Autor Subiect: Taxa de prima inmatriculare pt o masina adusa din afara Romaniei - taxa minima  (Citit de 16203 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline deaconss

  • Trabantist Incepator
  • *
  • Mesaje postate: 16
Stimati colegi,

Stiu ca multi dintre dvs. visati la un 1.1 adus din afara, sau orice alta masina dar va temeti de acea taxa nenorocita de prima inmatriculare impusa ilegal de statul roman. Vin in ajutorul dvs. prin a va explica cum am reusit eu, impreuna cu doi prieteni buni sa scapam de aceasta taxa si sa ne inmatriculam masinile aduse din afara cu 0 lei taxa la stat.

Unul dintre prietenii mei si-a adus din Franta un Citroen C5 (2001, 140 cp, 2000cm3, euro 3), celalalt un Volkswagen Golf Mk. 5 (2008, 1900 cm3, euro 4). Cel cu Citroen avea de platit aprox 3300 Euro, cel cu Golful cam 2400 de euro. Noi am procedat in felul urmator:

Am facut cate o cerere la Prefectura, Serviciul Inmatriculari si Permise auto prin care am cerut inmatricularea autovehiculului - marca, seria... (mentionez ca cele doua masini trecusera pe la RAR si erau apte din punct de vedere tehnic), fara plata acelei taxe. Se trimite recomandata, primiti raspunsul negativ in maxim 30 zile. Luati apoi actele de provenienta, negatia Prefecturii, cartea de identitate a vehiculului si mergeti la un avocat. Chemati in instanta Prefectura pentru ca, refuzand inmatricularea incalca legile europene prin silirea platii acelei taxe care contravine acordurilor semnate de Romania la aderarea in Uniunea Europeana, avand in vedere ca au fost cumparate intr-un stat U.E, respectiv Franta si Germania si dorim sa o inmatriculam in alt stat, tot membru ale U.E., adica Romania.

In instanta ei vor incerca sa cheme la randul lor Ministerul Mediului si ANAF-ul, dar deznodamantul va fi acelasi daca aveti un avocat cat de cat bunicel, care chiar cunoaste legile, se va da hotararea de inmatriculare fara plata nici unei taxe. Asa a fost la noi.

Dupa intamplarea noastra am mai trimis pe cineva si la el nici macar n-a venit din partea prefecturii nimeni... (probabil dandu-si seama ca nu au nici o sansa oricum) primul termen si gata hotararea, acum asteapta comunicarea, inca 15 zile termen de recurs si... la inmatriculare.

Multe dintre legile din Romania nu sunt cunoscute decat de unii dintre noi, si statul roman profita la maxim de naivitatea oamenilor, ca sa ne stoarca de cat mai multi bani. Odata cu intamplarea asta m-am mai horatat sa fac ceva pentru mine personal, am sa dau la Drept, sa invat bine legile si sa le dau peste nas sarlatanilor care incearca sa profite de bietii oameni.

Pentru mine orice victorie impotriva statului roman este o bucurie maxima pentru ca este o victorie impotriva unei gasti de sarlatani care ne conduc spre un dezastru total! Atata timp cat se poate si exista legi care ne pot ajuta, eu zic ca merita sa profitam de ele!


Sper ca v-am fost de ajutor, va urez curaj stimati colegi, aveti incredere si incercati ceea ce v-am spus, aveti toate sansele de castig!




WIR WERDEN WIEDER AUFSTEHEN!

Offline victor

  • Membru Fondator
  • Global Moderator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 8 662
  • BT 85 GAV Power of Simplicity
    • www.VictorGavriluta.ro
Interesant. Am mai auzit astfel de manevre dar nimeni nu a dat detalii.
Daca tot ai deschis subiectul, spune concret...trebuie mers acolo..vorbit aia aia ...platit aia..ca sa stim din start la ce sume termene si cat dureaza. Sa nu iei mesajul meu ca fiind ironic dar daca tu ai reusit, de ce sa nu reuseasca si altii.
Foarte tare, poate daca nu ajunge mult mai avem o sansa la a aduce masini bune din afara.

