Mesaje Recente

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Propuneri / Re: Trabant Retro Party 2024
« Ultimul mesaj de stefan.harabor@gmail.com Ianuarie 08, 2024, 01:50:39 pm »
la Iasi nu am fost cu trabantul, dar ar fi super
12
Propuneri / Re: Trabant Retro Party 2024
« Ultimul mesaj de victor Ianuarie 04, 2024, 03:57:45 pm »
posibil sa incepem anul bine la Iasi cu editia III, luna mai, astept cateva raspunsuri, sau poate in iulie. De abia astept sa ma vad cu prietenii vechi si noi
13
Propuneri / Re: Trabant Retro Party 2024
« Ultimul mesaj de stefan.harabor@gmail.com Ianuarie 04, 2024, 11:22:37 am »
Iuhuuu, începem anul bine :wav:
14
Propuneri / Trabant Retro Party 2024
« Ultimul mesaj de JetSS Decembrie 22, 2023, 04:57:55 pm »
https://facebook.com/events/s/-trabant-retro-party-2024-/272401375825039/

🇹🇩🇹🇩🇹🇩. Doamnelor , domnilor , colegi de marca ,  Alaturi de colegul Imre Bordas, avem marea placere sa anuntam prima întâlnire din anul 2024, " TRABANT RETRO PARTY " editia numarul 1 in perioada 14-16 iunie . Locatia este una noua si se afla in orasul Gheorgheni intr-un camping care beneficiaza de cazare de tot felul, respectiv camere single , de 2 si 3 persoane , apartamente , vila , casuțe , loc pentru rulote si cort ,  restaurant . Site-ul locatiei este https://pensiune-camping4.ro/ .
 Persoanele care doresc sa participe sunt rugate sa sune la numarul 0744399160 pentru efectuarea rezervarii camerelor conform preturi site si cu mentiunea ca rezervarea este pentru " Intalnirea Trabantistilor " , plus un mesaj pe WhatsApp la numarul 0727454510 pentru evidenta masinilor ( stickere, diplome ) . Am rugamintea sa va ganditi bine inainte de a face o rezervare astfel incat sa nu întâmpinam probleme in organizarea evenimentului, ultima zi pentru inscrieri fiind data de 01.03.2024.

      Va multumim si va asteptam in numar cat mai mare pentru a continua traditia intalinirilor marca Trabant . 🇹🇩🇹🇩🇹🇩

🇭🇺🇭🇺🇭🇺.  Tisztelt Hölgyeim és Uraim, márkatársak, Bordás Imre kollégával közösen nagy örömünkre meghirdetjük a 2024-es év első találkozóját, a "TRABANT RETRO PARTY"  június 14-16 között. A helyszín új, és Gyergyószentmiklóson található, egy kempingben, ahol mindenféle szálláslehetőség kínálkozik, nevezetesen kétágyas szobák, 2 és 3 fős apartmanok, nyaralók, lakókocsi- és sátorhelyek, étterem. A helyszín honlapja: https://pensiune-camping4.ro/.
Kérjük, hogy aki részt kíván venni, hívja a 0744399160-as számot a szobafoglaláshoz a honlapon szereplő árak szerint, és jelezze, hogy a foglalás a "Trabantosok Találkozójára" vonatkozik, valamint a 0727454510-es számon jelezze a részvételi szándékát WhatsApp-os üzenetben (matricák, oklevelek). Kérlek benneteket, hogy a foglalás előtt alaposan gondoljátok át, hogy a rendezvény lebonyolítása során ne ütközzünk problémákba, a regisztráció utolsó napja 2024.03.01.
Köszönjük és várunk minél nagyobb számban a Trabant márkatalálkozók hagyományának folytatására. 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

https://facebook.com/events/s/-trabant-retro-party-2024-/272401375825039/
15
ARHIVA Anunturi Târg auto & piese / Re: Furcă cutie viteze Trabant 1.1
« Ultimul mesaj de trabi Decembrie 20, 2023, 09:21:42 am »
Rezolvat, se poate sterge anunțul  :icon_salut:
16
Expoziţie de Trabant-uri / Re: B 206 DDR
« Ultimul mesaj de victor Decembrie 14, 2023, 11:39:34 am »
Uleiul ars este acid, in timp distruge, nu este bun. Se pune ulei mineral/sintetic amestecat cu vaselina/valvolina.
Da, decat sa pui ceara, mai bine pui amestecul de ulei cu vaselina pentru ca o sa faca mai bine. Avantajul la ceara este ca sta "lipita" pe ceea ce ai dat, pe cand uleiul se scurge. De aceea se amesteca bine cu vaselina/valvolina. Pe termen lung insa mai bine o sa fie cu ulei.
Chedere de pe TrabantWelt nu stiu ce origine au, poti eventual sa le dai un email sa intrebi cine le fabrica, raspund repede la mesaje
17
Expoziţie de Trabant-uri / Re: B 206 DDR
« Ultimul mesaj de Surcel Traian Decembrie 12, 2023, 10:05:26 pm »
Multumesc pentru incurajari si sfaturi!

