Autor Subiect: Senatul loveşte în afacerile HINGHERILOR de maşini  (Citit de 1183 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline victor

 • Membru Fondator
 • Global Moderator
 • Trabantist PROFI
 • *****
 • Mesaje postate: 8 398
 • BT 85 GAV Power of Simplicity
  • www.VictorGavriluta.ro
Senatul loveşte în afacerile HINGHERILOR de maşini
« : Aprilie 11, 2012, 03:20:34 pm »
Senatul loveşte în afacerile HINGHERILOR de maşini: Ridicarea maşinilor, doar dacă obturează circulaţia, traficul sau intrarea în instituţii

Senatul a adoptat tacit, marţi, o iniţiativă legislativă care prevede ca vehiculele parcate neregulamentar să fie ridicate şi depozitate în locuri special amenajate doar dacă reprezintă un obstacol pentru circulaţie, obturează traficul rutier sau accesul în instituţiile publice.

Propunerea legislativă privind ridicarea şi depozitarea vehiculelor staţionate neregulamentar îi are ca iniţiatori pe senatorii PSD Laurenţiu Coca, Alexandru Cordoş, Dan Şova, ope senatorul independent Ion Toma, deputaţii independenţi Tudor Ciuhodaru şi Oana Niculescu-Mizil, deputaţii PSD Marian, Florentin Gust, Florin Luca, Claudiu Manda, Adrian Mocanu, Andrei Steriu şi Costin Vasilică.

În proiect se arată că ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate reprezintă o "măsură excepţională", luată în cazul vehiculelor parcate într-o asemenea manieră încât să constituie un obstacol pentru circulaţie, să obtureze traficul rutier sau accesul în instituţiile publice.

Potrivit iniţiativei legislative, parcarea neregulantară în altă situaţie ar urma să se sancţioneze numai cu amendă.

În expunerea de motive, autorii proiectului arată că ridicarea maşinilor a devenit o reală problemă la nivel naţional şi că zilnic sunt ridicate mii de maşini pentru parcare neregulamentară, în condiţiile în care nu există suficiente locuri de parcare.

Iniţiatorii mai propun ca sumele încasate ca urmare a ridicării şi depozitării vehiculelor să constituie venituri la bugetele locale şi să fie folosite pentru amenajarea locurilor de parcare şi pentru achiziţionarea de utilaje speciale pentru pentru ridicarea şi depozitarea vehiculelor parcate neregulamentar.

O altă prevedere stabileşte că solicitarea de sume de bani cu titlu de contravaloare a serviciilor de ridicare, transport şi depozitare de către firme private este interzisă.

În propunerea legislativă se mai prevede ca, în cazul în care, deşi parcat într-un spaţiu public amenajat, vehiculul staţionează o perioadă mai mare de 7 zile calendaristice, fără a fi mişcat, acest spaţiu să fie considerat abuziv ocupat, vehiculul urmând a fi ridicat, transportat şi depozitat.

Iniţiativa legislativă, care a fost adoptată de Senat în varianta propusă de iniţiatori, va fi transmisă Camerei Deputaţilor, care este decizională.
_________________
sursa gandul.info

Offline Cristy

 • Trabantist Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 380
  • Site Personal
Re: Senatul loveşte în afacerile HINGHERILOR de maşini
« Răspuns #1 : Aprilie 12, 2012, 12:14:05 pm »
 Este bine ca si-au dat seama ca nu sunt destule locuri de parcare dupa cativa ani  :BangHead:
 Este bine gandita si corecta aceasta initiativa legislativa. Doar ca este propusa de senat si trebuie s-o aprobe deputatii.
 Daca majoritatea firmelor de "hingheri auto" sunt detinute de deputati, aceasta modificare normal ca nu va avea loc.

 Pana la proba contrarie ramanem cu speranta ca va fi adoptata.

Offline IuliVoshod

 • Automobilwerk Zwickau
 • Trabantist Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 542
 • PH-88-DDR
Re: Senatul loveşte în afacerile HINGHERILOR de maşini
« Răspuns #2 : Aprilie 12, 2012, 03:10:17 pm »
la faza cu daca nu o misti 7 zile, ti-o ridica mi se pare abuziva! macar o luna sa fie! pleci in concediu o saptamana,si cand vi nu mai gasesti masina! e o dacie la mine in parcare nemiscata de 4 ani! si nu-i mai face nimeni nimic!

si iarna cand sunt nameti de 1 metru cum intra platforma sa ridice masinile?  :violent1:
Trabantist de cursă lungă!!!
e-mail: iulianpruna11@yahoo.com
Tel: 0729111645

Offline alex giani

 • Trabantist PROFI
 • ******
 • Mesaje postate: 3 649
Re: Senatul loveşte în afacerile HINGHERILOR de maşini
« Răspuns #3 : Mai 04, 2012, 08:17:07 am »
Oricum daca masina e curata ,are rotile umfate nu au ei de unde stii ca masina aia sta acolo parcata de mai mult de 7 zile,ca doar nu stau sa te urmareasca,plus la care masini sunt in Bucuresti pe care proprietarii le folosec de 2-3 ori pe luna ar fi culmea sa stea sa le urmareasca pe toate deci nu are cum.
Singurul lucru bun ar fi ca nu le mai ridica din orice nimic pentru a plati taxele acelea exorbitante,pulus amenda.
Nu exista suferinta mai mare decat amintirea fericirii trecute, in timp de nenorocire.

“Dante Alighieri, citat despre durere”