Comunitate > Magazine / Ateliere Trabant

In cautarea unui mester

(1/3) > >>

Surcel Traian:
Dat fiind faptul ca de curand a fost ziua mea de nastere, dupa 2 ani, am strans ceea ce, in sfarsit, se poate numi ''o suma de bani'' (aprox 3500-4000 lei).In timpul asta am tot cautat mesteri, unii nu se baga, unii n'au timp si altii zic ca fac si nu mai fac.Eu am nevoie de cineva care sa se ocupe de tinichigerie si, daca poate, sa-mi vopseasca masina.(De mentionat este ca eu nu ma astept la o lucrare de top, vopsit la cuptor, etc,etc, asta nu cred ca e posibil la banii mei, dar nu vreau nici carpeala).M-am tot gandit sa incerc sa ma ocup eu de ea, dar nu am cunostintele necesare, nici scule si nici garaj.
M-am uitat pe forum, dar majoritatea topicurilor sunt vechi.Iar de cautat pe net, nu poti sa stii cat de serios e ''mesterul'', dat fiind faptul ca am citit aici pe forum niste povesti destul de neplacute.

Asadar... daca cineva cunoaste un mester, sau un service serios (din Bucuresti) care se incadreaza in bugetul meu, ar fi minunat! Intrucat deja am inceput scoala de soferi, vreau sa-mi pregatesc si eu indragita masinuta de carton pentru aventurile care ne asteapta.

Sper ca nu am gresit sectiunea la care am pus subiectul, dar daca da, imi cer scuze.

vidicanpetru:
În ce privește cunoștințele, cei care am mai făcut o astfel de lucrare, vă putem ajuta. Un punct de lucru se poate găsi, iar uneltele, dacă le cumpărați(chiar și SH) , le aveți și pe viitor. Dacă nu puneți la socoteală forța de muncă, cred că vă veți încadra în 2000-2500 de lei(cam atât am investit eu la o lucrare asemănătoare, cu tot cu piesele achiziționate dar am avut uneltele necesare). La 3500-4000 de lei, nu cred că găsiți pe cineva să vă facă o astfel de lucrare pentru că e mult de lucru. Poate că acesta este și motivul pentru care nu prea sunt meșteri care să se angajaze la așa ceva, având în vedere valoarea mașinii.
 

victor:
dupa "conditiile" enumerate pot sa recomand cel mai bun meserias, ca pret si seriozitate: dumneavoastra
Incet incet il faceti, mai ales daca aveti un garaj. Din pacate cei ce ar putea sa faca o astfel de lucrare (contra cost) la un nivel de peste decent, ii numaram pe degete. Timpul este principalul inamic.

vidicanpetru:
Întăresc spusele d-lui Victor prin următorul exemplu: știu pe cineva care intenționa să-și vopsească o Dacia 1310 dar nu era dispus să plătească mai mult de 1500 de lei. A găsit meșterul  care i-a vopsit-o în aceste condiții dar... REZULTAT: după nici două luni a început să apară rugina în mod vizibil.
Sunt de următoarea părere: chiar dacă greșești, greșești „ pe mâna ta”.

alex giani:
Îți iei un aparat de sudura invertor pe la vreo 600 lei ,un compresor de minim 50l și ăla la 500-600 lei ,un set de praguri și contrapraguri de tabla galvanizata de 1.5 mm cred ca undeva pe la 300 lei setul, o foaie de tabla de 1 mm și te pui pe treaba singur sau cu un ajutor (frate ,tata).Tai și cureți tot putregaiul și faci șabloane din hartie pe bucata tăiată după care tai bucata de tabla și o modelezi la ciocan și nicovala. Nu e dificil ,o sa faci și economie de bani și iti rămân și sculele.Cat despre vopsit nu e bai o sa iti faci mana pe garduri,table etc.Vopsitul nu o sa iti  iasă calitate gen atelierele profesioniste la pret de 6000 lei,dar va arata decent cu siguranță. Restul operațiilor de chituire ,protecție anticoroziva ,etc le găsești pe forum.Nu te speria ca nu e ceva complicat și gandeste-te ca iți rămân bani și pt diferite piese sau materiale de care cu siguranță vei mai avea nevoie pe parcurs.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă