TRABY CLUB ROMANIA

Colt legislativ => Altele => : Viorel Balmez September 10, 2010, 05:32:02 PM

: Taxe si impozite
: Viorel Balmez September 10, 2010, 05:32:02 PM
http://stirileprotv.ro/stiri/social/taxa-de-poluare-se-transforma-in-impozitul-de-poluare.html
: Răspuns: Taxe si impozite
: victor September 10, 2010, 05:54:43 PM
vorba romanului :"Am cam pus-o"  :-X :-X
: Răspuns: Taxe si impozite
: Mihai wartburgist September 10, 2010, 08:27:26 PM
Se urmareste o noua impulsionare a negotului cu masini.Daca s-ar face testul de noxe la absolut toate masinile care circula pe strazi 60% nu ar corespunde.Cheap tuning plus  catalizatoare demontate rezulta non euro.TDI-uri care lasa smogul gros  la plecarea de la semafor taxa poluare-bull shit.Am 4 Wartburg.Circula doar unul restul stau la pastrare.Daca vin taxe nesimtite NU PLATESC- sa vina sa mi le ia din garaj .Si asa ar trebui sa faca toti.
: Răspuns: Taxe si impozite
: pater rafail September 10, 2010, 08:40:26 PM
   pai din garaj nu ti le ia nimeni daca nu circuli cu ele, frate! problema incepe cand apari pe strazi! ca daca vrei sa "existi" si tu printre bolizi, n-o sa ai incotro! Si faci cum faci, iti cumperi un catalizator pt masini in 2 timpi (e ala, TRABIKAT, undeva pe la 70 de euro plus transport), dar de cate ori mai dai banii aia pe autentificare??? Aici se vede ca statul nu incurajeaza pastrarea masinilor vechi, ci vrea sa dispara ca sa faca loc rahaturilor astora de apar acuma, ce te tin maxim (chestie atent calculata) 5-6 ani, dupa care altele! HUA!!!!!
: Răspuns: Taxe si impozite
: alex giani September 10, 2010, 09:54:47 PM
Acum nu ca as fi eu admirator la vechiului regim dar parca din vorbele bunicilor si al parintilor ceausescu nu era preocupat ce tot felul de rahaturi gen ,incalzirea globala,radierea din oficiu a masinilor care nu au efectuat timp de nu stiu cate luni asigurarea si itp-ul.Ori mai stiu eu ce prostii de genul asta cu care sa te faca sa renunti la saraca masina pe care o aveai ,asa cum incearca marlanii astia si hai sa fim seriosi acum fie vorba intre noi eu zic ca acum 20 de ani era mult ,mult mai mult spatiu verde decat acum ,asa ca stiti vorba aia hotii striga hotii >:(.Dupa parerea mea eu cred ca nu astia sunt de vina de situatia asta in care ne afundam mai mult, ci cred ca astea sunt probleme vechi de pe vremea lui burebista ,stefan cel mare ,mihai viteazu astia sunt de vina, ei nu au stiut sa gestioneze tara bine si astia saraci acum fac toate eforturile sa rezolve problemele. =)) =)) =))
: Răspuns: Taxe si impozite
: Viorel Balmez September 10, 2010, 10:11:34 PM
Uite ca nu o sa renuntam, indiferent ce ar face :P Le pun pe platforma si le las in fata guvernului cu motoarele pornite. Mai trec cand si cand sa bag benzina. Astia chiar depasesc orice limita. In numele globalizarii, protectiei mediului si alte bazaconii, nu stiu cum sa ne mai smulga niste bani din buzunare. Acum nici nu mai stii la cine sa strigi. Inainte era Ceausescu si era simplu. Sper totusi ca vor fi taxele acceptabile. Desi daca ma gandesc ca la un Aro acum se plateste impozitul anual 3800 lei...
: Răspuns: Taxe si impozite
: victor September 10, 2010, 10:19:49 PM
Pe vremea lu' Ceasca nici atatea masini nu erau iar de circulat (teoretic) se mergea o zi nr pare o zi impare si benzina pe cartela. De aia nu isi bateau capul  pe vremea aceea de radieri , noxe si altele. Acuma, este de unde, sunt masini garla si ale "lor" nu se vand. Solutia? simpla: te face sa o dai pe a ta (nu te obliga, te constrange) ca sa cumperi rabla lor. e destul de simplu.
: Răspuns: Taxe si impozite
: Viorel Balmez September 10, 2010, 10:36:26 PM
Pe vremea lu' se mergea o zi nr pare o zi impare
Erau duminici ;) Normal ca producatorii sunt in spatele deciziilor. Si vor fi din ce in ce mai disperati sa-si vanda plasticele.
: Răspuns: Taxe si impozite
: alex giani September 10, 2010, 10:46:04 PM
Deci sa recapitulam:avem itp,asigurare,rovinieta,si nu stiu cat ceva de genul 0,...% stiam reprezinta taxa de drum din cat alimentezi la benzinarie,mai nou ziceti ca vom avea si taxa sau impozit de poluare,sunt curios ce basina o sa le mai treaca astora prin cap =)).Nu stiu ce sa zic dar decat sa cumpar un logan la 10000 euro si sa platesc rate mai bine pun pedale la un carucior de butelii si gata agregat ecologic,tot nu cumpar masinile lor confectionate din 90% plastic si 10% tabla.
: Răspuns: Taxe si impozite
: Mihai wartburgist September 10, 2010, 10:48:48 PM
Da Pater ai dreptate ,dar impozitul tot se pune la calcul de circuli sau nu si s-aduna, (chiar daca nu paraie motoru ca sta cu ulei in el, la pastrare).Chiar daca masina nu este inmatriculata impozit tot platesti.Sa-l incadrez pe al vechi la vehicul istoric poate -dar nu e chiar simplu de facut si asta.Anul asta la Warbu 2T am platit 40 ron iar la cel 4T 56 ron. De banii astia luam benzina cu care mergeam 130km.(tare e ca masinile  nici macar nu se afla  pe parcarea primariei).
: Răspuns: Taxe si impozite
: victor September 11, 2010, 12:00:07 AM
Pe vremea lu' se mergea o zi nr pare o zi impare
Erau duminici ;)

