Autor Subiect: stiri- despre rovignieta  (Citit de 2616 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline LIVIU/RATB

  • trabantul
  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 2 463
  • popandau
stiri- despre rovignieta
« : Decembrie 07, 2015, 09:18:24 pm »
stiati despre aceasta?

_____________________________
Anunţ de ultimă oră privind amenzile pentru rovinietă 817
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis un recurs în interesul legii formulat de Avocatul Poporului referitor la amenzile pentru neplata rovinietei trimise acasă șoferilor de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), informează cyd.ro.

Concret, șoferii români vor scăpa definitiv de amenzile trimise prin poștă de CNADNR (Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România). Aceste documente vor înceta să fie emise, fiind considerate ne-valide.

Drept urmare, singurele procese-verbale demne de luat în considerare vor fi cele întocmite de un controlor de trafic care constată contravenția la momentul comiterii ei și poartă atât semnătura acestuia, cât și semnătura contravenientului sau a unui martor, după caz, relatează aceeași sursă. Redăm integral informațiile redate în comunicatul de presă semnat de Avocatul Poporului, în urma petițiilor inițiate de cetățeni în acest sens. Aflăm deci că:

„ Înalta Curte de Casaţie şi Jusţiţie, prin Decizia nr. 6 (dosar nr. 14/2014) din 16 februarie 2015, a admis recursul în interesul legii formulat de către Avocatul Poporului în data de 27 noiembrie 2014, prin care a fost sesizată problema de drept referitoare la interpretarea dispoziţiilor art. 17 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor şi a Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, din punct de vedere al semnăturii agentului constatator necesară legalităţii procesului-verbal de contravenţie, pentru contravenţiile sancţionate de Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, modificată şi completată.
------------------------------------
sursa: http://www.vremeanoua.ro/anunt-de-ultima-ora-privind-amenzile-pentru-rovinieta



________________________
editat de Victor
motiv: pune stirea/articol complet, nu doar link
________________________
« Ultima Modificare: Decembrie 08, 2015, 11:40:19 am de victor »
popandau de trabante