Diverse > Info utile

Verificare on-line valabilitatea rovinietei

(1/1)

victor:
Verificarea se poate face direct pe site-ul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania

http://cnadnr.ro/pagina.php?idg=184


Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a pus la dispoziţie, pe site-ul oficial, un serviciu prin care şoferii îşi pot verifica online valabilitatea rovinietei.

Pentru a verifica valabilitatea unei roviniete trebuie completate două câmpuri obligatorii, respectiv numărul de înmatriculare şi seria de şasiu,  după care utilizatorul trebuie să introducă un cod de verificare.

"Precizăm că pana la data de 01.07.2012 serviciul de verificare a valabilitatii rovinietei se afla în perioada de testare", se arată într-un comunicat CNADNR.

CNADNR investeşte 8,9 milioane de euro în modernizarea sistemului de emitere şi control a rovinietei

În prezent există 10 puncte fixe şi 14 puncte mobile de control automat a rovinietei, însă sistemul informatic de emitere şi verificare a taxei de drum va fi extins la nivel naţional.

CNADNR a anunţat în aprilie că va cheltui circa 8,9 milioane de euro pentru instalarea unor puncte suplimentare de control automat care să acopere reţeaua naţională de drumuri. Pe viitor, şoferii îşi vor putea achiziţiona taxa de drum şi prin SMS.

Pentru a cumpăra o rovinietă, şoferul trebuie să se prezinte la un distribuitor autorizat (o agenţie CNADNR, o unitate a Poştei Române sau o benzinărie afiliată - OMV Petrom, MOL, Rompetrol, Automobil Club Român, UNTRR şi alţii) şi să îi comunice unui operator numărul de înmatriculare al maşinii pentru care vrea să cumpere rovinieta, tipul vehiculului şi perioada.

Aceste date sunt introduse în sistemul informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR) iar şoferul primeşte un bon sau o factură care să ateste înregistrarea în baza de date, document ce poate fi folosit în eventualitatea unor litigii. Pe baza informaţiilor din sistemul electronic, numărul de înmatriculare va fi putea fi verificat ulterior la controalele efectuate de autorităţi. Conform legii, rovinieta este o taxa care trebuie plătită în cazul în care şoferul se deplasează pe drumuri naţionale.

Citeşte şi Mai puţin de jumătate dintre maşinile înmatriculate în România au roviniete electronice valabile în momentul de faţă. Ce riscă şoferii care nu şi-au plătit taxele de drum

Amenzile pot ajunge până la 4.500 de de lei

O rovinietă valabile 12 luni costă 28 de euro pentru autoturisme, 96 de euro pentru vehiculele de marfă cu masa mai mică de 3,5 tone, 320 de euro pentru camioanele cu masa între 3,5 şi 7,5 tone, 560 de euro pentru vehiculele cu masa între 7,5 şi 12 tone, 720 de euro pentru camioanele cu masa mai mare de 12 tone şi cel mult trei axe şi 1.210 euro pentru vehiculele cu o masă mai mare de 12 tone şi patru axe.

Amenzile sunt între 250 şi 500 de lei pentru autoturisme, între 750 şi 1.200 de lei pentru vehiculele cu masa maximă de 3,5 tone şi poate ajunge până la 4.500 de lei pentru camioanele cu masa de minim 12 tone şi patru axe.
...................
sursa: gandul.info
http://www.cnadnr.ro/

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

Du-te la versiunea completă