nu am spus ca de la mine ca nu tin eu minte vremurile alea :P :P (din multe surse) , stiu doar ca se mergea par si impar, nu stiam ca doar duminica.
: Răspuns: Taxe si impozite
: draku September 11, 2010, 01:15:54 PM
stirea din link-ul ala e veche de 1 an si 7 luni
: Răspuns: Taxe si impozite
: Viorel Balmez September 11, 2010, 02:11:39 PM
Acum am vazut. Dar am inteles ca se discuta tot despre asa ceva pentru 2011. Vom vedea...
: Răspuns: Taxe si impozite
: dragosdinulescu September 11, 2010, 09:19:22 PM
Bai fratii mei... Yo nu platesc rovignieta de cativa ani. Pur si simplu, refuz sa-mi iau! Iar daca se intampla sa ma opresca vreun "organ", ii dau doar buletinul. Apoi permisul. Apoi talonul. Si ma opresc aici. Si ii zambesc. Si fac conversatie cu "mnealui". Organu, adicatalea. Si de cate ori m-a oprit organu` pana acuma`, nu m-a intrebat niciodata de vignieta. Iar daca ma intreba, ii spuneam ca masina e pe firma (Musso) sau ca e folosita in interesul firmei, (Renaultul) si ca chitanta de rovignieta e la actele contabile ale firmei. Iar daca ma intreaba de ce n-am bazaconia lipita in geam, ii spun ca nu suporta creieru meu mazgaleli pe suprafetele vitrate. Ca ma enerveaza cum ma enerveaza manelele.
Dar nu m-a intrebat nimeni pana acum de RO-vignieta. Si sper sa nici nu se intample asta...  Da` oricum nu-mi iau, ever!
: Răspuns: Taxe si impozite
: pandora September 12, 2010, 06:02:16 PM
E norocul tau ca nu te -au intrebat de rovineta.Pe mine m-au oprit cand am plecat de la Odorhei,undeva aproape de Piatra Neamt si mi-a cerut si chitanta la rovineta.Asa ca ....Si cand e masina pe numele tau si nu pe firma ce faci?
: Răspuns: Taxe si impozite
: Gusteru September 12, 2010, 10:40:09 PM
Mai ... ideea e ca GUNOAIELE astea de guvernati ... arza-i pucioasa sa ai arza vor sa ne scarmene de cat mei multi bani. Pe TOTI ... ORICUM si din ORICE. ILEGAL ... mama "XXXX" de treaba. Eu zic sa nu ne turam ... INCA. Daca o fi sa ne ceara euro dracu stie ce numar ... o sa studiem la momentul respectiv ... sa vedem etc. eu nu am stress ... punem frate euro "X" sa "salvam planeta - ca de asta moare -  de la fumul de 3 min la pornire de la trabanturi.
DAR ... daca e asa ... apoi neica ... sa ne zica si noua DE UNDE si CUM putem cumpara si la ce PRET (care sa se reflecte) si ne dotam frate masinile.
Insa ... repet ... sa nu ne turam ... INCA.