Offline Gusteru

  • TRABANT 1.1 / 1990
  • Administrator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 7 348
  • TM 90 DDR by IFA mobile DDR
    • Trabant Club Romania
Da ... insa mult prea scurt ... prea evaziva expunerea ta. Bun inteles ca sunt hartogaraie la mijloc - SI ALEA DE FAPT ADUC SUCCESUL ACTIUNII ! Acelea ne interesaza sa fie expuse, ordinea lor, taxe ,comisioane, termene etc.
STIM ca statul roman trage bani de pe noi ... no news that.
Multumim si asteptam sa ne dai detalii - taxe notariale, avocat ,. tot ce poti .  :icon_thumleft:
=== ADMINISTRATOR SITE ===
TEL +(4) 0740 485 474 (ORANGE)
Email   george.gusteritan @ gmail.com
YM       TrabyRo (DOAR pt mess)
SKYPE  gusteritan.george
FaceBook www.facebook.com/gusteritan

Offline Viorel Balmez

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 4 393
Asa a cam fost pana acum. Din pacate de anul asta nu se mai castiga procese. Asa am inteles :dontknow:
Cam asa arata:
CERERE DE CHEMARE IN JUDECATĂ

a pârâtei Prefectura Judeţului ..., reprezentanta teritorială a Guvernului României, pentru incălcarea gravă a articolelor de lege mai jos menţionate prin impunerea la plata a asa zisei taxe de poluare necesară pentru înmatricularea autoturismului pe care l-am achiziţionat cu contract de vânzare cumpărare din ..... in scopul folosirii in interes personal.
Pentru aceasta, in spiritul legii vă rog sa judecaţi legalitatea acestei taxe si să dispuneţi scutirea de la plata acesteia, in caz favorabil mie.
Solicit de asemenea, obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată.

Motivele acţiunii:

În fapt, la data de ....... am achiziţionat din ......, stat membru al Uniunii Europene prin contract de vânzare cumpărare (copia anexată) un autovehicul marca ......... Pentru înmatricularea autovehicului pe teritoriul României ar trebui sa plătesc o taxă de poluare, conform prevederilor OUG 50/2008 modificată prin OUG 218/2008.
Deoarece consider aceasta taxă discriminatorie si ilegală in data de ....... am depus la Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului ..........Cererea nr: .... prin care am solicitat scutirea de la plata acestei taxe de poluare si răspunsul in baza Legii nr: 544/2001. Pâna in prezent nu am primit nici un raspuns.
Pentru a nu fi pus in imposibilitatea de a mă deplasa de la domiciliu la locul de munca solicit ca pe toata perioada derulării procesului să mi se permita eliberarea de numere provizorii, in caz contrar voi solicita despăgubiri.

În drept, îmi întemeiez acţiunea pe următoarele dispoziţii legale:
Conform Constituţiei Romaniei - art.21
(1) Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime.
(2) Nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept.
(3) Părţile au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil.

Conform Constituţiei Romaniei - art.11
(1) Statul român se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte.
(2) Tratatele ratificate de Parlament, potrivit legii, fac parte din dreptul intern.
(3) În cazul în care un tratat la care România urmează să devină parte cuprinde dispoziţii contrare Constituţiei, ratificarea lui poate avea loc numai după revizuirea Constituţiei.

Conform Constituţiei Romaniei - art.16
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

Având in vedere ca de la data de 01.01.2007 România este stat membru al Uniunii Europene şi semnatara a Tratatului de aderare la Uniunea Europeana înţeleg ca trebuie sa se supuna prevederilor acestuia. Acest Tratat în Partea I, Principii, Articolul 2 prevede:
De la data aderarii, dispoziţiile Constituţiei, ale Tratatului CEEA si actele adoptate de institutii inainte de aderare sunt obligatorii pentru Bulgaria si România si se aplica in aceste state in conditiile stabilite prin Constituţie, prin Tratatul CEEA şi prin prezentul protocol.
(conf. art.1 alin.1 din Tratat este vorba despre Constitutia europeana)

