TRABY CLUB ROMANIA

Tehnică => Electrică => Subiect creat de: Surcel Traian din Aprilie 10, 2019, 01:19:42 pm

Titlu: Becul de incarcare sta aprins fara contact
Scris de: Surcel Traian din Aprilie 10, 2019, 01:19:42 pm
Cum spune si titlul,am observat ca becul rosu din bord sta aprins cand contactul nu este pus,iar cand pun contactul,se stinge,iar cu motorul pornit tot stins e.Nu s-a mai intamplat niciodata asta,am fost la tara cu o zi in urma si fenomenul asta nu s-a manifestat.Am pus aparatul de masura pe baterie si imi indica ca alternatorul nu ar incarca.Am scos borna de pe baterie ca sa nu aiba curent si vin aici cu intrebarea urmatoare:
Ce poate cauza asta si cum se poate remedia?    Situatia e deosebit de grava deoarece se apropie data intalnirii.
Titlu: Re: Becul de incarcare sta aprins fara contact
Scris de: victor din Aprilie 10, 2019, 07:07:21 pm
"potcoava" cu diode din alternator este vinovata. Se inlocuieste
Titlu: Re: Becul de incarcare sta aprins fara contact
Scris de: Surcel Traian din Aprilie 15, 2019, 10:48:28 pm
A venit Liviu RATB astazi,cu doua ore mai tarziu din cauza traficului... si s-a uitat la alternator,a desfacut potcoava cu diode si totul era in regula,diodele sunt bune   :icon_scratch: si culmea,dupa ce a pus alternatorul la loc nu mai avea nimic  :o ,becul nu mai sta aprins iar alternatorul incarca 14.2-3V si 14-13.9V cu farurile aprinse.Ciudat...dar macar acum merge,sper ca asa o sa ramana.
Titlu: Re: Becul de incarcare sta aprins fara contact
Scris de: victor din Aprilie 18, 2019, 11:08:19 am
atunci a fost ceva contact imperfect la un papucel, e si ciudat pozitionat alternatorul si cu tot capacul ala de plastic, tot aduna mizerie. Bine ca e ok si incarca cum trebuie
Titlu: Re: Becul de incarcare sta aprins fara contact
Scris de: Surcel Traian din Aprilie 18, 2019, 07:16:15 pm
Foarte posibil,cum am relatat in topicul masinii mele,am fost de curand la electrician si cand a desfacut,alternatorul era plin cu mizerie.Acum interesant este ca problema asta a aparut pe neasteptate.Adica,dupa ce am luat masina de la electrician,totul a mers perfect.Las' sa mearga,macar atat.Poate imi face figura la intalnire... ???