Acu ' ... discutia asta ma duce la altecva ... insa asta la momentul POTRIVIT.
va pup.... si   daca se nasoleste ... tragem traburile la guvern si cu socurile trase le dam FUUUUM neica .... MUUUULT FUM . Facem PROTEST pan' ne ia dracii .
: Răspuns: Taxe si impozite
: dragosdinulescu September 12, 2010, 11:14:51 PM
Facem protest pana-i iau pe EI dracii! Chiar asa! Cat ii mai suportam pe dobitocii astia care cica ne conduc? Sincer, am inceput sa pun intrebarea asta tuturot cunoscutilor. Si stiti ca aproape toate raspunsurile sunt de genul: "Bai, nu mai merge, trebuie sa facem ceva, sa-i dam jos"

Deci, fratilor... nu stiu daca se vor intruni conditiile pentru o noua revolutie, dar yo zic... Vin alegerile! Cand or veni! Aveti de grija ce votati!
--------------------
edit by admin: sunt in asentiment dar sa nu politizam. acu ... STIU/STIM ca sa NU se mai poate ... dar "care este" e un regulament = APOLITIC
: Răspuns: Taxe si impozite
: Licu September 13, 2010, 12:24:06 AM
Indiferent ce dobitoci vor veni la conducerea ţării,va fi la fel cu poluarea.vor spune :UE ne obligă să facem aia,să mărim taxele alea,să oprim poluarea.

Personal,mă doare fix în faţă la cotroceni de poluare.Ştiu,se topesc gheţarii,mor pinguinii,creşte temperatura an(u)ală cu 2 grade,etc.etc.
Ce contează că avem milionu de şomeri,că suntem datori miliarde de euro,că avem spitale unde mori în incendii sau din culpe medicale,că ne emigrează calificaţii şi intelectualii,că muncim la stat ptr 300 lei,că coplătim la medic,că avem cele mai multe taxe,că...mai spuneţi voi.Grija lu boc e să nu poluăm UE.
De iau ban,asta e.
: Răspuns: Taxe si impozite
: pater rafail September 13, 2010, 12:46:22 AM
   off topic: cu verificarea rovignietei nu este insarcinat agentul care te opreste pt verificarea de rutina sau pt c-ai fi facut ceva gresit. Pus si simplu, legal vorbind, nu intra in atributiunile lui sa-ti verifice achitarea taxei de drum. STIU asta in mod sigur si ar trebui si sa caut in legislativ... Aceasta sarcina trebuie sa fie indeplinita de un organism special pe domeniul asta, mai precis ARR (Autoritatea Rutiera Romana). Numai astia iti pot cere rovignieta!
: Răspuns: Taxe si impozite
: victor September 13, 2010, 12:57:00 AM
hopaaa...ceva nou si frumos.
Pater , chiar te rog sa te uiti prin legislatie si sa pui aici articolul. De abia astept sa-i dau peste nas la Garcea
 =)) =)) =)) 8)
Nu ca eu as merge fara rovinieta(sau cum se mai zice la taxa de drum)
: Răspuns: Taxe si impozite
: Viorel Balmez September 13, 2010, 10:51:07 AM
Are dreptul si politia rutiera ;)
: Răspuns: Taxe si impozite
: dragosdinulescu September 13, 2010, 07:11:09 PM
E posibil sa aiba dreptul si politia rutiera, insa nu sunt indreptatiti sa intocmeasca proces verbal de contraventie, pt ca rovinieta nu se incadreaza la nici un articol de "contraventii". De intocmit proces verbal, il poate intocmi numai un reprezentat ARR.
Deci, formula e urmatoarea: echipa mixta politie/ARR, politia opreste si cere actele la control (atentie, nu are voie sa te opreasca doar asa, din senin, trebuie sa fie intemeiata oprirea, sa constate o incalcare a codului rutier, sau sa aiba ordin de servici cu actiune programata...de genul "filtru", politia constata ca lipseste rovinieta, iar reprezentantul ARR intocmeste procesul verbal.
Deci...in concluzie... Nu faceti boroboate in trafic, ca sa n-aiba motiv sa va opreasca! NU STANJENITI TRAFICUL! NU MERGETI PREA INCET! Trebuie sa va acomodati la noile vremuri, sa alergati destul de tare, ca sa nu fiti claxonati si injurati! Aveti grija ca masinile sa fie ingrijite, spalate, sa nu scoata mult fum, sa nu le lipseasca vreun bec, sa nu aiba ce va reprosa! Si veti vedea ca nu veti avea probleme! Ba mai mult, veti fi priviti cu simpatie de toata lumea! Daca insa masina arata ca un junghi, daca face zgomot mare, daca scoate mult fum, daca merge cu 40km/h. atunci sa fiti siguri ca primul echipaj de politie se va lua de voi! Si, pe buna dreptate!
: Răspuns: Taxe si impozite
: Licu September 13, 2010, 07:51:18 PM
Vă agitaţi degeaba.nici nu ştiţi când vă pozează fără robiletă(asta dacă au instalat deja camerele de pozat).
http://www.financiarul.ro/2010/01/29/berceanu-rovinieta-electronica-va-creste-incasarile-din-taxa-de-drum/
: Răspuns: Taxe si impozite
: Viorel Balmez September 13, 2010, 08:28:46 PM
Inca nu s-a implementat, dar urmeaza. De fapt asa este si prin Ungaria.
: Răspuns: Taxe si impozite
: Serghei September 14, 2010, 03:19:32 PM
acum, ca sa destind atmosfera (chiar si off topic), va dati seama ce dragut ar fi sa se topeasca ghetarii... si cata economie de benzina am face :P ? eu nu sunt un foarte mare fan MARE, din 2 motive: 1. nu stiu sa inot si mi-e foarte frica de apa din cauza asta; si 2. in raport cu oricare din "resedintele mele" (sibiu-scoala;suceava-parinti), marea e a naibii de departe. si acum no offence, imaginati-va ce dragut ar fi sa mergem la mare la valcea, galati sau mai stiu eu unde undeva mai aproape  =)) .

