Autor Subiect: Lampile de frana stau aprinse  (Citit de 13335 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Surcel Traian

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 150
Re: Lampile de frana stau aprinse
« Răspuns #15 : Octombrie 24, 2020, 07:04:38 pm »
Am montat intrerupatorul, cum am spus, de weekend-ul trecut si merge foarte bine.Singurul lucru e ca nu am mai pus releul din cauza faptului ca nu stiu sa leg corect firele (probabil e foarte simplu, dar eu sunt capabil sa stric ceva chiar si in cazul asta).

Tot legat de frane, am fost la Pater cu trabantul meu sa-mi faca o evaluare generala a masinii dar, cum a spus el ''socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ'' si in loc de 20-30 de minute, am stat vreo 4 ore...Cand a desfacut roata din stanga fata am constatat ca garnitura de la unul dintre cilindrii de frana nu-si mai facea treaba cum trebuie si supura, iar pe viitor putea sa cedeze de tot (cum am mai patit in trecut).Si mai era o problema la garniturile de pe pistonul din ''spate'' al pompei de frana, din cauza careia imi supura lichid de frana in habitaclu si mi-a murdarit putin mocheta.



Va multumesc tuturor pentru sfaturi! Si in special lui vidicanpetru pentru poze si lui Pater ca a stat sa-mi repare masina pana aproape de 12 noaptea!
Daca mai apar probleme de genul asta, postez aici.Dar in momentul de fata treaba cu intrerupatorul imi pare ca fiind cea mai buna solutie.
Männer aus Stahl fahren Autos aus Pappe!

Bărbații din oțel conduc mașini din carton!

Offline vidicanpetru

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 281
Re: Lampile de frana stau aprinse
« Răspuns #16 : Octombrie 24, 2020, 10:34:35 pm »
Cu multă plăcere. Totuși ar trebui să montați și un releu căci, altfel, în scurt timp se ard contactele întrerupătorului. Eu am pățit-o. Dacă veți cumpăra releul de la un magazin de piese electronice, ei vă vor spune cum trebuie făcute legăturile.

Offline Surcel Traian

  • Trabantist
  • ***
  • Mesaje postate: 150
Re: Lampile de frana stau aprinse
« Răspuns #17 : Decembrie 01, 2020, 09:23:05 pm »
Asa.... ca povestea cu intrerupatorul de frana nu s-a terminat.Am aflat pe pielea me ce se intampla daca nu montezi un releu:

        In cazul meu nu s-au ars contactele intrerupatorului, s-a topit intrerupatorul cu totu'! (ma gandesc ca e d'ala ''eftin'' de Dacie, poate unul mai scump tine) Am avut o zi in care am stat mult cu piciorul pe frana si implicit a trecut mult timp curent prin intrerupator, iar acesta s-a incins destul de tare.Locul in care s-a topit este punctul unde vine prins piesa metalica care face contact pe intrerupator, se topise in asa fel incat statea foarte stramb si nu mai facea contact cum trebuie.Ulterior, dupa ce m-am jucat cu el putin s-a rupt de tot.

Desigur ca am facut poze:

Aici se vede cat de stramb statea piesa care facea contact.


Interiorul intrerupatorului, unde sunt niste urme

       Cateva zile mai tarziu am dat o fuga pana la un electrician ca sa imi monteze releul (eu pur si simplu nu am fost in stare), asta a fost acum aproape o luna si nu am avut probleme de atunci.

Releul:

Apropo... cum se numeste ''chestia'' aia galbena?

Acum, vreau ajut si eu cum pot pe cei care vor sa faca chestia asta cu intrerupatorul si releul. O sa incerc sa va spun cum vin firele pe releu:


La 86 vine un fir de masa luat de pe caroserie care la mine e maro si subtire, la 85 vine firul maro gros (care se duce la intrerupator), la 87 e pus firul rosu cu negru si la pinul 30 vine firul rosu cu galben.Dar vedeti in poza de mai sus ca pe firul rosu cu galben e ''chestia'' aia galbena care are o lama inauntru si care a taiat in firul rosu cu galben cat si in firul albastru care e pus acolo si pleaca spre intrerupator.
Männer aus Stahl fahren Autos aus Pappe!

Bărbații din oțel conduc mașini din carton!

Offline victor

  • Membru Fondator
  • Global Moderator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 8 661
  • BT 85 GAV Power of Simplicity
    • www.VictorGavriluta.ro
Re: Lampile de frana stau aprinse
« Răspuns #18 : Decembrie 02, 2020, 06:26:40 pm »
se mai intampla cu relee de astea facute la norma, am patit si eu la Dacia sotiei (cand eram studenti si ea avea Dacie dar nu ma avea de sot :)) ) bine ca nu s-a intamplat o nenorocire