cererea scrisa de Directia Taxe si Impozite din fosta localitate catre primaria noii localitati, Decizia de Impunere de la fosta localitate, Declaratia Fiscala de la fosta localitate, copia dupa buletinul vechi si tot ce v-a mai dat doamna din fosta localitate(tot dosarul vechi). La Directia Taxe si Impozite din noua localitate am mai primit un formular de completat: o 'Declaratie fiscala/Decizie de impunere' (din care veti completa doar Sectiunea 1; puteti lua ca model acelasi formular pe care l-ati completat tot domniile voastre cand ati intocmit dosarul din fosta localitate; il aveti in dosarul vechi).
-La Directia Impozite si Taxe o sa va puna o viza pe Fisa de Inmatriculare si va intocmeste o decizie de impunere noua, in dublu exemplar, unul vi-l adauga in noul dosar fiscal (care va ramane in evidenta lor), iar pe celalalt il veti primi voi. Puteti alege sa platiti restul impozitului pentru autoturism(daca ati mers pe varianta mea, cu plata partiala in vechea localitate) acum sau puteti alege sa il platiti altadata, pana la termenul scadent. Veti primi inapoi factura fiscala a autoturismului (originalul), cartea de identitate in original, fisa de inmatriculare vizata si certificatul fiscal in original.
-Platiti chitanta CEC pentru certificat de inmatriculare (CEA IN VALOARE DE 37 DE LEI, NU SI CEA IN VALOARE DE 50 DE LEI; AIA E PENTRU INMATRICULARE VEHICUL, VOI VRETI DOAR SA VA SCHIMBATI TALONUL SI NUMERELE).
-Va prezentati inapoi la DRPCIV, cu urmatoarele acte (asezate in ordinea asta): chitanta CEC, fisa de inmatriculare pe care v-au vizat-o la Taxe si Impozite, cererea tip catre SRPCIV completata de mana (de obicei e pe spatele formularului fisei de inmatriculare), Certificatul Fiscal din fosta localitate in original si copie, copie buletin, copie carte de identitate a vehiculului, talon in original, cartea de identitate a vehiculului in original.
-Platiti la SRPCIV taxa pentru numere de inmatriculare (40 lei), si taxa suplimentara pentru numere preferentiale (45 lei) daca doriti sa va alegeti personal numerele, pentru care veti primi o chitanta. Cartea de Identitate in original ramane la ei pana cand va ridicati numerele.
-Va intoarceti in 2 ore cu chitanta si buletinul pentru certificat de inmatriculare si placute cu numere.

Va recomand sa preschimbati permisul si sa va schimbati certificatul de inmatriculare odata, ca sa le ridicati odata si sa economisiti timp. Eu am descris pasii separat, dar puteti sa faceti voi legaturile. Nu exista o ordine in care trebuie schimbate aceste acte intrucat nu exista nicio legatura intre permis si certificat de inmatriculare, ci doar intre buletin si permis, respectiv buletin si certificat de inmatriculare.


Alte note:

ASIGURAREA OBLIGATORIE (RCA-ul) NU TREBUIE SCHIMBAT! Pe mine era sa ma pacaleasca niste indivizi de la un birou de acte auto. Noroc ca am intrebat la informatii la DRPCIV inainte sa iau o decizie. Chiar daca polita de asigurare e facuta pe numarul vechi de inmatriculare, este facuta si pe seria sasiului. In fapt seria sasiului conteaza pe polita de asigurare, si nu numarul de inmatriculare.

Rovigneta are de asemenea pe dovada trecuta seria sasiului, deci cred ca nici in cazul asta nu trebuie schimbata (cei de la politie mi-au zis ca nu tine de ei, dar mergand pe aceeasi analogie cu RCA-ul, nu ar trebui nici aceasta schimbata).
« Ultima Modificare: Aprilie 05, 2012, 11:17:51 pm de victor »