acum back on topic: o parte din noi (aia pe 6v) din cate stiu se incadreaza la oldtimere. aia n-au un fel de reducere, scutire de taxe/impozite daca isi scot hartie din aia de vehicul istoric (sau cum i-o zice) ? am un prieten care a avut un fietel (850 parca) si zicea ca nu plateste impozit si "robineta" la el pt ca-i oldtimer (parca facea parte si din retromobil) si are anumite avantaje. dar si anumite dezavantaje avea parca o limita de km pe an in care trebuia sa se incadreze. sa ma corecteze careva daca n-am dreptate.
: Răspuns: Taxe si impozite
: TRABANTUS1972 September 14, 2010, 04:54:59 PM
Interesant ce spune Serghei cu privire la avantajele odtimerelor, intr-adevar in Irlanda erai scutit de la plata taxei de drum dar nu aveai voie sa mergi decat un nr.limitat de km. pe an! Probabil ca ai voie doar sa participi la manifestari specifice, altfel nu vad cum ar putea sa-ti controleze km., in conditiile in care cablurile de kilometraj se gasesc atat de greu... ::) ::) ::)
: Răspuns: Taxe si impozite
: Angel 5 September 14, 2010, 04:56:00 PM
Esti scutit de taxe si impozite doar daca esti acceptat de Retromobil. Pe partea asta eu au niste criterii foarte stricte si cu greu se ajunge acolo. Sunt pe site-ul lor cateva informatii interesante. Pe scurt, daca masina nu este asa cum a iesit din fabrica nu o sa faca parte din Retromobil si implicit sa nu mai plateasca taxe.
: Răspuns: Taxe si impozite
: victor September 14, 2010, 06:14:24 PM
despre afiliere la Retromobil si vehicul de epoca, aveti documentatia (demult pusa) si cele necesare la sectiunea speciala aici pe forum.
: Răspuns: Taxe si impozite
: Viorel Balmez September 21, 2010, 12:41:48 PM
Cert este ca daca pana acum mai speram sa luam un Trabant din Ungaria, acum sigur ne va depasi :( http://www.money.ro/auto/grila-taxei-auto-2010-taxa-de-poluare-taxa-auto-2011-euro-5.html
: Răspuns: Taxe si impozite
: mike1413ro September 21, 2010, 05:57:22 PM
Dap... vesti cam proaste pentru cei ce vor sa mai aduca masini de afara... si se pare ca sunt ganduri rele puse si celor ce "polueaza prea mult"...  ???
http://www.4tuning.tv/kNIVNY5hjt3/Taxa_de_poluare_o_ia_razna___21.000_de_Euro_pentru_Euro_3_la_peste_3.0.html?utm_source=Newsletter__Newsletter_4Tuning.ro&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_15913
: Răspuns: Taxe si impozite
: alex giani September 24, 2010, 11:10:28 PM
Apropo eu de 1luna merg fara asigurare =)) :P nu o scot prea des dar si cand o scot fac cate 50 km pe zi.Dar trebuie sa-i fac neaparat ca nu se stie cum te loveste vreunul,astazi la carpati langa podul constanta s-au lovit 2 din neatentie .Unul facea stanga, era pe linia de tramvai pusese semnal si astepta sa intre si unul din spate se uita dupa ozn-uri probabil ca fara frana  fara nimic la lovit cu vreo 40km in spatele pe cel care astepta s sa intre pe  strada adiacenta.
: Răspuns: Taxe si impozite
: victor September 24, 2010, 11:23:54 PM
alex, eu zic sa-ti faci asigurare, chiar daca dai banii degeaba. Sa nu te opreasca Doamne fereste si sa platesti cat nu face.
: Răspuns: Taxe si impozite
: Viorel Balmez February 03, 2011, 09:37:10 AM
Un articol interesant :glasses9:
BOMBA FISCALA: Circa Financiara + Politie = LOVE. Update!Daca pana in 2005 radierea autoturismelor se facea si din punct de vedere fiscal dar si din circulatie, din 2006 legea s-a schimbat si am ramas numai cu radierea de la circa financiara. Prin urmare, conform unor surse din cadrul Taxe si Impozite Locale din Bucuresti, peste 28.000 de autoturisme au profitat de aceasta gaura din legislatie si circula nestingherite fara a fi inscrise in vreo evidenta pentru plata impozitului. Insa autoritatile se pregatesc sa rezolve aceasta problema in urmatoarele luni.