În Constituţia Europeana la Secţiunea III, LIBERA CIRCULATIE A MARFURILOR, Subsectiunea 1, Uniunea vamala, Articolul III – 151 prevede:
alin.1 Uniunea cuprinde o uniune vamală care reglementează ansamblul schimburilor de mărfuri si care implica interzicerea, in relaţiile dintre statele membre, a taxelor vamale la import si la export şi a oricaror taxe cu efect echivalent, precum şi adoptarea unui tarif vamal comun în relaţiile cu ţările terţe.
alin.4 Între statele membre sunt interzise taxele vamale la import si la export sau taxele cu efect echivalent. Aceasta interdictie se aplica şi taxelor vamale cu caracter fiscal.

Aceleaşi prevederi se regăsesc şi în: Tratatul de instituire a Comunitatii Economice Europene / 1957 -art.95, Versiunea consolidata a Tratatului privind Uniunea Europeana si a Tratatului privind Functionarea Uniunii Europene (Jurnalul Oficial C115 /9.05.2008) - art.28(ex articolul 23 TCE) si art.30(ex articolul 25 TCE)

Deoarece aceasta taxa se aplica datorită faptului ca masina am achizitionat-o din afara ţării şi nu s-ar fi aplicat daca masina ar fi fost inmatriculată în ţară şi aş fi cumparat-o de aici, este evident şi logic ca este o taxă vamală mascată. Deci este ilegala.

Conform Constituţiei Romaniei - art.139 alin.1
(1) Impozitele, taxele şi orice alte venituri ale bugetului de stat şi ale bugetului asigurărilor sociale de stat se stabilesc numai prin lege.

Deoarece taxa de poluare a fost instituita prin Ordonanţă de guvern o consider din nou ilegală.

Dovada acţiunii înteleg sa o fac cu copiile actelor pe care le anexez

Depun prezenta acţiune în 2 exemplare, unul pentru instanţă şi unul pentru a se comunica parâtei.

Anexez următoarele:
Copie carte de identitate
Copie contract de vânzare cumpărare autovehicul.
Copie după Cartea de identitate a autovehicului achizitionat
Copie Cerere .... din ....... adresata Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului ...........
Chitanţa nr………… - dovada achitării taxei de timbru judiciar;


Data,
……………….. Semnatura,

Se mai poate pune si o completare...

CATRE
TRIBUNALUL ........................

Subsemnatul .........., domiciliat in ................................................ in calitate de reclamant, cu respect formulez prezenta:

COMPLETARE LA CEREREA DE CHEMARE IN JUDECATA
NR: ......./...../.......