Offline Gusteru

  • TRABANT 1.1 / 1990
  • Administrator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 7 348
  • TM 90 DDR by IFA mobile DDR
    • Trabant Club Romania
Re: Schimbare buletin,acte auto,judet,culoare - procedura
« Răspuns #2 : Aprilie 05, 2012, 11:14:37 pm »
Baga-mi-as ... cheia in contact.Deci trebuie sa merg la AB ? ? ?  :BangHead: :BangHead: :BangHead:
Maica mamii ei de tara pocita. Tare fain. Nu mai pun ca tre' sa ma "frec"pe la N-spe ghisee. PRACTIC o reinmatriculez... nu fac numai o procedura.  :BangHead: :BangHead: :BangHead: Ahhh ... se mai duc ceva "mulioane"  :bootyshake:
Merci Victore !
=== ADMINISTRATOR SITE ===
TEL +(4) 0740 485 474 (ORANGE)
Email   george.gusteritan @ gmail.com
YM       TrabyRo (DOAR pt mess)
SKYPE  gusteritan.george
FaceBook www.facebook.com/gusteritan

Offline victor

  • Membru Fondator
  • Global Moderator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 8 662
  • BT 85 GAV Power of Simplicity
    • www.VictorGavriluta.ro
Re: Schimbare buletin,acte auto,judet,culoare - procedura
« Răspuns #3 : Aprilie 05, 2012, 11:26:22 pm »
Cam asta e procedura, mai exact asta a facut un coleg acum ceva vreme in urma (24 februarie 2012)
Pentru schimbare culoare mai trebuie o autentificare RAR si completare fisa (imi scapa numele fisei) cu specificatia schimbare culoare.Cu autentificarea ( certificatul de autentificare) in mana, atasezi celorlate acte la dosar si fuguta la serviciul inmatriculari auto. O data cu eliberarea noului certificat (cu noua adresa) va aparea si noua culoare.

Offline nello

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 190
Re: Schimbare buletin,acte auto,judet,culoare - procedura
« Răspuns #4 : Aprilie 06, 2012, 01:15:22 am »
Toata umblatura si hartzologia numai in romania se putea ....
off-topic   In suedia schimbarea de proprietar se face automat ,nu trebuie sa mergi nicaieri,nu trebuie sa suni la nimeni....etc
talonul masinii (mare cat o pagina de caiet)are pe partea din spate niste rubrici goale .In momentul achizitionarii unui vehicul (auto,moto,tractor,remorca)nu trebuie decat sa completezi rubricile goale cu nr personal ,nume ,adresa ,nr tel...sa-l timbrezi si sa-l arunci in prima cutie postala . dupa 3 zile lucratoare primesti prin posta noul talon -si toate astea GRATIS ,singura treaba la care tre sa fi atent e sa asiguri masina -aici asigurarea se face pe proprietar nu pe masina. in cazul in care uiti sa asiguri masina (lucru pe care-l faci pe internet sau telefonic -INCLUSIV CASCO -au incredere ca masina e intreaga cand suni la firma asiguratoare) sistemul e gandit in asa fel incat masina se asigura automat ,doar ca e f scump -aprox 13-14 euro pe zi ,deci practic  ai acoperire  ,in caz de accident
stiu ca greu o sa va vina sa credeti dar asta e...din fericire ptr mine :))
totodata ai posibilitatea de a inmatricula sau scoate din circulatie o masina cu ajutorul internetului (de ex un cabrio sau o motocicleta  il(o) ai in circulatie 3-4 luni pe an)
aici ar fi mai multe de povestit ...despre cum iti inapoiaza banii de la asigurari si de la impozit daca nu mai folosesti masina ...samd...
din nefericire suntem inca departe ....de sistemul altora

Offline Truby

  • Trabantist Junior
  • **
  • Mesaje postate: 87
Re: Schimbare buletin,acte auto,judet,culoare - procedura
« Răspuns #5 : Aprilie 06, 2012, 10:42:46 pm »
din experienta iti pot spune ca atunci cand te duci la AB la finante si depui cererea pentru transferarea dosarului in actualul judet sa insisti sa-ti dea dosarul in mana (asta dupa ce verifica ca ai toate taxele platite), in caz contrar te vei trezi (cum am patit eu) ca dureaza cam 3 luni pana ajunge dosarul. Eu ma duceam din doua in doua saptamani sa intreb daca a ajuns - asta in situatia in care buletinul si permisul erau deja de B iar talonul si nr. de inmatriculare de CJ. Imi era groaza ca ma opreste un destept de politai si dai cu explicatii de ce si dupa 2 luni de la elib. buletinului si a permisului masina e inca cu nr. de Cluj. Deci insista sa pleci cu dosarul in mana .... astia trimit cu porumbelul