Cum s-a schimbat legislatia referitoare la inmatricularile auto


Inainte de anul 2006, radierea unei masini presupunea mai multe etape. Ultima era insa prezentarea la ghiseul de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (fostul Udriste si actualul Pipera). Aici, daca masina era vanduta, masina era radiata din circulatie dupa 30 de zile de la semnarea actelor de vanzare-cumparare, daca noul proprietar nu o inmatricula si trecea actele pe numele sau.




Incepand cu 2006, probabil cu gandul de a facilita procesul de inmatriculare, legislatia s-a schimbat si asa este si in prezent. Mai precis, masina se radiaza din punct de vedere fiscal, ca si inainte de 2006, dar nu si de la politie. Teoretic, politia considera suficienta radierea de la Circa Financiara pentru a considera masina radiata. Insa practic, politia habar nu are daca o masina este sau nu radiata de la Financiar. Noua legislatie s-a bazat pe simtul civic al oamenilor si ca acestia vor trece pe numele lor masinile cumparate de la vanzatorii care le-au radiat de la Circa Financiara.





Imensa gaura in legislatie si buget


Insa impozitele auto exagerate cerute ulterior de stat, au facut din aceasta noua procedura de radiere o imensa gaura la buget. Mai precis, peste 28.000 de masini cumparate de la vanzatori, radiate din punct de vedere financiar de la Birourile Taxe si Impozite Locale de care apartineau vanzatorii, au ramas asa. Noua lege extraordinar de proasta permite ca o masina sa circule in deplina legalitate, din punct de vedere rutier, chiar daca pentru aceasta nu se plateste impozit de cand a fost cumparata de la proprietarul care a radiat-o de la financiar, chiar daca actele masinii au ramas cu numele vechiului proprietar, chiar daca masina nu a fost luata in evidenta de nicio alta circa financiara.




Problema este ca pana acum, baza de date de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor nu a fost comuna cu baza de date a tuturor unitatilor de Circa Financiara. Mai precis, o masina vanduta si radiata de la financiar in 2006, la care nu s-a platit niciun impozit timp de 5 ani, poate fi oprita si verificata de politie, pentru ca aceasta apare in evidentele lor ca fiind inmatriculata in circulatie, legal, pe numele vechiului proprietar.