Deoarece dupa depunerea cererii de chemare in judecata a fost emisa Ordonanta de urgenta nr: 7 din 18.02.2009 aparuta in Monitorul Oficial nr: 103 din 19.02.2009, precizez urmatoarele:
Masina pe care am achizitionat-o din ....... nu este noua, este second-hand, prima inmatriculare fiind facuta in anul .... pe teritoriul ...............
Ordonanta de Urgenta nr 50/2008 prin care se instituie taxa de poluare este discriminatorie fiind aplicata la momentul inmatricularii pentru prima oara a unui autovehicul pe teritoriul Romaniei nefiind aplicabila autovehiculelor deja inmatriculate la noi in tara.
Caracterul discriminatoriu si de taxa de import mascata este dat clar in Ordonanta 50/2008:
“Art. 4. - Obligatia de plata a taxei intervine:
a) cu ocazia primei inmatriculari a unui autovehicul in Romania;”
Deoarece masina pe care am achizitionat-o a fost inmatriculata pe teritoriul ......., (pentru aceasta fostii proprietari platind taxele aferente statului austriac), faptul ca sunt obligat sa platesc taxa de poluare fapt ce nu s-ar intampla daca as achizitiona o masina ce a fost deja inmatriculata in tara arata ca Ordonanta 50/2008 cu toate modificarile ulterioare, ingradeste libera circulatie a marfurilor garantata prin aderarea la Uniunea Europeana.
Pentru a camufla intentia vadita de taxare la importul de astfel de autovehicule in Ordonanta se specifica faptul ca sunt taxate si autovehiculele noi, insa in anexele acesteia se observa ca taxa este zero pentru autovehiculele cu norma de poluare EURO 5 si partial la autovehiculele cu norma de poluare EURO 4. Faptul ca in prezent producatorii de autovehicule fabrica doar masini cu norma de poluare EURO 4 si EURO5 , face ca aceasta Ordonanta sa nu se adreseze acestora, sau sa fie avantajati prin faptul ca sumele de plata sunt pur si simplu ridicole in comparatie cu suma pe care trebuie sa o platesc eu.
Mai mult decat atat aceste Ordonante modifica Codul Fiscal (Legea 571/2003) prin faptul ca abroga articolul 214 din Codul Fiscal, fapt ce contravine art.4 alin 1 din codul fiscal si art.139 din Constitutie.
In drept la pronuntarea sentintei pe care o veti da invoc:
1. prevederile art.148 alin 2 din Constitutie: “Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.”
2. principiul puterii lucrului judecat in sensul ca: “drepturile recunoscute unei parti sau constatarile facute printr-o hotarare judecatoreasca definitiva sa nu fie contrazise printr-o alta hotarare judecatoreasca data intr-un alt proces, deoarece altfel nu s-ar realiza administrarea uniforma a justitiei” (Trib. Suprem, sectia civila, dec. nr. 631/10.03.1973, nepublicata).”

Depun prezenta in doua exemplare, unul pentru instanta si unul pentru a se comunica paratei.
Anexez chitanta nr: ……………………. dovada achitarii taxei de timbru judiciar.

Data, Semnatura,

Offline deaconss

  • Trabantist Incepator
  • *
  • Mesaje postate: 16
Ok, am sa va explic mai in detaliu.

Inainte sa dati in judecata statul, trebuie sa aveti facut RAR-ul si restul dosarului pentru inmatricularea definitiva, mai putin chitanta de la taxa de inmatriculare. Puteti sa va prezentati cu actele necesare la ghiseu la serviciul inmatriculari unde cu siguranta veti fi refuzati pe motiv ca nu ati platit taxa de inmatriculare. Le cereti politicos sa va dea refuzul in scris, semnat si stampilat de ei. Sau puteti sa le scrieti o cerere la care veti primi raspuns in maxim 30 de zile. Pe baza acestei hartii puteti intenta procesul.

Noi am deschis un proces in baza Constitutiei Europene la Sectiunea III, LIBERA CIRCULATIE A MARFURILOR, Subsectiunea 1, Uniunea vamala, Articolul III – 151 care prevede:
 
alin.1  Citez: "Uniunea cuprinde o uniune vamala care reglementeaza ansamblul schimburilor de marfuri si care implica interzicerea, in relatiile dintre statele membre, a taxelor vamale la import si la export si a oricaror taxe cu efect echivalent, precum si adoptarea unui tarif vamal comun in relatiile cu tarile terte."
 
alin.4  Citez: "Intre statele membre sunt interzise taxele vamale la import si la export sau taxele cu efect echivalent. Aceasta interdictie se aplica şi taxelor vamale cu caracter fiscal."

Nu este neaparat nevoie de avocat, dar v-as recomanda totusi, ca sa fiti siguri de succes. Onorariul pentru avocatul nostru a fost undeva pe la 1500 lei. Va recomand sa aveti un avocat bun si serios. In afara de onorariu mai platiti taxa de timbru judiciar de 42 lei, plus cateva xeroxuri... Dar nu va temeti, veti castiga sigur si cheltuielile astea le va suporta Prefectura nu voi.


Ma apucasem sa va scriu si eu o cerere de chemare in judecata, dar vad ca mi-a luat-o Viorel inainte. Nu o luati asa cum este pentru ca trebuie modificata cu atentie, pentru ca a fost scrisa acum ceva timp cand lucrurile stateau putin diferit. Va pot ajuta cu asta.

