Autor Subiect: Poliţia ne pregăteşte ceva! Aviz şoferilor  (Citit de 935 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline victor

  • Membru Fondator
  • Global Moderator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 8 390
  • BT 85 GAV Power of Simplicity
    • www.VictorGavriluta.ro
Poliţia ne pregăteşte ceva! Aviz şoferilor
« : Iulie 22, 2012, 09:54:24 am »
BIG BROTHER pe şosele. Şeful Poliţiei Rutiere: „UE ne-a trimis un plan în care CAMERELE-RADAR sunt IMPUSE"

Camerele fixe, dotate cu radar, vor supraveghea din nou traficul rutier de pe şosele, o măsură legislativă în acest sens urmând să fie promovată de Poliţia Rutieră, la nivel guvernamental, la toamnă.

Comisarul şef al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, Lucian Diniţă, a declarat, pentru gândul, că se lucrează la un plan de reoperaţionalizare a sistemului de camere video fixe, cu funcţie de radar, de pe şosele şi că Uniunea Europeană a cerut implementarea unui plan de lucru în acest sens.


"În momentul de faţă, UE ne-a trimis un plan de sporire a siguranţei rutiere, în care aceste aparate fixe de supraveghere şi de măsurare a vitezei sunt impuse. Ni se cere chiar un calendar de implementare a acestor sisteme. După ce Parlamentul îşi va relua activitatea, vom iniţia la nivel de Guvern o măsură în această privinţă", a declarat Lucian Diniţă, pentru gândul.

În momentul de faţă, camerele fixe funcţionale pe şoselele din România, cu excepţia DN 1, pe sectorul Bucureşti-Braşov, au funcţii de detectare a încălcării altor reguli de circulaţie, precum neacordarea de prioritate între vehicule sau pentru pietoni sau trecerea pe culoarea roşie a semaforului.

O altă măsură care va fi luată în viitorul apropiat, mai exact până cel târziu pe 19 ianuarie 2013, va fi introducerea permisul de conducere pentru mopede. Posesorii de moped vor fi nevoiţi să aibă carnet de conducere pentru cel puţin o categorie de vehicule, ca să poată conduce pe drumurile publice.

Numărul accidentelor rutiere, în scădere

Lucian Diniţă a mai declarat, pentru gândul, că numărul accidentelor rutiere şi al victimelor acestora sunt în continuă scădere, după ce anul trecut România a înregistrat cea mai mare rată de reducere a evenimentelor rutiere din Europa - minus 15%.

În 2012, în luna iulie, s-au înregistrat scăderi la toate cifrele rutiere, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2011, spune Lucian Diniţă: minus 163 de accidente, minus 101 morţi în accidente şi minus 143 de răniţi grav în accidente rutiere.

"La nivelul de acum, scăderea faţă de anul trecut e în jur de 20%. Lunile iulie şi august sunt însă critice pentru noi, pentru că toată lumea e în concediu, sunt şi cei care vin din străinătate în ţară să-şi facă concediul", spune Diniţă.
..............
gandul.info