Prin urmare, mai mult de 28.000 de cumparatori auto au profitat de aceasta gaura fiscala si nu au mai inscris masinile pe numele lor, pentru a nu plati impozit. Este in general vorba de masini cu motoare care au o capacitate mai mare de 2500 cmc, pentru care impozitul anual este colosal. Acestia au gasit o metoda prin care sa circule legal si ilegal in acelasi timp, fara sa plateasca impozit si fara sa aiba in vreun fel probleme cu politia.




Avantaje si dezavantaje


Exista insa parti bune si parti rele aici. Daca cumva politia retine talonul unei masini care este ramasa pe numele vechiului proprietar, numai cel din acte poate ridica talonul. Deci exista multe cazuri in care astfel de masini radiate de la financiar au ramas fara taloane (dar exista mereu spaga, nu?). In plus, daca cel care a mers cu masina pe vechiul nume, fara a plati impozit, doreste sa o vanda iar noul cumparator sa o treaca pe numele sau, cam greu. Acesta trebuie sa plateasca o amenda consistenta + impozitul aferent perioadei in care masina a stat radiata. De aceea, in general, masinile care au fost odata radiate in aceasta situatie, vor schimba maini la fel, fara a fi trecute pe noul nume.




Dar sunt si avantaje. Ce om normal la cap ar plati pentru un Audi A8 cu motor de 4.2 litri impozit anual de peste 6000 de lei? Cred ca nimeni, indiferent de cati bani ai in cont sau la saltea. Prin urmare, nu e de mirare ca majoritatea masinilor cu motoare mari sunt scoase din evidentele financiare. Si fara sa aiba vreun fel de problema, repet.




Care este concluzia?

Teoretic, orice posesor de masina isi poate radia acum singur masina de la Circa Financiara, pentru a nu plati impozit la ea, si sa circule legal si linistit cu aceasta. Poate sa fie oprit de politie oricand, masina apare ca fiind inmatriculata pe numele lui, nicio bataie de cap.




Aceasta noua procedura de inmatriculare care a debutat in 2006 a facut o gaura uriasa in bugetul de stat. Oficial cica sunt 28.000 de masini, insa cu siguranta numarul acestora creste zilnic. Daca pentru o masina cu motor de 3200 cmc se plateste un impozit anual de 2500 de lei, sau la unul de 4600 cmc se plateste impozit de 6600 de lei, faceti singuri calculele.




Ce ni se pregateste?

In cateva luni, se pare ca Ministerul de Finante vrea sa rezolve aceasta problema. Insa nu sunt clare masurile pe care le va lua. Ori vor fi obligati cei care nu au luat in evidentele financiare masinile cumparate sa plateasca amenzi si impozitul din urma, ori sunt automat radiate si din circulatie aceste masini, fara sa mai aiba dreptul sa umble pe strazi. Insa Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor lucreaza cu Ministerul de Finante pentru a ajunge la o solutie si pentru a mai recupera din banii pe care soferii ii datoreaza statului.
: Răspuns: Taxe si impozite
: Decebal2 February 03, 2011, 10:07:28 AM
Dinulescule acum au baza de date pe computeul masinii si te stie da la 1KM daca ai vinieta daca nu te arde cu 10.Mil pe loc,
asa ca nu sunt sceptic dar am scapat de amenda cu multe pile la Politie,si datorita faptului ca am avut la mine hirtia ca nu am nici un venit,si nu au vrut sa auda ca au plan de amenzi,altfel adio salariu.NU mai merge ca inainte.Si ce faci acum cu taxa de poluare daca cumperi un trabic?Platesti 2300 de Euroi ?datorita gradului de poluare+vechimea masinii?Asta nu stiu cum se va termina dar pentru noi nu e bine. :BangHead:Cu stima Sandu
: Răspuns: Taxe si impozite
: gabi trabi February 03, 2011, 10:16:15 AM
Daca am cumparat masina si am trecut-o la impozit pe numele meu (adica eu platesc impozitul in momentul de fata , dar talonul si CI sunt pe numele fostului proprietar) este vreo problema ?
: Răspuns: Taxe si impozite
: victor February 03, 2011, 10:25:43 AM
daca continui sa platesti impozitul nu e nici-o problema. Trebuie ca tot timpul , indiferent de proprietar, masina sa aiba impozitul platit. Daca nu, cand se va trece pe acte pe noul proprietar, va plati amenda plus impozitul aferent cu majorarile de rigoare.
: Răspuns: Taxe si impozite
: Viorel Balmez February 03, 2011, 12:50:31 PM
Fara probleme ;)