Viorel nu stiu cine te-a dezinformat dar se castiga inca astfel de procese, noi l-am castigat cam acum o luna.

Va astept cu alte intrebari daca mai aveti si sfaturi daca doriti sa intentati un astfel de proces. Stima!


WIR WERDEN WIEDER AUFSTEHEN!

Offline Viorel Balmez

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 4 393
Cunosc pe cineva care a pierdut anul asta. Probabil se pun presiuni pe justitie :protest:

Offline deaconss

  • Trabantist Incepator
  • *
  • Mesaje postate: 16
Sincer sa fiu, in tara asta nu ma mai mira nimic. Vom ajunge pe la Curtea Europeana cei ce vor dreptate, pentru ca desi dreptatea e de partea ta si legea e foarte clara in acest sens, scris negru pe alb, guvernul de mafioti taie si spanzura cum vrea, peste lege, peste Constitutie, peste legi europene.


WIR WERDEN WIEDER AUFSTEHEN!

Offline Gusteru

  • TRABANT 1.1 / 1990
  • Administrator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 7 348
  • TM 90 DDR by IFA mobile DDR
    • Trabant Club Romania
In mod sigur cauta orice neregula in acte ... o speculeaza si cum au gasit-o , PAC ... esti veriga slaba-ai pierdut.  :argue:
=== ADMINISTRATOR SITE ===
TEL +(4) 0740 485 474 (ORANGE)
Email   george.gusteritan @ gmail.com
YM       TrabyRo (DOAR pt mess)
SKYPE  gusteritan.george
FaceBook www.facebook.com/gusteritan

Offline deaconss

  • Trabantist Incepator
  • *
  • Mesaje postate: 16
De aceea v-am recomandat un avocat, sa va ajute sa fiti cu toate in regula. Daca totul e in regula nu au ce sa faca, legea e clara!


WIR WERDEN WIEDER AUFSTEHEN!

Offline Hunor

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 953
Nu ştiu cât este de adevărat, dar poate... ;)

"Ai platit taxa auto? Ia-ti banii inapoi! Taxa de prima inmatriculare, declarata ilegala! Gata, in sfarsit e oficial! Daca pana acum, mai multe instante judecatoresti din Romania au declarat taxa de prima-inmatriculare a masinilor ilegala, dar guvernul a fost mai presus, acum nu mai are nimeni ce sa faca: taxa de prima-inmatriculare a fost declarata ilegala de catre o instanta internationala! Asadar, daca ai platit-o, pregateste-te sa-ti ceri banii inapoi!

Cel mai nazdravan ministru al mediului din cati a avut Romania, dl. Laszlo Borbely, are de dat socoteala acum... Se pare ca taxa lui de mediu pe care soferii o credeau aberant de mare, a fost in sfarsit declarata ilegala. Oficial! Dupa aproximativ 10 variante diferite propuse guvernului, taxa auto a ajuns anul trecut la niste sume colosale, cerute de Ministerul Mediului celor care vor sa-si inmatriculeze in Romania o masina adusa de afara. In legislatia referitoare la taxa auto existau mai multe neconcordante: o masina mai veche are taxa de poluare mai mica decat una mai noua... "Pentru ca va fi in folosire mai putin timp decat una mai noua", argumenta Borbely la acea vreme.

Insa Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene stie una si buna: de ce masinile din alte tari platesc aceasta taxa, iar cele inmatriculate din Romania nu o platesc? De ce o taxa este mai mare decat pretul de achizitie a masinii? Ei bine, sunt intrebari la care ministrul Mediului nu stie sa raspunda momentan...

Premierul Emil Boc a declarat, joi seara, ca a solicitat ministrului Mediului un punct de vedere asupra taxei de prima inmatriculare, dupa ce Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene a anuntat ca aceasta incalca legislatia UE, si ca asteapta sa ii fie prezentate "solutii argumentate" in acest caz

"Vor fi prezentate solutii argumentate, trebuie analizat impactul", a spus Boc.