        Legat de protectia anticoroziva... Intradevar, intentionez sa protejez masina cat pot de bine. Peste stratul de pasivizant de rugina si cele 3 de grund epoxi, peste suduri, dar si la imbinarile dintre elemente, voi aplica un mastic de caroserie, peste care voi da cu 2-3 straturi de teroson si apoi, cu inca un strat de grund. Am vorbit cu Tanase Mihai Georgian pe Messenger si mi-a recomandat el o firma de teroson si mastic de caroserie, ''Forch'' se numeste. Din cate am inteles, nu este la prima masina restaurata (in cazul lui, sunt de parere ca pot vorbi de restaurare, nu reconditionare) si am incredere. Daca mai aveti sugestii in ceea ce priveste masticul de caroserie si terosonul, sunt deschis la sugestii. Pentru lipirea ''cartoanelor'' voi folosi Sikaflex.

        Dupa ce am aplicat terosonul si grundul pe sub masina, intentionez sa-i dau cateva straturi de ceara pentru cavitati (cum se facea pe vremuri cu ulei), iar in cavitati, pulverizez mai intai pasivizant de rugina iar apoi ulei (proaspat, T90) amestecat cu vaselina. Motivul pentru care nu as baga ceara in cavitati este deoarece am auzit mai multe pareri de la niste persoane cu experienta in domeniu cum ca, daca exista deja rugina in interiorul cavitatilor, mai bine se pune ulei si vaselina decat ceara. Iar ceara, pentru ca, se curata mai greu, s-o dau pe sub masina. Sincer, variante sunt mai multe, eu fiind lipsit de experienta, incerc sa combin mai multe idei pentru a obtine un rezultat cat mai bun. Spre exemplu, Popa Andrei, pune ulei ars in cavitati si masina lui arata foarte bine. Chiar daca unii nu sunt de acord cu uleiul ars si sustin ca trebuie folosit numai uleiul curat. Eu as prefera T90 amestecat cu vaselina si incalzit.

         Foarte interesanta ideea cu chederele! Cand am luat masina, acum 7 ani, avea chedere de Dacie la usi, apoi am pus HU si nu am observat vreo diferenta. Nu sunt nici grozave, dar nici inutilizabile, sunt mai bune decat ceva copt. Voi lua in considerare sfatul tau!
         De asemenea, as dori sa-i schimb chederele de la geamuri, nu sunt prea coapte, dar ala de la parbriz e ciupit destul de bine. Intentionez sa le comand de pe Trabantwelt. Oare sunt mai bune decat cele made in HU? Sau provin de la acelasi producator.
18
Expoziţie de Trabant-uri / Re: B 206 DDR
« Ultimul mesaj de victor Decembrie 11, 2023, 09:28:08 am »
da da, buna observatia cu chederele sh, sunt si eu patit cu cheder nou HU care a fost o mare prostie
19
Expoziţie de Trabant-uri / Re: B 206 DDR
« Ultimul mesaj de draku Decembrie 09, 2023, 02:01:50 pm »
Foarte frumos ! Felicitari pentru rabdare!
Lucrarea arata foarte bine.
Te sfatuiesc sa acorzi o atentie deosebita protectiei contra ruginii a zonelor cu metal expus si mai ales a zonelor sudate.
De acolo va incepe rugina sa lucreze, daca nu vor fi protejate cum trebuie.
Si va fi extrem de dezamagitor daca, dupa atata munca, va incepe sa apara rugina dupa un timp scurt.
De asemenea, la momentul asamblarii, sa faci tot posibilul sa elimini infiltratiile de apa.
Din experienta proprie, este preferabil sa pui la usi chedere sh, in stare buna, pe care le poti gasi la preturi modice sau chiar gratis la parcurile de dezmembrari auto.
Au cauciucul mult mai moale, mai maleabil si vor etansa mai bine. Plus ca nu va trebui sa trantesti usile la inchidere....
Nu monta chedere noi de proasta calitate, tari, fie ele unguresti sau romanesti (pentru Dacia).
Sa ai spor !


PS
Chederele din dezmembrari, de la masinile mai noi, au, de regula o "buza" la interior care imbraca ornamentele de plastic pe margine.
Cum la Trabant nu este cazul de ornamente, buza respectiva se poate taia usor cu un cutter si ramane un cheder potrivit pentru Trabant.

20
Expoziţie de Trabant-uri / Re: B 206 DDR
« Ultimul mesaj de victor Decembrie 06, 2023, 09:26:42 am »
ai muncit ceva la masina, asta se numeste pasiune, sa faci cu mana ta totul. Stiu, nu ne permite timpul dar altul este farmecul cand cunosti fiecare sudura, fiecare colt al masinii facut cu mana ta.
Spor sa ai, cand te vei mai apuca, pe la primavara
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 10