Offline Gusteru

  • TRABANT 1.1 / 1990
  • Administrator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 7 348
  • TM 90 DDR by IFA mobile DDR
    • Trabant Club Romania
Re: Schimbare buletin,acte auto,judet,culoare - procedura
« Răspuns #6 : Aprilie 12, 2012, 12:32:58 pm »
DA DA ... clar ca asa voi face. Are maicamea niscaiva pile cica pe acolo. Doamne ajuta.
=== ADMINISTRATOR SITE ===
TEL +(4) 0740 485 474 (ORANGE)
Email   george.gusteritan @ gmail.com
YM       TrabyRo (DOAR pt mess)
SKYPE  gusteritan.george
FaceBook www.facebook.com/gusteritan

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Schimbare buletin,acte auto,judet,culoare - procedura
« Răspuns #7 : Ianuarie 02, 2013, 10:04:25 pm »
Cu toate ca este off topic,ce acte imi trebuie pentru a schimba un talon deteliorat?
De mentionat ca factura de cumparare din 90 nu o mai am,auzisem ca cer si actul de proprietate al masini.
In talonul vechi mai e o problema cu adresa,pe atunci locuiam in alta parte,care tot in proprietatea mea este si acum insa in 2005 m-am mutat, am schimbat buletinul insa talonul ba, figureaza si acum la vechia adresa.
Normal era sa merg sa il schimb,problema intervine ca in 2001 cand tata a inmatriculat-o dupa noua legislatie de atunci cand s-a trecut de la vechile nr ale Republici Socialiste Romania,la cele actuale Ilfovului i se atribuiau nr de Bucuresti.
Ma intreb daca schimb talonul nu imi cere sa schimb si numerele cu unele de if?
Cred ca nu schimb nimic pana la urma si merg asa dar in fine intreb pentru ca nu m-am lovit de astea pana acum si chiar nu am idee,problema cea mai mare e ca nu gasesc cum spui ei actul de proprietate,nu am decat cartea de identitate,un certificat de garantie si talonul masini.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”

Offline victor

  • Membru Fondator
  • Global Moderator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 8 662
  • BT 85 GAV Power of Simplicity
    • www.VictorGavriluta.ro
Re: Schimbare buletin,acte auto,judet,culoare - procedura
« Răspuns #8 : Ianuarie 02, 2013, 10:17:30 pm »
Daca masina este pe numele tau in talon, nu iti trebuie actul de proprietate la preschimbarea talonului uzat.
Mai departe cu Ilfov si altele nu stiu sa-ti spun, desi banuiesc ca totul se va face precum scrie la tine in buletin.
(vezi mai sus, ti-am mutat postarea aici ca dincolo nu avea nici-o treaba, era complet in plop. Da o cautare data viitoare :D )

Offline Viorel Balmez

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 4 393
Re: Schimbare buletin,acte auto,judet,culoare - procedura
« Răspuns #9 : Ianuarie 03, 2013, 09:29:09 am »
- Completezi o declaratie (se gaseste pe net la DRPCIV sau la informatii direct acolo), unde la motivul schimbarii scrii deteriorat;
-talonul vechi;
- C.I. original si copie;
- buletinul tau original si copie;
-taxa de talon (au CEC in Pipera, dar recomand sa platesti in alta parte, deoarce sunt cozi pe acolo) ;)
- asigurare la zi;
- I.T.P. valabil.
Daca ai domiciliul in Ilfov si ai nr. de Bucuresti, atunci pregateste banutii si pentru numere (se platesc la ghiseu).

Offline alex giani

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 3 660
Re: Schimbare buletin,acte auto,judet,culoare - procedura
« Răspuns #10 : Ianuarie 03, 2013, 10:25:39 am »
Am reusit sa refac talonul ala ,era un pic rupt ,acum arata bine,cert e ca tata a batut in retragere cand a auzit ca e vb si de numere.Pentru inceput merg sa schimb permisul.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”