Taxa de prima inmatriculare incalca legislatia Uniunii Europene intrucat produce un dezavantaj la vanzarea masinilor second-hand din alte state pe teritoriul Romaniei, arata Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene, intr-un punct de vedere exprimat la cererea unei instante romanesti.

Punctul de vedere al CEJ a fost emis la cererea Tribunalului Sibiu, care judeca un proces in care un roman a dat in judecata statul intrucat a considerat ca taxa de prima inmatriculare este ilegala. Magistratii sibieni au vrut sa afle de la CEJ daca taxa contravine sau nu legislatiei europene.

CEJ precizeaza, in comunicatul citat, ca procesul judecat de Tribunalul Sibiu a fost intentat de un roman pe nume Tatu, care si-a cumparat, in iulie 2008, o masina second-hand din Germania, cu pretul de 6.600 de lei. Vehiculul avea o capacitate cilindrica de 2.155 de centimetri cubi si standard de poluare Euro 2, fiind fabricat in 1997, an in care a si fost inscris in Germania. Este vorba de un Mercedes E220 Cdi.

Ca sa-si inmatriculeze masina in Romania, barbatul a trebuit sa plateasca o taxa de poluare de 7.595 de lei. Intrucat a considerat ca taxa este contrara normelor europene, barbatul a cautat sa-si recupereze banii. El si-a sustinut actiunea in instanta pe aceea ca taxa este aplicata numai vehiculelor second-hand importate din alte state, nu si celorlalte masini second-hand deja inregistrate in Romania si revandute. "

Preluat: www.4tuning.ro/taxa-auto/ai-platit-taxa-auto-ia-ti-banii-inapoi-taxa-de-prima-inmatriculare-declarata-8926.html?utm_source=Newsletter__Newsletter_4Tuning.ro&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_31556
« Ultima Modificare: Aprilie 09, 2011, 12:22:10 am de Gusteru »

Offline Viorel Balmez

  • Trabantist PROFI
  • ******
  • Mesaje postate: 4 393
Asteptam sa vedem ;D La mintea lor, parca vad ca se taxeaza si astea gata inmatriculate :-X

Offline victor

  • Membru Fondator
  • Global Moderator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 8 662
  • BT 85 GAV Power of Simplicity
    • www.VictorGavriluta.ro
Am auzit si eu zilele astea aceasta veste. Din cate am inteles, este un ultimatul dat Romaniei sa renunte la aceasta taxa (nejustificata) iar inmatricularea sa se faca normal daca masina este luata din sptiul UE. Adica, ce platim la o masina cumparata din Bacau, atat platim si la o masina adusa din Spania.
Se pare ca de data asta se ca termina cu "taxa de prima inmatriculare"

Offline Hunor

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 953
Oare, dacă iar nu găseşte guvernul ceva, în cât timp va fi şters texa de prima înmatriculare?

Offline victor

  • Membru Fondator
  • Global Moderator
  • Trabantist PROFI
  • *****
  • Mesaje postate: 8 662
  • BT 85 GAV Power of Simplicity
    • www.VictorGavriluta.ro
pai imediat ce apare in Monitorul oficial , dispare vechea taxa (Maxim o luna)
Mie cam greu sa cred ca mai au cu ce gresi de data asta, pentru ca au mai primi to sesizare iar de aceasta data este ultimatum, si daca nu se conformeaza, vor fi blocate conturile si imprumuturile externe, fara de care Romania nu poate "supravetui". Nu cred ca guvernantii vor sa riste cu asa ceva.

Offline draku

  • Trabantist Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 722
....
Punctul de vedere al CEJ a fost emis la cererea Tribunalului Sibiu, care judeca un proces in care un roman a dat in judecata statul intrucat a considerat ca taxa de prima inmatriculare este ilegala. Magistratii sibieni au vrut sa afle de la CEJ daca taxa contravine sau nu legislatiei europene.
.......


e doar un punct de vedere....
iar daca se scoala sangele in veioza alora de la CE, singurul rezultat o sa fie instituirea taxei "poluatorul plateste", asa de draga lu' domn'ministru...
si atunci ne-am dat foc la valiza......
eu stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj....